0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle hoş geldiniz, ilk konunuzun tanışma bölümüne olmasını tercih ederdik. Lütfen tanışma konusunu ihmal etmeyin. Ayrıca soy isminizde hata veya eksiklik var ise düzeltebilirim.Sorunuza gelince, iki lastik de nispeten sert hamurlu lastikler. Ben ER300'leri farklı araçta yaklaşık 3 senedir kullanıyorum ve oldukça memnunum. Pirelli P6 ve P7 modelleri de oldukça iyi sonuç veren lastikler. Fiyatı uygun olanını tercih edebilirsiniz.205 tabana geçmeniz de fiyatı arttırmaktan başka pek bir işe yaramayacaktır.
ER300'ler de yaz lastiği. Soğuk havalarda oldukça sertleşiyorlar ve patinajla kalkmaya başlıyorsunuz. 10 derecenin altına düşüyorsa kışın mutlaka kış lastiği bakmanızı tavsiye ederim.
Baktiginiz her iki model de 4 mevsim degil. 4 mevsimlik lastikler arasinda Goodyear Vector 5 ve Dunlop All weather'a baksaniz daha iyi olabilir.Eger yaz lastigi konusunda israrci iseniz:- Pirelli'de P6 ve P7 oldukca basarilidir. Yol tutus ve performansi daha iyi olsun diyorsaniz P7.- Continental Premium Contact 2'ler oldukca iyi lastikler. Sport Contact 2 ve 3 de iyidir ama yüksek seviye lastikler oldugu icin ömürleri daha kisadir.- Michelin bakiyorsaniz Energy Saver gibi modeller vasat yol tutusa sahip. Bunu göz önüne alip terchinizi yapin. Yol tutus diyorsaniz Primacy'lerden baslamaniz lazim. En düzgün modeli Pilot Exalto 2'dir.Ama 70bin km bir lastik icin cok cok fazla. Iyi bir lastigin ömrü 35-40bin km arasinda veya 4 yildir.Daha kullanilir mi? Kullanilir ama lastik özelliklerini zamanlar bir bir kaybeder.Biraz hesapli olsun ama kaliteden cok ödün vermesin derseniz de Uniroyal'lere bakin derim. Continental'in firmasidir ve yagmur lastiklerine yogunlasmistir. Kuru zeminde de iyi yol tutar.
Ben yarın yeni lastik alacak olsam kış lastiği alırdım
Farklı bir arabaya binmek istiyorsanız bence michelin takın..Bu energy saver yada primacy hp olmuş çok farketmez. Çokça dağa bayır gezmiyorsanız hep asfalttaysanız bence michelin alın..Bir taksiye bindiğimde onun lastiklerinin michelin olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorum..Varın oradan hesap edin..Ama çok çukura giriyorum yollar bozuk diyorsanız er 300..
4 mevsim lastikler biraz gürültülüdür. Istanbul'da arada buz yaptigi zamanlar haricinde yaz lastikleri idare edebilir. Ama kis lastigi kadar güvenli olmazlar.Eger ihtiyaciniz varsa, Istanbul'da tanidigim iyi bir lastikci var. Konusunda oldukca bilgili bir arkadas ve Maltepe civarinda dükkani. Fiyatlari uygundur ve ihtiyaca uygun lastigi önerir. Isterseniz ÖM olarak bilgilerini atabilirim.