0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çin malı aracınız parçalandığında konu ile ilgili muhatap bulduğunuzda karşınızda arsızca sırıtan anlattığınızı anlamayan bir .......[/quote]Bu cümlenin sonunda bir "Türk" bekliyordum, şaşırdım...SUV müşterisinin güvenlik gibi bir talebi olduğunu hiç sanmıyorum.* Tıpkı Volvo, Mercedes vb. müşterisinin olmadığı gibi. Güvenliğine düşkün adam yere yakın araba kullanır vesaire...Samara'yı kötülemeyin, içim burkuluyor. Fiyatına göre iyi arabaydı bence. Hele Serçe, R12, Şahin gibi "yarım araba"ların olduğu bir piyasada. Kendisi ite kaka da olsa kabul edilebilir bir ar-ge sürecinden geçmiş bir araba gibi gözüktü benim gözüme. Bu hiç bilinmeyen, yeniyetme markalardan araba alınmaz diyen adamı çürütecek bir dayanak yok elinizde. 70'lerde, belki 80'larda olsaydı olurdu, o zaman arabalar basitti. Şimdi çok karmaşıklar. Makina ne kadar karmaşık olursa sorun çıkma olasılığı o kadar artar. Hatta arıza olasılığı karmaşıklık düzeyinin karesiyle doğru orantılıdır gibi hipotezler var. Ben resimlere hiç bakmıyorum, çünkü işlevsel kısmın neredeyse tamamı derinin altında, görünmüyor. Şimdi ilk gelen arabalarla ilgili öyle şikayetler gelecek ki, forumlarda fıkra gibi anlatılacak. Tamamen hayal gücünüzle sınırlı. Atıyorum, cep telefonu çalarken silecekler çalışacak, katalizör iptal edilince yağ lambası yanacak... Toyota'da sadece kabindeki düğmelerin dokunma hissini ayarlayan bi adamı var. Ar-ge o kadar karmaşıklaştı yani. Şimdi bu adamların birikimine buyrun güvenin de alın arabalarını. Bırakın arabayı, kombi bile alınmaz.*Genelleme yapıyorum, ben öyle değilim diye atlamayın.
13-15 bine satılacak arabada kalite aramamak lazım, sonuçta bir yerden bir yere gitmeye yarayacak bir araç olacak. Orta alt gelir düzeyine hitap edecekler ve bu paralara anca 5-10 yaşında ne idüğü belirsiz kullanılmış araba alabileceklere en azından kullanılmamış olmasıyla ve garantisiyle ilaç olacaklar. Clio Symbol, Fiat Albea, Honda City gibi arabalara mantıksız rakamlar isteyen firmalarda mecburen fiyatlarını geri çekecekler, ikinci el piyasasıda düşecek ve sonuçta son kullanıcının lehine olacak bu durum. Ben Çin arabası alıcam demiyorum ama yargısız infaz edilmelerinede karşıyım. Özellikle bir sürü şeyi Çinde imal edilen arabalar sadece markalarıyla böyle abuk sabuk rakamlara satılırken.[/quote]Ben Murat'ın dediğine katılmıyorum. Evet rekabet için fiyatları geri çekeceklerdir, ama bu fiyatların geri çekilmesi, kalitesizliği doğuracaktır.
Ben Murat'ın dediğine katılmıyorum.bu fiyatların geri çekilmesi, kalitesizliği doğuracaktır.[/quote]+1
Fren diski meselesine gelince, ilginç bir durum; çünkü Dünya'da fren diski üreten firma kalmadı gibi bir şey, bir kaç üretici var Çin dışında. Şu anda Bosch, Valeo, Bendix, Ate v.s. hangi marka olursa olsun çok büyük ihtimal Çin'de üretiliyor, yani Dünya'nın bütün diskleri neredeyse Çin'de üretiliyorken Çin malı arabanın diski akkor oldu diğerlerinde bir şey yok demek tuhaf biraz, diğerlerinin diskleride %99 Çin malı çünkü [/quote]Çin malı ile Çin markasını ayrımak lazım. Mesela Serçe de Türk "malı", Vectra B de Türk "malı".