0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar,2010 model Yaris aracımın kutupbaşında ciddi küf mevcut. Henüz plaka çıkmamışken aracı gördüğümde de vardı, şimdi de var. Servise şunu temizleyip yağlayabilir misiniz dediğimde, hiç dokunmayın. Gerek yok, zaten bunların kutupbaşı yağlanmıyor dediler.Yorumlarınızı alabilir miyim?
Karbonatli suyla temizleyin.Ben oyle yapiyorum.
Peki bu küfü neden yapar? İlk defa böyle birşeye denk geldim.Bu iletken yağı nereden temin edebiliyorum? Peki servis niye bu araçların kutupbaşları yağlanmıyor diyo? 0 bir arabanın kutupbaşı küflü olması garip geldi.
arkadaşım bu durumda en pratik çözüm kutup başını sök sonra güzelce temizle ve üzerine dot3 veya dot4 yağıyla biraz ovala ve yerine tak iyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim
Arkadaşlar öncelikle böyle sorunla karşılaştığınızda en basit çözüm kutupbaşını söküp güzelce sıcaksuyla yada karbonatlı suyla temizleyip ince zımparayla kutupbaşını ve karşılığını temizlemektir. Sonrası ise çok basit bildiğimiz motor yağının iyice eskimiş kararmış katılaşmış olanı ile (motordan çıkan yanık yağ)iki tarafıda güzelce yağlamaktır. Bunu sanayide çalıştığım zamanlardan biliyorum, hatta iki sene tırda mavinlik yapmıştım, gençken o zamanda bu yöntemi kullanırdık. Gres ve diğer ince temiz yağlar bu korumayı sağlayamıyor.