0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arjantin caddesi deyince aklıma gelen ilk yer arjantinin sonundaki iskenderci
abi ankaraya gelince bir alo, hemen mini buluşma ayarlanır
vardır.malesef arkadaşım işin kötü tarafı hata yapanın hata yaptıgını kavrayamaması işin en acıklı yanı bu cahillik başka birşey degil
''Cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun'' diye bir söz vardır. Cahil insanlar akıl ve mantığı bir kenara koyarak, değişen ruh dünyasında yaşadığı duygularıyla ve egolarıyla olayları değerlendirirler.En tehlikelisi de okumuş cahil dediğimiz kesimdir.Bu insanların ne zaman ne yapacakları belli olmaz.Toplum içinde insana güven vermedikleri gibi toplumun yüz karası olan bu insanlarla tartışmak kendimizi tehlikeye atmaktan başka bir işe yaramaz.Bu hareketi yapan insanlar hem eğitime hem de yeniliklere kapalı insanlardır.Son derece kompleksli insanlar olduğu için doğruyu kabul etmezler ve akıl vereni dinlemezler.Bizim bu insanlardan kaçmamız her bakımdan daha hayırlıdır.
Cüneyt hocam, böyle iflah olmaz tipleri devletin adam etmesi gerekir. Can çıkmayınca huy çıkmaz derler. Bunlarla ne kadar ilgilenseniz, ıslah etmeye çalışsanız da nafile. Devlet otoritesinden korkmadıkları müddetçe çabalarımız nafile kalır gibime geliyor. Böyle arızalı tiplerin oluşmasını engelleyecek sağlam bir eğitim sistemi ve kanunları tavizsiz uygulayan bir devlet hepsinin hakkından gelir
Umudumuzu yitirmeyelim Cüneyt hocam
Kemal abi, forumdaki yazılarınızı zevkle okuyorum. Hepsi için öncelikle size toplu bir teşekkür etmek isterim. Ama... Bu son yazdığınız hakkında biraz kafam karışıyor benim. Şimdi diyorsunuz ya, ''Bu insanlarla tartışmak kendimizi tehlikeye atmaktan başka bir işe yaramaz. Bizim bu insanlardan kaçmamız her bakımdan daha hayırlıdır.''diye.Peki meydan bu insanlara mı kalsın Kemal abi? (Bunlara insan dediğim için de tüm insanlardan özür diliyorum ayrıca!)Hayata bakış açım çok uymasa da,edebi ustalığı tartışılmaz Nazım Hikmet'in ''Kerem Gibi'' adlı şiirinde bir dize vardır: Sen yanmazsan,ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa...Birileri bu varlıklara onların anladığı yöntemle gerekli cevapları vermeli diyorum. Saygılarımla...
Düşüncelerinizde çok haklısınız.Bende bazen haksız ve yersiz olaylarda kendime hakim olamıyorum. Hatta eşimle bile, yolda bu gibi olaylara sebep olanlar yüzünden tartışma yaşadığım olmuştur.Tabiiki bunlara meydanı bırakmak son derece yanlıştır.Ancak o kadar çok kendini bilmez insanlar var ki, bunlara insan demek bile caiz değil. Adam yol vermedi diye tabancayı çekip rastgele ateş ediyor.Sizi tahrik ediyor olay çıkartıyor.Aynı şekilde karşılık vermek bazen büyük felaketlere yol açabiliyor.Bizim bütün sorunumuz eğitim ve kültür eksikliği.Bunu çözemediğimiz takdirde bu bahsettiğimiz olaylar her zaman olacaktır.Hakkı bey'in de dediği gibi devlet otoritesi çok önemli. Suçlular lehine çok boşluk var.Haklı olan haksız çıkabiliyor.Önce adalet kavramının çok iyi irdelenmesi ve inandırıcı olması gerekir.Polis bile bazı olayları görüp, görmemezliğe geliyor. Kısaca ;'' balık baştan kokar'' sözü her yerde karşımıza çıkıyor.
olmak yada olmamak yani durup gerçek bi kavga edip sonu ne olursa sonuna kadar gideceksin ki artık lan kelimesinden bile adamlar silah çekiyor yada hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam edeceksin.Ben şahsen öyle yapıyorum ve kimseye bulaşmıyorum
insan azmanı kıllı bir yaratıktı, cahil bir öküz olduğu her halinden belliyditorpidodan silahımı aaldım, silah dediğim aslında çakmak, adama dönüp gösterdim, "bi daha küfret bakayım" dedim