Gönderen Konu: BENZİNLİ KULLANIMDA GAZ YEMEME PROBLEMİ  (Okunma sayısı 9718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
BENZİNLİ KULLANIMDA GAZ YEMEME PROBLEMİ
« : Eylül 28, 2009, 11:39:56 »
Arkadaşlar 2000 model vvt-ı motor corolla sahibiyim. aracımda yaklaşık 3 gündür problem yapıyorum. Problem de şu: LPG'li kullanımda değil de benzinde kullazndıgımda arac ilk çalıştırmada gaz verirsen geç gaz yiyor, problemi tam aktarabildim mi bilmiyoruım ancak ilk çalıştıurma sonrası gaz verince motor sanki benzini hemen çekmiyormuş gibi geç gaz yiyor. Ancak LPG'ye geçince böyle bir problem yok. Benzin azdır düşüncesi ile depoyu doldurdum yine aynı. Ustama götürdüm oda sabah o da ayagını kırmış yatıyormuş. Bir ön bilgi edinmek amacı ile yazdım.  Ayrıca bujilerim ben benzin filtresini yaklaşık 1 yıldan fazladır değiştirmedim. Hava  filtresi ile yağ filtresi daha 2 aylık, problem ile alakalı olabilir düşüncesi ile yazdım bunları. Teşekkurler, herkese kolaylıklar diliyorum.

Toyota Club Türkiye

BENZİNLİ KULLANIMDA GAZ YEMEME PROBLEMİ
« : Eylül 28, 2009, 11:39:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: BENZİNLİ KULLANIMDA GAZ YEMEME PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2009, 12:12:08 »
Çok büyük ihtimalle ayarlardandır ve usta kısa sürede halleder diye düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2009, 12:17:46 »
ayar derken ne demek istediniz Hakkı bey. Ben yabancıyım motora biliyormusunuz:) çok teşekkür ederim. Ancak LPG'de yapmıyor her nedense.
Çok büyük ihtimalle ayarlardandır ve usta kısa sürede halleder diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2009, 12:33:01 »
Hava ile benzin karışımı ayarını kastediyorum Hasan hocam :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2009, 12:40:56 »
ya bu konu konuşulmuştu sanki daha önce ama yine aklıma takıldı, 2000 model vvt-i olmaması lazım...motorunuzun bir resmini koymanız mümkün mü acaba?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2009, 13:18:29 »
Türkay bey daha önce konuşulduğunu hatırlamıyorum ancak benim 2000 model vvt-ı yani bastın mı gazı hemen almıyor.. şuan işteyim ancak akşama fotograf ekleyebilirim. teşekkürler
ya bu konu konuşulmuştu sanki daha önce ama yine aklıma takıldı, 2000 model vvt-i olmaması lazım...motorunuzun bir resmini koymanız mümkün mü acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2009, 13:21:28 »
Hakkı Bey teşekkür ederim. Ayar benim için genel bir ifade biliyormusun tabi bu işten anlayan sizler hemen anlıyorsunuz:) Bu ayarım MAF denilen alet yapmıyor mu?
Hava ile benzin karışımı ayarını kastediyorum Hasan hocam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2009, 13:31:13 »
Türkay bey daha önce konuşulduğunu hatırlamıyorum ancak benim 2000 model vvt-ı yani bastın mı gazı hemen almıyor.. şuan işteyim ancak akşama fotograf ekleyebilirim. teşekkürler
allah allah konuşuldu diye hatırlıyorum, normalde tek farlı olan çeşitli isimlerle anılan (kurbağa göz, dana göz vs) aracı 2001 görünüme çevirmişti sanırım sizden önceki sahibi yanlış mı hatırlıyorum, başkası mıydı o? eğer öyleyse sizin motorunuz vvt-i değil de 4a-fe olması lazım da..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2009, 13:44:27 »
Türkay kullandıgım aracı ben biliyorum dostum. Motor kaputunu kaldırıyorum VVT_I yazıyor, bagaj kapağında sol linea yazıyor, kullanım kitapcığında da aynısı yazıyor, ben aracı Ankaradan aldım. Belki bu da sanabir fikir verebilir. fotoğrafları da burada. http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/iste-benim-corollam-2000-model-vvt-i-sol-special/20/
allah allah konuşuldu diye hatırlıyorum, normalde tek farlı olan çeşitli isimlerle anılan (kurbağa göz, dana göz vs) aracı 2001 görünüme çevirmişti sanırım sizden önceki sahibi yanlış mı hatırlıyorum, başkası mıydı o? eğer öyleyse sizin motorunuz vvt-i değil de 4a-fe olması lazım da..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2009, 14:11:01 »
evet 2000 çıkışlı makyajlı kasa varmış, tek değilmişsiniz..birisi vardı böyle, sizle karıştırmışım pardon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2009, 14:12:10 »
Bence benzin enjektörleri kirlenmiş olabilir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2009, 14:22:06 »
Hasan bey, aracınıza gaz verirken tekleme veya kesiklik, rolantide baygın çalışma gibi bir sorunları oluyor mu? (benzinde)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2009, 14:27:18 »
tekleme ve kesiklik değilde baygın baygın çalışıyor, yani durdupu yerde üst üst gaz verince sanki içeriden benzini hemen çekemiyormuş gibi birhis veriyor, ancak LPG'de hiç bir problem yok, gaza ayagımı basıyorum takriben 1-2 saniyer sonra gaz yiyor motor. Teşekkürler.
Hasan bey, aracınıza gaz verirken tekleme veya kesiklik, rolantide baygın çalışma gibi bir sorunları oluyor mu? (benzinde)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2009, 14:31:24 »
Türkay bana aracı sorduklarında tarif edemiyorum. Diyorlarki Kedi göz mü, evet diyorum aaa o tutulmayan kasa, başka biri soruyor kedi göz dediklerini duydum herhalde kedi göz diyorum aaa tutulan kasa, biri soruyo kedi göz diyorum tuttuyor o kedi göz değil kurbağa göz, kurbağa göz bana daha mantıklı gelmeye başladı kurbağanın gözlerine daha çok benziyor:)
evet 2000 çıkışlı makyajlı kasa varmış, tek değilmişsiniz..birisi vardı böyle, sizle karıştırmışım pardon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2009, 14:33:54 »
:) Avensis gibi olan deyin.. sizinkinin avensis muadili var. Kurbağa göz'ün yok
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2009, 14:43:17 »
kurbağa göz tutulmayan değil mi :)

bu da kedi göz :)

aracı anlatırken tutulmayan kasanın tutulan hali dersiniz anlarlar o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2009, 14:47:48 »
Türkay çok güzel bir tespit seninki. Tutulmayan kasanın tutulan hali:))) Ben de öğrenmiş oldum. Ben tuttum:)
kurbağa göz tutulmayan değil mi :)

bu da kedi göz :)

aracı anlatırken tutulmayan kasanın tutulan hali dersiniz anlarlar o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2009, 14:49:00 »
Ahmet bey teşekkür ederim.
:) Avensis gibi olan deyin.. sizinkinin avensis muadili var. Kurbağa göz'ün yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2009, 14:54:46 »
Benim aracımda da tekleme problemi vardı (benzinde). Lpg takılırken eklenen ara enjektör kablosunun jakında gevşeme olduğunu farkettim, jakı söküp dişi fişi daraltarak çözüme ulaştım.

Bunu anlamanın en kolay yolu araç rolantide çalışırken buji kablolarını tek tek söküp deneyerek anlaşılır (kabloyu sadece bujiden ayırmak yeterlidir. araçtan tamamen sökülmesine gerek yoktur). Buji kablosunu söktüğünüzde araç stop etmeye meyilleniyorsa  o buji ve enjektörde sorun yoktur. Ancak herhangi bir bujinin kablosunu söktüğünüzde araçta bir değişiklik yoksa o enjektör kablosunda büyük ihtimalle gevşeme olmuştur.Bunu da araç yine rolantide çalısırken o enjektör jakını oynatarak aracın çalışmasında düzelme olup olmadığını kontrol edersiniz. Eğer bahsettiğim durum oluşmuş ise hemen o jakın dişi kısmını biraz daraltarak sorununuzu halledersiniz.

Not: Özellikle motor sıcakken buji kablasunu çektiğinizde gelmiyorsa fazla zorlamayın.Kablo kopabilir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 28, 2009, 15:18:48 »
Ferdi bey teşekkür ederim. Eve gidince muhakak deneyeceğim.