Gönderen Konu: Xenon fara ceza ??  (Okunma sayısı 7913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Xenon fara ceza ??
« : Ekim 04, 2009, 21:04:54 »
 Cumartesi günü Adana'dan Mersin'e dönmek için Real'in oradan otobana çıkarken polis beni ve arkamdaki corollayı durdurdu. Alkol muayenesi sanarak aracımı sağa çektim. Camı açtım ve yanıma gelen polis memuruna alkol kontrolü mü diye sordum. Polis memuru "Hayır, xenon" dedi. :blink: yüzümde aynen bu şekilde bir ifade belirdikten ve şaşkınlığımdan kurtulduktan sonra "pardon?" diye bir soru yöneltince polis memuruna " bu farlar yasak 128 TL cezanız var, çıkaracağınıza söz verirseniz devam edebilirsiniz" dedi ve ehliyet ile ruhsatımı istedi. Ben, cezayı ödemeyeceğimi belirttim ve eğer ceza kesecekseniz bu arabayı xenon ile satan Toyota'ya ceza kesin dedim. Polis memuru afalladıktan sonra araçtan inmemi söyledi, bende doğal olarak dediğini yaptım. Arkamdaki corolla şöförünün yanına giderek kendisini neden durdurduklarını sordum. Onun da hiçbir firki yoktu, ayrıca aracında xenon da yoktu. Bu sırada beni durduran polis memuru halen aracımdaki xenonların yasak olduğunu bana ispatlamaya çalışıyordu ben de " xenon un yasak olduğuna dair yazılı bir metniniz var mı yoksa keyfi bir ceza uygulaması mı bu" diye cevap verdim kendisine. Bunun üzerine beni polis aracı içinde bekleyen diğer 2 polis memurunun yanına yöneltti. Ehliyetimi ve ruhsatımı kontrol ediyorlardı yanlarına vardığımda ve onlara
 sorunun ne olduğunu sordum. Aynı cevap "farlarınız yasa dışı" :wacko:.
 İşin netlik kazanması polis memurlarından birinin " karşıdan gelenin gözünü alıyor" demesinden sonra oldu. Bende direk aracımı yanlarına çekerek farlarımın lensli olduğunu, bu durumda hiçbir şekilde karşıdan gelenin gözünü almayacağını gösterdim. Kendileri de tatmin olduktan sonra gidebileceğimi söyledi.
 İşin açıkçası komik bir olay olsa da, lens olmadan xenon takanlar için böyle bir uygulamaya başlanması bir yandan da sevindirdi beni.

Toyota Club Türkiye

Xenon fara ceza ??
« : Ekim 04, 2009, 21:04:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon fara ceza ??
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2009, 21:25:21 »
Geçmiş olsun Gökmen, neyse ucuz atlatmışsın :) Ben, geçen hafta kayınvalidemin Megane'ı ile sağ farım yanmadığı için ilk cezamı yedim :D Parklar yanmasına ve farlar o gece bozulmuş olmasına rağmen cezadan kurutlamadım maalesef. Benden sonra da 2 aracı daha durdurdular aynı nedenden dolayı. Bu aralar Adana'da işleri sıkı tutuyorlar galiba. Dediğin gibi bu far olayına dikkat etmeleri oldukça iyi olacak. Adana'ya yolun düşerse Adnan Menderes kavşağından uzak dur, orada her zaman çok sıkı denetim oluyor :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2009, 21:29:14 »
   ÖTV'ni son günü zorda olsa bulduğum Corolla'ya Reis Lider xenon takmış.Satıl elemanına xenon'u istemediğimi belirttim.Nedeni de gözler alması.Çıkaramayız böyle alacaksınız dediğinde de "TÜV git farlarını değiştir dediğinde yada polis sorun çıkarırsa bunun orjinal olduğuna dair bir yazı verecekmisiniz" diye sorduğumda da cevap elbette ki "hayır" oldu.....O halde bana niye problem yaşatıyorsunuz ki ?

Bu aralar Adana'da işleri sıkı tutuyorlar galiba. Dediğin gibi bu far olayına dikkat etmeleri oldukça iyi olacak. Adana'ya yolun düşerse Adnan Menderes kavşağından uzak dur, orada her zaman çok sıkı denetim oluyor :)
  Geçmiş olsun Hakkı.Bu aralar Adana'da değil tüm Türkiye'de durum böyle.Bütçe açık vermeye devam ediyor.Kesin emir var.Bol bol ceza kesilecek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2009, 21:32:14 »
 Sana da geçmiş olsun Hakkı abi, dediğin bu olaya dikkat etmeleri iyi, ben forumda da sürekli söylüyorum konusu geçtikçe zaten bu konuyu. Ama böyle bir uygulama yapılacaksa kime ceza kesilip kime kesilmeyeceğinin kesin olarak belirlenmesi lazım bence. Düşünsene sıfır araba almışsın xenonu var diye ceza yiyorsun :) çok can sıkıcı bir durum olur açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2009, 21:39:24 »
   ÖTV'ni son günü zorda olsa bulduğum Corolla'ya Reis Lider xenon takmış.Satıl elemanına xenon'u istemediğimi belirttim.Nedeni de gözler alması.Çıkaramayız böyle alacaksınız dediğinde de "TÜV git farlarını değiştir dediğinde yada polis sorun çıkarırsa bunun orjinal olduğuna dair bir yazı verecekmisiniz" diye sorduğumda da cevap elbette ki "hayır" oldu.....O halde bana niye problem yaşatıyorsunuz ki ?

Çok arıyorlar mı böyle adamları ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2009, 22:00:25 »
Çok arıyorlar mı böyle adamları ya :)
  Her halde çok arıyorlardır.Zaten o ana kadar hatuna sonsuz saygılar içerisindeydim.O cevabı verince gıcık oldum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2009, 22:04:23 »
  Her halde çok arıyorlardır.Zaten o ana kadar hatuna sonsuz saygılar içerisindeydim.O cevabı verince gıcık oldum.
Böyle bir durumda gıcık olmayacak biri var mıdır abi ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2009, 22:05:29 »
Geçmiş olsun.Hakkı sanada geçmiş olsun...
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2009, 22:10:01 »
Geçmiş olsun.Hakkı sanada geçmiş olsun...
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2009, 23:17:47 »
ilginç bi olay gerçekten ya...  :lol:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2009, 23:23:13 »
Bence bütçede açık olduğu için saçma sapan ceza yazmaya başladılar eski mercedeslerin de xenonları merceksiz onu napcaklar araç orjinal merceksiz xenon bence kafalarına göre yaptıkları bi uygulama bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2009, 11:33:01 »
Benim araçta da orijinal xenon far var ama merceksiz, ancak far camının üst kısmında ve kenarında belli belirsiz kabartma bir çizgi var sanırım ışığın kırılmasını sağlıyordur.

(Cuma gecesi Niğde'den Trabzon'a gittim ve dün gece döndüm bütün yolculuğumu gece yaptım hiçbir araç karşıdan sellektör yaparak rahatsızlığını belirtmedi.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2009, 11:56:49 »
Karşıdan gelenin gözünü alan far cezayı hakediyor bence, Xenon ışığı çok parlak olduğundan mercek olmayınca ciddi manada sıkıntı oluşturuyor. Burak bey, sizde haklısınız bazı marka ve model araçlarda mercek olmamasına rağmen xenon ları göz almıyor...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2009, 12:02:19 »
polislerde saçmaladı artık son günlerde samimiyetimden söylüyorum trafik polislerinden nefret ediyorum hiçbir ülkede olmayan cezalar bizde var :@ benimde şeritlere ve egzosa taktılar adam abartı egzos diyo :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2009, 12:14:54 »
Şeritlerin neyi varmış?  :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2009, 12:16:10 »
Egzoz derken uçtaki parçayamı abartı egzoz diyor ? Yıl sonu bütçe açıklarını kapatmaya çalışıyorlar galiba, dkkatli olmak lazım :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 05, 2009, 12:46:06 »
Gökmen geçmiş olsun öncelikle, benim aracımdada xenon var ama bugüne kadar hiçkimse sellektör yapmadı karşıdan gelirken, ki ben gece oldukça fazla yolculuk yaparım, Ferhatında dediği gibi bende polislere kıl oluyorum artık heleki şu cam filminden arabamı bağladıkları günden sonra nefret ediyorum bi kaşık suda boğasım geliyo hepsini, bana 600 TL ye mmal oldu o gün, ayrıca yine Ferhatın dediği gibi benimde egzozumun ucunda bulunan egzoz kafasına takmışlardı o gün, görüntü kirliliği oluyormuş bak sen lafa bak varmı böyle birşey ya dünyada onada ceza kesicekmiş saçmalığında bukadarı artık ya yuhhh yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 05, 2009, 12:59:38 »
Geçmiş olsun Gökmen Abi ve Hakkı Abi, polisler zaten son zamanlarda herşeyi sorun eder hale geldi buna anlam vermek çok güçleşti, olmadık sebeplerden kenara çekiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 05, 2009, 13:04:29 »
Xenonlara müdahale etme şansları yok polislerin. En fazla kendi kararınca farlarınız bozuk kanuna uyğun değil der ve muayene istasyonuna gönderir, uygun olup olmadığına orası karar verir. Polis çalışmayan bir şeye ceza kesebilir böyle saçma nedenle ceza kesemez. Kimsenin günahını almayımda yolsuz kalmış olabilirler. Benim babamda trafikçiydi işin nasıl, neden olduğunu biliyorum. Cam filmini söktürebilir ( Çünkü kanunen yasak ) ama insiyatif kullanabilir, kendisi ve toplum için teklike arzetmediğine kanaat verir bişey demez. Dediğin gibi Xenonu yasaklayan bir kanun madde yok. Çalışmıyorsa, bozuksa o zaman tamam.  
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 05, 2009, 15:14:48 »
Şeritlerin neyi varmış?  :blink:

yasakmış başkan :D

Egzoz derken uçtaki parçayamı abartı egzoz diyor ? Yıl sonu bütçe açıklarını kapatmaya çalışıyorlar galiba, dkkatli olmak lazım :)

evet egzos ucuna diyo :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X