Gönderen Konu: İşte Çin Malı Oto'nun Çarpışma Görüntüleri...  (Okunma sayısı 6088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İşte Çin Malı Oto'nun Çarpışma Görüntüleri...
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2006, 22:19:22 »
maalesef ben bu konuda biraz temkinli yaklaşıyorum çünkü çin mallarının genelde kalitesiz olduğunu biliyorum bu yüzden bence olmaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2006, 22:19:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 18, 2006, 23:04:24 »
autoshowda ayrıca Brilliance b6, Kia Magnetis ve VW passat testi yapmışlar.
Kasalar boyut olarak aynı gibi dursa da sınıf olarak birer sınıf kalite farkı var.
Gerçekten arada özellikle b6'daki ekleme müzik seti, disklerin ardarda yapılan 130-0 fren testinden sonraki rengi insanı dehşete düşürür cinsten resmen akkor hale dönmüşler.
Derginin dediğine göre BRİLLİANCE'da 2.4 KİA'da 2.0 VW'de 1.6 motor var performanslar yakınmış. Sebepde şuki b6'daki 2.4 90lı yılların bir mitsubishi motoru yani şova yönelik karalama da var işin içinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 19, 2006, 09:00:47 »
Arkadaşlar, noktalama işaretlerini kullanmak bu kadar zor olmamalı. Üstteki paragraftan ben bir şey anlayamadım, anlayan varsa açıklayabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 19, 2006, 09:59:22 »
Bana gelen bir mailde çin arabası olduğu iddia edilen bir model var. Dış görünüş olarak çok hoş gibi görünüyor. Bu sebepten bir çok alıcısı olabilir. Malum, hem ucuz hem alımlı  Hatırlarsanız LADA SAMARA da bir çok açıdan kalitesiz bir araba idi ama "Yılın en çok satılan Aile otomobili" ünvanını kazanmıştı. 3-4 yıl içerisinde ne mal olduğu anlaşıldı   Ama bizim millet akıllanmaz, bu yüzden de bu çin arabaları burda çok satar bence ...

Bana gelen resimlerden bir kaçı :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 19, 2006, 11:00:20 »
Brilliance olması lazım bunun, BMW ortaklığı olunca araba kaliteli görünüyor doğal olarak.

http://www.brillianceauto.com/main.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 19, 2006, 17:04:45 »
Alıntı yapılan: Mehmet Çelenk
çin malı aracınız parçalandığında konu ile ilgili muhatap bulduğunuzda karşınızda arsızca sırıtan anlattığınızı anlamayan bir .......
[/quote]
Bu cümlenin sonunda bir "Türk" bekliyordum, şaşırdım...

SUV müşterisinin güvenlik gibi bir talebi olduğunu hiç sanmıyorum.* Tıpkı Volvo, Mercedes vb. müşterisinin olmadığı gibi. Güvenliğine düşkün adam yere yakın araba kullanır vesaire...

Samara'yı kötülemeyin, içim burkuluyor. Fiyatına göre iyi arabaydı bence. Hele Serçe, R12, Şahin gibi "yarım araba"ların olduğu bir piyasada. Kendisi ite kaka da olsa kabul edilebilir bir ar-ge sürecinden geçmiş bir araba gibi gözüktü benim gözüme. Bu hiç bilinmeyen, yeniyetme markalardan araba alınmaz diyen adamı çürütecek bir dayanak yok elinizde. 70'lerde, belki 80'larda olsaydı olurdu, o zaman arabalar basitti. Şimdi çok karmaşıklar. Makina ne kadar karmaşık olursa sorun çıkma olasılığı o kadar artar. Hatta arıza olasılığı karmaşıklık düzeyinin karesiyle doğru orantılıdır gibi hipotezler var. Ben resimlere hiç bakmıyorum, çünkü işlevsel kısmın neredeyse tamamı derinin altında, görünmüyor. Şimdi ilk gelen arabalarla ilgili öyle şikayetler gelecek ki, forumlarda fıkra gibi anlatılacak. Tamamen hayal gücünüzle sınırlı. Atıyorum, cep telefonu çalarken silecekler çalışacak, katalizör iptal edilince yağ lambası yanacak... Toyota'da sadece kabindeki düğmelerin dokunma hissini ayarlayan bi adamı var. Ar-ge o kadar karmaşıklaştı yani. Şimdi bu adamların birikimine buyrun güvenin de alın arabalarını. Bırakın arabayı, kombi bile alınmaz.

*Genelleme yapıyorum, ben öyle değilim diye atlamayın.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 19, 2006, 21:16:01 »
Murat bey düzenlemeyi yaptım, işallah bu sefer anlaşılır bulursunuz yazımı. Yine de karanlık kalan nokta varsa tekrar düzeltebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #27 : Aralık 19, 2006, 23:41:28 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
13-15 bine satılacak arabada kalite aramamak lazım, sonuçta bir yerden bir yere gitmeye yarayacak bir araç olacak. Orta alt gelir düzeyine hitap edecekler ve bu paralara anca 5-10 yaşında ne idüğü belirsiz kullanılmış araba alabileceklere en azından kullanılmamış olmasıyla ve garantisiyle ilaç olacaklar.  Clio Symbol, Fiat Albea, Honda City gibi arabalara mantıksız rakamlar isteyen firmalarda mecburen fiyatlarını geri çekecekler, ikinci el piyasasıda düşecek ve sonuçta son kullanıcının lehine olacak bu durum. Ben Çin arabası alıcam demiyorum ama yargısız infaz edilmelerinede karşıyım. Özellikle bir sürü şeyi Çinde imal edilen arabalar sadece markalarıyla böyle abuk sabuk rakamlara satılırken.
[/quote]

Ben Murat'ın dediğine katılmıyorum. Evet rekabet için fiyatları geri çekeceklerdir, ama bu fiyatların geri çekilmesi, kalitesizliği doğuracaktır.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 20, 2006, 00:05:50 »
Alıntı yapılan: alper kutluer
Ben Murat'ın dediğine katılmıyorum.bu fiyatların geri çekilmesi, kalitesizliği doğuracaktır.
[/quote]

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2006, 09:23:15 »
O saydığım arabaların hangisinde kalite varki zaten? Kaldıki artık kimse 10 yıl sorunsuz giden araba üretmek istemiyor, after market en büyük gelir kaynağı çünkü üreticilerin. Dilerseniz eski Toyotalar ile yenilerini kıyaslayın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Fren diski meselesine gelince, ilginç bir durum; çünkü Dünya'da fren diski üreten firma kalmadı gibi bir şey, bir kaç üretici var Çin dışında. Şu anda Bosch, Valeo, Bendix, Ate v.s. hangi marka olursa olsun çok büyük ihtimal Çin'de üretiliyor, yani Dünya'nın bütün diskleri neredeyse Çin'de üretiliyorken  Çin malı arabanın diski akkor oldu diğerlerinde bir şey yok demek tuhaf biraz, diğerlerinin diskleride %99 Çin malı çünkü  

Brilliance Çin'de en kaliteli araç üreten firmalardan biri bu arada, sadece alt sınıfta değil orta sınıfta da bir çok üreticinin canını sıkabilecek bir marka.

http://www.bmw-brilliance.cn/en/frame.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 20, 2006, 09:34:37 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Fren diski meselesine gelince, ilginç bir durum; çünkü Dünya'da fren diski üreten firma kalmadı gibi bir şey, bir kaç üretici var Çin dışında. Şu anda Bosch, Valeo, Bendix, Ate v.s. hangi marka olursa olsun çok büyük ihtimal Çin'de üretiliyor, yani Dünya'nın bütün diskleri neredeyse Çin'de üretiliyorken  Çin malı arabanın diski akkor oldu diğerlerinde bir şey yok demek tuhaf biraz, diğerlerinin diskleride %99 Çin malı çünkü  
[/quote]Çin malı ile Çin markasını ayrımak lazım. Mesela Serçe de Türk "malı", Vectra B de Türk "malı".
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 20, 2006, 10:52:42 »
O zaman şöyle söyliim, Çin'den fren diski getiriyoruz ve satıyoruz, en dandik en ucuz fren diski bile 130 ile giderken frene basınca akkor olmuyor.  Klasik sallama taraflı dergi testlerinden biri daha yani. Sanki F1 ile 0-300, 300-0 testi yapıyo herifler akkor olmuş frenler vayy vayy vayyyy

Doğan yanlış anlama sana değil lafım, tamamen dergiye. Kendimde bir aralar bir otomotiv dergisinde yazdığım için, içini iyi biliyorum bunların, düzenin çarkları işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 20, 2006, 16:28:08 »
Ciddi mi? Nerde ne yazdın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 20, 2006, 22:42:46 »
Dergide örnek resimler de vardı , biraz daha ucuz malzemden kaynaklanıyor olabilir mi?
Ve şöyle bir konuda var o testte o araç kia'dan 3000 euro kadar da pahalı olduğu söyleniyor , yani biraz parmak basılan konu da bu ''pahalı olmasında rağmen kötü de''
Gerçi dediğiniz gibi bir karalama kampanyası da olabilir tam kestirilemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 21, 2006, 09:49:25 »
Selim derginin adını vermeyeyim, zaten amatör gibi çalışan bir dergiydi, çalışan arkadaşların hepsi çok iyi pırlanta insanlar, onlarda içlerinden geldiği gibi yazamıyorlar yaptıkları testleri, hep şöyle iyi böyle iyi türünde haberler. Yurt dışında daha vahim tabi durum orada birde alınan reklama göre diğer markayı karalama da var. Lastik testleri mesela biri birini tutmaz hayret edersin bu nasıl oluyor diye.

Fren konusuna gelince, en ucuz diski ve en ucuz balatayı gördüm Çin'de üretilen, onlarda bile böyle bir durum yok, anlatılan şeye gözümle görmeden inanmam olanaksız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 30, 2006, 09:02:23 »
Lada Samaraya laf atmayalım ne kötülüğünü gördünüz ya

91 Samara HB 91 Corolladan iyi yol tutar,performansı güzeldir hele bir kuş serisine göre çok az yakar çarpışma testi sonuçları böylesine rezalet değildir vs. vs.Gayet güzel bir arabadır zamanına göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Aralık 30, 2006, 12:30:38 »
Arkadaşlar Ucuz etin yahnisi işte... bence çin mallarından çok şey zaten bekleyemeyiz.. Ama diğer arkadaşlara bende katılıyorum. Umarım türkiyede yollarımız bu ölüm makinaları ile dolmaz..Kalitemizi biraz olsun koruruz.. Ama birde şöyle düşünmek lazım ülkemizde % 10'luk bir kısım güzel otomobillere binerken % 90 lık kısmın ya eski model araçlara biniyor yada hiç otomobili yok bu insanlarımız çin malı demeyip bu yeni gelen otomobilleri birde böyle hoş görüntüsü ile ve ucuz olması durumunda almaları kadar doğal bir durum yok çünkü otomobili olması bir insanın itibar göstergesi malesef ülkemizde ve bir çok ülkede yani bunu istemesekte galiba yaşayacağız umarım az kaza olurda bu dönemi atlatırız...Herşeyin Hayırlısı....
Always TOYOTA

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Aralık 30, 2006, 19:33:24 »
tempranın cın wersıyonu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #38 : Aralık 30, 2006, 22:53:09 »
Bakın haberlere, tüm markalar ( Toyata dahil) çin mallarıyla yarışmak için yeni modeller getirmeye hazırlanıyormuş, demek istediğim buydu.
--dünya dönüyor--