0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sizin bahsettiğiniz, orjinal parçayı alıp kendi imkanlarıyla kopyalayıp piyasaya süren ufak çaplı firmalardır.
Toyota yazmayınca bu parçalar orijinal parça olmuyormu?
AE 101'in arka amortisörler değişti KYB marka japon malı Toyota'nın tedarikçisi Farba Farları Bayraktar yapıyor Toyotanın tedarikçisi bu parçaların kutusunda Toyota yazmıyor.Debriyaj baskı balata Valeo veya Aısın Toyota bu parçaları takıyor.V kayışını değiştirdim. Alman malı Continental markaToyota yazmayınca bu parçalar orijinal parça olmuyormu?
Anormal olması normaldir ..Şimdi arkadaşlar prensipte orjinal parça her zaman daha iyidir. (Modifiye için takılan performans parçalar hariç tutulursa) fakat şu da bir gerçek ki otomobil firmaları yedek parça satışından ciddi paralar kazanırlar. Araba tasarımını yaparken de maalesef bu göz önünde bulundurulur. (Her markanın ahlak seviyesi farklıdır bu konuda) Fazla eşelemeyelim..Uzun lafın kısası orjinal aldığınız zaman bi o kaliteye para ödersiniz bi de markaya tabir'i caizse "hava parası" ödersiniz.. Peki ne yapmalı..Kanımca bazı parçalarda orjinalden şaşmamalı.. (uç bir örnek Motor yaptırıyorsanız orjinal pistonlar kullanın)Fazla teknoloji gerektirmeyen ve tüketim malzemesi sınıfına giren parçalarda o kadar da dert değil.. Yeni bir akü alıyorsanız "Mutlu akü" almanızda sakınca yok. Fren balatası ve disklerinde de bence pek sorun yok. Amortisörler, hortumlar, kablolar, bujiler kaliteli olduktan sonra yan sanayi de olsa gayet güzel çalışır. Bunun istisnası yağ filtresidir. Onun ucuzları kalitesiz olur ama markadan eminseniz o da iyi iş görecektir.Sonuçta tüketim malzemesinin gittiği yer çöptür.Parayı çöpe atmaya gerek yok.
Geçenlerde AE101 ön amortisör sordum, japon malı var çifti 220 tl, birde "maysan mando" yerli-kore ortaklığıymış onada 170 tl dediler. İnsan tereddüt ediyor, acaba bunlar biz markayız istediğimiz fiyata satarız diyorlar, digeride belkide pazar edinebilmek için fiyata düşük tutuyor olamaz mı? Maysan mandoyu biraz araştırınca 40 yıllık bir geçmişleri ortaya çıkıyor bunuda söyleyeyim.