Gönderen Konu: Derdime bir çare  (Okunma sayısı 12007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • emeğime saglık turkıyede tek
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Derdime bir çare
« Yanıtla #40 : Şubat 16, 2010, 23:05:40 »
öncelıkle selamın aleyküm  arkadaslar toyota corolla fren sorunumu KARTAL OTO SANAYIDEKI HIKAS FREN DE COZDUM gercekten uzman olarak oslemlerı yapıyorlar yorumları okurken HARUN SAYGILI nın yorumunu gordum ve kendısını kınıyorum yıllardır hıkas frenin musterısıyımdırtabıkı bırcok arabam oldu ve her fren sorunumda oradaydım anadolu yakasının sayılı degıl en ıyı fren servısıdır kanaatımce . arkadasımızın yorumunu okudum aynı sorun benım aracımdada vardı kasım ustaya gıttıgımde aracımı hep o yaptıgı ıcın balatalarımın durumunu bıldıgı ıcın tabıkı dırekt olarak sızın lımıtor dedıgınız fakat gercek adı dagıtıcı taksımat olan parcanın tamırını onerdı vede yaptırdım tabıkı ama KASIM USTA ile bu konuyu derınce konustum olay her toyota corolla ıcın aynı olmadıgını soyledı çoğunun hıc taksımata yanı sızın lımıtore dokunmadan gecenlerde oldugunu soyledı bu bır arıza her aracta zaten aynı arıza dırekt olarak gosterse teknık arıza saılırdı dedı  bu işlemi yapmadan önce kesınlıkle arka balataların ıyı ve arka merkezlerın kaçaksız ve hortumların acık olması gerektığını soyledı bunlar kontrol edıldıkten sonra fren taksımatı tamırıne gıdılecegını soyledı.. BENIM düşünceme gore kasım ustanın dükkanını ve ustalıgını begenmemek ŞAŞIRTICI aynı zamanda tüv onaylı makınasıda bulunmaktadır oraya gıdıpte gecemedım dıye bırsey yok yılların ustası olan kasım usta sıze degısmesı gereken parcaları sızın ıyılıgınız ıcın soylemıstır sızı kazıklamak ıcın degıl ama bu konuyu oraya gıttıgım en yakın zamanda kendısıne aksedecegım.. FREN KONUSUNDA SIKINTISI OLAN COROLLALAR İÇİN TEKRAR SOYLUYORUM tuv onaylı makınası olan ve yılların tecrubesı ıle calısan hıkas fren e gıdebılırsınız garantısı benım adresı kartal oto sanayı sıtesı b 6 blok no 5 kartal ustanın cebı 0535 331 6326 bırılerıne faydam olabılırse ne mutlu hayırlı gunler
made in by serhat

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 16, 2010, 23:05:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2010, 19:35:50 »
ver
öncelıkle selamın aleyküm  arkadaslar toyota corolla fren sorunumu KARTAL OTO SANAYIDEKI HIKAS FREN DE COZDUM gercekten uzman olarak oslemlerı yapıyorlar yorumları okurken HARUN SAYGILI nın yorumunu gordum ve kendısını kınıyorum yıllardır hıkas frenin musterısıyımdırtabıkı bırcok arabam oldu ve her fren sorunumda oradaydım anadolu yakasının sayılı degıl en ıyı fren servısıdır kanaatımce . arkadasımızın yorumunu okudum aynı sorun benım aracımdada vardı kasım ustaya gıttıgımde aracımı hep o yaptıgı ıcın balatalarımın durumunu bıldıgı ıcın tabıkı dırekt olarak sızın lımıtor dedıgınız fakat gercek adı dagıtıcı taksımat olan parcanın tamırını onerdı vede yaptırdım tabıkı ama KASIM USTA ile bu konuyu derınce konustum olay her toyota corolla ıcın aynı olmadıgını soyledı çoğunun hıc taksımata yanı sızın lımıtore dokunmadan gecenlerde oldugunu soyledı bu bır arıza her aracta zaten aynı arıza dırekt olarak gosterse teknık arıza saılırdı dedı  bu işlemi yapmadan önce kesınlıkle arka balataların ıyı ve arka merkezlerın kaçaksız ve hortumların acık olması gerektığını soyledı bunlar kontrol edıldıkten sonra fren taksımatı tamırıne gıdılecegını soyledı.. BENIM düşünceme gore kasım ustanın dükkanını ve ustalıgını begenmemek ŞAŞIRTICI aynı zamanda tüv onaylı makınasıda bulunmaktadır oraya gıdıpte gecemedım dıye bırsey yok yılların ustası olan kasım usta sıze degısmesı gereken parcaları sızın ıyılıgınız ıcın soylemıstır sızı kazıklamak ıcın degıl ama bu konuyu oraya gıttıgım en yakın zamanda kendısıne aksedecegım.. FREN KONUSUNDA SIKINTISI OLAN COROLLALAR İÇİN TEKRAR SOYLUYORUM tuv onaylı makınası olan ve yılların tecrubesı ıle calısan hıkas fren e gıdebılırsınız garantısı benım adresı kartal oto sanayı sıtesı b 6 blok no 5 kartal ustanın cebı 0535 331 6326 bırılerıne faydam olabılırse ne mutlu hayırlı gunler

çok teşekkür ederim,bu sorunla bende çok uğraştım ,motor ustası ve diğer ustalar bu soruna çözüm bulamadılar ,en sonun da verdiğiniz telefon numarasından sorunun cevabını aldım ,olay sadece dağıtıcı taksimattan geliyormuş ve toyotanın o zamanlar test makinası olmadığın dan frenlerini kontrol etmeden piyasaya sürüyorlarmış uzun lafın kısası tüm 98e kadar olan toyotalar da bu sorunun olduğu bilgisini aldım ve taksimat modifiyesi ile bu sorunun ortadan kaldığını öğrendim ,ilgili arkadaşlara çok teşekkürler ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 23, 2010, 19:40:55 »
 Cem Bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
 Bu arada,
verdiğiniz telefon numarasından sorunun cevabını aldım ,olay sadece dağıtıcı taksimattan geliyormuş ve toyotanın o zamanlar test makinası olmadığın dan frenlerini kontrol etmeden piyasaya sürüyorlarmış
diyen birine inanmak çok doğru gelmiyor bana... Yani Toyota test cihazı yok diye fren testi yapmadan mı sürmüş arabalarını piyasaya?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 23, 2010, 22:14:35 »
Cem Bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
 Bu arada, diyen birine inanmak çok doğru gelmiyor bana... Yani Toyota test cihazı yok diye fren testi yapmadan mı sürmüş arabalarını piyasaya?
+1
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 23, 2010, 22:20:49 »
koskoca toyota da yok. o ustada var :rofl:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 23, 2010, 22:24:22 »
ya arkadaşlar buram buram reklam kokusu alıyorum koskoca toyota test etmeen piyasaya araç sürecek ben buna bir yerimle gülerim :)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • emeğime saglık turkıyede tek
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #46 : Şubat 24, 2010, 00:06:05 »
rica ederım yardımcı oldumsa ne mutlu bırde benım aklıma bırsey takıldı ustamla konusurken arızanın her aracta sag arkadan kaynaklandıgını soyledı pekı bu bır hatamıdır degılse neden sol arka degıl de sag arkanın basıncı dusuk cıkıyor acaba uretımındemı var bı hata oyle olmasa sag nı ye bozuluyor ?? mantıklı bır acıklaması olan varmı acaba
made in by serhat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 24, 2010, 08:27:02 »
  Benim bildiğim kadarı ile bahsi geçen modellerde sağ ve sol fren güç dağıtıcısı yok (Ebd tarzı bir sistem). Ön ve arkalar arası yük, eğim durumuna göre dağıtıcı mevcut ve bu bildiğim her araçta (eski, yeni) var. Ayrıca bahsi geçen araçların arka frenleri kampanalı ve yaylı sistemdir ve elle ve titizlikle kolayca ayarı yapılabilir.
 Sistemin etki eden ana elemanları, fren ana merkez, hortum çapları ve kaliper pistonlarıdır. Eğer bunlarda bir sorun varsa da zaten bunlar değişmeden sorun çözülemez bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 24, 2010, 17:50:00 »
Arkadaşlar.Geçen hafta arkadaşın 96  1,3 XE corollasıyla vizeye girdik.AAA Yine o. Sağ arka teker sapması %55 çıktı ve muayeneden geçemedik.P VALFİ  denen dağıtıcıdan olduğu söylendi.Servis 380 tl fiyat çekti.Yine aynı işlemi uyguladık.Dağıtıcıyı söktük.Mavi pistonlardaki conta kılıklı kaliperleri çıkarıp yeniden taktık.Betonda test edip vizeye girdik.Vize teknisyeni nerde yaptırdığımızı sordu.Kendimiz yaptık deyince geçemezsiniz dedi.Girdik.Sapma %10 çıktı ve muayene onaylandı.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 22, 2010, 11:24:34 »
geçen vizede sorunsuz sıkıntısız geçiştim tüv-türkten, şimdi diğer vizeye yaklaşık bir yıl varken p-valfim sorun çıkardı..ani frenlerde sol ön lastik kızaklıyor, bir de arabadaki balatalar ve diskler komik bir şekilde aşındı, bir taraf yepyeniyken diğer taraf dibine kadar kazındı, dörtnaldaki sadık ustam p-valfini sökmeden anladı sorunu (p valfi moturun hemen arkasında bulunuyor, fren ana merkezinin solunda, birkaç boru girip çıkıyor..) bozuk p-valfi parlak renkli oluyormuş, çalışan düzgün p valfi daha koyu bir renkte (benim krom gibi maşallah parıl parıl parlıyor) aslında bana mantıksız geldi ama harbiden gösterdikleri öyle, bozuklar parlaktı..vizeden geçmek için insanlar valf kiralıyormuş, şok olmuştum..sadık usta tamir önermediğini söyledi, çıkma eğer çok araştırırsak temizini buluruz dedi, ben orjinal sıfır alma düşüncesindeyim, ergünden parça numarası ve fiyatı istiyorum eğer mümkünse..fiyat çok uçuk gelmezse türkiyeden alcam, fiyat uçuk gelirse yurtdışından araştırcam
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 22, 2010, 11:34:27 »
geçen vizede sorunsuz sıkıntısız geçiştim tüv-türkten, şimdi diğer vizeye yaklaşık bir yıl varken p-valfim sorun çıkardı..ani frenlerde sol ön lastik kızaklıyor, bir de arabadaki balatalar ve diskler komik bir şekilde aşındı, bir taraf yepyeniyken diğer taraf dibine kadar kazındı, dörtnaldaki sadık ustam p-valfini sökmeden anladı sorunu (p valfi moturun hemen arkasında bulunuyor, fren ana merkezinin solunda, birkaç boru girip çıkıyor..) bozuk p-valfi parlak renkli oluyormuş, çalışan düzgün p valfi daha koyu bir renkte (benim krom gibi maşallah parıl parıl parlıyor) aslında bana mantıksız geldi ama harbiden gösterdikleri öyle, bozuklar parlaktı..vizeden geçmek için insanlar valf kiralıyormuş, şok olmuştum..sadık usta tamir önermediğini söyledi, çıkma eğer çok araştırırsak temizini buluruz dedi, ben orjinal sıfır alma düşüncesindeyim, ergünden parça numarası ve fiyatı istiyorum eğer mümkünse..fiyat çok uçuk gelmezse türkiyeden alcam, fiyat uçuk gelirse yurtdışından araştırcam
türkiyede bu kadar girişimci zihniyet olduktan sonra daha neler görürüz türkayım. neleri kiralamazlar ki....
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 22, 2010, 11:42:07 »
türkiyede bu kadar girişimci zihniyet olduktan sonra daha neler görürüz türkayım. neleri kiralamazlar ki....
şaka şaka çıkma fiyatına :D 100 liraya kiralayan yerler varmış :) takıp vizeye gidiyorsun hop geçtin çıkarıyorsun..len dallama o paraya çıkmasını alır takarsın :) insan hayatı ucuz ya türkiyede..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli