Gönderen Konu: Yaris plakalık tavsiyesi.  (Okunma sayısı 8167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaris plakalık tavsiyesi.
« : Ekim 07, 2009, 23:43:30 »
Benim Yaris'de plakalık olarak servisin üzerinde kendi markası yazan siyah plastik plakalıklardan var. Öndeki plakalık top çarpması, geçerken birinin takılması vb. gibi nedenlerde kırılıp duruyor. Aracı alalı henüz 5 ay oldu bu kırılan 3. plakalık. Bunun yerine metalden yapılma sağlam bir plaka çerçevesi ne tavsiye edersiniz? Böyle şeyler nerede satılır? Görüntüsü önemli değil, yani ne olursa olsun zaten şimdiki reklamlı plakalıklardan güzel durur ama habire kırılmasından bıktım, plaka düşecek kaybolacak sonra uğraşmak istemiyorum.

Yaris'lerin ön tampondaki plaka takma yeri tam bir tasarım hatası. Yuvarlak hatlı tamponda plaka için düz yer yapmamışlar, sadece iki tane vida yeri var, plakayı takınca, düz plaka oval yüzeyde haliyle iki yandan çıkıntı yapıyor, bu çıkıntılar yüzünden de mahallede top oynayan çocuklar şut çektiğinde plastik plaka çerçevesi kırılıyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Yaris plakalık tavsiyesi.
« : Ekim 07, 2009, 23:43:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris plakalık tavsiyesi.
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2009, 01:27:48 »
Plakalıktan vazgeçip, plakayı tampona yapıştırmayı düşünseniz?
Fiat Linea 1.4 T-Jet Dynamic (2008)
Toyota Corolla 1.6 GLİ (1994)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2009, 01:30:56 »
Plakalıktan vazgeçip, plakayı tampona yapıştırmayı düşünseniz?

Abi bence düşünmese direk öyle yapsa...

Timuçin bey bencede en güzeli plakayı plakalık kullanmadan yapıştırmanız hem böylelikle o o düz durma olayıda ortadan kalkar hafif bükük şekilde takarak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2009, 01:34:31 »
kesınlıkle plakalıktan vazgecın derım slıkon yardımıyla bı guzel yapıstırın bıdaha cıkmaz zaten:D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2009, 02:07:34 »
Sözkonusu yeni yaris sanırım.

Yaklaşık 20cm lik bir bölüm 1cm kadar çıkıntılı. Dolayısıyla plakalık takınca sağdan soldan 10ar cm lik çıkıntılar 1cm kadar dışarıda kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2009, 08:53:26 »
Timuçin bey'in Yaris'i eski kasa ama aynı çıkıntılar onda da mevcut. Aslında öne kare plaka takmak lazım. Benim de iki defa kırıldı plakalığım, sağolsun bakıma götürdüğümde servisler hallediyor ama aracın estetiğini çok etkiliyor özellikle yandan bakıldığında. Herhalde en iyi çözüm plakayı hafif bombeli şekilde köşelerinden tampona vidalatmak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2009, 10:05:31 »
Timuçin bey'in Yaris'i eski kasa ama aynı çıkıntılar onda da mevcut. Aslında öne kare plaka takmak lazım. Benim de iki defa kırıldı plakalığım, sağolsun bakıma götürdüğümde servisler hallediyor ama aracın estetiğini çok etkiliyor özellikle yandan bakıldığında. Herhalde en iyi çözüm plakayı hafif bombeli şekilde köşelerinden tampona vidalatmak.

Yok, benim Yaris yeni kasa. 2006 model, yeni kasaların ilklerinden.

Sözkonusu yeni yaris sanırım.

Yaklaşık 20cm lik bir bölüm 1cm kadar çıkıntılı. Dolayısıyla plakalık takınca sağdan soldan 10ar cm lik çıkıntılar 1cm kadar dışarıda kalıyor.
Daha önce kırıldığında hep servise gittiğim zamanlara denk geldi, orada değiştirmişlerdi ama artık kesin çözüm arıyorum.

Evet, aynen böyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2009, 13:25:23 »

:D Benim gibi yapın, perçinleyin :lol: Gören ilk başta bu ne ya ki yapmış falan diyor ama dediğiniz sıkıntıların hiç biri yok ne kırılma ne dengesiz durma ne sallanma :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2009, 13:34:43 »
Metal çerçeveli plakalıklar var.
Nette şöyle bir ürün gördüm:
http://www.hepsiburada.com/svs-standart-olculerde-paslanmaz-krom-plakalik/productDetails.aspx?categoryid=264105&productid=otso51100100131

Bundan alsam daha dayanıklı olur mu acaba? Fiyatı da fazla değilmiş. Servislerin taktığı plastik parçalar bedavaya geliyor ama çabuk kırılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2009, 13:38:36 »
yapıştırmak en doğrusu diye düşünüyorum... bunun üzerine ceyhunun açtığı bir konu vardı  "plakalıksız plaka" olabilir sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2009, 13:41:32 »
yapıştırmak en doğrusu diye düşünüyorum... bunun üzerine ceyhunun açtığı bir konu vardı  "plakalıksız plaka" olabilir sanırım...

Tampon düz olsa ya da az bombeli olsa yapıştırmak olabilir ama tampon çok bombeli, yapıştırınca plaka iyice yamulacak hem tampon üzerinde plaka vida yerlerine denek gelen yerin şekli de yapıştırmak için fazla geniş bir yüzey bırakmıyor. Silikon ve sağlam çift taraflı bant ile yapıştırmak aklıma gelmişti ama yüzey çok biçimsiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2009, 13:44:15 »

:D Benim gibi yapın, perçinleyin :lol: Gören ilk başta bu ne ya ki yapmış falan diyor ama dediğiniz sıkıntıların hiç biri yok ne kırılma ne dengesiz durma ne sallanma :D

yapıştırmak en doğrusu diye düşünüyorum... bunun üzerine ceyhunun açtığı bir konu vardı  "plakalıksız plaka" olabilir sanırım...

Emre ve Muhammed abi başlıkta tavsiye yazıyor ama boşuna tavsiye etmeyin...

Bakınız üstte Yücel abi(affına sığınarak bu cümleyi yazıyorum) ve ben başçavuşun eşeği olarak anırmışız ama tepki yok eyvallah !!!

NOT: Ben bu mesajı yazdığımda en son muhammed abinin mesajı vardi yinede gönderiyorum mesajı lafımı geri çekmem....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2009, 14:09:55 »
Emre ve Muhammed abi başlıkta tavsiye yazıyor ama boşuna tavsiye etmeyin...

Bakınız üstte Yücel abi(affına sığınarak bu cümleyi yazıyorum) ve ben başçavuşun eşeği olarak anırmışız ama tepki yok eyvallah !!!

NOT: Ben bu mesajı yazdığımda en son muhammed abinin mesajı vardi yinede gönderiyorum mesajı lafımı geri çekmem....

Ahmet bey, sizin mesajı gördüm, ortada başçavuşun eşeği durumu yok, sizn mesajı görünce plakalığı söküp tekrar baktım, çift taraflı bantı ne şekilde yapıştırsam sağlam olur diye ama Muhammet beyin mesajına yazdığım cevaptaki gibi, plakanın altında tamponun şekli çift taraflı bantı sağlamca tutacak düzgün yüzey yoktu bu yüzden yapıştırmaktan vazgeçtim. Yaris'in tasarımını çok güzel yapmışlar ama önde plaka olacağını tasarımcı çizim yaparken unutmuş da son anda akıllarına gelmiş, şuraya iki tane vida yeri çizelim, hah tamam oldu şeklinde geçiştirmişler, o plaka orada nasıl sağlam durur düşünmemişler sanki.

Plakaya delik açmak istemiyordum ama sanırım iki yerinden delip perçinle tutturucam en sonunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2009, 14:25:16 »
Beyfendi bakın yaşça benden oldukça büyüksünüz size bişeyler öğretmeye kalkacak değilim...

Ama ben kalkıp gecenin 2sinde sizin konunuzu takip edip bişeyler yazıyorsam, sizde nezaketen olmadı vs bişeyler yazın he ama birde üstüne üstlük diğerlerine cevap yazılıp 2 kişiye yazılmıyorsa buna ben ayıp derim saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 08, 2009, 14:38:29 »
Ahmetciğim, bence bu mesajı yazmak için çok acele etmişsin. Konu daha kapanmamış, tartışılmaya devam ediyor. Zaten sen mesajını yazarken Timuçin Bey, yapıştırmacıları temsilen Muhammet hocamın mesajına cevap vermiş :) Başlık kapanırken belki herkese topluca teşekkür edecekti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2009, 14:44:38 »
Ahmetciğim, bence bu mesajı yazmak için çok acele etmişsin. Konu daha kapanmamış, tartışılmaya devam ediyor. Zaten sen mesajını yazarken Timuçin Bey, yapıştırmacıları temsilen Muhammet hocamın mesajına cevap vermiş :) Başlık kapanırken belki herkese topluca teşekkür edecekti :)

Sen öye diyosan öyledir üstad ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2009, 14:46:35 »
Sen öye diyosan öyledir üstad ::)

Eyvallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2009, 14:49:01 »
Beyfendi bakın yaşça benden oldukça büyüksünüz size bişeyler öğretmeye kalkacak değilim...

Ama ben kalkıp gecenin 2sinde sizin konunuzu takip edip bişeyler yazıyorsam, sizde nezaketen olmadı vs bişeyler yazın he ama birde üstüne üstlük diğerlerine cevap yazılıp 2 kişiye yazılmıyorsa buna ben ayıp derim saygılarımla...

Ahmet bey, sakin olun, sinirlenmeyin, bir önceki mesajımda tam anlatamamışım, ortada kızacak birşey yok ama yazarak anlatmaya kalkınca böyle oluyor. Sizin mesajı gördükten sonra bahsi geçen plakalıksız plaka konusunu tekrar okudum, hatta sizin mesaj sayesinde kırık plakalığı yerinden söküp çift taraflı bantla nasıl yapıştırırım bir daha baktım ama düzgün yapıştıracak yüzey olmayınca çözümsüz kaldım.

Aslında bunu hemen sabah plakalığı söktükten sonra yazmalıydım ama sonra konuya başka mesajlar da girince sizin mesaja yanıt yazmayı atlamışım bu da benim suçum özür dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2009, 14:51:30 »
Eyvallah :)

::)

Ahmet bey, sakin olun, sinirlenmeyin, bir önceki mesajımda tam anlatamamışım, ortada kızacak birşey yok ama yazarak anlatmaya kalkınca böyle oluyor. Sizin mesajı gördükten sonra bahsi geçen plakalıksız plaka konusunu tekrar okudum, hatta sizin mesaj sayesinde kırık plakalığı yerinden söküp çift taraflı bantla nasıl yapıştırırım bir daha baktım ama düzgün yapıştıracak yüzey olmayınca çözümsüz kaldım.

Aslında bunu hemen sabah plakalığı söktükten sonra yazmalıydım ama sonra konuya başka mesajlar da girince sizin mesaja yanıt yazmayı atlamışım bu da benim suçum özür dilerim.

Estagfurullah abi olur böyle durumlar bende ters bi anımdaydım demekki... Bu arada bey demenize gerek yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 08, 2009, 15:05:11 »
timuçin bey sanırım vidalama yaparak sorunu çözeceksiniz... bunların ön tarafı gerçekden plakalık düşünülerek yapılmamış :)