Gönderen Konu: noter parası ödemeden rehin kaldırma  (Okunma sayısı 26833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
noter parası ödemeden rehin kaldırma
« : Ekim 09, 2009, 20:39:50 »
Arkadaşlar çoğumuz arabamızı kredi ile alıyoruz ; krediyi öedemeden bir çok değişik isimler altında bankalara para ödüyoruz (dosya masrafı sigorta vb..)ve kredimiz bittiğinde ise bankalar rehini kaldırmak için noterdenden bankanın verdiği borçu yoktur kağıdı onaylatıp bununla trafik tescilden rehin kaldırma işlemi yapmamızı istiyor . noter parası ödemedende bu işlem yapı biliyor çoğu banka bunu bize söylemiyor o kadar faizle para kazandırmamıza rağmen birde notere para ödettiriyorlar.Aslında borçu yoktur kağıdını posta yolu ile bağlı bulunduğunuz(rehin işlemi yaptırdığınız)trafik tescil bürosuna gönderirlerse otomatikman rehin düşme işlemi dosyanıza giriyor ve noter masrafı ortadan kalkıyor.Bunu çoğu arkadaş bimiyor................... paylaşmak istedim..............yaklaşık noter masrafı 40 ila 50tl arası değişiyor

Toyota Club Türkiye

noter parası ödemeden rehin kaldırma
« : Ekim 09, 2009, 20:39:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: noter parası ödemeden rehin kaldırma
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2009, 22:44:57 »
Teşekkürler Muammer Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2009, 23:30:22 »
 :alkis: +1
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2009, 19:53:18 »
çok merak ettim !!!!!!!!!!Bu konuyu herkes biliyormu yok topic çok dikkat çekiçi değil mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2009, 12:42:30 »
Teşekkürler Muammer Bey verdiğiniz bilgi için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2009, 23:39:04 »
Bu konu çok az okundu kimsenin ilgisini çekmedi galiba noter parası dedik 72 tl diyoruz......boşa gitmesin diyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2009, 00:43:11 »
Ben bu şekilde hallettim, takibinide trafik.gov.tr'den yapabiliyorsunuz. Paylaşım için teşekkürler, bu arada bu konu daha önce konuşuluştu diye hatırlıyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2009, 09:04:40 »
Bu konu çok az okundu kimsenin ilgisini çekmedi galiba noter parası dedik 72 tl diyoruz......boşa gitmesin diyoruz...

Muammer hocam, konu şu an itibari ile 118 kez okunmuş görünüyor. Neden ilgi çekmediğini düşünüyorsunuz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2009, 09:48:18 »
Teşekkürler paylaşımınıza, yararlı bir bilgi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2009, 10:11:25 »
Daha rehin kaldırmama çok var ama, aklımın bir yerinde bulunsun, peki bankaya gittiğimizde bize verdikleri borcu yoktur yazısını almayıp notere gitmeden direk trafiğe postalamalarını mı istememiz gerekiyor? Bu işlemi bu şekilde yapabileceklerini biliyorlar mı peki, sorun çıkarmasınlar? Bir de, rehin kaldırırken kaç para gidiyor noter hariç bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2009, 17:34:45 »
evet aynen öyle söylüyorsunuz ama çoğu banka çalışanı bilmiyor .ama siz ısrarla bunu söyleyin çünkü bankalar birliğini bu konu ile ilgili genelgesi olduğunu hatırlatın .

Daha rehin kaldırmama çok var ama, aklımın bir yerinde bulunsun, peki bankaya gittiğimizde bize verdikleri borcu yoktur yazısını almayıp notere gitmeden direk trafiğe postalamalarını mı istememiz gerekiyor? Bu işlemi bu şekilde yapabileceklerini biliyorlar mı peki, sorun çıkarmasınlar? Bir de, rehin kaldırırken kaç para gidiyor noter hariç bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2009, 17:43:03 »
kimse cevap yazmıyor artı diğer konulara bakıyorum 1200 defa okunmuş mesajlar yazılmış bu konuya ben takmış durumdayım araştırdım ve bir çok bankada bunun mucadelesini verdim tartışmalar yaşadım çoğu bankaya kabul ettirdim(arkadaşlarımın kredi çektiği bankalar)çünkü ısrarla sizi notere yönlendiriyorlar .yazık arkadaşlardan giden o paralara onun için herkeze ulaşmak için konuyu hep taze tutmak istiyorum birde cevap gelmeyinçe kredi ile araç alan arkadaşların konuyu bildiklerini kabul ediyorum okunma sayısı forum geneline bakıldığında çok az olduğunu düşünüyorum. quote author=Hakkı Saygılı link=topic=13917.msg193363#msg193363 date=1256627080]
Muammer hocam, konu şu an itibari ile 118 kez okunmuş görünüyor. Neden ilgi çekmediğini düşünüyorsunuz?
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2009, 17:54:43 »
Paylaşımınız için çok teşekkürler, ben bunu bilmediğimden ve değerli banka çalışanlarım hatırlatmadığından Mart ayında malesef 50TL bayılmak zorunda kalmıştım  >:( >:( >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 27, 2009, 18:11:07 »
Bilgi için teşekkürler, inşallah öyledir.
En önemlisi, bu ayrıntıyı, trafik tescil şubelerindeki polis amcalar biliyor mu acaba.
Öyle bir şey olsaydı, tez duyulurdu ve vatandaş ödemezdi.
Kanunen bir şey varsa, ama onu polis amcalar bilmiyorsa, Noter tescil olmadan kaldırmazlar rehini.
Ayrıca, posta ile belgeleri gönderme olayı memleketimizde olmaz. Ve ya bölgeye göre değişir.
34 plaka olan aracımın rehinini yaşadığım il Tekirdağ'dan kaldıramadığım gibi, Eminönü Trafik şubenin bahçesinde 6 saat bekleyerek ancak yaptırabildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2009, 19:04:51 »
levent bey bu bilgiyi bana bizzat polis arkadaşlar verdi .bende bankaya gittin gişedeki arkadaş böyle birşey olamaz dedi bunun üzerine bankaya emniyete yeniden gittim polis arkadaşlar üşenmedi ve arşivden iç işleri bakanlığının bankalar birligine ve valiliklere yazılmış bakan imzalı belgeyi verdi.bende bankadaki arkadaşa verdim onlarda merkezlerine faksladı ve bana da söyle söyledi bende araba aldım ve notere para verip bu işlemimi gerçekleştirdim diye söyledi.merkezden evet böyle yapılabilecegi cevabı geldi ve noter parası ödemedim b
Bilgi için teşekkürler, inşallah öyledir.
En önemlisi, bu ayrıntıyı, trafik tescil şubelerindeki polis amcalar biliyor mu acaba.
Öyle bir şey olsaydı, tez duyulurdu ve vatandaş ödemezdi.
Kanunen bir şey varsa, ama onu polis amcalar bilmiyorsa, Noter tescil olmadan kaldırmazlar rehini.
Ayrıca, posta ile belgeleri gönderme olayı memleketimizde olmaz. Ve ya bölgeye göre değişir.
34 plaka olan aracımın rehinini yaşadığım il Tekirdağ'dan kaldıramadığım gibi, Eminönü Trafik şubenin bahçesinde 6 saat bekleyerek ancak yaptırabildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2009, 19:06:54 »
ben teşekkür ederim ben sizin gibi arkadaşlar boşuna para vermesin diye bu konuyu ısıtıp ısıtıp  gündemde tutmaya çalışacagım.
Paylaşımınız için çok teşekkürler, ben bunu bilmediğimden ve değerli banka çalışanlarım hatırlatmadığından Mart ayında malesef 50TL bayılmak zorunda kalmıştım  >:( >:( >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 27, 2009, 22:53:17 »
Valla ben bankayı aradım (İş Bankası, Kavaklıdere Şb.) rehin kaldırma yazısı almak istiyorum ne yapmalıyım dedim. Müşteri temsilcisi Hande hanım uğraşmak istemezsem kendilerinin yazıyı posta ile Emniyete gönderebileceklerini 15 - 20 gün içinde internetten araç sorgulama ekranından sonucu görebileceğimi söyledi. Yani benim işlemlerimi yapan bankacı sağolsun beni böyle yönlendirdi. Bu durumda hizmet aldığımız Banka'ları eleştirmek daha doğru olur galiba.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Kasım 23, 2009, 19:52:09 »
Muammer Bey merhaba,

Bugün internette  rehin kaldırma  işlemlerini araştırırken sizin yazınızı gördüm ve banka ile temasa geçtim ( HSBC İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞB.)ancak banka böyle bir hizmeti olmadığını yazıyı benim elden teslim alıp noterde onaylatıp sonra tescil büro ya gitmem gerektiğini söylüyorlar ayrıca verecekleri yazı için benden 53 TL + noter masrafı 73 TL istiyorlar. Tüketici olarak bu durumu itiraz etmek için  kanuni bir dayanağımız varsa  haklarımızı öğrenebileceğimiz biryer biliyormusunuz .

Ayrıca Emniyetteki polis memuru arkadaşların verdiği yazının kopyası  gibi birşeyler varmı elinizde.

teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 23, 2009, 19:56:42 »
Ercan Bey hoş geldiniz, sizi tanışma bölümünde göremedim kendinizi orada ayrı bir başlık açıp tanıtır mısınız lütfen, ayrıca eksik olan profil bilgilerinizi tamamlar mısınız. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 23, 2009, 20:51:15 »
Muammer Bey merhaba,

Bugün internette  rehin kaldırma  işlemlerini araştırırken sizin yazınızı gördüm ve banka ile temasa geçtim ( HSBC İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞB.)ancak banka böyle bir hizmeti olmadığını yazıyı benim elden teslim alıp noterde onaylatıp sonra tescil büro ya gitmem gerektiğini söylüyorlar ayrıca verecekleri yazı için benden 53 TL + noter masrafı 73 TL istiyorlar. Tüketici olarak bu durumu itiraz etmek için  kanuni bir dayanağımız varsa  haklarımızı öğrenebileceğimiz biryer biliyormusunuz .

Ayrıca Emniyetteki polis memuru arkadaşların verdiği yazının kopyası  gibi birşeyler varmı elinizde.

teşekkür.

Bu konuda yasal bir dayanak olduğunu sanmıyorum. Bankalar ile EGM arasında bir protokol olabilir fakat butür protokoller bir yerlerde yayınlanmaz. Benim yukarıda da anlattığım gibi rehin kaldırma önerisini banka personeli söyledi yoksa bende gidip noter işini yapacaktım. Muhtemelen çalıştığınız banka sizden o ücreti alabilmek adına böyle söylüyor. Benim işlemimin tamamı banka tarafından yapıldığından elimde bir rehin kaldırma yazısı yok fakat kaldırıldığını www.trafik.gov.tr adresindeki araç sorgulama ekranından kontrol ettim. İşlemden önce Hak Mahrumiyeti var görünüyordu ama işlemden 1 ay sonra sorguladığımda Hak Mahrumeyeti yok görünüyor.