Gönderen Konu: Corolla D4D ikinci el macerası  (Okunma sayısı 3797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Corolla D4D ikinci el macerası
« : Eylül 07, 2009, 17:07:26 »
Merhaba,

Uzunca bir süredir herkesin çok memnun olduğu dizel bir Corolla almayı kafama koymuştum. Gerçi gene dizel olan 2005 clio HB aracımdan da çok memnundum. Hiçbir sorunum yoktu. Hatta ev halkı neden arabamı değiştirmek isteyişime kızıyorlardı ve hafiften iğnelemeler olmuyor değildi. Neyse operasyon için düğmeye bastım ve öncelikle kendi aracımı satılığa çıkardım. Çok da zorlanmadan şirket içinde bir arkadaşa aracımı sattım.

Şimdi ise temiz Corolla dizel sedan araç bulmaya sıra geldi. Önce interneti taradım. düşük fiyata göre, düşük km'ye göre, ile göre vb. Bütçem açıkçası sıfır araç almaya dahi uygundu. Ancak 2-3 yıl içinde araçların değerinin %30'unu yitirdiğini bildiğimden bu sefer ikinci el almayı kafama koydum. Arkadaşlarımın birçoğu sıfır araç alıyordu. İkinci el araç alımını kapalı kutu ve öcü gibi görüyorlar ve ürküyorlardı.

Ama ben temiz dizel bir corolla almayı kafama koydum bir kere. Aracımı sattığım arkadaşımdan kendi aracımı alana kadar süre istedim ve sağolsun 10 gün bana süre verdi. Bu 10 günde en temizini en uygun fiyata almalıydım.

Yaşadığım şehir Çerkezköy/Tekirdağ'a en yakın yerlerde ve mümkünse İstanbul arabası olmayan bir araç aradım öncelikle. Ancak malesef yoktu. Bulunduğum yerdeki ve Çorlu'daki tüm ikinci el galerilerini ve sıfır oto satan bayii'lerin ikinci ellerini gezdim ve sordum. Malesef aradığım yoktu. Hatta galericilerden bir tanıdığım bana "Abi buralarda hiç arama bu arabayı. Toyota Corolla'lar zaten bize düşmez. Sahibinden, sahibine satılır" deyince jeton düştü. Zaman kaybetmeden internetten aramalarımı çok daha ciddi yapmaya başladım. Tabii artık mecburen İstanbul arabaları ile de ilgileniyordum.

Yaptığım işin çok riskli olduğunun farkındaydım. Özellikle km'si ile oynanmış araba almak beni çok korkutuyordu. Yaklaşık 40 tane ilan sahibi ile teker teker görüştüm. Araçta boyalı parça var mı?, Araç servis bakımlı mı? Zaten yetkili serviste kontrol edilecek km'si orjinal mi? gibi standart suallerim neticesinde kendime temiz diyebileceğim 4-5 araç buldum. Hepsi ile aynı gün randevulaşıp test sürüşü yapmak istediğimi ve araçlarını görmeye geleceğimi bildirdim. Hayırlı bir cuma günü hepsini de görüp denedim. Bu arada İstanbul Avrupa yakasının dışına çıkmadım, aksi halde sürem zaten yetmezdi. Gördüğüm araçların hepsi temizdi ve km'leri 40.000'den 90.000'e kadardı. Hemen hepsi ilk sahibindendi. Neticede seçtiğim bir tanesini bir sonraki gün tekrar konuşup servise soktum ve sahibinin söylediklerinin dışında farklı bir şey çıkmadı. Ben de aldım.

Araba nasıl mı?

Tek kelime ile süper. İyiki almışım diyorum. Ailem, eşim, çocuklar ve hatta annem bile bayıldı Corolla'ya. Motorunun sessizliği, performansı, konforu ve yol tutuşu tam beklentilerime uygun çıktı. Tüm dostlarıma şimdiden tavsiye ediyorum. Bu arada aracım 2006 model sedan D4D terra 85.000 km'de. Orjinal alüminyum Toyota sol cantları takılı, park sensörü, alarm ve arka camlar Amerikan filmli. Bu arada 4 lastik de yeni Michelin Energy Saver takılı. Fiyatı mı?
Sadece 25.000 TL.

Yenisini alsam 40.000TL civarı idi. Ben aynı konfora 15.000TL daha az ödeyerek sahip olmuştum. Henüz Corolla sahibi olmamış tüm dostlarımı Corolla'lanmaya davet ediyorum. Honda civic sahibi bir arkadaşıma aracımı test sürüşü yaptırdım. O da benim kadar, hatta benden fazla otosever. Benim aracımın performansını görünce inanamadı ve çok şaşırdı. Yakında onu da Toyota'cı yapacağız inşallah.

Benden şimdilik bu kadar. Sevgiler, saygılar.

Toyota Club Türkiye

Corolla D4D ikinci el macerası
« : Eylül 07, 2009, 17:07:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla D4D ikinci el macerası
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2009, 17:12:03 »
hayırlı olsun. BEn kendi aracımı satsam hayatta o fiyata vermezdim :) 2007 HB D4D plusline 43 bin kmde kaza yok değişen yok fiyatınada 28 bin TL yazardım. siz iyi bulmuşsunuz o fiyata debriyaj+fren balataları lastiklerin durumu ne alemde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2009, 17:12:26 »
Öncelikle hayırlı olsun..Yazıyı okurken tatsız bir sürpriz bekliyordum açıkçası..Mutlu son iyi oldu..
2003 Toyota Corolla HB Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2009, 17:12:41 »
  Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2009, 17:21:46 »
Evet şanslıyım. Kötü sürprizle karşılaşmadım. Şunu da belirteyim. İnternette aynı arabayı 19.000km'de Antalya'da satılmış gösterip, yine aynı arabayı bir başka kullanıcı adıyla bu sefer İstanbul'da 50.000km'de satılığa çıkarmışlardı. Üstelik 50.000km'ye ait km sayacının resmini de koymuşlardı. Bu araç kesinlikle km'si ile oynanmış bir araçtı. Hatta dolandırıcı olma ihtimali bile vardı. İlgili siteye sorumlu birey olarak iki ilanın ilan numaralarını da verip şikayet ettim. Tüm dostlarıma da olayı fotoğraflarıyla birlikte ispatlı olarak mail ile ilettim.

İnternetten araç alırken aman dikkat. Satıcı ile yüzyüze görüşmeden, satıcıya ait bir sabit telefon numarası bilmeden araç  almayın, kapora vermeyin ve hatta yeni üye olmuş satıcılara karşı aman çok dikkatli olun.

Tüm hayırlı olsun dileklerine çok teşekkür ediyorum. Darısı diğer dostların başına inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2009, 17:46:58 »
Kazasız belasız güzel günlerde kullanın aracınızı. Bu arada başlık ve ilk iki paragraf sonunda kesin kötü bişey var diyor insan :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 07, 2009, 17:50:02 »
Hosgeldiniz Ilker Bey. Yazinizi okumaya baslayinca, bu yazinin sonu sikayetle bitecek demistim icimden. Sukur oyle degilmis. Yeni arabaniz hayirli ugurlu olsun, gule gule kullanin :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 07, 2009, 18:00:25 »
Bu tür şikayetlere alıştık galiba onun için hep şikayetle bitecekmiş gibi bir hisse kapılıyoruz galiba.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2009, 18:03:31 »
hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin inşallah :)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2009, 18:41:25 »
Hayırlı olsun İlker Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 07, 2009, 18:49:44 »
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin arabayı ii fiyata almışsınız bende aynı aarcın füme rengi plus line 58000 bin km de değişen yok boya var araçta ekstra indash teyp 7 inç arka park sensörü arka spoyler bütün camlar güvenlik filmli orjinal toyota aliminyum alaşım jant deridireksiyon falan filan bende 25,750 aldım inşallah ikimizde hayırlı bi karar vermişizdir allah kaza bela vermesin güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2009, 19:07:35 »
hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2009, 19:16:46 »
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin arabayı ii fiyata almışsınız bende aynı aarcın füme rengi plus line 58000 bin km de değişen yok boya var araçta ekstra indash teyp 7 inç arka park sensörü arka spoyler bütün camlar güvenlik filmli orjinal toyota aliminyum alaşım jant deridireksiyon falan filan bende 25,750 aldım inşallah ikimizde hayırlı bi karar vermişizdir allah kaza bela vermesin güle güle kullanın

Sizin aracınızda hayırlı olsun, inşallah hayırlı karardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2009, 19:30:58 »
Bu tür şikayetlere alıştık galiba onun için hep şikayetle bitecekmiş gibi bir hisse kapılıyoruz galiba.

Haklisin. Iyi ornekler cogalsin da olumsuzlari kaybolsun, Ali :)

Yakalamisken sorayim, yeni pasaportlara kavusacak miyiz artik? :P Kisisel fikrin ne?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2009, 19:34:42 »
hayırlı olsun
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2009, 19:40:35 »
yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız cezasız sürüşler dilerim...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 07, 2009, 19:43:10 »
Haklisin. Iyi ornekler cogalsin da olumsuzlari kaybolsun, Ali :)

Yakalamisken sorayim, yeni pasaportlara kavusacak miyiz artik? :P Kisisel fikrin ne?

2010'da inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 07, 2009, 21:02:11 »
hoş geldiniz, yeni aracınız hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Eylül 07, 2009, 21:15:29 »
Yeni aracınız hayırlı olsun bir Toyota'cı daha katıldı aramıza.. Hoş geldiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 07, 2009, 22:55:53 »
Öncelikle hayırlı olsun.Geçen gün bende bi otoparka girdim fişi aldım arabama bakarak cıkıyodum arabaya biri yaklaşmış inceliyodu.yanına gittim hayırmı gardaşş dedim.neyse 25 bin veriyim alıyım falan dedi.2007 d4d hb triptronik şanzıman 48000 km de dedim yani 30 bin ver al dedim.yok dedi benzinli arıyormuş.vazgeçti.Diyeceğim o ki dediğiniz gibi bi araç 25 bin çok çok iyi bence.ben kafadan 30 bin istedim.