0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kendimi tanışma bölümünde de tanıtıyım mı Abi Valla merak ettim abi. Bilgisi olan çıkacaktır elbet.Bu arada arabanın rutin bakımı yaklaşıyor. Dörtnal'a gitmeyi düşünüyorum. Gitmeden önce bi arayıp benim gelceğimi haber edersin değil mi Ağabey Gideceğim zaman haber veririm.
Arkadaşlar aracım 97 Model 1.6 XLİ Corolla. Bu araçlara sibop ayarı yapılıyor mu acaba? Yapılıyorsa bunun km olarak bir süresi var mıdır yoksa zamanının geldiği başka bir şekilde mi anlaşılır?
Bir de maliyeti tam olarak
100 TL civarı
Gayet ciddiyim, bilsem neden sorayımki. Anlamadığım garip olan ne? Bu ayarın yapıldığını bilmemek neden bu kadar ilginç geldi anlamadım. Bi ara bu forumda ya da başka bi yerde yapılmıyor diye birşey okudum diye hatırlıyorum, o yüzden sorayım dedim. Komple değiştirdiler derken değişen nedir acaba? Bir de maliyeti tam olarak ne oldu acaba?
ae101 e sibop ayarı yapılmıyor diye biliyorum ama.bizimkide orjinal hiç ayar mayar olmadı.fabrika çıkışı ne ise o
Benim herhangi bir şikayetim yok aslında. Ne bileyim performans veya yakıt tükemi gibi bir sıkıntım yok. Zaten araç daha 135.000'de. Sadece sanki eskiye nazaran biraz daha sesli çalışıyor motor.
Bendede performans kaybı ve yakıt tüketimi ile ilgili bir sıkıntım yok fakat dediğin gibi şuan motor eskiye göre daha fazla sesli çalışıyor. Sebebini bilmiyorum ama subaplardanmı yapıyor yani şimdi bu sorunu. Şuan 142000'e geldik. yaklaşık 23000 km önce daha ritmik bir çalışma ile gürültüsüz çalışıyordur. Şu anda ise ritm bozukluğuda var özellikle soğukken, seste fazla çıkarıyor gibi...
Yıllardır gittiğim ustamla az önce telefonlaştık, akşam bırak sabaha kadar dükkanda beklesin sabah erkenden açıp bakalım, ince ayar için soğuk olması lazım dedi, bir gözden geçirelim bakalım dedi. Ve ayrıca ayar tabiki yapılıyor dedi, zamanla birtakım boşlukmu ne öyle bişeylerden bahsetti. En kötü ihtimalle subap takımı değiştiririz açılmışken durumunu bir görelim dedi bakalım henüz karar veremedim. Şikayetimde sadece rolantide hafif titreme ve devir saatinde inme,çıkma durumu yaşıyorum kısa aralıkta. Ne yapayım sizce ? Masrafı sordum parça değiştirmezsek 50 tl işçilik alırım dedi ? fiyat nasıl ?