Gönderen Konu: Corolla D4D ikinci el macerası  (Okunma sayısı 3796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Corolla D4D ikinci el macerası
« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2009, 01:47:41 »
Dogal olarak su cumleye kimse sasirmamiz, ben bir deyineyim dedim
"Abi buralarda hiç arama bu arabayı. Toyota Corolla'lar zaten bize düşmez. Sahibinden, sahibine satılır"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2009, 01:47:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Eylül 08, 2009, 09:46:00 »
Arkadaşlar aranıza ve siteye hoşbulduk. Burada güzel insanların olduğu ve kaliteli sohbetlerin olduğunu seziyorum. Hayırlı olsun dileklerinize tekrar teşekkür ederim. Hepimizin arabası hayırlı olsun ve güzel günlerde sevdiklerimizle kullanalım inşallah.

Arabamla ilgili bir kaç sorunun cevabını vereyim hemen;
Baskı, balata ve debriyaj'da problemim yok. Lastiklerim henüz daha 1000km'de. Sonkar-Yenibosna check-up'a soktum aracı. Bunun için de 112TL ödedim. Aklımda şüphe kalmasın diye.
Şeçtiğim araçlar hep ilk sahibindendi. Aldığım araç da öyle. Lüks bir semtte kasaptı kendisi. Hiç hesabında olmadığı halde ötv indirimiyle sıfır Ford Focus dizel almıştı. Bu aracı bu nedenle istemeye istemeye satıyordu. Ancak çok temiz kullanmış aracı. Ne iç döşemelerinde, ne de kaportada beni rahatsız eden bir kusur yoktu. Benim sattığım clio bu kadar temiz değildi inanın. Ben de araba hususunda çok hassas olmama rağmen. Eşim de bunu teyid ettiği için rahatlıkla söyleyebiliyorum.

Arabada iki parça boyalı idi. Ufak bir sürtmeden sol ön çamurluk ve farklı bir zamanda çöp konternırının geri geri gelirken çarpması sonucu sol ön kapı boyalı idi. Bunu da sahibi söylüyordu zaten ve servis de teyid etti. Bu kadar kusur kadı kızında da bulunur di mi!!
Hiç boylı parçası yok diye satılan araçları da gördüm. Hem fiyatta uçmuşlardı (örneğin aynı model çelik jantsız) 27.000TL, 27.750TL gibi. Kendi aracımla karşılaştırdığımda benimkinin temizlikte onlardan daha iyi olduğunu fark ettim. Kimisinde kaputta büyük taş izleri, kiminde iç döşemelerde sararma vb. Bu nedenle daha az ödeyerek iki parça boyaya razı oldum.
Bu arada test ettiğim bazı araçlar triptronik vitesli idi. İnanın bundan hiç keyif almadım. Sürüş zevki vermedi bana. Bu nedenle önceleri triptonik vitese olumlu bakarken, kullandıktan sonra görüşlerim tamamen değişti. Bir diğer husus da şu; Arabayı eşimle birlikte kullandığımız için eşimin clio'dan sonra acaba bu kadar büyük bir aracı kullanabilirmiyim korkusu vardı. Daha ilk günü o korkusunu yendi çok şükür. O da artık rahatlıkla corolla'yı kullanıyor, park ediyor. Tabii arka park sensörü oluşunun da etkisi oldu bunda. Çok rahatlık gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #22 : Eylül 08, 2009, 10:26:26 »
Yeni arabanız hayırlı olsun ilker bey, kazasız belasız sürüşler dilerim. Bir sürücünün aracından sevgi ve memnuniyetle bahsetmesi çok güzel. Umarım bu memnuniyetiniz daim olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 08, 2009, 11:12:19 »
ilker bey aramıza tekrardan hoş geldiniz, işin gerçeği iç donanım ve motor  performansı dışında 2.el piyasası sürekli prim yapan bir arac almışsınız,hayırlı olsun diyelim, kazasız belasız sürüşler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Eylül 08, 2009, 11:25:17 »
Güle güle kullanın darısı olmayanların başına diyelim artık bu 2. el işi birazda şans işi gibi geliyor bana bizde efsaneyi alırken babamla oto pazarından aldık ikimizde anlamayız arabalardan kaporayı verdik ertesi gün toyana gösterdik aldık gitti
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 08, 2009, 11:31:44 »
Bence servis onayı almadan araba almamak lazım ama servis onayınıda bildiğiniz güvendiğiniz bir servisden almalısınız. Her servis aynı özeni göstermiyor malesef :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Eylül 08, 2009, 13:31:42 »
ilker bey aramıza tekrardan hoş geldiniz, işin gerçeği iç donanım ve motor  performansı dışında 2.el piyasası sürekli prim yapan bir arac almışsınız,hayırlı olsun diyelim, kazasız belasız sürüşler dilerim...
İç donanım kısmı için haklısınız. Birçok eksik var. Direksiyondan kumandalı teyp, mp3, usb soket vb. ancak motor performansı konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Araç 1800 1/min de 190Nm tork üretiyor. Bu da seri ivmelenmek için yeterli sanırım. Sadece 1. vites biraz zayıf o kadar. Dizel araçta beygir gücü yerine üretilen torka bakmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 08, 2009, 14:04:03 »
İç donanım kısmı için haklısınız. Birçok eksik var. Direksiyondan kumandalı teyp, mp3, usb soket vb. ancak motor performansı konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Araç 1800 1/min de 190Nm tork üretiyor. Bu da seri ivmelenmek için yeterli sanırım. Sadece 1. vites biraz zayıf o kadar. Dizel araçta beygir gücü yerine üretilen torka bakmak gerekir.

aslında bi yerde aynı şeylerden bahsetmişiz gibi,sadece yanlış anlaşılma olmuş, aksik anlatmışım afedersiniz düzeltiyorum "iç donanım(aslında çokda kötü sayılmaz)  ve motor performansı gibi artıları dışında 2.el piyasasıda sürekli prim yapar" :)