0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konuda yasal bir dayanak olduğunu sanmıyorum. Bankalar ile EGM arasında bir protokol olabilir fakat butür protokoller bir yerlerde yayınlanmaz. Benim yukarıda da anlattığım gibi rehin kaldırma önerisini banka personeli söyledi yoksa bende gidip noter işini yapacaktım. Muhtemelen çalıştığınız banka sizden o ücreti alabilmek adına böyle söylüyor. Benim işlemimin tamamı banka tarafından yapıldığından elimde bir rehin kaldırma yazısı yok fakat kaldırıldığını www.trafik.gov.tr adresindeki araç sorgulama ekranından kontrol ettim. İşlemden önce Hak Mahrumiyeti var görünüyordu ama işlemden 1 ay sonra sorguladığımda Hak Mahrumeyeti yok görünüyor.
Muammer Bey merhaba,Bugün internette rehin kaldırma işlemlerini araştırırken sizin yazınızı gördüm ve banka ile temasa geçtim ( HSBC İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞB.)ancak banka böyle bir hizmeti olmadığını yazıyı benim elden teslim alıp noterde onaylatıp sonra tescil büro ya gitmem gerektiğini söylüyorlar ayrıca verecekleri yazı için benden 53 TL + noter masrafı 73 TL istiyorlar. Tüketici olarak bu durumu itiraz etmek için kanuni bir dayanağımız varsa haklarımızı öğrenebileceğimiz biryer biliyormusunuz .Ayrıca Emniyetteki polis memuru arkadaşların verdiği yazının kopyası gibi birşeyler varmı elinizde. teşekkür.
asla sıfır araç alamayacağım için ilgilenmedim konuyla....
Arkadaşlar çoğumuz arabamızı kredi ile alıyoruz ; krediyi öedemeden bir çok değişik isimler altında bankalara para ödüyoruz (dosya masrafı sigorta vb..)ve kredimiz bittiğinde ise bankalar rehini kaldırmak için noterdenden bankanın verdiği borçu yoktur kağıdı onaylatıp bununla trafik tescilden rehin kaldırma işlemi yapmamızı istiyor . noter parası ödemedende bu işlem yapı biliyor çoğu banka bunu bize söylemiyor o kadar faizle para kazandırmamıza rağmen birde notere para ödettiriyorlar.Aslında borçu yoktur kağıdını posta yolu ile bağlı bulunduğunuz(rehin işlemi yaptırdığınız)trafik tescil bürosuna gönderirlerse otomatikman rehin düşme işlemi dosyanıza giriyor ve noter masrafı ortadan kalkıyor.Bunu çoğu arkadaş bimiyor................... paylaşmak istedim..............yaklaşık noter masrafı 40 ila 50tl arası değişiyor
Muammer beyin belirtmiş olduğu bu genelgeyi internetten nasıl bulabilrim arkadaşlar.Crafte'ın kredisini bitirdim.Eleman ısrarla notere gideceksin dedi.BEnde ilgili yazıyı bulup getireyim,sende şefinde öğrenmiş olursunuz dedim...
Ali teşekkür ederim.Çok araştırdım ama ilgili genelge ile ilglili bir yazı bulamadım.Ulaşabildiğim tek yazı,linkini eklediğin gazete sitesi oldu.Buda bana yeter.Yarın(Perşembe) gidip işlemlerimi yaptırayım...