Gönderen Konu: Xenon fara ceza ??  (Okunma sayısı 7912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon fara ceza ??
« Yanıtla #20 : Ekim 05, 2009, 15:55:43 »
Beyaz far görünce durdurmuş, nasıl bilsin ki orjinal olup olmadığını? Anlatmazlar çünkü yurdumun polisine neyin nasıl olduğunu. "Beyaz far gördünmü durdur" denmiştir :) Açıklamışsın ama üşenmeyip, öğrenmiş oldu. Benim Osram CoolBlue Mega'ları görse ben nasıl anlatırdım acaba? :)

Aslında merceksiz ve 5000K üstü amüller sis ve yağmurda işlevlerini yitirdiği için polisin dediği gibi yasa dışılar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 05, 2009, 15:55:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #21 : Ekim 05, 2009, 16:06:53 »
Aslında merceksiz ve 5000K üstü amüller sis ve yağmurda işlevlerini yitirdiği için polisin dediği gibi yasa dışılar.

Yasa dışı derken? İlk defa duydum ve merak ediyorum; diyelim ki benim aracımda bu fabrikasyon xenon far var (merceksiz) ne yapacağız? Acaba yasa da belirli kurallar var mı? Xenon farda far yıkama olacak + sarı sis farın olacak gibisinden?
Sizden ricam eğer net bir bilgi veya karayollarındaki araçların teknik donanımı için yasa metni/yönetmelik varsa paylaşırsanız sevinirim, böylece bu durumda bizde hakkımızı bilir ona göre hareket ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 05, 2009, 16:09:39 »
Xenonlara müdahale etme şansları yok polislerin. En fazla kendi kararınca farlarınız bozuk kanuna uyğun değil der ve muayene istasyonuna gönderir, uygun olup olmadığına orası karar verir. Polis çalışmayan bir şeye ceza kesebilir böyle saçma nedenle ceza kesemez. Kimsenin günahını almayımda yolsuz kalmış olabilirler. Benim babamda trafikçiydi işin nasıl, neden olduğunu biliyorum. Cam filmini söktürebilir ( Çünkü kanunen yasak ) ama insiyatif kullanabilir, kendisi ve toplum için teklike arzetmediğine kanaat verir bişey demez. Dediğin gibi Xenonu yasaklayan bir kanun madde yok. Çalışmıyorsa, bozuksa o zaman tamam.  

muayene istasyonuna göndermez. araç bu haliyle trafikte dolaşması tehlikeli olacağına karar vermişse direk bağlar. mesut da olduğu gibi.
ama herşey insiyatif dediğin gibi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 05, 2009, 16:52:24 »
Yasa dışı derken? İlk defa duydum ve merak ediyorum; diyelim ki benim aracımda bu fabrikasyon xenon far var (merceksiz) ne yapacağız? Acaba yasa da belirli kurallar var mı? Xenon farda far yıkama olacak + sarı sis farın olacak gibisinden?
Sizden ricam eğer net bir bilgi veya karayollarındaki araçların teknik donanımı için yasa metni/yönetmelik varsa paylaşırsanız sevinirim, böylece bu durumda bizde hakkımızı bilir ona göre hareket ederiz.
Bizim kanunlar genelde avrupadakilerin bire-bir tercümesi oluyor zaten. Benim bahsettiğim yüksek kelvinli ampüller de Avrupada veya Amerikada "Not Road Legal" diye satılıyordu. Hakkaten tecrübe ile de söyleyebilirim,  yağmurda veya farlar kirlenince hiçbir işe yaramıyorlar, gözünüz kapalı gidin, aynı şey. Ancak şimdi üreticilerin sitelerine tekrar baktım ve bu "street legal" durumu hakkında hiçbir şey bulamadım, belki de değişmiştir, ya da satışları arttırmak için kaldırmış olabilirler :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ekim 05, 2009, 17:02:45 »
Bizim kanunlar genelde avrupadakilerin bire-bir tercümesi oluyor zaten. Benim bahsettiğim yüksek kelvinli ampüller de Avrupada veya Amerikada "Not Road Legal" diye satılıyordu. Hakkaten tecrübe ile de söyleyebilirim,  yağmurda veya farlar kirlenince hiçbir işe yaramıyorlar, gözünüz kapalı gidin, aynı şey. Ancak şimdi üreticilerin sitelerine tekrar baktım ve bu "street legal" durumu hakkında hiçbir şey bulamadım, belki de değişmiştir, ya da satışları arttırmak için kaldırmış olabilirler :)

Size katılıyorum bizde kuraldan çok kuralcılık var.

Örnek olarak diyelim ki yasa diyorki; far yıkaması olmayan, sarı lambalı sis farı olmayan, mercekli olmayan yada merceksiz olup far camı xenon ampul için tasarlanmış olmayan beyaz farlar trafiğe çıkamaz.

Bu kanunun bizde ki uygulanma şekli beyaz farlar yassak!
Niye, amirim beyaz farlar yasak kısmının üzerini sarı fosforlu kalemle çizmiştir memurum da sarı fosforlu yere bakar ve beyaz farı gördümü ceza yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 05, 2009, 18:49:44 »
muayene istasyonuna göndermez. araç bu haliyle trafikte dolaşması tehlikeli olacağına karar vermişse direk bağlar. mesut da olduğu gibi.
ama herşey insiyatif dediğin gibi.
Doğrusunuz yanlış yazmışım. Bağlar, yaptır öyle gel al arabanı der.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 05, 2009, 20:09:21 »
Benim araçta da orijinal xenon far var ama merceksiz, ancak far camının üst kısmında ve kenarında belli belirsiz kabartma bir çizgi var sanırım ışığın kırılmasını sağlıyordur.

Aynı şey aklıma geldi orjinal olarak xenon ile satılan merceksiz arabalar var, ama orda açıkçası hiç bahsetmedim. Tek isteğim bir an önce sıvışıp gitmekti, biraz dil döktüm ikna ettim ceza yemeden kurtuldum :)

Karşıdan gelenin gözünü alan far cezayı hakediyor bence, Xenon ışığı çok parlak olduğundan mercek olmayınca ciddi manada sıkıntı oluşturuyor. Burak bey, sizde haklısınız bazı marka ve model araçlarda mercek olmamasına rağmen xenon ları göz almıyor...
Aynen katılıyorum, hatta sadece xenon değil normal farlı araçlar da bunun içine girmeli. Ben uzun yol yaparken ( ki pazar gecesi Mersin'den Niğde'ye geldim) yol boyunca 1 tane bile xenon gözümü almazken sarı ışıklı onlarca araba gözümü almakla kalmadı resmen geçici körlüğe neden oldu. polisin bunların peşinde olması gerekiyor bence.

Gökmen geçmiş olsun öncelikle, benim aracımdada xenon var ama bugüne kadar hiçkimse sellektör yapmadı karşıdan gelirken, ki ben gece oldukça fazla yolculuk yaparım, Ferhatında dediği gibi bende polislere kıl oluyorum artık heleki şu cam filminden arabamı bağladıkları günden sonra nefret ediyorum bi kaşık suda boğasım geliyo hepsini, bana 600 TL ye mmal oldu o gün, ayrıca yine Ferhatın dediği gibi benimde egzozumun ucunda bulunan egzoz kafasına takmışlardı o gün, görüntü kirliliği oluyormuş bak sen lafa bak varmı böyle birşey ya dünyada onada ceza kesicekmiş saçmalığında bukadarı artık ya yuhhh yani.
Teşekkürler Mesut.
Karşıdan gelenler sellektör yapmıyorsa senin farlar çok iyi ayarlanmış demekki başka birşey aklıma gelmiyor açıkçası. Ama genele bakacak olursak malesef sonradan takılan xenonların göz aldığı aşikar. Bu arada polis durdurduğunda ve  xenon konusu açıldığında aklıma gelmedin desem yalan olur. Dedim beni de şimdi Mesut gibi saçma sapan bir şey yüzünden uğraştıracaklar diye. Allahtan insaflı çıktılar ( Aralarında genç yoktu hepsi 50+ belki ondandır :) ) Ayrıca arabamda film de var, adamlar xenona o kadar odaklanmış ki 15 dk boyunca yanlarında duran arabanın filmini farketmediler bile :)

Geçmiş olsun Gökmen Abi ve Hakkı Abi, polisler zaten son zamanlarda herşeyi sorun eder hale geldi buna anlam vermek çok güçleşti, olmadık sebeplerden kenara çekiyorlar.
Teşekkürler Ceyhun.

Beyaz far görünce durdurmuş, nasıl bilsin ki orjinal olup olmadığını? Anlatmazlar çünkü yurdumun polisine neyin nasıl olduğunu. "Beyaz far gördünmü durdur" denmiştir :) Açıklamışsın ama üşenmeyip, öğrenmiş oldu. Benim Osram CoolBlue Mega'ları görse ben nasıl anlatırdım acaba? :)
Muhtemelen dediğin gibi bir olay olmuştur Alper, beyaz far gördün mü durdur ya da onun gibi bişey. Ya da o an kafalarına göre "şu geleni neden durdursak acaba" gibisinden bir soru işareti oluşmuştur :) Hadi ben neyse de, arkamdaki corolla sürücüsünü neden durdurdular çok merak ediyorum. Durdurulduğumda aklıma gelen ilk şeylerden biri 2 arabanında yabancı plaka olmasıydı. Ben 33 corolla 06 plakaydı. Niğde'de böyle bi uygulama var, park cezaları direk olarak yabancı plakalara kesiliyor mesela :))

Bizim kanunlar genelde avrupadakilerin bire-bir tercümesi oluyor zaten.

Malsef ama malesef böyle, işim gereği tüm bu tercüme ( ben kopya diyorum ) kanun ve yönetmeliklerle uğraşıyorum, resmi gazetede yayınladıktan genelde 5 ila 10 ay arasında uygulama zorlukları nedeniyle tebliğ yayınlayıp Türkiye standartlarına çekmeye çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 06, 2009, 10:07:51 »

Teşekkürler Mesut.
Karşıdan gelenler sellektör yapmıyorsa senin farlar çok iyi ayarlanmış demekki başka birşey aklıma gelmiyor açıkçası. Ama genele bakacak olursak malesef sonradan takı xenonların göz aldığı aşikar. Bu arada polis durdurduğunda ve  xenon konusu açıldığında aklıma gelmedin desem yalan olur. Dedim beni de şimdi Mesut gibi saçma sapan bir şey yüzünden uğraştıracaklar diye. Allahtan insaflı çıktılar ( Aralarında genç yoktu hepsi 50+ belki ondandır :) ) Ayrıca arabamda film de var, adamlar xenona o kadar odaklanmış ki 15 dk boyunca yanlarında duran arabanın filmini farketmediler bile :)

Gökmen :) valla ne olucak bu Türkiyenin hali anlıyamadım ben, ama bundan sonra arabaları sokağa çıkarmıycaz demekki :D :D bunu istiyorlar sanırım :D bu arada aracımı trafiğe çıkarabilmek için tüvden geçirmem lazımdı biliyorsun, xenonların ayarlarına baktırtttım önce gitmeden, abi normal dediler, Tüve gittim, araç muayeneden hiçbirşeye takılmadan direk geçti Allaha Şükür, xenonlar için ağzılarını açıp tek kelime bile etmediler bu arada :) hatta içerde görevlilerin 4 5 tanesi arabanın başına toplanıp gülümsüyorlardı biri arabayı çalıştırıp gaza bastı :D hava filtresinden ses gelince egzoz sanıp baktı :) sonra kapuu açtı :D ve raporada hafif kusurlu , sebebinede gürültülü yazmış :D :D

bugüne kadar Xenonlardan hiç şikayet almadım gerçekten, üstelik far ayarımı 5 kademem varken ben tam ortada 2,5 ta kullanıyorum hiçkimse sellektör yapmadı , sırf bu yüzden aracın önüne geçip belirli açılardan ve uzaklıklardan defalarca kontrol ettim gözü alırmı karşıdakine zarar verirmi diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ekim 06, 2009, 10:22:22 »
bugüne kadar Xenonlardan hiç şikayet almadım gerçekten, üstelik far ayarımı 5 kademem varken ben tam ortada 2,5 ta kullanıyorum hiçkimse sellektör yapmadı , sırf bu yüzden aracın önüne geçip belirli açılardan ve uzaklıklardan defalarca kontrol ettim gözü alırmı karşıdakine zarar verirmi diye :)

Keşke her sürücü sizin gibi bilinçli olup biraz da karşıdan gelenleri de düşünse.

Uzun yolda bakıyorum adam uzunları, sisleri ne varsa yakmış geliyor sellektör yapıyorsun hiç umursamıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 06, 2009, 10:25:01 »
eğer ceza kesecekseniz bu arabayı xenon ile satan Toyota'ya ceza kesin dedim.

Güzel kapak olmuş :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 06, 2009, 10:34:46 »
Keşke her sürücü sizin gibi bilinçli olup biraz da karşıdan gelenleri de düşünse.

Uzun yolda bakıyorum adam uzunları, sisleri ne varsa yakmış geliyor sellektör yapıyorsun hiç umursamıyor...

Burak bey, ben yolda nasıl rahat etmek istiyorsam karşımdakide aynı şekilde rahat etmek ister, bu mantıkla hareket edildiğinde zaten kimse kimseye sorun çıkartmaz, pazar günü ben sakaryaya gittim mesela inanırmısınız arkamda bir brodway vardı , sanırsınız gezici pavyon geliyor, otobanda uzunlarını açmış ayrıca alttada 4 adet yan yana kare sis toplamda 6 adet ışık hüzmesi vardı tek bi araçta, bu nedir şimdi, tamam yolu gör havanı at ama bu insanları kör edicek yada insanlara kazaya sebebiyet vericek şekilde olmasın, istersen arabanın heryerini ışık yap banane beni alakadar etmez ancak sadece kendini değil karşındaki insanıda düşün ! !

ülkemizde trafikte olan birçok insan ya gereğinden fazla yaşlı, ya manavdan ehliyet almış (zamanında her önüne gelene dağıtmışlardı çünkü) yada bilinçsiz cahil ve sadece kendini düşünen bencil insanlar olduğu için, bizim gibi düşünenler bu konuda çok ama çok madur oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 06, 2009, 11:51:35 »
arkamda bir brodway vardı , sanırsınız gezici pavyon geliyor, otobanda uzunlarını açmış ayrıca alttada 4 adet yan yana kare sis toplamda 6 adet ışık hüzmesi vardı tek bi araçta, bu nedir şimdi, tamam yolu gör havanı at ama bu insanları kör edicek yada insanlara kazaya sebebiyet vericek şekilde olmasın, istersen arabanın heryerini ışık yap banane beni alakadar etmez ancak sadece kendini değil karşındaki insanıda düşün ! !
  Bu durumda 155'i arayıp şikayet edeceksin.Anında çözüm...Yada sonradan ceza.Işıklandırmalar ile ile ilgili şikayetlerde araç durdurulur ve kusura bakılır.Mevcut ise aracın durumuna göre araç geçici olarak trafikten men edilir.Kusur giderilince de serbest kalır :)
  Yeni Corolla'yı bilmiyorum ama 2002-2007 Corolla'larda kısa farın öünüde şapka olduğu için gözü fazla almıyor.Şapkasız olan far modellerinde ne göz kalıyor nede ahlak(sayma başlandığı için)
  Ferhat aracın ruhsatında yazan renk dışında bir renk,kuşak,şerit vs. olduğu taktirde ceza yersen bu ceza haksız değil bilakis yerinde bir cezadır.Mesela benim Crafter'da şirketimin adı yazılı.Bunu ve takografı ruhsata işlettim ki sorun yaşamayalım diye
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 06, 2009, 21:59:39 »
Gökmen :) valla ne olucak bu Türkiyenin hali anlıyamadım ben, ama bundan sonra arabaları sokağa çıkarmıycaz demekki :D :D bunu istiyorlar sanırım :D bu arada aracımı trafiğe çıkarabilmek için tüvden geçirmem lazımdı biliyorsun, xenonların ayarlarına baktırtttım önce gitmeden, abi normal dediler, Tüve gittim, araç muayeneden hiçbirşeye takılmadan direk geçti Allaha Şükür, xenonlar için ağzılarını açıp tek kelime bile etmediler bu arada :) hatta içerde görevlilerin 4 5 tanesi arabanın başına toplanıp gülümsüyorlardı biri arabayı çalıştırıp gaza bastı :D hava filtresinden ses gelince egzoz sanıp baktı :) sonra kapuu açtı :D ve raporada hafif kusurlu , sebebinede gürültülü yazmış :D :D

Burak abiye de katılaraktan keşke herkes senin gibi düşünse demekten başka birşey diyemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 06, 2009, 22:34:23 »
Bugün benim patrona ceza yazmızlar cep telefonu yüzünden. Gayet şaşkın bir ifadeyle "Ya düz yolda sürüyordum, kavşakta filan değildim, neden yazdılar ki" dedi. :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 06, 2009, 23:22:29 »
Bugün benim patrona ceza yazmızlar cep telefonu yüzünden. Gayet şaşkın bir ifadeyle "Ya düz yolda sürüyordum, kavşakta filan değildim, neden yazdılar ki" dedi. :D
:D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 07, 2009, 09:16:48 »
  Bu durumda 155'i arayıp şikayet edeceksin.Anında çözüm...Yada sonradan ceza.Işıklandırmalar ile ile ilgili şikayetlerde araç durdurulur ve kusura bakılır.Mevcut ise aracın durumuna göre araç geçici olarak trafikten men edilir.Kusur giderilince de serbest kalır :)
  Yeni Corolla'yı bilmiyorum ama 2002-2007 Corolla'larda kısa farın öünüde şapka olduğu için gözü fazla almıyor.Şapkasız olan far modellerinde ne göz kalıyor nede ahlak(sayma başlandığı için)
  Ferhat aracın ruhsatında yazan renk dışında bir renk,kuşak,şerit vs. olduğu taktirde ceza yersen bu ceza haksız değil bilakis yerinde bir cezadır.Mesela benim Crafter'da şirketimin adı yazılı.Bunu ve takografı ruhsata işlettim ki sorun yaşamayalım diye

Özcan abi, benimde dikkatimi çekti, ampulün önünde bizim kasalarda şapka var, o ileri doğru olan direk ışığı engellediği için gözü yorucak bi şiddette ışık yayılmıyor ama eski tip farlara ve şapkasız farlarda cidden güneş gibi parlıyor ben bile bu sayma işine defalarca girdim :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 13, 2010, 23:13:44 »
   Bende bir konu hortlatayım :D Hep yeni üyelermi  ya da Taylan'mı hortlatacak :D
   Geçen Cuma İstanbul'da arkamadan 2005 model gibi bir ticari Clio geliyordu.Tam Ali Samiyen stad'ının önündeyiz.Kısaları yanıyordu ama nasıl gözümü alıyordu.Dörtlüleri yakıp söndürdüm arkadaş hemen KISALARI söndürdü ve sislerini yaktı önünü görebilmesi için.Beni solladıktan hemen sonra tekrar yaktı kısalarını.
   Clio'lar da far yükseklik ayarı yokmu acaba ben dörtlüleri yakınca söndürdü kısaları.Hani gözümü aldıysa farları aşağı indirirdi.Geçicide olsa sorun çözmüş olurdu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 13, 2010, 23:31:26 »
ülkemizdeki polisleri filimlerdeki vampirlere benzetiyorum:=).
blade olarak çıkıp karşılarına kurtulmak istiyorum onlardan:=)))
şimdi polemik olmasın benimde çok polis arkadaşım var yok meslekte iyiler var vs.vs.geyik uzamasın..
birde eğitim seviyeleri düşük ya kıro yani bazıları...yanında bekçi olarak bile çalıştıramayacağın kalitede eğitimdeki insanlara devlet 1800-2000 lira gibi ciddi de bir maaş ödüyor.kpss den de 60 ile alıyolar ki bilenler bilir össde baraajı geçmek gibi bi puan..
ağır şartlarda çalışıyolar ama bu eğitimsiz davranmalrının sebebbi olamz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 13, 2010, 23:50:04 »
   Evren bey ne kadar eğitimli ve kalifiye polisler olsada sistemin içine girince onlarda da bir deformasyon oluyor ister istemez.Üzüm üzüme atasözünü doğrular nitelikte bir durum yani.Bunun böyle olmaması için 100 kişinin 95'i aynı kalitede olmalıki o 5 kişi diğerlerini bozmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 14, 2010, 01:08:22 »
biliyorsunuz bundan çok önceleri intihar vakaları vardı neyse konuyu dağıtmayalım..merceksiz xenonlara cezayı destekliyorum hatta bırak xenonu neronu beyaz ve fazla ışıkları bile cezalandırmalı....
mercekli olduktan sonra ne güzel karşıdan göz almadan...