Gönderen Konu: 2000 Model VVT-i Corolla Kadran Işıklandırması  (Okunma sayısı 14879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 Model VVT-i Corolla Kadran Işıklandırması
« Yanıtla #40 : Ekim 29, 2009, 22:18:04 »
valla üç gün uğraştım ama sonuç bir felaket oldu malesef. buralarda şerit led bulamadım normal led ve direnç kullanmak zorunda kaldım onların aydınlatmasıda malesef yetmedi. bir de göstergenin ibrelerini çıkarmıştım geri taktığımda saçma sapan değerler gösterdiler geri onları ayarlaması baya bir vaktimi aldı ve bizim led işi malesef bir fiyasko ile sonuçlandı. Özellikle ledleri nerden monte ettiniz? Bunun için kadranlardaki ibreleri sökmediniz mi? Söktüyseniz acaba o ibreleri geri takarken nasıl bir yol izlediniz? Yani ben ibreleri taktım kontağı bir çevirdim hız göstergesi 40 km   devir 3500 de hararet almış başını gitmiş bir durumda başladı.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 29, 2009, 22:18:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 29, 2009, 22:49:47 »
Çok hoş olmuş Oğuz abi.Benden paylaşım için bir alkış.

Bende açıp kurcalıyım azcık bakalım nasıl olucak

Yau alkışlamayı unutmuşum özür.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ekim 30, 2009, 12:48:12 »
valla üç gün uğraştım ama sonuç bir felaket oldu malesef. buralarda şerit led bulamadım normal led ve direnç kullanmak zorunda kaldım onların aydınlatmasıda malesef yetmedi. bir de göstergenin ibrelerini çıkarmıştım geri taktığımda saçma sapan değerler gösterdiler geri onları ayarlaması baya bir vaktimi aldı ve bizim led işi malesef bir fiyasko ile sonuçlandı. Özellikle ledleri nerden monte ettiniz? Bunun için kadranlardaki ibreleri sökmediniz mi? Söktüyseniz acaba o ibreleri geri takarken nasıl bir yol izlediniz? Yani ben ibreleri taktım kontağı bir çevirdim hız göstergesi 40 km   devir 3500 de hararet almış başını gitmiş bir durumda başladı.

bi yerde okuduğuma göre sadece duyları çıkartıp ampulleri değiştirmek yetiyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 corolla
« Yanıtla #43 : Ekim 30, 2009, 13:18:42 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 30, 2009, 18:50:10 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Sizinde yorumunuza ve ilginize sağlık, teşekkür ederim
Yau alkışlamayı unutmuşum özür.
Ne demek, hiç önemli değil, yorum yeterli, yorum yazan ellerine ve ilgine sağlık :)
selamlar bu kadran açma olayını anladımda led montajı nasıl olcak mümükünse resimlerle anlatabilrimisiniz?
resimlerin bulunduğu yerde açıklamada da yazdığım gibi montajı yaparken resim çekme şansım yoktu onun için çekemedim bunun için resim koymam mümkün değil, bir araca daha yaptığımda çekmeye çalışırım, şu zamana kadar yaklaşık 7 corollaya yaptım,
bi yerde okuduğuma göre sadece duyları çıkartıp ampulleri değiştirmek yetiyormuş
yanlış okumuşsun arkadaşım, insanları yanlış bilgilendirmeyelim bu konuda, 3 tane ampulle olacak olsa bu kadar yazıp resim koymazdık, bizim araçlarımızda yalnızca ampulle sonuç alman zor.
valla üç gün uğraştım ama sonuç bir felaket oldu malesef. buralarda şerit led bulamadım normal led ve direnç kullanmak zorunda kaldım onların aydınlatmasıda malesef yetmedi. bir de göstergenin ibrelerini çıkarmıştım geri taktığımda saçma sapan değerler gösterdiler geri onları ayarlaması baya bir vaktimi aldı ve bizim led işi malesef bir fiyasko ile sonuçlandı. Özellikle ledleri nerden monte ettiniz? Bunun için kadranlardaki ibreleri sökmediniz mi? Söktüyseniz acaba o ibreleri geri takarken nasıl bir yol izlediniz? Yani ben ibreleri taktım kontağı bir çevirdim hız göstergesi 40 km   devir 3500 de hararet almış başını gitmiş bir durumda başladı.
Sanırım biraz fazla sökmüşsünüz bazı yerleri, daha önceleride belirttiğim gibi bu iş çok dikkatli ve nazik bir biçimde yapılmalı, ufak hatalar geri dönüşü mümkün olmayan arızalara yol açıyor, normal ledlerle bu aydınlatmayı elde etmeniz mümkün değil, normal ledler noktasal aydınlatma yaparlar, super flux tarzı ya da daha profösyonel anlamda power led kullanabilirsiniz, ama şerit led en güzel sonucu verecektir, bulmanızda zor değil aslında, internet üzerinden bile alabilirdiniz, 3 günlük emeğinize yazık olmuş, isterseniz kargo ile kadran kısmını bana yollayabilirsiniz, aynı aydınlatmayı yapıp size yolayabilirim, ibreler konusunda ise eğer altlarındaki spiral yayları bozduysanız çok yapacak bir şey kalmamış ama Ankarada çıkma parça satan yerlerden onlarıda temin edebiliriz, değişim yapılır yine eskisi gibi çalışır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 30, 2009, 22:09:38 »
yok şu an için ibreleri ayarladım ancak galiba sizin araçla bizim aracın ibre sistemleri farklı heralde çünkü benimkinde öyle belirgin bir yay sistemi yok. Ama sonuç olarak şerit led olsa bile şeffaf plakaya ulaşmak için ibreleri yerinden çıkarmak gerekiyor. acaba siz şerit ledleri nerey monte ettiniz?
resimleri tekrardan kontrol ettimde anladığım kadarıyla arka şeffaf plakay ulaşmak için sizin kadranda ibreleri sökmeye gerek yok, ancak benimkinde ibreleri söküp bordu çıkarmadan şeffaf plakaya ulaşmak mümkün değil. Normal ledleri zaten direk boşluktan sallamadım. Silikonla ışığını şeffaf plakanın içine yönlendirecek şekilde monte ettim çok güzel planlamasını yaptım ama ledler yetersiz geldi... led ekleyecektim ama kadranlar yanlış değerler gösterince o probleme öncelik verip led işini ikinci plana bıraktım mecburen. şu anda kadranlar normal değerlerinde. ama led işi biraz sonraya kaldı... amma olacak
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 30, 2009, 22:25:16 »
4 nokta ledler var şerit led gibi olmasada normal ledlere göre aydınlatması güzel.kırmızılarından getirtiyorum ae101 e montajlayınca resimleri eklerim
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 31, 2009, 12:59:07 »
http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/corolla-gosterge/ burada dediğimin bir aynısı yapılıyor dipsiz park ampuluylede olabiliyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 31, 2009, 14:10:14 »
http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/corolla-gosterge/ burada dediğimin bir aynısı yapılıyor dipsiz park ampuluylede olabiliyormuş

işte onları 4 lüleri var 1 de.onları kullanıcam ben.12V'liklerinden.arabanın parklara mavi bağlattım acayip bir aydınlatması var gece yolu aydınlatıyor.göstergelerdende verilmli sonuç alacağımı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 31, 2009, 21:48:50 »
arkadaşım olmuyor diyoruz, olsada o resimdeki gibi oluyor işte, mavi yada başka bir renk yap bakalım ne olacak görelim, artı VVT-i kadranlarında 4 adet park ampulü kullanılmakta, zaten resimlerde de var, daha hala neyi iddia ettiğini anlamış değilim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #50 : Ekim 31, 2009, 22:16:11 »
Merhabalar arkadaşlar, öncelikle Oğuz Beye çok teşekkür ediyorum artık sayesinde benimde mavi kadran ışıklandırmam var :) Gerçekten çok güzel oldu, yaparken yanında olmak için başının etini yedim, sağolsun kırmadı beni :) her anında yanındaydım ve oldukça zahmetli ve dikkat isteyen bir iş olduğunu gördüm, yapıcak olan arkadaşlara çok özenli olmalarını tavsiye ederim. bir bilen olmadıgı sürece yapılması çok riskli bence. Ayrıca bu iş 4 ampulle olcak bi iş değil, ampulle yapanlar görecekler ki bunun gibi olmayacak...
Oğuz Bey çok sağolun arabamı artık daha büyük bi zevkle kullanıyorum, her gören hayran kalıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 31, 2009, 22:19:00 »
Merhabalar arkadaşlar, öncelikle Oğuz Beye çok teşekkür ediyorum artık sayesinde benimde mavi kadran ışıklandırmam var :) Gerçekten çok güzel oldu, yaparken yanında olmak için başının etini yedim, sağolsun kırmadı beni :) her anında yanındaydım ve oldukça zahmetli ve dikkat isteyen bir iş olduğunu gördüm, yapıcak olan arkadaşlara çok özenli olmalarını tavsiye ederim. bir bilen olmadıgı sürece yapılması çok riskli bence. Ayrıca bu iş 4 ampulle olcak bi iş değil, ampulle yapanlar görecekler ki bunun gibi olmayacak...
Oğuz Bey çok sağolun arabamı artık daha büyük bi zevkle kullanıyorum, her gören hayran kalıyor :)
Efe bey esas ben size teşekkür ediyorum, yaptığım arkadaşlardan biri gelsede söylese diyordum hızır gibi yetiştiniz gerçekten, aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı diliyorum, yorumunuza ve hassasiyetinize sağlık ;) Alkışınızıda unutmadım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 31, 2009, 22:27:53 »
işte onları 4 lüleri var 1 de.onları kullanıcam ben.12V'liklerinden.arabanın parklara mavi bağlattım acayip bir aydınlatması var gece yolu aydınlatıyor.göstergelerdende verilmli sonuç alacağımı düşünüyorum

Bu seferde çok aydınlatma oluyo hiç güzel olmuyor haberin olsun burak.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 31, 2009, 22:42:46 »
Bu seferde çok aydınlatma oluyo hiç güzel olmuyor haberin olsun burak.

şimdikinden iyi olacağı kesin :D araba kaç binde kaç km gitmiş göstergeleri karanlık :D 4 nokta led ile güzel ışıklandırma alacağım.ayrıca ışığı azaltıp artıran düğmede çalışır tahminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ekim 31, 2009, 22:54:23 »
Türkay abiyle beraber takmıştık onun arabasına.Ayar iptal oluyor yanılmıyorsam.4ledliler taşırıyor ışık alanın dışarıya dene ona göre al bence parana yazık olmasın arkadaş tavsiyesi. :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 01, 2009, 09:20:40 »
Türkay abiyle beraber takmıştık onun arabasına.Ayar iptal oluyor yanılmıyorsam.4ledliler taşırıyor ışık alanın dışarıya dene ona göre al bence parana yazık olmasın arkadaş tavsiyesi. :)

coşkun deneyip bakacağım ;) bilgiler için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #56 : Kasım 07, 2009, 00:08:46 »
kardeşim hakkaten süper olmuş bende de aynı model
var ve yapmak istiyorum ledlerin takılışını ayrıntılı anlatır isen sevinirim bide bu ledleri nerden bulacam tam olarak şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #57 : Kasım 07, 2009, 00:19:08 »
abi sen nasıl bi insansın ya toyota clupte millet ile yazışıp kadran ayarı yapıyorsun hondaya senden korkulur ne diyeyim ya sen boşver seninkinide benim şu 1.4 corollanınkini bi öğren tam olarak yapalım yazan ve açan oğuz beyede benden bir alkış  bu led takımını açıklarsa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 17, 2009, 00:23:46 »
eline sağlık.güzel olmuş.ama şerit ledleri nasıl monte ettiğini detaylı anlatmamışsın.göstergenin neresine yapıştırdın?ibrelerdeki beyaz lamba şerit mi? normal led mi?onları nasıl yerleştirdin daha detaylı anlatırsan bizim için pek makbule geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 23, 2009, 14:37:39 »
oğuz bey bizim buralara uğramayı pek düşünmüyor galiba.işin püf noktalarını anlatmadan kaçmış forumdan.yoksa maddiyatamı dayanıyo bu iş anlamadım..