Gönderen Konu: İşte Çin Malı Oto'nun Çarpışma Görüntüleri...  (Okunma sayısı 6087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
İşte Çin Malı Oto'nun Çarpışma Görüntüleri...
« : Aralık 16, 2006, 19:08:42 »
İşte Çin'de üretilen oto'nun içler acısı durumu

target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sVwmuQqN46g
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 16, 2006, 19:08:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2006, 22:16:45 »
O hava yastığını niye koymuşlarki, dalga geçer gibi, hava yastığı açılıyor, sonra direksiyonla beraber adamın ağzından içeri giriyor sanki
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2006, 22:26:36 »
inşallah tutulmaz yoksa kazalarda çok canlar yanar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2006, 23:09:24 »
BENCE DE HAKLISIN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2006, 02:06:17 »
Korkunç bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2006, 02:43:08 »
İşte Türk pazarına gelecek araçlar...
Peynir ekmek gibi satılacaklar
O maketin yerinde bizim insanımız olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2006, 10:27:10 »
İçler acısı bir durum ben hiç istemiyorum gelmelerini ama mecbur gelecekler , gerçi su sene çin malı motorlar satanların elinde patladı ama hayırlısı bakalım
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2006, 10:43:34 »
Aynen gelir ve çok tutulur.Bizim milletin canı önemli değilki dört teker olsun yeter bide siyah oldumu Allah...... deymeyin keyflerine
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2006, 11:39:25 »
aynen böyle zaten anormal insan ölüo kazalarda artık bayrambaşı 1000 kişi fln gider heralde bide başka korktuum bişi var millet bu arabalardan aldıkça adamakıllı üreticlerr de bu türkler arabadan pek anlamıyor diip model ürün gamını daraltmazlar işallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2006, 11:46:19 »
çinli ler mafedecek piyasayı yandık arkadaşlar bizim milletimize ucuz olsun ne olursa olsun tutulur patron kendi binmez pazarlama arabası yapar gene alır. birisinin dur demesi lazım bu işe yoksa bı iş en fazla turkiyeye maolacak elin amerikalısı alacak değil bu arabayı bizim gibi yeni gelişmiş ülkelerin canını yakacklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2006, 13:42:24 »
aslinda bu videoyu segretseler belki cogu almaz ama ucuz diye gene alan olr
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2006, 16:24:20 »
Benim bir korkum var,  broadway, kuş serisi falan Türkiyede peynir ekmek gibi satılırken, Toyota da araçlarını teneke kutudan yapıyordu. Güvenlik ekipmanları falan asla yoktu. Zira rekabet bahanesi hazırdı.

Şimdi araçlar kaliteli, güvenli olunca, Toyota dahil araç güvenliği ve donanımlarını arttırdılar.

Olurda arkadaşların dediği gibi, bu çin malları satmaya başlarsa, sonuçta arz talep meselesidir, bunlara karşılık ya bir model çıkaracaksın, ya da elindeki modeli buna indirgeyeceksin. İşte bir yerlere gelmişken daha kötüye gitmek beni rahatsız ediyor.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2006, 19:07:02 »
Testler benim pek umrumda değil de... Çin markaları(Çin üretimini kast etmiyorum) piyasaya girdiğinde Japonların pazar payından çalacak mı? Çalacak. O halde istemiyorum.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2006, 09:24:28 »
Japonlar hissemi veriyor sana  

Ben istiyorum, çünkü eğer güzel bir fiyat politikasıyla girerlerse gerek sıfır gerekse ikinci el fiyatları düşecek, daha ucuza daha kaliteli araba alma imkanımız olacak, ne kadar fazla marka olursa son kullanıcı için o kadar iyi olur.

Yıllarca iki marka sayesinde bir arpa boyu yol almadı otomotiv sektörü bu memlekette. Bakıyosun şu anda, hala yedek parçacılarımız kazma, tamircilerimiz kazma, sektörün geneli kazma. Çünkü yetiştikleri arabalar kazmaydı. Elin oğlu 80 lerde enjeksiyon sistemlerine geçti bizimkikler hala elektroniğe öcü olarak bakıyor, çünkü öyle bir şey görmediler yetişirken.

Ne kadar fazla marka olursa o kadar rekabet olur ve son kullanıcı faydalanır, her ne kadar vergilerin payıda olsa Avrupa.da 30 bin eurolara sıfır km.de süper arabalar alınabiliyor, burada 90-100 bin ytl oluyor o arabalar sadece vergi farkı değil bu.

13-15 bine sıfır araba satılırken kimse kalkıp 10 yaşındaki ikinci el arabasına o paraları isteyemeyecek. İkinci eller herkesin ulaşabileceği rakamlara inecek. Otomobil lüks değil ihtiyaçtır, Çinliler bunu lüks olmaktan çıkaracaklarsa helal olsun derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2006, 11:43:41 »
Hiç bir şey vermiyorlar ama piyasa Japona doysun kardeşim. Ben örneğin bir Prelude'e, Levin'e, Infiniti'ye binmek istiyorum, yok. Ben kendimi düşünüyorum, herkesin yaptığı gibi.
Her şey her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Atıyorum Dacia müşterisini kaybettiği için piyasadan çekilebilir. Al sana bir marka eksildi...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2006, 12:44:49 »
piyasayı çok etkileyemeyeceği kesin çünki bir miktar satılacak ve daha sonra satışları duracak.
işi bilenler zaten yönelmiyecek.bir aracı tasarlayıp ürettiğinizde bu araca sonradan bir takım fonksiyon ve ekipman yükleyebilirsiniz fakat çarpışma konusunda etkin olan unsurları yükleyebilme şansınız yok.çelik kafes,goa gövde,burulma ve rijitlik gibi şasi ile ilgili konularda araç satıldıktan sonra geliştirme yapamazsınız.
tofaş kuş serisi gibi sattığınız araçların daha sonra foyası ortaya çıktığında ise 7 sülaleniz e rahmet okunmaz.
tofaşın kuş serisinden sonraki bütün satışlarını etkileyen hatta yav bu buzdolabı ile şahini aynı grup üretiyor almayalım mantığını bile
işitebilirsiniz.
çin malı aracınız parçalandığında konu ile ilgili muhatap bulduğunuzda karşınızda arsızca sırıtan anlattığınızı anlamayan bir çinli bulabilirsiniz.
ama ucuz segmentte araç satan bazı markaların ve 2.elin etkileneceği garanti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2006, 12:50:17 »
TR'de tutulacağını pek sanmıyorum. Sonuç olarak satış'tan daha da önemlisi servis? Servisi kim verecek bilen var mı? Ne kadar yaygın olacak? Çünkü bu aracı alanların göründüğü gibi servise çok ihtiyacı olacak
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2006, 15:28:42 »
Bir tek markanın bir tek modeline ait görüntülerle tüm Çin otomotiv sektörünü değerlendiremezsiniz. 10 küsür firma var Çin.de imalat yapan ve Landwin bunlardan sadece biri genelde SUV üretiyorlar ve sadece Suv satmak için distribütörlük alacaklarını sanmıyorum ülkemizde. Özetle muhtemelen Türkiye'ye hiç gelmeyecek bir araba için yazıyoruz burada.

Unutmayın Çin.de BMW 5 ve 7 serisinin üretimini yapan tesisler var. Bu üretimi yapan firma kendi markasıylada BMW himayesinde satış yapıyor. Ayrıca Amerikada'ki güvenlik kriterlerinden onay alıp Amerika'da satış yapabilen ve Türkiye'ye de yakın zamanda gelecek olan Chery var.

Çinli firmalardan distribütörlük anlaşması imzalayacak Türk firmaları olarak, Toyota'nın da satış pazarlamasını yapan Sabancı grubunun Temsa'sı var mesela, Koçtan Otokoç var, Citroen temsilcisi Bayraktar grubu ve Kia'yı getiren Anadolu grubu var, servis konusunda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.

Ayrıca kendi sorunlu arabalarını her fırsatta yücelten Alman firmalarınada güvenmiyorum açıkcası, Alman otomobil dergilerinin hali ortada, bu testin ne şartlarda yapıldığı muamma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2006, 18:13:03 »
autoshow da çin malı cherry marka araçları inceleme fırsatım oldu.rav4 takliti audi takliti bir takım araçlar inceledim işçilikler felaket derecede kötü orjinal araçla kıyasladığımızda.2 çeker rav4 ü önü hrv gibi olan 25-26.000 liraya getirmeyi düşünüyorlar.araçlar 1e1 aynı olmasına rağmen kapı kapandığında reno 12 gibi ses geliyor.çinli üreticiler kalitel araç yapamaz değiller 92 den 97 e kadar 6 sefer çine gitme fırsatım oldu fakat kalite konusunda bir gelişme yok.diğer bir konu ise nike ayakkabıyı iyi yapıyor diğer bir takım ürünleri lisans altında yapiyor olabilirler fakat kendi başına otomotiv ürünü yapmak çok zor ismi duyulmuş holdinglerin bu işe girme sebebi malum KAR etmek kimin sırtından kar elde edildiğide sorgulanmalı.kaldıki çin bu gün usd ye karşı kuru yükseltir ise rekabet edebilirliği ve maliyetler zıplayacak.
sonuçta çinlilerin kendilerine ait araç yapabilmeleri için 20 yıl daha uğraşmaları gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2006, 18:51:00 »
13-15 bine satılacak arabada kalite aramamak lazım, sonuçta bir yerden bir yere gitmeye yarayacak bir araç olacak. Orta alt gelir düzeyine hitap edecekler ve bu paralara anca 5-10 yaşında ne idüğü belirsiz kullanılmış araba alabileceklere en azından kullanılmamış olmasıyla ve garantisiyle ilaç olacaklar.  Clio Symbol, Fiat Albea, Honda City gibi arabalara mantıksız rakamlar isteyen firmalarda mecburen fiyatlarını geri çekecekler, ikinci el piyasasıda düşecek ve sonuçta son kullanıcının lehine olacak bu durum. Ben Çin arabası alıcam demiyorum ama yargısız infaz edilmelerinede karşıyım. Özellikle bir sürü şeyi Çinde imal edilen arabalar sadece markalarıyla böyle abuk sabuk rakamlara satılırken.