Gönderen Konu: vvti motorda 1000kmde yağ eksiltme normal mi?  (Okunma sayısı 16611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: vvti motorda 1000kmde yağ eksiltme normal mi?
« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2009, 01:38:13 »
aynen öyle herkez eksiltiyo diyo ama eksiltmiyo üç beş kişi eksiltiyo demiş öyle kalmış  hatta ve hatta NNT Bor Power deniyorum son 9bin km oldu hala ilk günkü gibi yağ şu anda :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2009, 01:38:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Eylül 12, 2009, 03:43:44 »
bu yağ eksiltmeyle yağ yakma arasında ne fark var ki benden bilmiyorum
benim araçta en ufak yağ sızma yok.
ateşlenmeyen sigara bitmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 12, 2009, 21:13:34 »
Bence bir fark yok, her ikisinde de yag miktarinda azalma var. Sonuc ayni.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 13, 2009, 00:36:02 »
bazı ilk nesil vvti lerde yağ eksiltme malesef var bunu kabul etmek lazım ama sadece yağ eksiltiyor üretim hatası imiş duman atma,çekişten düşme vs. olmuyor sadece yağ eksiliyor
buda zamanla neye yol açar bunu kestiremiyorum....?
ben asıl bunu merak ediyorum...
başına gelenlerden yorumlarını bekliyorum..
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Eylül 14, 2009, 01:22:26 »
bende 2002 ağustos 28inde traiğe çıkmış vvt corolla var.benim araçtada aynı sorun var.şuan 106 bin km ye girdi ama 58 binden beri yağ eksiltiyor. ya benim anlamadığım nokta bu fabrika hatasıysa ki öyle olmalı yoksa bir araç nasıl olrda 50-60 binde yağ eksiltsin.
  arkadaşlar bu vvt motorların bir yağ  eksiltmmesi lazım ki bunlar güya devrini kendisi ayarlıyor.yağ eksiltmesi devirsiz kulanmaktandır diyemiyorz. hiç kimsede kendi malına zarar gelsin istemez.
bende diyorum ki biz bunu il tüketici koruma heyetine şikayet etsek bir hak idda edemezmiyiz inanın bu konuda duyarlı olsak herkes gerçekleri yazsa bu mahkemeyi kazanırız.diye düşünüyorum. ya ben bir memurum bunun motor tamirini yapamamki..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 14, 2009, 06:12:54 »
bende 2002 ağustos 28inde traiğe çıkmış vvt corolla var.benim araçtada aynı sorun var.şuan 106 bin km ye girdi ama 58 binden beri yağ eksiltiyor. ya benim anlamadığım nokta bu fabrika hatasıysa ki öyle olmalı yoksa bir araç nasıl olrda 50-60 binde yağ eksiltsin.
  arkadaşlar bu vvt motorların bir yağ  eksiltmmesi lazım ki bunlar güya devrini kendisi ayarlıyor.yağ eksiltmesi devirsiz kulanmaktandır diyemiyorz. hiç kimsede kendi malına zarar gelsin istemez.
bende diyorum ki biz bunu il tüketici koruma heyetine şikayet etsek bir hak idda edemezmiyiz inanın bu konuda duyarlı olsak herkes gerçekleri yazsa bu mahkemeyi kazanırız.diye düşünüyorum. ya ben bir memurum bunun motor tamirini yapamamki..........

İyi ama Mehmet hocam, Toyota zamanında bu problemi buldu ve sorunu çözmek için o dönem içinde üretilen arabaları geri çağırdı
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Eylül 14, 2009, 06:34:33 »
mehmet KAN bey
öncelikle ilginiz için teşk.ederim. bu sitede çok şey öğrendik.
Bem ilçede çalışıyordm  bu geri çağrılma işlemini sizden duydum. hatta servisi aradım.onlarda garanti kapsamındayken getirseydin dediler. ben susmak zorunda kaldım şimdi  böyle  durumdaki ben ve diğer arkadaşlar ne yapabiliriz bu konuda serviste çalışanlar veya hukuki bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 14, 2009, 06:51:10 »
Mehmet hocam, hukuki olarak bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü Toyotanın geçmişte olan bir çağrısı var. Eğer Toyota problemli araçları çağırmamış olsaydı o zaman sizin dediğiniz süreç bireysel olarak bile başlatılıp sonuç alınabilirdi. İnşallah ben yanlış biliyorumdur da sizin probleminiz hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 14, 2009, 07:09:52 »
Mehmet hocam çağrının nasıl yapıldığını bilmiyorum, bilen arkadaşlar paylaşırsa, bizlerde aklımızın yettiğince yorumlarımızı paylaşırız. Umarım sorununuz (bu sorunun yaşayan tüm arkadaşlarımız için) en kısa sürede ilgililer tarafından çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 14, 2009, 07:12:56 »
mehmet bey
iyi niyet dileklerin için çok teş.ederim.
 umarım bu konuda arkadaşlar bilgilerini  esirgemezler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #31 : Eylül 14, 2009, 12:20:40 »
ilk çıkan vvti ların bi sorunu bu yağ konusu....1000km 250gr hiç bişey ben son zamanlarda 1000kmde 4lt alıyordum çözüm basit piston segman yataklar subablar değişti 10bin oldu daha gram eksilmedi +hemen simsiyah olan yağ hala bembeyaz :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 14, 2009, 12:39:01 »
ufuk bey acaba size maliyeti ne oldu ?
bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 14, 2009, 12:55:29 »
Sağlıklı bir Toyota motoru 1000 km de 250 gram  yag  eksiltmesi cok anormal bi durum.

Hic anormal bir durum degil. Arti gram olarak olup almadigini nerden biliyoruz. Yaglarin özgül agirligi 1 degildir. Yani 250ml <> 250 gramdir. Mililitre demeyi beceremeyen veya üsenen sanayi ustalarinin gram demesi, herkesin diline yapismis.

1000km'de 250ml yag eksiltmesi normaldir.
Kitapcikta 1000km'de 1000ml(1 litre)'ye kadar normal desede 200-400ml, kullanim durumuna, ve yaga göre normal sayilabilir.

Benim motorum hic eksiltmeyen diyen arkadaslar; motorunuz yag eksiltiiiiiir. Bir kere motor yagi silindir duvarlarina sürülür. Ne kadar segman asagi inerken temizlesede, yag kalir ve bu yag yanar. Onun disinda OHC veya DOHC egzantrikler yarisi yaga batmis sekilde calisir. Eskiyen subap lastiklerinden de kacirma olur. Yag buhari vs vs.

Siz eksilen yagin icine kacan su ve diger sivilari farketmediginiz icin, yag sanki eksilmiyor sanirsiniz. Genelde sehir icinde cok zorlamadan, isiyi artirmadan arac kullanildigi icin bu diger sivilar buharlasmazlar. Uzun yola cikildiginda 3-4 bin devirle uzunca süre gidildiginde, motorun isisi artar. (Simdi bana artmaz demeyin. Göstergede sogutma suyu isisi görülür. Motor sicakligi ve yanma odasi sicakligi degildir.) Böylece yagin icindeki yabanci sivilar buharlasir. Ondan sonra uzun yol yaptiktan hemen sonra ölcünce, aman cok yag eksilmis denir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Eylül 14, 2009, 19:50:53 »
İyi ama Mehmet hocam, Toyota zamanında bu problemi buldu ve sorunu çözmek için o dönem içinde üretilen arabaları geri çağırdı
murat küden bey
açıklayıcı bilgilerinden dolayı  teşk.ederim
 mahkeme boyutuyla ilgili yorumunuz varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #35 : Eylül 14, 2009, 22:45:37 »
Benim aracın yağ eksiltip eksiltmediğini bile bilmiyorum. Her 10.000 KM de servise gidiyorum o kadar. Bir dahaki 10.000'e kadar kaputu bile açmıyorum. Harbiden böyle. 10.000 KM yide ancak bir senede yapıyorum.
2001 Toyota Corolla Terra 1.6 AC SPC

Yerli ve ücretsiz işletim sistemimiz Pardus 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 14, 2009, 23:29:34 »
Behlül hocam, üreticiler motor yağı ömrü için iki kıstas koyuyorlar, örneğin 10.000 km ömür biçilen yağ için; 10.000 km'de bir yada eğer 10.000 km dolmamışsa bile her 6 ayda bir değiştirilmesi önerilmektedir. Bu da dikkat etmemiz gereken ikinci husus.

Murat hocamında belirttiği gibi, her motor yağ eksiltir. Üretici tarafından belirtilen sınırların dışında olursa bu sorun yaratmaktadır. Eksiltme miktarı kullanılan yağın kalınlığından, tipinden, sürüş koşullarına kadar bir çok değişkenden etkilenir. Örneğin tam sentetik yağda eksilme daha az olur, kalın yağda eksilme daha az olur, kısa mesafe kullanımda eksilme daha az olur, motor hacmi küçük araçlarda eksiltme daha az olur, vs.... Murat beyin de belirttiği üretici tarafından belirtilen eksilte olranları son limitlerdir. Yani araba yeniyken bu eksiltme miktarı daha az olmaktadır. Belirtilen limitlerin dışına çıkınca artık hasta motor diye tabir edebileceğimiz yere gelmiş demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 14, 2009, 23:34:31 »
e11 lerde kronik sorunmuş.%'ye vurursak oranı önemsenmeyecek kadar az.e12'ler böyle bir sorun yok.zaten e11 ile e12 motorları aynıdır.3zzfe.e12'de e11'lerde olan bu kronik sorun çözülmüştür.yağ eksiltiyor diyenlerde bence hor kullanımdan kaynaklanıyor
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 14, 2009, 23:44:23 »
murat küden bey
açıklayıcı bilgilerinden dolayı  teşk.ederim
 mahkeme boyutuyla ilgili yorumunuz varmı

Mehmet Bey, Toyota Servislerinde calisan üyelerimiz belki size yol gösterebilir.

Forumda da, cogu internet kaynaginda da Türkiye üretimli 2001 model E12 Corolla'larin bir kisiminda yag eksiltme problemi görülmüs.
Ama anladigim kadari ile bu üretilen motorlarin bir kisiminda kullanilan segmanlardaki bir malzeme hatasindan kaynaklaniyor.
Segmanlar bir süre sonra görevini düzgün yapamaz hale geliyor ve motor yag yakmaya basliyor.
Serviste yapilan müdahale'de büyük ihtimalle segmanlarin degistirilmesi diye tahmin ediyorum.

Toyota bu seride olan araclarda, kullanici servise geldiginde degisim yoluna gitmisler.
Ancak su an garanti süresi cok uzun süre önce bittigi icin sonucta cok bir sey cikacagini sanmiyorum.
Servisle konusmak lazim. Belki iyi niyet gösterisi olarak tamir ücretinin tamami veya bir kisimi karsilanabilir.

Araba sifir kilometreden beri sizde mi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Eylül 14, 2009, 23:52:58 »
burak bey
forum gözden kaçırdığınız bir nokta var.yukarıda açıkladığım gibi bende 2002 vvti yeni kasa toyota var ve bu araç daha 58 binde yağ eksilmeye başladı. bir diğer noktada vvti nin özelliğine (ileri değişken subap zamanlaması. motor devrine göre, subapların açılıp kapanma sürelerini ve açılarını ayarlayarak, verimli yanmayı sağlayan sistemdir.)  görede hiç yağ eksiltmemesi lazım.e11 -e12 lerde kronik sorun çözülmüş diyorsunuz.bu hangi modelleri kapsamaktadır. veya bu sorun nasıl çözüldü.
bizi aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden teşk.ederim