Gönderen Konu: El yapımı coil-over  (Okunma sayısı 12190 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
El yapımı coil-over
« : Ekim 10, 2009, 22:39:27 »
Jant lastik olayına girmeye niyetlenmemle beraber yay-coil arayışınada girdim.Öyle yay kesiyim ısıtıyım filan çakm işlerde bana gelmez kimseyede tavsiye etmem zaten.Ebaydan baktım 1.300 dolar fiyat çeken ilanlar var karkosu filan bana bayağı pahalıya patlıyacak gibi.Duydugum kadarıyla İstanbul'da el yapımı coil yapan güvenilir firmalar varmış.Bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
...

Toyota Club Türkiye

El yapımı coil-over
« : Ekim 10, 2009, 22:39:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: El yapımı coil-over
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2009, 23:18:08 »
Nam amortisör bu işi yapıyor.

http://www.namistain.com/

Yalnız çok da tavsiye ettiğim bir uygulama değil. Malum orjinal coil over lar o işi yapmak için üretiliyor.
Sizin modifiye edilen amortisörleriniz sadece yükselip alçalabiliyor.

Artı; şöyle bir detay var.

Şimdi araç alçalınca amortisörün mili daha az mesafede oynamaya başlıyor.
Standart amortisörler çok daha çabuk deforme oluyor.

Bildiğim kadarıyla 800tl civarı fiyatları var bu özel amortisör uygulamalarının. Ama olması gerekenden çok çok daha çabuk deforme olacağından belki orjinal bir coil over alsanız yapacağınız yolun yarısını yapacağınızdan aşağı yukarı aynı fiyata gelecek. En azından iyi bir coilover'ı mühendisler tasarlıyor. Buradaki gibi ustalar direkt tornaya sokmuyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2009, 23:20:55 »
98-01 civiclerin ayarlı coiloverları var.toyotaya tutup tutmadığını ben araştırıyorum.200-250 tl arası fiyatları.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2009, 23:25:11 »
Valla araç rolla olsa sorun diğilde nissan-sunny yoksa yay flan ayarlardım bi şekilde hiç bi parçası yok meledin.

1.300 Dolar vermekte biraz zorum gidiyor.Birde kargosuydu şuyuydu buyuydu uğraşmak istemiyorum.He bide ingilizcem ultra süper değil zorluk çıkacaktır bana.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2009, 11:29:00 »
el yapımı coiloverın yay kesmekten çok bir farkı olmadıgına emin olabilirsiniz kesinlikle tavsiye etmem size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2009, 12:15:32 »
coşkun onurun dediği gibi yay kesme gibi bişey oda....sana 1300 1400 arasına kapına teslim getiririm coil istersen....yada coil yay var o şekilde bişeyler düşün ama el yapımı coil yapma....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2009, 15:10:33 »
Valla araç rolla olsa sorun diğilde
rolla :alkis:

kardeşim hayırlı olsun diyorum şimdiden ;) ben şeyi merak ediyorum, bu hidrolik denilen sistem, hani gerekince alçaltılıp gerekince indirilebilen, içerden ayarlayarak..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2009, 17:51:39 »
coşkun onurun dediği gibi yay kesme gibi bişey oda....sana 1300 1400 arasına kapına teslim getiririm coil istersen....yada coil yay var o şekilde bişeyler düşün ama el yapımı coil yapma....

ufuk 1300-1400 tl hangi marka coilover acaba,bilgilendirebilirmisin beni? düşünüyorumda ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2009, 00:25:23 »
coşkun dolar olarak bahsettiği için birim yazmamıştım benim sölediğim fiyatta dolar...markası ksport istersen biraz araştır 1.5senedir sorunsuz kullanıyorum ben aynı markayı
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2009, 21:53:22 »
:(:(:(:( 1300 tl ise hemen atlıycaktım ufuk,şuanda hayallerim yerle bir oldu.kaç günde geliyor peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2009, 23:41:12 »
evet abi 1300 dolarlarda ksportun kiler.Almak sorun değilde yarın bir gün aklıma eser satılığa çıkartırım flan aldığımla kalırım öyle birazcık araştırma aşamasındayım şimdilik.
Onur abi kargo işi satıcıdan satıcıya değişiyor bazı satıcı çok hassas oluyor bazısıda tam bir kalas en geç 1 hafta içinde gelir.

rolla :alkis:

kardeşim hayırlı olsun diyorum şimdiden ;) ben şeyi merak ediyorum, bu hidrolik denilen sistem, hani gerekince alçaltılıp gerekince indirilebilen, içerden ayarlayarak..

abi onu izmirde bir firma yapıyordu hatta trtuningte reklamları flan vardı bir aralar.Rolla için 2.500 dOlar fiyat biçmişlerdi yani bi 2 yıl önce flan.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2009, 01:14:14 »
şu an olsa veririm ya 2500 dolar :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2009, 09:35:49 »
ikitellide ki guven amortisor nam dan agzı yananların gittigi yer kimisine gorede nam dan daha iyi is yapıyormus.. bir kac arkadasım amortisor sertlestirme yaptılar hepsi memnun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2009, 11:05:32 »
Nam Ankara'dan gitme istanbula bu arada Coşkun, Ankarada Ostimde de yerleri var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2009, 12:13:12 »
:(:(:(:( 1300 tl ise hemen atlıycaktım ufuk,şuanda hayallerim yerle bir oldu.kaç günde geliyor peki?
2 haftada kapıya geldi ama en uzun süre amerikada arkdaşına gitmesiydi eline geldi bana mail attı sabah akşam bendeydi.....ama dediğim gibi onun eline geçene kadar 2 hafta bekledim....türkay senin dediklerinin universal olanları var 1500$+ kargo civarı olması lazım tekrar bakmam lazım ama o kadar pahalı değiller artık...2 sene önce coşkunun dediği fiyattı ama o zamanlar yeni yaygınlaşıyordu.....ama unutmadan sölemekte fayda var bagajda bi lpg tüpü benzeri bşey olcak oda kompresörü gerçi o kadar büyük değil ama en az yarısı kadar vardır.....bi çok otoparkta abi lpg mi var tartışması yaşarsın :D benimde aklımda var onu yapmak bi pickup yada kamyonet aldığımda
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2009, 12:40:19 »
yok be ufuğum anlatırım ben lpg olmadığını :) süper ikna edici biriyim :D onu biraz araştıralım ben onu yapmayı düşünüyorum, bagaj zaten yok bende biraz daha küçülsün ne olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2009, 13:53:29 »
o zaman sorun yok türkayım sen olur dersen söleriz bi tane gelir :) hem baya konforlu oluyolar orjinalden daha iyi :D bi videyo vardı bakalım bulursam eklerim
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2009, 16:48:06 »
Nam Ankara'dan gitme istanbula bu arada Coşkun, Ankarada Ostimde de yerleri var.
Evet Alper abi biliyorum Ankara'dada var.Bakalım nerde okusam sakat iş diyorlar.Alternatif yollara başvurcam sonunda.

Hidrolikli bi rolla mı doğucak yoksa :) :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2009, 17:19:09 »
bi set buldum 1.100$ amerika fiyatı ama taban fiyat ortalama bişey yapınca 2000e yaklaşıyor + 500-550$ kargoda ekleyince böle bi fiyat çıkıyor......isterseniz link eklerim....orjinal amortisörün yaylarını çıkartıp bu yastıklardan koyarak yapılıyor yada 1 takım amortisör daha alınır 2.el falan orası zevke kalmış....olay yay takmaya benziyor sadece bu yaylar daha pahalı ve indir kaldır var :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ekim 20, 2009, 19:36:09 »
Hidrolikli bi rolla mı doğucak yoksa :) :)
doğsun tabi coşkunum, kötü mü olur :)
bi set buldum 1.100$ amerika fiyatı ama taban fiyat ortalama bişey yapınca 2000e yaklaşıyor + 500-550$ kargoda ekleyince böle bi fiyat çıkıyor......isterseniz link eklerim....orjinal amortisörün yaylarını çıkartıp bu yastıklardan koyarak yapılıyor yada 1 takım amortisör daha alınır 2.el falan orası zevke kalmış....olay yay takmaya benziyor sadece bu yaylar daha pahalı ve indir kaldır var :D
bi link eklesene be ufuk