Gönderen Konu: AE101 Corolla'lara Sibop Ayarı Yapılıyor mu?  (Okunma sayısı 27222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Corolla'lara Sibop Ayarı Yapılıyor mu?
« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2010, 16:44:17 »
Arkadaşlar bende bugün lpg ciye ayara gittim çekiş ile ilgili bir takım sıkıntılarım vardı .birde 1.ve 2 viteslerde araçta ciddi silkeleme vardı .ayardan sonra baya baya kayboldu .usta sordu bu arabaya en son ne zaman sibop ayarı yapılk diye bende 13 yıl önce fabrikası yaptı ben bir daha dokundurmadım dedim .usta bir baktır dedi. Şu an yakıt 190 -210  kuruş arası yakıyor araba .lpg 2 lira rolanti tam 9 da kıpırdamadan duruyor .herhangi bir  şıkırtı tıkırtı söz konusu degil .ama şunu söyleyim eski toyota performansı yok kardeş eskiden yolda birçok arabaya meydan okuyordum şimdi o serilik felan kalmadı .Çok basarsam gidiyor yoksa öyle eski performans felan yok arabada .Bazıları 1-2 depo benzin bitir eski haline gelir diyor ama 1 depo benzin olmuş 200 lira onuda yapacak para bizde yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2010, 16:44:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 08, 2010, 16:53:28 »
97 corollam var adanada 60 tl ye sibob ayarı yaptırdım.
çekişi ve ayarı düzeldi.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 08, 2010, 16:59:02 »
aslında gerçekten para olsada 1 depo benzin bitirene kadar kullansak arabayı...çok iyi olur valla...ilaç gibi gelir arabaya...ama nasıl alacaz bir depo benzini...hadi aldık harcamaya nasıl kıyacaz :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 08, 2010, 18:00:23 »
üstten eksantirik motorlarda eksantirik direk valflara hareket vermekte olup, herhangi bir klerens ayarı söz konusu değildir.
sadece eksantirik muyulusu ile valf arasında bulunan sanayi dilinde fincan adı ile tanımlanan parçanın zamanla aşınarak incelmesine bağlı valf ayarı bozulmaları söz konusudur. Bunun için fincanların değişmesi kafidir.
motorunuzda şıkırtılı diye tarif edeyim. bir çalışma hali başladıysa fincan değişim zamanı gelmiş demektir.
bu izah dışında yapılabilecek ayar sadece eksantirik açısı ile olur.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2010, 23:26:29 »
arkadaşlar bizim arabalarda diğer arabalardaki gibi sibob ayarı yok.Selçuğun dediği gibi eksantrik direk sibob fincanlarına basıyor,arada ayar pulları var zamanla onlar biraz aşınıyor ama ayar gerektirmesi çok enderdir.ben 226000 de daha dokun durtmadım.orijinal ayar pulu bulmak çok zor olduğu gibi bu ayarı hassas bir şekilde yapacak tamirciyi bulmak daha da zor.onun için b ir sıkıntınız yoksa el dokundurtmayın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/