Gönderen Konu: Kutup başındaki küf...  (Okunma sayısı 4169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Kutup başındaki küf...
« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2010, 10:44:58 »
Muhittin abi yağ paslanmayı önleme konusundaki yorumunuza bir olumsuz olarak yazabileceğim bir şey yok. Ancak kutup başlarında oluşan oksitlenmedir, pas değil. Hem pası hem de oksitlenmeyi önlemenin yolu; ilgili bölgenin hava ile temasının kesilmesidir. Ancak hava ile teması keserken uygulanacak yağ yada temizleyici, uygulanacak alanın ne tür bir madde olduğu ve ve görevi ile ilgilidir.

Zımparalamada ki mantık, yüzünden ince de olsa bir kısmı aşındırarak, alta temiz olan zemini açığı çıkarmaktır. Bu ise kelepçenin tam olarak kutup başına oturmayacağı anlamına gelir. Tüm yüzey üzerinde temas yoksa; güç kaybı vardır.

Uploaded with ImageShack.us

Ekteki fotoğraf üretimini yaptığımız makinelerden bir tanesine aittir. Sarı daire içersine alınmış bölge elektrik aktarımında kullanılmaktadır. Bu bölgedeki elektrik DC2000V civarında olmaktadır. İletken yağ kullanma ile normal bir yağ kullanma arasındaki fark maksimum ~DC600 civarındadır. Yani %30'luk bir fark sözkonusu. Aracınızdaki akü için %30'luk güç farkı belki sizi yolda bırakmaz ama mevcut kapasiteyi %100'e yakın bir oranda kullanmak varken, niye daha azı olsun. Elimde onlarca test aleti var, isterseniz akü için ayrıca ölçüp buraya fotoğraf ekleyebilirim. Yorumunu size bırakıyorum ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2010, 10:44:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 16, 2010, 14:40:21 »
Mehmet bey bende zaten oksitlenme diye yazdım farkettiyseniz hep, kutup başında pas demedim. Ayrıca sıcak suyla oksit yapmış bir kutupbaşını yıkasanızda kutupbaşı oksitten arınır ama kesinlikle kutupbaşının ilk halini almaz, bizlerde bu yüzden sadece akülerdeki kararan kutupbaşlarını ince zımparayla parlatıyoruz, tabi karşılıklarınıda, başka makine yada benzerlerinde elektrik nasıl daha güzel iletilir, yada temiz tutulur, tabiki mühendis yada kimyager olmadığımdan bilemem. Eskiden bazı akülerde kutupbaşlarında pul şeklinde keçeye benzer malzeme olurdu üzerlerindede artı veya eksiye göre renkli plastik yüksükler olurdu, bu malzemeler araç sahiplerince yağlanırdı tabi bazıları gres kullanır bazıları temiz yağ bazılarıda yanık yağ.
Ben sadece tecrübelerimi ve öğrendiklerimi yazdım herkes diğer malzemeleri kolaayca bulamaz belki diye, faydalanan arkadaşlar faydalanırlar ve dua ederler, sizin verdiğiniz bilgilerede ayrıca teşekkür ederim. Saygılar.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 16, 2010, 14:58:43 »
Metaller "oksitlendiği zaman" oluşan maddeye pas denir arkadaşlar. Alüminyum veya gümüş gibi oksiti bile pırıl pırıl olanlara genelde halk arasında pas denmeyebilir fakat teknik olarak hepsi pastır. Bakırınki yeşil olur demirinki kırmızı olur..
Yanmış yağ işe yarıyorsa kullanın ama dikkatli olun sağlığa çok zararlı bir madde. Özellikle kullanılmış motor yağı.. cilde temasından bile kaçınmak gerekiyor(muş).
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 16, 2010, 17:01:47 »
Mehmet bey bende zaten oksitlenme diye yazdım farkettiyseniz hep, kutup başında pas demedim. Ayrıca sıcak suyla oksit yapmış bir kutupbaşını yıkasanızda kutupbaşı oksitten arınır ama kesinlikle kutupbaşının ilk halini almaz, bizlerde bu yüzden sadece akülerdeki kararan kutupbaşlarını ince zımparayla parlatıyoruz, tabi karşılıklarınıda, başka makine yada benzerlerinde elektrik nasıl daha güzel iletilir, yada temiz tutulur, tabiki mühendis yada kimyager olmadığımdan bilemem. Eskiden bazı akülerde kutupbaşlarında pul şeklinde keçeye benzer malzeme olurdu üzerlerindede artı veya eksiye göre renkli plastik yüksükler olurdu, bu malzemeler araç sahiplerince yağlanırdı tabi bazıları gres kullanır bazıları temiz yağ bazılarıda yanık yağ.
Ben sadece tecrübelerimi ve öğrendiklerimi yazdım herkes diğer malzemeleri kolaayca bulamaz belki diye, faydalanan arkadaşlar faydalanırlar ve dua ederler, sizin verdiğiniz bilgilerede ayrıca teşekkür ederim. Saygılar.

Bu malzemeden satiliyor, ben kullaniyorum, ne kadar faydasi var bilmem ama kullaniyorum. :P

Konu hortlamis, farkina varmadan ikinci bir cevap yazmisim :D

Karbonatin yeni bir faydasina da sahit oldum dun, tikanan mutfak lavabosunu sirke ve karbonat yardimiyla actik. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 16, 2010, 18:25:15 »
Arkadaşlar pas ve oksitlenmeyi karıştırmamak lazım ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem