Gönderen Konu: Acil Lastik Tavsiyesi 195/60 R15  (Okunma sayısı 15962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil Lastik Tavsiyesi 195/60 R15
« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2009, 15:31:32 »
Primacy HP Er300 ve Pirellilerden oldukça pahalıdır, bunu da göz önünde bulundurun.

Bu durumda 2 alternatif kalıyor. ER300 ya da Pirelli P7 ya da P6. P6'lar Er300'den daha ucuz fiyatlarını bilmiyorum ama P7'ler de herhalde ER300 ile kafa kafayadır. Yani ya P7 ya da ER300...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2009, 15:31:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 24, 2009, 17:52:25 »
4 mevsim lastikleri alternatiflerden çıkardım Murat bey. ER300, P6-P7, Michelin arasında kararsızım. P6 ya da P7 yi çok deneyimleyen olmadığı için o biraz uzak duruyor ama ER300 ve Michelin hakkında çok övgüler var pek olumsuzluk duyamıyorum sadece sanırım Michelinlerin Türkiye şartları için biraz fazla yumuşak olduğu, balon yaptığı ya da çabuk yıprandığı söyleniyor. Aslında Michelin geçiyor içimden ama bu konularda tedirgin ediyor açıkçası beni Michelin tercihi konusunda.

P7 1 set kullandik ve o siniftaki en iyi lastiklerden birisi diyebilirim.
Cok iyi yol tutar ve fren mesafeleri iyidir.
Bizim kullanimimizla da ömrü gayet iyiydi.

Pirelli'lerin üst seviye lastikleri zaman gectikce de daha iyi yol tutar. Cünkü lastigin disleri erir ve hep yeni hamur ortaya cikar.
Lastigi tanimayanlar, disleri gitmis, cabuk yiyor seklinde yorum yaparlar. Uzak dogu ve Michelin'lerde genelde disler erimez ama lastik 4 sene sonra tas gibi olur. Yani ekonomik ömrünü doldurur; ama insanimiz bunun disi halen var diye kelle koltukta gitmeye devam eder.

Bunlari bilerek tercihinizi yapin.

Arti Michelin benim fikrime göre fazla sisirilmis bir marka. Kulaktan kulaga yayilan sehir efsanesi gibi.
Ben spor bir aracta Michelin'in en üst seviye lastigini bile kullandim (Pilot Sport 2) ve memnun kalmadim. Cok da pahali diger lastiklere göre. Ayni araci Continental ile kullaniyorum ve cok daha memnunum. Michelin gibi yanlizca bazi sartlarda yol tutusu saglamiyor. Kar buz harici, her sartta icim rahat Conti SC2 ile. Ayni aracta bir de Bridgestone RE50A gelebiliyor; cok daha gürültülü ve traksiyonu daha düsük bir lastik. Aracimi servise biraktigimda verilen ödünc arabalarda, lastiklere bakmadan, yolda aracin gidisinden hangi lastik oldugunu cok rahat söyleyebiliyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 24, 2009, 18:28:32 »
P7'nin 195/60 R15 ebatlarında modeli yok mu arkadaşlar bana mı öyle geliyor ? 205 tabandan başlıyor sanki bu durumda P6 tercih etmem gerekecek sanırım. P6 ile P7 arasında çok büyük bir fark var mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 24, 2009, 18:38:58 »
Goodyear OptiGrip de bakabilirsiniz, şimdi ADAC sitesini inceledim, baya iyi sonuçlar almış.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 25, 2009, 11:17:00 »
Lastikçi ile randevuyu bugüne erteledim. P6 daha ucuz olmasına rağmen ER300'de karar kıldım arkadaşlar. Lastikçi ısrarla P6 tavsiye ediyor ancak ben bugün gidip lastikleri ER300'ler ile değiştireceğim.

Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 25, 2009, 15:41:14 »
Arkadaşlar ER300 diye gittim Cinturato P6'ları taktırdım geldim. Usta baya bilgili ve deneyimli birine benziyordu. Israrlarına ve tavsiyelerine kulak verdim doğrusu. Sizlerden de P6 Cinturato hakkında kötü bir yorum almayınca P6 taktırdım 4 tane 195/60 R15. Özellikle Bridgestone gibi zamanla sertleşmemesini, esnekliğini korumasını ve daha sessiz olmasını öne sürdü lastikçi ısrarla. Olay pişman olursan gel ben sana bedava değiştirip 4 tane er300 takıcam noktasına kadar geldi sonunda :)

Nitekim hakkaten çok sessiz ve konforlu bir lastik gibi geldi bana. Tabi bunlar ilk izlenimler ve henüz birşey söylemek için tabi ki erken. Ama ilk izlenimlerim çok olumlu. Gerçi 70.000km yapmış B390 lardan sonra ne taktırsam herhalde sessiz ve konforlu gelirdi ama bakalım hayırlısı diyelim başarılı lastiklere benziyor P6 Cinturato lar da...

Bu arada P7 Cinturato lar 205 tabandan başlıyor. 195/60 R15 ebatları yok ürün yelpazesinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 27, 2009, 23:31:14 »
4 mevsim lastikler biraz gürültülüdür.

Istanbul'da arada buz yaptigi zamanlar haricinde yaz lastikleri idare edebilir. Ama kis lastigi kadar güvenli olmazlar.

Eger ihtiyaciniz varsa, Istanbul'da tanidigim iyi bir lastikci var.
Konusunda oldukca bilgili bir arkadas ve Maltepe civarinda dükkani.
Fiyatlari uygundur ve ihtiyaca uygun lastigi önerir. Isterseniz ÖM olarak bilgilerini atabilirim.

Merhaba, ben de lastik alacağım bu ay içinde bana Maltepe uyar ÖM atabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #27 : Kasım 23, 2009, 22:18:40 »

Gökhan,
P6 Cinturato lardan memnunmusun ? Geçen hafta bayii de 130 liraya 5 taksitle buldum. Forumda çok fazla yorum almadığı için karar verememiştim. Sende alalı 1 ay oldu son yorumların nelerdir? Pişman olurmuyuz ? 
2005 Toyota Corolla 1.6 Sol HB A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 25, 2009, 01:10:39 »
Merhaba, ben de lastik alacağım bu ay içinde bana Maltepe uyar ÖM atabilir misiniz?

Ben bunu daha yeni gördüm.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2009, 02:09:42 »
Gökhan,
P6 Cinturato lardan memnunmusun ? Geçen hafta bayii de 130 liraya 5 taksitle buldum. Forumda çok fazla yorum almadığı için karar verememiştim. Sende alalı 1 ay oldu son yorumların nelerdir? Pişman olurmuyuz ? 
Arkadaş lastikleri taktırdıktan sonra bir daha siteye uğramadığı belli. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #30 : Kasım 28, 2009, 03:13:13 »
merhaba ;
ben kasım ayı içinde toyotama bigs. turanza er 300 aldım.gayet güzelll.tanesi 150 tl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 28, 2009, 23:10:09 »
merhaba;
ben kasım ayı içinde toyotama bigs. turanza er 300 aldım.gayet güzelll.tanesi 150 tl.
Mehmet bey sizi bir de "Tanışma" bölümünde ayrı bir başlık altında hafif detaylı bir şekilde kendinizi bize tanıtırsanız daha güzel olur.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 23, 2010, 01:05:55 »
Gökhan,

Yaklaşık 5000 km oldu P6 Cinturatolar ile. Lastikler hakkında yorum yapmanın zamanıdır artık dedim. Çünkü genelde lastiklerle ilgili çok erken yapılan yorumlar sağlıklı olmaz. Ben gayet memnunum P6 Cinturato'lardan. Arkadaşlar Pirelli'nin genel olarak kötü bir itibarı var hepimizde ama bu düşük modelleri için geçerli bence. P6 Cinturato ve P7 Cinturato serileri oldukça başarılı. Yol sesi şikayetim vardı Bridgestone lar ile çok çok azaldı diyebilirim ama ondan çok daha önemlisi Bridgestone lar ile mesela bir kasisten filan geçince darbeyi inanılmaz içeriye ve sürücüye yansıtıyordu Cinturato'lar emiyor sanki ve lastikler adeta ilk aldığım günkü gibi Bridgestone'lara göre zor eskiyor ve eriyor dişleri bence. Bir de garip gelecek belki, ben de ilk başta emin olamadım, defalarca baktım ama yakıt tüketimim düştü Cinturato'lar ile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #33 : Mayıs 06, 2010, 21:09:11 »
arkadaşlar hiçbir lastik 4 mevsimlik değildir. bu firmaların uydurduğu bi olay. bana sorarsanız türkiye yolları için michelin çok yumuşak bir lastik, kalitesi tartışılmaz fakat bu yumuşaklığı yollarımızın şartlarına çok uyumlu değil ve ya çabuk zarar görüyor. pirelli ve Bridgestone ise tam tersine fazla sert ve bu lastiklerin fiyatları micheline göre çok ucuz sayılmaz. bana sorarsanız yazlık lastikler için türk markalarına güvenebilirsiniz. ben marshal aldım geçenlerde çokda memnunum yol beklenenin çok üstünde. kışlık lastiklerde ise michelin vakumludan vazgeçmeyin. tabi ki bunların hepsi şahsi görüşüm. herkese kazasız belasız günler dilerim
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2010, 21:22:15 »
lassa impetus var şuanda bende biraz fazla ses veriyo gibi geldi
extra bi durumla karşılaşmadığım için tutunma durumunu tam test edemdim

ayrıca bridgestone ile aynı fabrikada aynı karışmdan yapıldığını söylediler

farkı orta sırada 3. oluyo galiba yağmur kanalı lassada düz bridgestonede biraz dalgalı
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....