Gönderen Konu: noter parası ödemeden rehin kaldırma  (Okunma sayısı 26994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: noter parası ödemeden rehin kaldırma
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2009, 18:18:42 »
Bu konuda yasal bir dayanak olduğunu sanmıyorum. Bankalar ile EGM arasında bir protokol olabilir fakat butür protokoller bir yerlerde yayınlanmaz. Benim yukarıda da anlattığım gibi rehin kaldırma önerisini banka personeli söyledi yoksa bende gidip noter işini yapacaktım. Muhtemelen çalıştığınız banka sizden o ücreti alabilmek adına böyle söylüyor. Benim işlemimin tamamı banka tarafından yapıldığından elimde bir rehin kaldırma yazısı yok fakat kaldırıldığını www.trafik.gov.tr adresindeki araç sorgulama ekranından kontrol ettim. İşlemden önce Hak Mahrumiyeti var görünüyordu ama işlemden 1 ay sonra sorguladığımda Hak Mahrumeyeti yok görünüyor.
bu bende ki yazı protokol değil iç işleri bakanlığının yayınladığı bir genelge o bankada ayrı bu bankada ayrı olamaz.ben bunun savunmasını yapıyorum ve arkadaşların gereksiz yere para ödemesini istemiyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2009, 18:18:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2009, 18:21:16 »
Bu konuda yasal bir dayanak olduğunu sanmıyorum. Bankalar ile EGM arasında bir protokol olabilir fakat butür protokoller bir yerlerde yayınlanmaz. Benim yukarıda da anlattığım gibi rehin kaldırma önerisini banka personeli söyledi yoksa bende gidip noter işini yapacaktım. Muhtemelen çalıştığınız banka sizden o ücreti alabilmek adına böyle söylüyor. Benim işlemimin tamamı banka tarafından yapıldığından elimde bir rehin kaldırma yazısı yok fakat kaldırıldığını www.trafik.gov.tr adresindeki araç sorgulama ekranından kontrol ettim. İşlemden önce Hak Mahrumiyeti var görünüyordu ama işlemden 1 ay sonra sorguladığımda Hak Mahrumeyeti yok görünüyor.
bu bende ki yazı protokol değil iç işleri bakanlığının yayınladığı bir genelge o bankada ayrı bu bankada ayrı olamaz.ben bunun savunmasını yapıyorum ve arkadaşların gereksiz yere para ödemöesini istemiyorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2009, 18:25:15 »
Muammer Bey merhaba,

Bugün internette  rehin kaldırma  işlemlerini araştırırken sizin yazınızı gördüm ve banka ile temasa geçtim ( HSBC İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞB.)ancak banka böyle bir hizmeti olmadığını yazıyı benim elden teslim alıp noterde onaylatıp sonra tescil büro ya gitmem gerektiğini söylüyorlar ayrıca verecekleri yazı için benden 53 TL + noter masrafı 73 TL istiyorlar. Tüketici olarak bu durumu itiraz etmek için  kanuni bir dayanağımız varsa  haklarımızı öğrenebileceğimiz biryer biliyormusunuz .

Ayrıca Emniyetteki polis memuru arkadaşların verdiği yazının kopyası  gibi birşeyler varmı elinizde.

teşekkür.

ercan bey o yazıyı bulup size göndereyim .maalesef hsbc bankaya ödediginiz paralar yetmemiş demekki biraz daha istiyorlar.bendende istediler ama yazıyı gösterince tamam bizde yapalım demişlerdi.yazıyı bulursam nasıl göndereyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2009, 18:54:46 »
yazıyı buraya koyabilirsiniz, herkes faydalanmış olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 31, 2010, 10:35:31 »
   Muammer beyin belirtmiş olduğu bu genelgeyi internetten nasıl bulabilrim arkadaşlar.Crafte'ın kredisini bitirdim.Eleman ısrarla notere gideceksin dedi.BEnde ilgili yazıyı bulup getireyim,sende şefinde öğrenmiş olursunuz dedim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Mart 31, 2010, 10:56:08 »
paylaşım için teşekkürler çok faydalı bir bilgi oldu umarım seneye bu zamanlar aklımda hala kalır bu konu.
genelgeyi de  paylaşma durumunuz varmı yada genelgenin sayısını belirtebilirmisiniz
trafikte HAKKINI değil AKLINI kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 31, 2010, 11:03:38 »
asla sıfır araç alamayacağım için ilgilenmedim konuyla.... :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mart 31, 2010, 11:10:14 »

sıfır gibisi yok hande abla facebook tan daha mutlu yapıyo insanı
ilk sahibi olmak güzel duygu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 31, 2010, 11:10:52 »
  Neden sıfır araç almayasınız ki? Valide Sultan'mı izin vermiyor yoksa? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 31, 2010, 11:16:42 »
devlet baba izin vermiyor.... sanılanın aksine benim durumumda olan hekimlerin maddi imkanları çok kısıtlı.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mart 31, 2010, 11:31:08 »
hande abla devlet baba bana izin veriyoda sana mı vermiyo   :(
hadi hadi sanada sıfır bi corolla alalım  :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Mart 31, 2010, 11:46:00 »
Arkadaşlar çoğumuz arabamızı kredi ile alıyoruz ; krediyi öedemeden bir çok değişik isimler altında bankalara para ödüyoruz (dosya masrafı sigorta vb..)ve kredimiz bittiğinde ise bankalar rehini kaldırmak için noterdenden bankanın verdiği borçu yoktur kağıdı onaylatıp bununla trafik tescilden rehin kaldırma işlemi yapmamızı istiyor . noter parası ödemedende bu işlem yapı biliyor çoğu banka bunu bize söylemiyor o kadar faizle para kazandırmamıza rağmen birde notere para ödettiriyorlar.Aslında borçu yoktur kağıdını posta yolu ile bağlı bulunduğunuz(rehin işlemi yaptırdığınız)trafik tescil bürosuna gönderirlerse otomatikman rehin düşme işlemi dosyanıza giriyor ve noter masrafı ortadan kalkıyor.Bunu çoğu arkadaş bimiyor................... paylaşmak istedim..............yaklaşık noter masrafı 40 ila 50tl arası değişiyor
teşekkürler bilgilendirme için.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Mart 31, 2010, 12:29:43 »
Muammer beye paylaşımı için teşekkürler.Özcan beyinde ihtiyacı olunca konu güncellenmiş oldu.gerçekten çok önemli bir konu bankalar kredi verirken her yerimizden öpüyorlar işin nihayetinde de son hatıra öpücüğü veriyorlar rehin kaldırma yazısı için ücret istiyorlar ve bu olayın şahidi olsunlar diye noterlerede öptürüyorlar.ilgili yazıyı bulunan arkadaşlar burda tarih sayı ve numarasını belirtirse veya metni ekleyebilirse ihtiyacı olan arkadaşlarada yasal dayanak sağlamış olurlar.tekrar teşekkürler paylaşım için
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 31, 2010, 15:19:48 »
   Muammer beyin belirtmiş olduğu bu genelgeyi internetten nasıl bulabilrim arkadaşlar.Crafte'ın kredisini bitirdim.Eleman ısrarla notere gideceksin dedi.BEnde ilgili yazıyı bulup getireyim,sende şefinde öğrenmiş olursunuz dedim...

Yazıyı bulamadım ama şu haberden yola çıkarak bişeylere ulaşılabilir belki

http://www.tumgazeteler.com/?a=1559719
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #34 : Mart 31, 2010, 15:32:09 »
çok güzel bilgi ama keşke şu bekgede konsa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 31, 2010, 21:25:24 »
   Ali teşekkür ederim.Çok araştırdım ama ilgili genelge ile ilglili bir yazı bulamadım.Ulaşabildiğim tek yazı,linkini eklediğin gazete sitesi oldu.Buda bana yeter.Yarın(Perşembe) gidip işlemlerimi yaptırayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2010, 23:45:34 »
yararlı paylaşım. teşekkür ederiz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 01, 2010, 11:25:04 »
   Ali teşekkür ederim.Çok araştırdım ama ilgili genelge ile ilglili bir yazı bulamadım.Ulaşabildiğim tek yazı,linkini eklediğin gazete sitesi oldu.Buda bana yeter.Yarın(Perşembe) gidip işlemlerimi yaptırayım...

Dün bende epey aradım bulamadım genelgeyi malesef, umarım sorun çıkartmazlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 03, 2010, 14:17:46 »
   Finans Bank'a gidip rehini kaldırttım çok şükür.Şef hanım önüme bir sürü olumsuz neden koysada "beni hiç bir şey ilgilendirmez.İadeli taahhütlü olara trafik şubeme gönderiyorsunuz" dedim ve Perşembe günü göndermişler hemen...Ama 41 TL'lik rehin kaldırma yazısının MASRAF diye tabir edilen ücretini ödemekten kurtulamadım :( :( Bir örneğinide aracın dosyasına koymak için aldım.
   Kredi çekmeyi düşündüğünüz bankanın resmi web sitesinden "faziler ve ücretler "kısmından para alıp almadıklarını kontrol ediniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
« Yanıtla #39 : Mayıs 03, 2010, 15:00:50 »
Merhaba,
Bugün kredi borcumu kapattım ve rehin kaldırma işleri için aklıma hemen bu konu geldi.
Önce Denizbank Göztepe subesini (krediyi çektiğim şube) bilgisiz biri gibi aradım ve rehin kaldırma için ne yapmam gerektiğini sordum, onlar da şubeye gitmemi, rehin kaldırma yazısını almamı, oradan notere onaylatmamı ve noterden trafiğe gitmemi söylediler. Daha sonra konuyu araştırıp tekrar aradım ve notere gitmek istemediğimi belgenin trafiğe postalanmasını istediğimi bunun yapılıp yapılamayacağını sorunca, hemen operasyon ekibinden başka birine aktardılar telefonu ve hesaba 52,5 TL yatırdığım takdirde kendilerinin belgeyi trafiğe yollayabileceklerini fakat işlemin 3-4 haftadan önce bitmeyeceğini söylediler. Ben de hemen hesaba 52,5 TL yatırdım, ruhsatı faxlayarak işlemi başlatmalarını söyledim.
Sonuç olarak 42 TL noter ücretinden kurtulmanın yanısıra saatlerce banka-noter-trafik üçgeninde vakit kaybetmekten kurtulmuş oldum. Rehin kalktıktan sonra trafiğe gidip ruhsatı değiştirme işi kaldı sadece...
Bilgilendirme için konuyu açan arkadaşa teşekkürler...