Gönderen Konu: kafayı yemek üzereyim  (Okunma sayısı 8170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: kafayı yemek üzereyim
« Yanıtla #40 : Eylül 10, 2009, 19:50:01 »
Orijinali en az 100 Lira'dir tahminimce. Bir de iscilik var tabii. kolay ulasilabilir bir yerde degil devirdaim.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 10, 2009, 19:50:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Eylül 14, 2009, 12:45:54 »
izim burda bi ustaya gıttım gene arabanın sibopları normal .egzozdan bı yerden kaçıyrıyo galıba dedım ustaya eğildi baktı egzozcuya gıt dedı egzozcuya gittim . orta susturucu katalıtık konvertörden sonrakı susturucu ustten yarılmış dedi bunu değiştir dedi .25 ytl sıfırymış   elınde kalmamış ustanın kalsaydı değiştirecek tim sipariş verdik pazar günü gelecek .acaba bu egzos dan yapabılırmı bu rolantı ? bide egzoscu eger içi dağılmışsa susturucunun  yakıtı artırır ve çekişte düşme olur dedi doğrumu sizce? ankaraya sanayıye gitme imkanım olmadıgı için  bi sservise gidemiyorum . düzelirmi araba bu egsoz değişince?
corolla 1999 1.6 luna gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #42 : Eylül 14, 2009, 17:09:09 »
evet  ustam dyno testınede götürdü arabayı fakat beyın arızalı oldugu için teste girmedi  imdi beyini yaptırdım beyin çalışıyo bu testi nerde yaptırabılırız iyi bir usta varmı bu arabayla ılgılenecek?

Ben arabamı ilk aldıgımda basıma seninki gibi hatta daha beter seyler geldi tam 10 gun ankara da şaşmaz dan cıkamadım arabamı cogu usta oyuncak etti onu degis bunu degil deli oldum.Sonunda dedim internetten bir araştırayım.Araştırma yaptım Bosch URAZ servisi var oraya götürdüm.Abs beynini mahvetmişler yağ lambasıyla abs lambasını birbirine lehimlemişler airbag sargısında problem olmus onun soketine drenç baglayıp onunda isinigini sondurmusler.Anlayacagın ben bu işlemleri icin 1 haftami harcadım sanayıde ancak cok cuzzi bir fiyata bosch da 6 saat gibi bir surede butun sorunlarım cozuldu.Sana tavsıye edebilecegim Mekanik sorunların için Bosch URAZ servisi.Bu arada eger gidecek olursan Orada Hakan ALAKARA ( Test Cihazları Sorumlusu )
Tel: ( 0312 ) 354 06 05 - ( 0312 ) 385 16 32 cok iyi ve işini bilen insanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Eylül 15, 2009, 08:53:13 »
Ben arabamı ilk aldıgımda basıma seninki gibi hatta daha beter seyler geldi tam 10 gun ankara da şaşmaz dan cıkamadım arabamı cogu usta oyuncak etti onu degis bunu degil deli oldum.Sonunda dedim internetten bir araştırayım.Araştırma yaptım Bosch URAZ servisi var oraya götürdüm.Abs beynini mahvetmişler yağ lambasıyla abs lambasını birbirine lehimlemişler airbag sargısında problem olmus onun soketine drenç baglayıp onunda isinigini sondurmusler.Anlayacagın ben bu işlemleri icin 1 haftami harcadım sanayıde ancak cok cuzzi bir fiyata bosch da 6 saat gibi bir surede butun sorunlarım cozuldu.Sana tavsıye edebilecegim Mekanik sorunların için Bosch URAZ servisi.Bu arada eger gidecek olursan Orada Hakan ALAKARA ( Test Cihazları Sorumlusu )
Tel: ( 0312 ) 354 06 05 - ( 0312 ) 385 16 32 cok iyi ve işini bilen insanlar
  teşekkür ederim fırat bey .boşalabilirsem gitmeye çalışırım pazar günleri açıkmı? birde bnm arabada kontak açıkken ( on) daykeyken abs ve hava yastıgı göstergesi yanıyor bunla alakalı olabılırmı ayrıca frene bastıgımda abs kilitliyor abs sanırım arızalı bunlarla alakası olabılırmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 15, 2009, 09:03:12 »
Efe bey siz arabayı yeni mi aldınız ? baya bir problem var gibi görünüyor, gerçekten çok can sıkıcı durumlar bunlar, Allah kolaylık versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Eylül 15, 2009, 09:04:13 »
amin  evet yeni aldık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • SıNıRı AŞıNCa SıNıR YoKTuR.
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #46 : Eylül 15, 2009, 09:30:50 »
amin  evet yeni aldık

Allah yardımcınız olsun, insan arabayı hevesli hevesli alıpta böyle sorunlarla karşılaşınca içine oturuyor.. Toyota öyle kolay kolay arıza yapmaz, çok hor kullanılmadığı sürece.. Arabayı alırken bu tür sorunlarının olduğunu bilmiyordunuz herhalde, aldığınız kişiyle bir görüşün belki arızanın ne olduğunu biliyordurda size söylememiştir.. Tekrar geçmiş olsun..
Umarım problemleriniz en kısa sürede ve masrafsız düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 15, 2009, 09:39:24 »
Bende aracımı ilk aldığımda böyle hiç özen göstermemiş birinden almıştım, yaklaşık 2000 TL üzerinde yetkili serviste orjinal yedek parça değişimi ve bakımları yaptıktan sonra içim ancak rahat etti, sizin bu problme ile ilgili bende aklma gelen bir iki şey söyleyeyim, 99 model corolla larda eğer MAF (Mass air Flow) hava akış ölçer sensörü varsa temizlettirin(değerli bir sensördür yetkili servis dışında açtırmayın), rolanti sensörü hakeza aynı şekilde motor un sağlıklı bir rolanti için hava alması çok önemli hava filtresine kadar gelen ve oradan motor a giden tüm hava hortumlarını ve bağlantılarını kontrol ettirin,kesinlikle bir delik kaçak olmamalı, enjektörlü bir araç kullanıyorsanız , enjektör temizliği yine çok önemli,temziliklerini yaptırın aracınız 100.000 Km üzerinde ise yakıt filtresi ile ilgili değişim olmadı ise yakıt filtresi değişimi, ve yakıt pompasının kontrolünü yaptırmalısınız diye düşünüyorum,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #48 : Eylül 15, 2009, 12:02:43 »
Efe bey, öncelikle geçmiş olsun inşallah probleminiz giderilir, bir de lütfen Türkçe yazım kurallarına uyun ve güzel bir Türkçeyle anlatın. Yazdıklarınızı okumak ve anlamak inanın insanı yoruyor.

Rölantideki bu ani değişimler, muhtemel olduğunu düşündüğüm şu sebeplerden olabilir.

1- EGR valfi, aşırı kurum bağlayarak valfin sürekli açıka kalmasını sağlayıp hava-yakıt karışımın bozuyor olabilir.
2- Rölanti regülatörü arızalı olabilir.
3- Emme manifoldu hava alıyor olabilir.
4- MAP sensörü arızalı olabilir. Emme manifoldundaki basıncı okuyarak ECU'ya avans ve benzin vermektedir.
5- Gaz kelebeği değişiminden sonra ayar yapılmalıdır, zira kelebeğin açıklığına göre bir voltaj değeri yaratarak ECU'ya sinyal gitmektedir.

Sırasıyla kontrol edilmesinde fayda var.
Kolay gelsin.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 15, 2009, 20:46:25 »
  teşekkür ederim fırat bey .boşalabilirsem gitmeye çalışırım pazar günleri açıkmı? birde bnm arabada kontak açıkken ( on) daykeyken abs ve hava yastıgı göstergesi yanıyor bunla alakalı olabılırmı ayrıca frene bastıgımda abs kilitliyor abs sanırım arızalı bunlarla alakası olabılırmı?

Kontak acikken derken, araba hareket halindeyken mi, yoksa arbayi calistirirken mi? Ikincisiyse, olmasi gereken bu zaten.Hareket halindeyken ise problem var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Eylül 15, 2009, 21:34:53 »

Pazar gunleri acikmi tam olarak bilmiyorum.Aramakta fayda var.Surekli karaduzem ustalarla sorununa cozum bulman cok zor belliki mekanik bir arizan var arac bilgisayara baglanmadan senin sorunun cozulmez işini bilenlere arabanı teslim edersen paranda cebilnde kalır arabanda harap olmaz .Hakan bey ordaysa onunla konus o sana fazlasi ile yardımcı olacaktır gerek motor gerek mekanik bilgisi olagan usti biri ben daha arabamı goturur goturmez kontagı cevirdi ve dedigi kelime direk "Abs lambası ile yag lambası birbirine lehimlenmiş,airbag sargın dagılmıs ve muhtemelen dirençle arıza lambası söndürülmüştür" dedi.Baktı ki citten oyle.Neyse eğer hakan bey orda yoksa sana cebini veririm.Cok cok gecmis olsun bu arada efe bey.Gerçekten sizi cok iyi anliyorum.Umarım yakın zamanda sorunlarınız hallolur ve aracınıza keyifle binersiniz.Tekrar geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Eylül 15, 2009, 22:30:14 »
allah hepinizden razı olsun işallah boşandgım zaman giderim bi ustanın yanınada çareyi buluruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Eylül 15, 2009, 22:31:03 »
yanlız egzoz siparişini verdim pazar günü gelecekmiş egsozcu buda yapabılır dedi işallh susturucuyla düzelme olur azda olsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Eylül 16, 2009, 20:40:44 »
Efe okumuyo galiba mesajlarin bazilarini? Hata bizde, cevap verip yardim etmeye calisanda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Eylül 16, 2009, 21:32:21 »
öncelikle yaşadığınız sıkıntılar için geçmiş olsun.aracınızı forumdaki arkadaşların da dediği gibi elmadağ yerine ankara da işinin erbabı ve kesinlikle özellikle toyotadan anlayan bir servise götürün şaşmaz yeni dörtnal toyota iyi bir seçim olacaktır. acil şifalar.
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #55 : Eylül 16, 2009, 21:58:29 »
Efe geçmiş olsun mesajı okuyan tüm arkadaşlar sana yardımcı olmaya çalşıyor, benim biladerin toyotasında da aynı sorun vardı çok uğraştı yaptırmak için ama sonunda yaptırdı yarın kendisine konuyu açacağım yardımcı olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Eylül 17, 2009, 00:14:52 »
geçmiş olsun öncelikle.aslında ben pek anlamam sizin arabanızın özelliklerinide pek bilmiyorum açıkçası.eskiden 97 model vectra vardı bizde rölantide aynı şekilde alçalıp düşüyodu araba bi stop etcek gibi silkeliyodu ama etmiyodu eksantrik devir esnsörü varmış o değişti sorun düzldi(toyotada varmı bilmiyorum)bigünde yolda gaza basnca saçma sapan işler yaptı devir saati yükseldi ama araba hızlanmadı sonra devir 1000-3000 arasında gitti geldi ancak gaza hep aynı şekilde basıyordu babam.ama devir düşüyodu yükseliyodu sonra stop etti.çekiciyle muğlada yetkili servise götürdük benzin pompası falan baktılar bulamadılar.ertesi gün aradılar elektrik tesisatı çok kötü kablolar birbirine değiyor kısa devre yapıyo dediler.tesisat değişmişti ama ilk bşta kablolar birbirine değiyormuş bu arada sigorta tam atckken kablolar ayrılıyo bundan dolayı devir yükselip düşüyormuş en sonunda kablolar birbirine deymiş stop etmiş bidada hep öyle kalmış bunun için çalışmamış.aslında pek anlamam ama yinede yazayım dedim farkında olmadanda olsa yardımım dokunursa sevinirim :) baya uzun oldu ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 17, 2009, 01:23:40 »
muğladaki yetkili servis "yatu" muydu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Eylül 17, 2009, 01:28:55 »
ermaş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Eylül 17, 2009, 10:20:14 »
muğladaki yetkili servis "yatu" muydu
evet yatu vardı muğlada ama başka servis/servisler de olabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli