0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilk önce uzaktan modifiyesiz haline bakarak inceleyerek başlanır..hayal ederek başlanır..
Herkesin fikrine saygım var ama modifiyeye ilk önce far kaşlarıyla başlanır sonra jant kapakları değişir, bir kaç ay öyle gezilir sonra panjurdaki logo göze batar, kapaklar çıkar sac jantla gezilir oda olmaz jant alınır bir süre sonra jant küçük gelir... Modifiye etmek kişilere göre değişiklik gösteren bir olay olduğu için aracınıza dönüp baktığınızda hoşunuza giden herşeyi yapabilirsiniz, size göre güzel başkasına göre berbat olabilir...Özelleştirmek birşeyler katmak diyebiliriz aslında modifiyeye...( hiç bir şey yoksa güzelce yıkayıp lastikleri parlatıp izlersin o bile yeter).
para biriktirerek başladım:D hala biriktiriorum
arabayı modifiye ederken bence en çok fark yaratan ve en ucuz olan işlem etek ve çıta boyatmadır... peşine cam filmi peşine xenon gelir...bunlar maliyeti az olan işlemlerdir fakat ben performans istiyorum diyosan.. hava filtre kitidir.. beni kesmez diyosan emme manifoldu + filtre kiti değiştirirsen çok fazla verim alırsın... bunlardan sonraki işem ise son susturucu ve orta boru olmalıdır headers ıda eklersen daha güzel ve tok bir ses ve daha çok performans elde edersin.. ve son yapıcagın iş chip tuning olmalı bu motor modifikasyonlarıyla 100-120 hp arasında bir güç artışı elde etmiş olursun..
Muzaffer abi 10 yada 20 hp diyicektin galiba ?
benim oglum yazın çalışarak para biriktiriyor... bir kısmını yiyor bir kısmını arabaya harcıyor.. modifiye veya periyodik bakımlarına.. jant alıcam diye para biriktiriyor ama jant parası birikmeden arabaya başka şeyler yapıyor
Evet en güzel başlangıç bu benim babamda sizin gibi düşüyodur heralde Muzaffer abi
Bi tesbit yapmak istiyorum. Neresini modifiye etmek gerekir ve onu neye dönüştürmek gerekir diye sorulmuyor. Yapılacak işler zaten belli. bunların hangi sırada yapılması gerektiği soruluyor. Kimse de yadırgamıyor öyle değil mi. Demek ki herkesin gönlünde yatan araba üç aşağı beş yukarı aynı. Jantlar büyüyor , süspansiyon sertleşiyor vs.Araba üreticilerinin bu taleplere kulak vermesi gerek bence..