Gönderen Konu: Acil Lastik Tavsiyesi 195/60 R15  (Okunma sayısı 15963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Acil Lastik Tavsiyesi 195/60 R15
« : Eylül 23, 2009, 13:35:02 »
Herkese merhabalar,

Aracım 2005 model Toyota Corolla HB Sol. 70.000km'de ve bugüne kadar hiç lastik değiştirmedim. Üstünde standart B390 195/60 R15 Bridgestonelar duruyor hala. Ancak gerek servisten gerekse lastikçilerden lastiklerin bittiği ve bir an önce değiştirilmesi yönünde tavsiyeler almaktayım.

İki lastik arasında kaldım ER300 ve Pirelli Cinturato P6 ( yeni bir lastikmiş sanırım ). Lastikçim şiddetle Pirelli Cinturato P6'yı tavsiye ediyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Benim için sessizlik, yol tutuş ve bir de 4 mevsim olması önemli. Sessizlik konusunda B390 berbattı. Onun için yine yol gürültüsünü çok mu alır acaba diye tekrar bridgestone tercih etmekten çekiniyorum biraz. ER300 ler çok yol sesi alıyor mu ? Diğer taratan Michelinin çok sessiz konforlu ancak türkiye yol şartları için çok yumuşak olduğunu ve çok çabuk yıprandığını duydum. Sizce hangisi ?

Acaba hazır lastiklerimi değiştiriyorken 205 tabanlı bir lastiğe geçmemin herhangi bir faydası olur mu diye de düşünüyorum ancak jantları değiştirmeden bunu yapabilmem lazım çünkü bütçem yok. Jantları değiştirmeden 205 tabanlı tercih edebileceğim lastik ebadı ne oalbilir acaba ? 205 tabana geçmek doğru olur mu ?

Lastik konusunda çok bilgili değilim. Sanırım çok fazla soru oldu ama bu konularda beni acilen bilgilendirip fikirlerinizi palaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Acil Lastik Tavsiyesi 195/60 R15
« : Eylül 23, 2009, 13:35:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil Lastik Tavsiyesi 195/60 R15
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2009, 13:45:06 »
Öncelikle hoş geldiniz, ilk konunuzun tanışma bölümüne olmasını tercih ederdik. Lütfen tanışma konusunu ihmal etmeyin. Ayrıca soy isminizde hata veya eksiklik var ise düzeltebilirim.

Sorunuza gelince, iki lastik de nispeten sert hamurlu lastikler. Ben ER300'leri farklı araçta yaklaşık 3 senedir kullanıyorum ve oldukça memnunum. Pirelli P6 ve P7 modelleri de oldukça iyi sonuç veren lastikler. Fiyatı uygun olanını tercih edebilirsiniz.

205 tabana geçmeniz de fiyatı arttırmaktan başka pek bir işe yaramayacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2009, 13:51:32 »
Gökhan Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz? Ayrıca profilinize yaş ve şehir bilgilerinizi de girebilir misiniz?

Ayrıca soyadınızı kısaltarak mı yazdınız acaba :)

Forumda ER300 ile ilgili bir çok başlık mevcut. Arama fonksiyonunu kullanıp bu arada onlara da göz atabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2009, 13:51:39 »
Öncelikle hoş geldiniz, ilk konunuzun tanışma bölümüne olmasını tercih ederdik. Lütfen tanışma konusunu ihmal etmeyin. Ayrıca soy isminizde hata veya eksiklik var ise düzeltebilirim.

Sorunuza gelince, iki lastik de nispeten sert hamurlu lastikler. Ben ER300'leri farklı araçta yaklaşık 3 senedir kullanıyorum ve oldukça memnunum. Pirelli P6 ve P7 modelleri de oldukça iyi sonuç veren lastikler. Fiyatı uygun olanını tercih edebilirsiniz.

205 tabana geçmeniz de fiyatı arttırmaktan başka pek bir işe yaramayacaktır.

Çabuk cevabınız için çok teşekkürler.

Pirelli Cinturato P6 daha ucuz Alper bey ER300'e oranla. ER300'leri 150 TL'ye bulabildim Cinturato P6 120TL. Ancak her yerde yaz lastiği olarak geçiyor P6 nedense. Bunun bir sakıncası olur mu sizce kışın çok çabuk yıpranma ya da gerekli tutuş sağlamama gibi ? ER300' ler 4 mevsim mi acaba ? Bu 4 mevsim , 3 mevsim, yaz lastiği kavramları da sanki kafa karıştırıyor biraz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2009, 13:54:16 »
ER300'ler de yaz lastiği. Soğuk havalarda oldukça sertleşiyorlar ve patinajla kalkmaya başlıyorsunuz. 10 derecenin altına düşüyorsa kışın mutlaka kış lastiği bakmanızı tavsiye ederim.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2009, 13:54:41 »
Gökhan Bey, Pirelli'nin üst segment modelleri dışında kalanların oldukça vasat kaliteye sahip olduğu yönünde yorumlara rastlayabilirsiniz bu bölümdeki konulara göz attığınız takdirde.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2009, 14:03:29 »
ER300'ler de yaz lastiği. Soğuk havalarda oldukça sertleşiyorlar ve patinajla kalkmaya başlıyorsunuz. 10 derecenin altına düşüyorsa kışın mutlaka kış lastiği bakmanızı tavsiye ederim.

Hakkı bey inanın tüm konuları inceledim ancak nihai bir karara varmakta zorlandım. Zaten sanırım henüz Cinturato P6 deneyen bu konuda fikirlerini, deneyimlerini paylaşan çok arkadaş yok. Onun için somut deneyimlere dayalı bir karşılaştırma oluşmadığı için kafamda ayrı bir konu açarak sormak istedim. Ancak sanırım nihai karar olarak ER300 ler en doğru tercih olacak gibi. Henüz P6 kullanan çok toyotacı yok P6 ları tercih etmek biraz deneysel mi olur acaba..

Sanırım Michelin Energy Saver ile ER300 arasında bir tercih yapacağım. Bu ikisi hakkındaki tavsiyeleriniz, düşünceleriniz nedir ? Bugün ya da yarın bu lastik konusunu halletmem gerekiyor. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2009, 15:31:20 »
Farklı bir arabaya binmek istiyorsanız bence michelin takın..Bu energy saver yada primacy hp olmuş çok farketmez. Çokça dağa bayır gezmiyorsanız hep asfalttaysanız bence michelin alın..Bir taksiye bindiğimde onun lastiklerinin michelin olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorum..Varın oradan hesap edin..
Ama çok çukura giriyorum yollar bozuk diyorsanız er 300..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2009, 17:16:47 »
Baktiginiz her iki model de 4 mevsim degil.
4 mevsimlik lastikler arasinda Goodyear Vector 5 ve Dunlop All weather'a baksaniz daha iyi olabilir.

Eger yaz lastigi konusunda israrci iseniz:
- Pirelli'de P6 ve P7 oldukca basarilidir. Yol tutus ve performansi daha iyi olsun diyorsaniz P7.
- Continental Premium Contact 2'ler oldukca iyi lastikler. Sport Contact 2 ve 3 de iyidir ama yüksek seviye lastikler oldugu icin ömürleri daha kisadir.
- Michelin bakiyorsaniz Energy Saver gibi modeller vasat yol tutusa sahip. Bunu göz önüne alip terchinizi yapin.
Yol tutus diyorsaniz Primacy'lerden baslamaniz lazim. En düzgün modeli Pilot Exalto 2'dir.

Ama 70bin km bir lastik icin cok cok fazla. Iyi bir lastigin ömrü 35-40bin km arasinda veya 4 yildir.
Daha kullanilir mi? Kullanilir ama lastik özelliklerini zamanlar bir bir kaybeder.

Biraz hesapli olsun ama kaliteden cok ödün vermesin derseniz de Uniroyal'lere bakin derim. Continental'in firmasidir ve yagmur lastiklerine yogunlasmistir. Kuru zeminde de iyi yol tutar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2009, 18:55:38 »
Baktiginiz her iki model de 4 mevsim degil.
4 mevsimlik lastikler arasinda Goodyear Vector 5 ve Dunlop All weather'a baksaniz daha iyi olabilir.

Eger yaz lastigi konusunda israrci iseniz:
- Pirelli'de P6 ve P7 oldukca basarilidir. Yol tutus ve performansi daha iyi olsun diyorsaniz P7.
- Continental Premium Contact 2'ler oldukca iyi lastikler. Sport Contact 2 ve 3 de iyidir ama yüksek seviye lastikler oldugu icin ömürleri daha kisadir.
- Michelin bakiyorsaniz Energy Saver gibi modeller vasat yol tutusa sahip. Bunu göz önüne alip terchinizi yapin.
Yol tutus diyorsaniz Primacy'lerden baslamaniz lazim. En düzgün modeli Pilot Exalto 2'dir.

Ama 70bin km bir lastik icin cok cok fazla. Iyi bir lastigin ömrü 35-40bin km arasinda veya 4 yildir.
Daha kullanilir mi? Kullanilir ama lastik özelliklerini zamanlar bir bir kaybeder.

Biraz hesapli olsun ama kaliteden cok ödün vermesin derseniz de Uniroyal'lere bakin derim. Continental'in firmasidir ve yagmur lastiklerine yogunlasmistir. Kuru zeminde de iyi yol tutar.

Peki sizce 4 mevsim lastikleri mi tercih etmeliyim yoksa yaz lastikleri İstanbul şartları için yeterli mi ? Lastikleri yarın almam gerekiyor arkadaşlar ve hala kararsızım :(

Alternatiflerim sanırım...

1 ) Bridgestone ER300
2 ) Pirelli Cinturato P6 - P7
3 ) Michelin Pilot Exalto 2
4 ) Continental Premium Contact 2
5 ) Goodyear Vector 5 ( 4 Mevsim )
6 ) Dunlop All Seosons ( 4 Mevsim )

Ancak bunlardan hangisi en doğru karar olur inanın hala netleşmiş değilim ve yarın lastikleri almam gerekiyor. Bu tercihlerden hangisi en isabetlisi olur sessizlik ve yol tutuş açısından marka isim belirterek fikirlerinizi söylerseniz inanın çok mutlu olurum.

İlgilenen, fikirlerini paylasaşan herkese şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2009, 18:59:09 »
  Gökhan bey, Yönetici arkadaşların da belirttiği gibi sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanımak güzel olur. Ayrıca mümkünse profilinizdeki Yaş bilginizide girermisiniz? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2009, 19:01:56 »
Ben yarın yeni lastik alacak olsam kış lastiği alırdım ;)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2009, 19:06:07 »
Ben yarın yeni lastik alacak olsam kış lastiği alırdım ;)

Bu durumda 4 mevsim olan seçeneklere yönelmek daha mantıklı hem kış hem yaz olsun demek ne kadar mantıklı olur acaba :D kış lastiklerinin performansında yazın konforu, yol tutuşu vs. etkileyecek olumsuz etkiler olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2009, 19:22:37 »
bildiğim kadarıyla 4 mevsim diye bir lastik olamaz, yaz ile kış kullanımları farklı olacaktır. şahsi kanaatim 4 dört mevsim yerine yaz lastiği almanız daha uygun olacaktır ve tercihimde er300 olacaksa brıdgestone olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2009, 19:40:38 »
  Gökhan bey, anladığım kadarı ile pek oralı değilsiniz size verilen mesajlar konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2009, 12:41:18 »
Arkadaşlar alternatifleri 3'e indirdim. Ne dersiniz sizce hangisi ?

1 ) Bridgestone ER300
2 ) Pirelli Cinturato P6 - P7
3 ) Michelin Pilot Exalto 2 ya da Primacy HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 24, 2009, 12:44:24 »
Farklı bir arabaya binmek istiyorsanız bence michelin takın..Bu energy saver yada primacy hp olmuş çok farketmez. Çokça dağa bayır gezmiyorsanız hep asfalttaysanız bence michelin alın..Bir taksiye bindiğimde onun lastiklerinin michelin olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorum..Varın oradan hesap edin..
Ama çok çukura giriyorum yollar bozuk diyorsanız er 300..

İlhan bey merhaba,

Çok dağ bayır gezmiyorum genelde asfalttayım ancak malumunuz İstanbul'da asfaltların hali de belli. İstanbul'da asfalt bir yolda da ana yolllarda pek olmasa bile ara yollarda çukurlara bolca rastlamak mümkün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 24, 2009, 13:06:23 »
4 mevsim lastikler biraz gürültülüdür.

Istanbul'da arada buz yaptigi zamanlar haricinde yaz lastikleri idare edebilir. Ama kis lastigi kadar güvenli olmazlar.

Eger ihtiyaciniz varsa, Istanbul'da tanidigim iyi bir lastikci var.
Konusunda oldukca bilgili bir arkadas ve Maltepe civarinda dükkani.
Fiyatlari uygundur ve ihtiyaca uygun lastigi önerir. Isterseniz ÖM olarak bilgilerini atabilirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 24, 2009, 13:17:59 »
4 mevsim lastikler biraz gürültülüdür.

Istanbul'da arada buz yaptigi zamanlar haricinde yaz lastikleri idare edebilir. Ama kis lastigi kadar güvenli olmazlar.

Eger ihtiyaciniz varsa, Istanbul'da tanidigim iyi bir lastikci var.
Konusunda oldukca bilgili bir arkadas ve Maltepe civarinda dükkani.
Fiyatlari uygundur ve ihtiyaca uygun lastigi önerir. Isterseniz ÖM olarak bilgilerini atabilirim.

Murat bey ilginiz için çok teşekkür ederim ancak Maltepe bana çok ters ve uzak kalıyor. Yine de kendisinin bilgilerini benle paylaşmak isterseniz anadolu yakasında oturan arkadaşlarımı ihtiyaçları olduğunda kendisine yönlendirmeye çalışırım. Teşekkürler...

4 mevsim lastikleri alternatiflerden çıkardım Murat bey. ER300, P6-P7, Michelin arasında kararsızım. P6 ya da P7 yi çok deneyimleyen olmadığı için o biraz uzak duruyor ama ER300 ve Michelin hakkında çok övgüler var pek olumsuzluk duyamıyorum sadece sanırım Michelinlerin Türkiye şartları için biraz fazla yumuşak olduğu, balon yaptığı ya da çabuk yıprandığı söyleniyor. Aslında Michelin geçiyor içimden ama bu konularda tedirgin ediyor açıkçası beni Michelin tercihi konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 24, 2009, 15:10:24 »
Primacy HP Er300 ve Pirellilerden oldukça pahalıdır, bunu da göz önünde bulundurun.
İnsanlar 10'a ayrılır