Gönderen Konu: ORİJİNAL PARÇA-YERLİ PARÇA  (Okunma sayısı 7997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: ORİJİNAL PARÇA-YERLİ PARÇA
« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2009, 23:39:45 »
Taha kardeşim oldukça iyi fiyata almışsın çakma olma ihtimali yok degil mi? Burda biraz bindirim yapıyolar fiyatlara malasef. Galiba KYB diye hatırlıyorum yanlışta olabilir. Ama değiştirecek olursam muhakkak seninle irtibata geçerim.

Çakma olmaz üzerinde TOKİCO MADE İN JAPAN yazıyor.Ayrıca takan servis arkadaşımın asker arkadaşı asla çakma parça kullanmazlar.Normalde ön amortisörlerin tanesini 120 lira diye biliyordum bende ona göre hazırlanıp gittim sorduğumda çifti 180 dediler şaşırdım en kısa zamanda arkalarıda değiştiricem nasipse rahata kavuştum en sonunda eve dönerken daha önceleri traktör kullanıyormuşum dedim kendi kendime acayip arttı konfor.Sende bulursun inş. uygun fiyata.Bulamazsanda yardımcı olmaya çalışırım seve seve.
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2009, 23:39:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 13, 2009, 15:30:46 »
Olay hep şu noktaya geliyor.
Orijinal parça, pahalı, ama kaliteli (belki)
Yerli parça, ucuz, ama kalitesiz (belki)
Peki çözüm ne o zaman ????
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2009, 16:04:40 »
Yani aradaki farkı biraz kaliteye ama biraz da boşuna veriyoruz sanki.
Kolay gelsin....
Bu konuda size kesinlikle katılmıyorum. Siz bu markaların bir model ortaya çıkartana kadar ne masraflar ettiklerini ne aşamalardan geçtiklerini biliyor veya en azından tahmin edebiliyor musunuz? Şimdi ben şunu anlamıyorum! İstiyoruz ki en kaliteli arabaya binelim, en şık tasarım bizim arabamızda olsun, en ergonomik araç bizimki olsun vs... Ama bu kalitenin karşılığını ödemeye gelince, hayır! Siz BMW kullansanız ne yapacaksınız?(Ben kullandığım için biliyorum!) Borusan'a gitmek zorunda kalsanız? Neyse, ben diyorum ki, parayı sadece o parçaya verilen para olarak düşünmek yanlış! Kullandığınız markada sorunsuzluk istiyorsanız, bunun bedelini ödemek zorundasınız. Eğer istemiyorsanız, Hyundai kullanabilirsiniz mesela, hem araç ucuz, hem parçaları, hem de servisi... Ama yanınızdan geçen Toyota'yı gördüğünüzde içiniz gitmeyecek! :( Selim bey,sakın yanlış anlamayın, bu yazdıklarım sizin şahsınıza değil :) , ortaya yazıyorum öylesine. Bir de biraz kısıtlı bir zamanda yazdığım için, biraz karışık olabilir, okuyanlar kusura bakmasın. Ha bu arada, Toyota benim babamın markası da değil,(keşke olsa) kazancından tek kuruş para da almıyorum. Bu fikirlerimin çıkış kaynağını ayrıca belirtirim sonra.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 13, 2009, 16:06:05 »
Selim, her zaman orijinal parca... :) Cozum bu.Sonunda en ucuza geleni de bu.Kalitesiz ve ucuz parca dayanmiyor,bagli oldugu diger parcalari da zorluyor.Arabamizi uzun sure sorunsuz kullanmak istiyorsak orijinal parca tercih etmeliyiz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2009, 16:10:03 »
Cüneyt bey ,
Yorum için teşekkürler.
Sadece en uygun çözümü bulmaya çalışıyoruz. Amacımız bu.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Biraz para fazla verip rahat edelim.
Ama verecek fazla para kalmadı artık. Para sadece benzine gidiyor çünkü.....
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 13, 2009, 16:11:57 »
Para sadece benzine gidiyor çünkü.....

+1

Bu konuyla alakası yok ama doğru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2009, 16:15:05 »
Para sadece benzine gidiyor çünkü.....
İşte buna ben de itiraz edemem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 13, 2009, 16:34:47 »
Ucuz mal alacak kadar zengin degilim
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 13, 2009, 19:43:09 »
Selim, her zaman orijinal parca... :) Cozum bu.Sonunda en ucuza geleni de bu.Kalitesiz ve ucuz parca dayanmiyor,bagli oldugu diger parcalari da zorluyor.Arabamizi uzun sure sorunsuz kullanmak istiyorsak orijinal parca tercih etmeliyiz.

Ahmet hocam, bunu her zaman kaliteli parça diye düzeltelim istersen. Her zaman orjinal parça kısmı, eğer parça kalitesi hakkında bilgimiz yoksa geçerli olsun :) Çünkü orijinal olmayıpta, orjinalinden çok daha kaliteli parçalarda var. (Mesela senin bugün yazdığın, seramik balatalar gibi...)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ekim 13, 2009, 23:25:18 »
Peki. Ben son fikrimi söylüyorum bu konuda:
1-En önemlisi, burada kullanılacak parçanın, aracımıza uyum gösterip göstermeyeceğidir. Yani siz en kaliteli,en pahalı parçayı da alsanız aracınız için, uyumlu değilse, bunun bir esprisi olmaz.
2-Uyumlu parçalar arasında, en kalitelisini bulmak önemli tabii ki. Ama, bu konuda çok ciddi bir bilgi birikimine sahip olmak gerekir ki, her konudan anlamak imkansızdır. Her konudan anladığını iddia edenler olabilir, onlara saygı duyarım. Kendi araçlarında istedikleri gibi kullanabilirler bu bilgilerini, tasaaruf kendilerine ait. Benim çok iyi anladığım,hakim olduğum konular olmakla beraber, hiç anlamadığım konular da var aracımla ilgili. Hele bu teknolojik gelişimlerde.
3-Kaliteli parça ucuz olmaz. Olsa olsa az pahalı olur. Ucuz parça, kalitesizdir, kim ne derse desin, aksine inanmam. Bu benim şahsi görüşüm.(Şimdi bunun üzerine hemen yorum yapanlar olacaktır, her pahalı parça kaliteli midir diye? Ne alakası var? derim ben de.Laf ola,beri gele!)  ;)
4-Bir arabaya binlerce lira para veriyorsanız, bunun maliyetlerini de baştan kabul etmeniz gerekiyor. Önemli olan, iyi araştırma yapıp, aracı almadan önce, sonrasında karşılaşabileceğiniz sorunların öngörüsünde bulunabilmektedir. Sanırım bu yüzden Toyota kullanıyoruz hepimiz. 40.000.-TL verip, çok güzel ikinci el bir BMW alamaz mıydım? En alasını alırdım. Ben şahsım adına bunun tadını(!!!) gençlik yıllarımda tattım. Artık almayayım. Ha, ikinci el almak durumunda olanlar içinse, durum farklı. Aldıkları arabaları iyi araştıracaklar. Bir arkadaş yazmış örneğin: Arabanın ruhsatında yazan numara ile şasi numarası tutmuyormuş. Bunu arabayı aldıktan sonra görüyorsan, ben daha ne diyim! (O arkadaş kızmasın sakın bana) Paranız çok iyisine yetmiyorsa, o zaman paranız yetene kadar bekleyeceksiniz! Ben kimsenin arabasızlıktan öldüğünü görmedim bu güne kadar. Ben de arabasız ve hatta parasız kaldığım yıllarda bu sebepten ölmedim Allah'ıma bin şükür.
5-Bu konu aslında çok da benim derdim değil. Ben sadece konuya katkı yapmaya çalışıyorum ve arkadaşlarıma bir faydam olsun istiyorum. Dolu dolu geçen bir 37 yılın tecrübesine kulak verebilirler, kendi tercihleridir, vermeye de bilirler. Benim arabam sıfır en nihayetinde, 5 yıl da sınırsız km garantim var. Muhtemelen garantim dolmadan da yenisini alacağım, bir 5 yıl daha benim derdim olmayacak. Ama gün ola,devran döne, alamaya da bilirim. Allah'ın işine karışılmaz. Bütün sarı arabalar benim, o da olmadı, otobüs,tramvay,metro hepsi benim.
6-Allah herkese gönlündeki arabayı nasip etsin. Daha da ne diyim...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 14, 2009, 00:35:24 »
Ahmet hocam, bunu her zaman kaliteli parça diye düzeltelim istersen. Her zaman orjinal parça kısmı, eğer parça kalitesi hakkında bilgimiz yoksa geçerli olsun :) Çünkü orijinal olmayıpta, orjinalinden çok daha kaliteli parçalarda var. (Mesela senin bugün yazdığın, seramik balatalar gibi...)

Dogru, Mehmet. Japon mali olsun da ne olursa olsun... O dedigim seramik balata da Japon mali :P
Corolla servisleri Turkiye'de Bosch balatalari kullaniyorsa mesela, o zaman orijinalden kac kacabildigin kadar :D  Diger arabamiz olan Kia'ya Akebono seramik balatalari taktirdim, orijinal balatayi tercih etmedim. Japon balata takildiktan sonra ses, toz kalmadi.

Cuneyt, parcalarin araclara uyumunu, ya da fabrikanin onerdigi parcalari, kataloglardan gorebiliyoruz.Amazon.com'da her parcanin listelendigi sayfada arac bilgilerinin girilebilecegi bir yer de var, o parcanin o arac icin olup olmadigini soyluyor. Yani dedigin gibi oyle derin bir birikime gerek yok.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ekim 14, 2009, 12:30:10 »
bende geçen ay 4 disk ve balata değişimi yaptırdım özel servise işçilik dahil 360  lira tuttu disk trw balata veka marka şimdilik ses ve problem yok