0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konu çok az okundu kimsenin ilgisini çekmedi galiba noter parası dedik 72 tl diyoruz......boşa gitmesin diyoruz...
Daha rehin kaldırmama çok var ama, aklımın bir yerinde bulunsun, peki bankaya gittiğimizde bize verdikleri borcu yoktur yazısını almayıp notere gitmeden direk trafiğe postalamalarını mı istememiz gerekiyor? Bu işlemi bu şekilde yapabileceklerini biliyorlar mı peki, sorun çıkarmasınlar? Bir de, rehin kaldırırken kaç para gidiyor noter hariç bilen var mı?
Bilgi için teşekkürler, inşallah öyledir.En önemlisi, bu ayrıntıyı, trafik tescil şubelerindeki polis amcalar biliyor mu acaba.Öyle bir şey olsaydı, tez duyulurdu ve vatandaş ödemezdi.Kanunen bir şey varsa, ama onu polis amcalar bilmiyorsa, Noter tescil olmadan kaldırmazlar rehini.Ayrıca, posta ile belgeleri gönderme olayı memleketimizde olmaz. Ve ya bölgeye göre değişir.34 plaka olan aracımın rehinini yaşadığım il Tekirdağ'dan kaldıramadığım gibi, Eminönü Trafik şubenin bahçesinde 6 saat bekleyerek ancak yaptırabildim.
Paylaşımınız için çok teşekkürler, ben bunu bilmediğimden ve değerli banka çalışanlarım hatırlatmadığından Mart ayında malesef 50TL bayılmak zorunda kalmıştım
Muammer Bey merhaba,Bugün internette rehin kaldırma işlemlerini araştırırken sizin yazınızı gördüm ve banka ile temasa geçtim ( HSBC İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞB.)ancak banka böyle bir hizmeti olmadığını yazıyı benim elden teslim alıp noterde onaylatıp sonra tescil büro ya gitmem gerektiğini söylüyorlar ayrıca verecekleri yazı için benden 53 TL + noter masrafı 73 TL istiyorlar. Tüketici olarak bu durumu itiraz etmek için kanuni bir dayanağımız varsa haklarımızı öğrenebileceğimiz biryer biliyormusunuz .Ayrıca Emniyetteki polis memuru arkadaşların verdiği yazının kopyası gibi birşeyler varmı elinizde. teşekkür.