Sanırım başlık olarak uzun bir başlık oldu ama açıklayıcı olsun istediğim için yazdım, onun için kusura bakmayın arkadaşlar, uzun süredir soluklaşan ve tozlanan göstergelerime bir şeyler yapmak istiyordum, forumda incelediğime göre bu tarz çalışmalar yapan arkadaşlar olmuş, o çalışmalardan da esinlenerek ve bir kaç yabancı kaynaklı site yardımıyla kendimce bir şeyler yapmak istedim, fazlaca detay yazmak istemiyorum, ayrıca bu kadar emek harcayıp resimlerin alınmasınıda istemediğimden üzerlerine hem kendi sitemin hemde toyotaclubtr.com'un adreslerini yazdım, umarım reklam olarak algılamazsınız, olmadı siler ilgili arkadaşlar sanırım, neyse başlayalım resimlere ve anlatmaya;
Öncelikle gösterge panelimizi yerinden çıkarmak için üstteki iki adet vidayı söküyoruz

Vidalarını söktüğümüz plastik siperliği yerinden dikkatlice çıkarıyoruz

Gösterge panelimizi çıkarmak için siperlik altında kalan bir üst ortada, 2 adet alt kenarlarda olan vidaları söküyoruz

Direksiyonun altındaki ve direksiyon panelinin iki yanındaki vidaları sökerek kadran panelini sökebilmek için dar alanda biraz esneklik kazanıyoruz

Gösterge panelimizi dikkatlice öne çekerek kilometre göstergesine bağlı olan teli çıkarıyoruz

Gösterge paneli arkasında 4 soket bulunmakta bunları birer birer zarar vermeden söküyoruz

Artık gösterge panelimiz tamamen yerinden çıktı

Gösterge panelimizin şeffaf plastik kısmı ve öndeki siyah parçayı alt ve üst tırnakları nazikçe sökerek ayırıyoruz

Ayırdığımız panelin bir görüntüsü

Kirlenen kardranlarımızı ibrelerine dikkat ederek ve nazikçe güzelce temizliyoruz, benim kadranlarımda 9 yılın birikimi kir ve is vardı

Ledlerin montajını yaparken çekebilecek şansım olmadığı için malesef o kısmın resimleri yok, ama ledler takıldıktan sonra test amaçlı ev içerisinde parlak ışıkta yakılmış göstergeleri görüyorsunuz,

Sonrasında birde karanlıkta görmek istedim bu ışıklandırmanın etkisini

Projenin en can alıcı kısmı artık tamalandı, sıra geldi montaja, aynı söktüğümüz şekilde birleştirdiğimiz parçaları sevgili Toyotamıza takıyoruz

Montajdan sonraki pırıl pırıl ve tertemiz göstergelerimiz

Bu resmi gören arkadaşlarımızın şimdi ne dediğini duyar gibi oluyorum, evde mavi yanarken şimdi birden bire beyaz nasıl oldu bu göstergeler?
İşte işin en can alıcı kısmı burada artık 2 renkli göstergelemiz var, evde mavi ışık denemesi yaparken kadranda bir eksiklik hissettim tamamıyla mavi sıradan olmuştu, o zaman bir değişiklik yapmak ve daha hoş bir duruma getirmek gerekliydi bu göstergeleri, hemen kolları sıvadım, biraz ışık oyunu birazda teknik bilgi ile yeni görüntümüzü elde ettik, kadranımız artık 2 şekilde kullanabiliyoruz, ilk renk beyaz ikincisi ise mavi, direksiyonun sol alt kısmında bulunan ufak cebe, bir buton yerleştirdim ve bu buton kapalı konumdayken kadranımız beyaz yanıyor, butonu açtığımızda ise işte mavi kadranlar ve beyaz ibrelerimizle tam bir modifiksyon

Aynı zamanda kadran aydınlatmamızın ışık ayarını her iki renk içinde kullanabiliyoruz, ister düşük seviye ister yüksek seviye olsun hiç bir problem yok
Umarım birşeyler aktarabilmişimdir.