2-3 hafta önce e-bay'den Richmond marka Lock-Right %100 diferansiyel kilidi sipariş ettim. 300 USD mal bedeli, 50 USD'de en ucuz USPS kargo bedeli tuttu. Adama 80 USD yazmasını rica ettim, kabul etti...10 gün içimde balım tuttu ve kapıma kadar mal gümrüğe takılmadan geldi:))))İşin garibi adam 200 USD yazmış, buna rağmen gümrüğe takılmadı. (Bilmeyenler için not: 100 USD üzeri mal bedeli olan kargolar gümrüğe takılıyor)
Her neyse ancak bugün vakit bulup arabama taktırdım. Tabi sökerken yok somun kırıldı, yok keçe orjinal çıkmadı, yok kovan kaynaklıymış gibi olağan aksaklıklarla 3-4 saat sürdü işlem. Şu anda aracım 4x4'e aldığımda 3 tekerlek devamlı %100 çekiş sağlamakta. Virajlarda arka diferansiyelimden çıt çıt çıt kilit sesi çıkıyor ama sorun değil, hatta bu kilidin havası oluyor:))))))))))
Hadi sonbahar gelsin yağmur yağsın...Hadi kış gelsin kar yağsın...

))))))))))
Güle güle kullanın.
Gümrük konusunda verdiğiniz bilgi için de teşekkürler. Gümrüğe takılma tecrübeniz hiç oldu mu? Takılan araba parçaları her halde bir gümrük vergisi ödeyerek alınabiliyor öyle değil mi?
oooo umut abim hayırlı ugurlu olsun.tabi arabana güveniyon abi yardır çamurda ohhh allah nazar degirmesin abicim
Güle güle kullanın.
Gümrük konusunda verdiğiniz bilgi için de teşekkürler. Gümrüğe takılma tecrübeniz hiç oldu mu? Takılan araba parçaları her halde bir gümrük vergisi ödeyerek alınabiliyor öyle değil mi?
Takılsa da çok ahım şahım paralar ödemeden alabiliyorsunuz. Ben hep en ucuz devlet postası ile aldım, takıldığında Yenimahalle Posta Gümrüğe takıldı, gidip ödeme belgesi ve kimlikle nakit ödeme yapıp alıyorsunuz...Ancak bir arkadaşım UPS ile mal almış. UPS kargo bedelini de faturaya eklediğinden gümrüğe takılmış, hem de İstanbulda saçma sapan bir gümrüğe. Acayip evraklar istedi UPS, çekemedi malı resmen...
Hayırlı olsun Umut 
Eyvallah Hakkı:)))
oooo umut abim hayırlı ugurlu olsun.tabi arabana güveniyon abi yardır çamurda ohhh allah nazar degirmesin abicim
Teşekkürler güveniyorum valla:)))))
hayırlı olsun umut abi...
güzel offroad pozları bekliyoruz tek tekere kalkmış biçimde
Hayırlı olsun Umut Abi, canavar iyice şahlandı desene
Hayırlı olsun Umut abi, o zaman kış gelsin senin için =)
Hayırlı olsun. da aklıma takıldı % 100 kilit fazla gelmezmi? Arabayı yolda özellikle virajlarda kasar diye düşünüyorum.
Hayırlı olsun. da aklıma takıldı % 100 kilit fazla gelmezmi? Arabayı yolda özellikle virajlarda kasar diye düşünüyorum.
Virajlarda tık tık tık sesi çıkararak (belli belirsiz) farklı dönüş sayısını dengeliyor. Tek teker boşa çıktığında %100 kilitliyor. Öne bile takılabileceğini yazmış firma ama ön tehlikeli geldi bana, arkada hiç sorun yok.
sürekli %100 mü oldu şimdi manuel aç kapa değil yani.
4x4 neden surekli 3 teker anlamadım biraz acıklar mısınzı biz zavallı önden cekisli arac suruculerine
Hayırlı ugurlu olsun Umut abi.
Adil, öncelikle hoş geldin

, diferansiyel kilidide hayırlı olsun Umut. Yalnız sormak istediğim bir kaç soru var. %100 kilit nasıl çalışır? Yani bu durumda araç nasıl manevra yapabiliyor? (tabi orta diferansiyel için sormuyorum)
Seçmeli özellikli mi, sürekli mi?
Adil, öncelikle hoş geldin
, diferansiyel kilidide hayırlı olsun Umut. Yalnız sormak istediğim bir kaç soru var. %100 kilit nasıl çalışır? Yani bu durumda araç nasıl manevra yapabiliyor? (tabi orta diferansiyel için sormuyorum)
Seçmeli özellikli mi, sürekli mi?
+1 ?
Daha önce soracaktım ama belki açıklarsınız diye bekledim
İyi yapmışsında umut abi ben hiç bilmiyorum bu kilitli difaransiyel ne işi yarar

biraz açıklar mısınız mesela bizim efsanelere takılabilir mi bazı bmw ler olduğu yerde pati çekiyorlar acaba bunun labi lakası var mı?
Hayirlis olsun, gule gule kullan
(Bilmeyenler için not: 100 USD üzeri mal bedeli olan kargolar gümrüğe takılıyor)
Umut abi öncelikle hayırlı olsun

sorunsuz gelmesine sevindim sıparişinin , ancak affına sığınarak yanlış bilgiyi düzeltim

yurtdışından getirtilen mallarda kargo dahil sınır fiyat 100€ (euro) dur , 100 dolar değil.