Gönderen Konu: Kasko poliçeniz neleri kapsadığını biliyormusunuz ?  (Okunma sayısı 9219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Yaşanan son sel olaylarından sonra haberlerde ve gazatelerde işyerlerinin sigortalarında eksiklikler ve problemler olduğundan bahsedilmişti.İşletme sahipleri daha ucuz olsun diyere 10-15 TL ödememek için DEPREM-SEL-SU teminatlarını satın almamışlar.Haliyle yaşanan bu üzücü olayların sonunda çeşitli sorunlarda ortaya çıkacaktır.Zararlar sigorta şirketlrince ödenmeyecektir.Bundan yola çıkarak arabalarımıza yaptırdığımız Kasko'ların neleri kapsadığını biliyormusunuz.
   Ben her iki aracında kasko'larını en yüksek teminatlı ve deyim yerinde ise full olanından yaptırmıştım.Bu konu aklıma takılınca ve zaman kaybetmeden öğrenip içimdeki sıkıntıyı içimden atmak adına sahurda hemen arabadan poliçeyi getirdim ve tüm yazılanları tek tek okudum.Crafter için yaptırdığım kasko'nun değerleri
KASKO:                                                64.740
GLKHH-KNH-TERÖR:                                  64.740
DEPREM/SEL-SU:                                      64.740
HUKUKSAL KORUMA ARAÇ:                           5.000
HUKUKSAL KORUMA SÜRÜCÜ:                        5.000

İHTİYARİ MALİ SORUMLULUK
ŞAHIS BAŞINA BEDENİ                              30.000  (17 YOLCU VE 1 SÜRÜCÜ)
KAZA BAŞINA BEDENİ                                 90.000
KAZA BAŞINA MADDİ                                  30.000

FERDİ KAZA
KAZAEN ÖLÜM                                        10.000
KAZAEN SÜREKLİ SAKATLIK                           10.000
TEDAVİ MASRAFLARI                                    1.000

Kasko'm sigara yanığı kaynaklı yangın ve ev yada işyeri dışındaki bir mekanda anahtarın çalınmak suretiyle aracın çalınmasını kapsamıyor.Resmi belge ile kanıtlanabilecek olan servis/tamir atölyesi,otopark,oto yıkama gibi anahtar bırakılarak hizmet alınan yerlerde çalınması yada çalınmaya çalışılması gibi durumlar hariçtir.Ve ayrıca YENİ DEĞER KLOZUNA maalesef Crafter girmiyor.

YENİ DEĞER KLOZU
   SIFIR KM. ARACIN,POLİÇE SÜRESİ(MAKSMUM 12 AY) İÇİNDE TAM HASARA (YANMASI,ÇALINMASI VE PERT OLMASI) UĞRAMASI DURUMUNDA ÖDENECEK TAZMiNAT,ARACIN MARKA,MODEL,TİP VE AKSESUAR ÖZELLİKLERİ AYNI OLAN YENİSİNİN HASAR TARİHİNDE Kİ ANAHTAR TESLİM SATIŞ FİYATI ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEKTİR.KLOZ HÜKÜMLERİNİ UYGULANABİLMESİ İÇİN SIFIR K. ARACIN TRAFİK TESCİL TARİHİ İLE SİGORTA POLİÇESİ TANZİM TARİHİ ARASINDAKİ SÜRENİN 7 GÜNÜ(7.GÜN DAHİL) AŞMAMASI GEREKLİDİR.İŞ BU TAZMİNAT BİNEK OTOMOBİL,MİNİBÜS VE KAMYONETLER İÇİN GEÇELİ OLUP,DİĞER TÜM KULLANIM TARZLARINDA VE GÜNLÜKVE/VEYA UZUN SÜRELİ KİRAYA VERİLEN HER TÜRLÜ RAÇLAR BU TEMİNATIN KAPSAMI SIŞINDADIR.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ynt: Kasko poliçeniz neleri kapsadığını biliyormusunuz ?
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2009, 12:29:18 »
Rakamlara ne oldu böyle :wacko: Oysaki özene bezene sıralamıştım onları :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2009, 12:43:57 »
önceki kasko şirketindeki policemde doğal afet(deprem-sel vb) %75 muafiyetliydi,yeni kasko  firması ise doğal afet için %100 muafiyetli olması gerektiğini bunun benim için daha iyi olacağını söylemişti, inanın bu ikisi arasında 30 tl oynamıyor bile, aracın zarar görünce %25 i nereden baksan 3000-5000 tl gibi bi rakam ve bu rakamı 30 tl gibi bi farkla kapatıyorsunuz...
özcan bence forumda kasko yaptıran veya yaptıracak arkadaşlar için güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2009, 13:56:49 »
elinize sağlık....

acaba benimki neleri kapsıyor? sigortacım herşeyi kapsadığını söylemişti ama hiç incelemedim ki poliçeleri...

poliçede yazarmı acep?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2009, 14:18:02 »
elinize sağlık....

acaba benimki neleri kapsıyor? sigortacım herşeyi kapsadığını söylemişti ama hiç incelemedim ki poliçeleri...

poliçede yazarmı acep?

genel olarak poliçede yazar ve yazmasıda gerekiyor, bakın hande hanım "herşeyi kapsıyor" laflarına pek itibar etmeyin,poliçenizi alın inceleyin... geçen yılki acentam tanıdığım biriydi, ona dedimki aracı ruhsat sahibinden yani benden başka babam veya kardeşimde kullanabilir,olur ya kaza yaparlarsa kaskodan yana sorun olmasın dedim, bana tamam ruhsat sahibinden başkasıda kaza yapsa sıkıntı olmaz yaptım dedi ve bunun lafına güvendim poliçeyi incelemedim, poliçeme bitmeye yakın baktığımda(müşteri hizmetleri ile görüşerek) öğrendim ki benden başkası kaza yaptığında kasko devre dışı kalıyormuş...  gerisini siz düşünün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2009, 14:41:29 »
   Zaten değinmek istediğim hususlardan biride buydu Muhammet.Teminat ücretleri kapsadığı rakamlara bakınca gerçekten çok komik rakamlar.Her bir teminat,ses-görüntü sistemleri hariç çokta pahalı değil.Passat'ın 4500 €'luk jantını 3000€ gösterdim.Buna ek olarak 650$ tavan Tv ve Playstation 2 de araçta ek aksesuar olarak gösterdin.Kaskoma yansıyan ek tutar sadece 200 TL oldu.Faturaları olmadıgından araç üstünde ki fotolarını çekip,fotolarıda acenteme onaylattım.Böylece aksesuarlarımda güvence altına alındı.Yalnız DVD çaları ekletmedim çünkü orjinal Cd çalar DVD'den daha pahalı olduğundan eklemedik :)

elinize sağlık....acaba benimki neleri kapsıyor? sigortacım herşeyi kapsadığını söylemişti ama hiç incelemedim ki poliçeleri...poliçede yazarmı acep?
    AK SİGORTA poliçesine göre yazıyorum Hande hanım.Poliçenizin SİGORTA KONUSU TEMİNATLAR kısmına bakabilirsiniz.Orada yukarıda yazdıklarımı görebilirsiniz.Yukarıda yazdıklarımın hepsi yazar ama karşısında her hangi bir rakam yok ise o teminat dahil değildir.Yani o konu ile ilgili ödeme yapmazlar.

öğrendim ki benden başkası kaza yaptığında kasko devre dışı kalıyormuş...  gerisini siz düşünün :)
    Muhammet o dediğin özellikte genelde kasko devre dışı kalmıyor sadece poliçede yazan isimler dışında biri kaza yaptığı taktirde sigorta şirketi poliçede yazan % değerde ki ödemeyi yapmıyor.Diyelim ki bu oran %7,5 olsun.KAza yapan araçtaki hasar tutarı 5.000 TL olsun.Sigorta şirketi bu 5.000 TL'lik tutarın %7,5'luk yani 375 TL'lik kısmına ödeme yapmaz.Bu tutarın ödemesinide araç sahibi yapar.Durum bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2009, 15:54:55 »
genel olarak poliçede yazar ve yazmasıda gerekiyor, bakın hande hanım "herşeyi kapsıyor" laflarına pek itibar etmeyin,poliçenizi alın inceleyin... geçen yılki acentam tanıdığım biriydi, ona dedimki aracı ruhsat sahibinden yani benden başka babam veya kardeşimde kullanabilir,olur ya kaza yaparlarsa kaskodan yana sorun olmasın dedim, bana tamam ruhsat sahibinden başkasıda kaza yapsa sıkıntı olmaz yaptım dedi ve bunun lafına güvendim poliçeyi incelemedim, poliçeme bitmeye yakın baktığımda(müşteri hizmetleri ile görüşerek) öğrendim ki benden başkası kaza yaptığında kasko devre dışı kalıyormuş...  gerisini siz düşünün :)

işte endişe sebebim buydu benimde muhammet bey.... bunu daha öncede duymuştum ama sigortacıma güvenerek hiçbirşekilde incelemiyordum poliçeleri....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2009, 16:04:44 »
işte endişe sebebim buydu benimde muhammet bey.... bunu daha öncede duymuştum ama sigortacıma güvenerek hiçbirşekilde incelemiyordum poliçeleri....

şimdi poliçenize bakmadan sigortacınızıda suçlamayalım :) belki doğru olarak yapmıştır,size tavsiyem bundan sonra üşenmeyip kontrol etmenizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2009, 16:06:27 »
şimdi poliçenize bakmadan sigortacınızıda suçlamayalım :) belki doğru olarak yapmıştır,size tavsiyem bundan sonra üşenmeyip kontrol etmenizdir.

yok ben hırslandım şimdi.... sorgulamadan boğazına sarılmayı planlıyorum..... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2009, 16:07:47 »
yok ben hırslandım şimdi.... sorgulamadan boğazına sarılmayı planlıyorum..... :)
  Sigortacının telefonunu bilen varsa hemen arasın.Yazık adamcağıza :rofl: Hande hanım kaskonuzda size dediğim yeri kontrol edin sonra gidin adama terlik atmaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2009, 16:31:14 »
Kaskoya verilen para çok saçma gelmeye başladı gözüme artık o son yaşadığım çekici olayından sonra. Kaskoya vereceğiniz parayı bankada biriktirin, daha çok işinize yarar. Cana zarar gelmiş, parayı ne yapayım ayrıca! Hadi onu geçtim, yıllarca ödüyorsunuz parayı, ondan sonra kaza yapınca ufak bir şey hasarsızlık indirimini bozmayayım diye cepten karşılıyorsunuz yine. E ne anladım ben bu işten? Üstüne üstlük o kadar ödediniz yıllarca, kazada suç sende olsun ödemez, limiti aştı ödemez. Binbir türlü kıllık yünlük çıkartır. Çok kaza yapan birisin, kasko yapmaz hiçbir sigorta şirketi senin aracı... Yani kaskoyu yaptırıp, hasarsızlık indirimi yalanı altında yıllarca boş yere verilen paradan başka bir şey değil gibi geliyor benim gözüme artık... Sonra bir yıl iptal et, geçmiş ola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2009, 16:36:00 »
Kaskoya verilen para çok saçma gelmeye başladı gözüme artık o son yaşadığım çekici olayından sonra. Kaskoya vereceğiniz parayı bankada biriktirin, daha çok işinize yarar. Cana zarar gelmiş, parayı ne yapayım ayrıca! Hadi onu geçtim, yıllarca ödüyorsunuz parayı, ondan sonra kaza yapınca ufak bir şey hasarsızlık indirimini bozmayayım diye cepten karşılıyorsunuz yine. E ne anladım ben bu işten? Üstüne üstlük o kadar ödediniz yıllarca, kazada suç sende olsun ödemez, limiti aştı ödemez. Binbir türlü kıllık yünlük çıkartır. Çok kaza yapan birisin, kasko yapmaz hiçbir sigorta şirketi senin aracı... Yani kaskoyu yaptırıp, hasarsızlık indirimi yalanı altında yıllarca boş yere verilen paradan başka bir şey değil gibi geliyor benim gözüme artık... Sonra bir yıl iptal et, geçmiş ola...

yanlış anlaşılmasın ama bardağın dolu tarafından bakmayı denediniz mi hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2009, 16:41:43 »
Bir kasko şirketinin kazandığı para ve harcadığı para nedir? Elbet kar amacı güdecek ama tavuk gibi soyuyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2009, 16:49:39 »
Bir kasko şirketinin kazandığı para ve harcadığı para nedir? Elbet kar amacı güdecek ama tavuk gibi soyuyorlar...

orası öyle yapacak başka bişey yok, şu araç yakma muhabbetleri olduğu zaman 2-3 tanede evin yakınlarında kağıthanede yaktılar,kaskosu olmayan komşular günlerce uykusuz kalıp aracı için endişelenip yusufu :) düşünürken, inan o an  kasko canımı satınalmadı desem yalan söylemiş olurum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2009, 16:50:28 »
dağhan bey belki bir nebze haklısınız ama size başıma gelen olayı anlatayım...

bahsetmiştim daha önce ciddi bir kaza yaptığımdan....

arabayı yeni almıştım ama kaskosunu henüz yaptırmamıştım ve malesef o gün yaptırmayı düşünüyordum.... kaza yaptım... hasar oldukça büyüktü... arabayı hurda fiatına satmamı önerdiler ama alacağım para araba için çektiğim krediyi bile karşılamayacaktı.... nerdeyse 5000 tl. masraf edip yaptırmak ve o şekilde kullanmak durumunda kaldım....

kaskosu olsaydı durum daha farklı olacaktı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2009, 19:17:40 »
bu tip işlemler de sigortam.net cok saglıklı oluyor
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2009, 23:14:40 »
Hadi onu geçtim, yıllarca ödüyorsunuz parayı, ondan sonra kaza yapınca ufak bir şey hasarsızlık indirimini bozmayayım diye cepten karşılıyorsunuz yine.
   Vallahi Dağhan gözünün yaşına bile bakmadım hemen aracı kaskodan yaptırdım.Otoparka girerken yerden çıkan mantar bariyere çarptım.Sağdaki bariyerin pistonu kırıldı soldakinde de eğrilme oldu.Bariyerleri sigortadan 3.şahıslara verilen zararlarda,arabadaki hasarı ise kaskodan yaptırdım.Toplam maliyet 1600 TL bariyer+600 TL kaporta toplam 2.200 TL oldu.Sigorta ve kaskoya ödediğim ek prim ise 275 TL oldu.Kasko'ya devam :)
    Ama diğer yandan sana hak verdiğim türlü durumlarda olmadı değil.Crafter'a koltuk sigortası yaptıracağım.Ak Sigorta 800 küsur fiyat verdi.Bizde başka seçeneklere bakalım dedik.Sigortacım beni tel ile arayıp şu soruyu sordu "bu araba doğu ve güney doğuya gidecek mi?" diye.Sizinde merake ttiğiniz gibi bende niye diye sorduğumda "Güneş sigortadan uygun fiyata buldum ama o taraflara gidecekse eğer araç teminat dışı kalıyor" gibi saçma salak bir ifade kullandı( sigortacım değil Güneş sigorta saçmalamış).Adamlar ülke içinde ayrımcılık yapıyor varmı böyle bir şey.Sonra ülke içinde ayrım yapmayan Fiba sigortadan yaptırdım.Crafterde şimdi;
-Zorunlu Trafik sigortası
-Zorunlu Taşımacılık Sigortası
-Zorunlu Ferdi Koltuk Kaza Sigortası
-Ak Kasko Ticari kasko
   olmak üzere tam 4  adet sigorta var...Hepside en üst teminatlar dahilinde.Gerçi ilerleyen dönemlerde Aliminyum jant,buzdolabı ve ses-görüntü sistemlerini ekleyince kasko değerim biraz artacak ama olsun...
   Dağhan bir kere kaskoya KIL oldu ya ! artık ne yaparsanız yapın beğenmez.Aslında sigortaların verdiği en kolay hizmet çekici hizmeti.Araç 10 yaşından büyük değil ise mekanik arızalarda bile ücretsiz çekiyorlar.Büyük kolaylık...Tecrübe ile sabittir.
   Hande hanım bu arada sizede geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2009, 23:27:24 »
Söyledikleriniz bir bakıma doğru ama şu da var ki, kötü bir olay sonra ahh keşke demek te var. Aracınız çalındığında, büyük bir kaza geçirdiğinizde, ya da ne bilim bu gibi olaylar yüzünden, otobanda yandı mesela, kasko bu gibi şeyler için yaptırılmalı bence. şahsen ben aracın kasko poliçesi tamamlanana kadar 3 saat galeride bekledim çıkartmadım arabayı. senede verdiğim 1000 lira belki boşa gibi görünüyor ama sonrasında bunun kat ve kat fazlasının vepten çıkma ihtimali de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 13, 2009, 10:26:12 »
  Aslında kasko poliçesi olan arkadaşlar neleri kapsadığını maddeler haline burada aktarsa eminim herkese çok faydalı olur.
 Yılda bir ön cam değiştirme,
 Çekme yardımı,
 Sel,
 Terör,
 Ateşli yangın,
 Yılda bir far değiştirme,
 %100 karşı tarafın kusurunda yine hasarsızlığın bozulmaması,
 ... gibi aklınıza gelen maddeleri paylaşabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 13, 2009, 14:49:41 »
yanma 1
çalınma 1
çarpışma 1
G.L.K.H.H 1 (bunun ne olduğunu anlamadım)
terör-sabotaj 1
sel-su 1
kullanım kaybı 1
çekme-çekilme 1
A4-6 1 (bunu hele hiç anlamadım)
deprem 1
amortisman 1
değer ayarlama1
assistance 1
mini hasar 1
anahtar kaybı 1
şah. başına ölüm 2
şah.baş.sakatlanma 2
kaza başına ölüm 2
kaza baş. sakatlanma 2
ş.b. tedavi masraflar 3
k.b. tedavi masraflar 3
bedeni/maddi zarar 4
araç hukuksal koruma 5
sürücü hukuksal koruma 5

1-araç
2-bedeni zararlar-koltuk
3-tedavi masrafları-koltuk
4-bedeni/maddi zarar-y.
5- okuyamıyorum...

bir de doktorlara derler ki "latince konuşuyor birşey anlaşılmıyor"...

arkadaş biri bunların türkçe mealini açıklayabilir mi?