Gönderen Konu: Benzin fiyatları protestosu  (Okunma sayısı 2869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Benzin fiyatları protestosu
« : Eylül 05, 2009, 19:49:56 »
Arkadaşlar, Tüketici Haklarını Koruma Derneği 10 eylülde akaryakıt almama eylemi başlatmış. Ben pek bizim hükümetin umrunda olacağını sanmıyorum ama belki sesimimizi duyururuz. 10 Eylül'de akaryakıt almamaya çalışalım.

Toyota Club Türkiye

Benzin fiyatları protestosu
« : Eylül 05, 2009, 19:49:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin fiyatları protestosu
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2009, 20:05:55 »
Teşekkürler
yolda kalsamda almam...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2009, 20:14:49 »
Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Şube Başkanı Dr. Güner Sümer, 4-6 Eylül tarihleri arasında bisiklete binilerek benzin zamlarının protesto edileceğini söyledi. Ankara, İstanbul, Bursa ve Eskişehir'de Türkiye'nin her tarafından otomobil yerine bisiklete binilerek vatandaşların benzin zamlarını protesto edeceğini belirten Sümer, "Bugün Türkiye bütçesinin yüzde 70'i dışarıdan ithal edilen petrol ve doğalgaza ödenmektedir. Benzine her gün zam gelmektedir" dedi.    6 Eylül Pazar günü saat 11.00'de Adalar Migros önünde toplanılıp, Ankara'ya hareket edileceğini ifade eden Sümer, "Her evde en az iki bisiklet bulunmalıdır. Türkiye'de otomobil ve benzin savurganlığından vazgeçmelidir. Ayrıca enerji tüketmek için dışarıdan doğalgaz ithal edilmemelidir. Bunun yerine Türkiye'de çok bulunan Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi, Jeotermal Enerji, Biomas enerji kaynakları kullanılmalıdır" diye konuştu.

Zaten dükkana bisiklet ile gidip geliyorum.Bu sayede aylık 70 lira karım var.Yarın bu organizasyona katılacağım inşallah.
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2009, 20:30:08 »
ben de almam benzin, ama inşallah 9unda depoları doldurup 10una hazır girmek gibi bir çakallık yapılmaz....ve işe yaraması için şöyle bir 10 gün benzin almamak lazım! bir gün ile olcak iş değil
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2009, 20:36:50 »
ben de almam benzin, ama inşallah 9unda depoları doldurup 10una hazır girmek gibi bir çakallık yapılmaz....ve işe yaraması için şöyle bir 10 gün benzin almamak lazım! bir gün ile olcak iş değil
Katılıyorum bencede 1 gün az...
10 gün olsa şöyle ciddi ciddi alınmasa faydası olur ama bunu tv çıkması şart duyurulması açısından ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2009, 22:02:21 »
Hatta mümkün ise belli bir süre de olsa özelleri kullanmayıp toplu taşımaları kullanmak veya aynı güzergahı kullananların iletişim ile haberleşerek birbirleri ile yolculuk etmeleri dönüşümlü olarak hem yakıt tasarrufunu sağlayıp az yakıyt kullanılıp alınmasını sağlayacaktır. Hem de trfafik sıkıntısına çare olabilecektir.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2009, 17:24:04 »
Kesinlikle katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2009, 18:09:29 »
Şimdiden o gün lük yetecek kadar stok yapmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2009, 19:35:47 »
Şimdiden o gün lük yetecek kadar stok yapmak lazım.

işte bunu kastediyordum ben de..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2009, 19:38:08 »
O zaman kontak kapatalım en iyi çözüm bu olur herhalde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2009, 19:40:17 »
1 ay alinmasin, ne olacak? Sonuc getirecekse bir ay benzinsiz kalmaya deger.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2009, 19:54:35 »
Evet bi sonuca varılacaksa benzinsiz kalmaya kesinlikle deger.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2009, 20:09:55 »

Farklı bir yol olacak ama aynı etkiyi benzinsiz kalmadan doğuracak bir yöntem daha biliyorum; amaç fiyatları aşağı çekmek ama firmalar bazında (tabi bu dolaylı olarak devletin belirlediği fiyatları da aşağıya çekecektir). Nasıl mı olacak; iktisat teorilerine girip canınızı sıkmak istemiyorum işin özü şu şekilde olacak; kura çekip bir kaç şanssız firma seçeceğiz ve buralardan alım yapmayacağız, ama bu hareket kitlesel olmak zorunda. Satış yapamayan firma kar marjlarını düşürerek fiyat belirleyecek, fiyatları belli bir oranda düşürdükten sonra ilk başta tespit edilen firmalardan alım yapılıp diğerlerinden yakıt almayacağız. Bu tüm sistemi etkilecek ve istenilen sonuçlara varılacaktır

Teorik olarak yazması kolay ancak uygulamasını bulmayı da size bırakıyorum :D.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2009, 20:20:19 »
kitlesel bir şekilde bunu duyursak buna önder olan kişi kolayca tespit edilir ve o kişiye dava açılır..firmanın satışlarıyla oynamak sonuçta bu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 06, 2009, 20:22:11 »
Az bile bunları yapmak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2009, 20:23:52 »
bende almam ama işe  yaramayacak bence.ben bildim bileli olur böyle pretostolar sitedeki abilerimiz bilirler :) hatırlarlar. Düşüreceği 5 kuruş 2 ay sonra tekrar 6 kuruş zam gelir gibime gelior.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2009, 20:28:36 »
kitlesel bir şekilde bunu duyursak buna önder olan kişi kolayca tespit edilir ve o kişiye dava açılır..firmanın satışlarıyla oynamak sonuçta bu :D

Tamam, kendimi feda ediyorum. Önderiniz benim. Bundan sonra BP'den (aklıma gelen ilk firma o oldu, ondan dolayı yazdım başka nedeni yok) kesinlikle benzin almayacağım,

Not: Benim tuzum kuru, sorarlarsa Tayvan'a benzin istasyonu açtınızda almadık mı diyebilirim :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2009, 20:31:28 »
Tamam, kendimi feda ediyorum. Önderiniz benim. Bundan sonra BP'den (aklıma gelen ilk firma o oldu, ondan dolayı yazdım başka nedeni yok) kesinlikle benzin almayacağım,

Not: Benim tuzum kuru, sorarlarsa Tayvan'a benzin istasyonu açtınızda almadık mı diyebilirim :rofl:
:D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2009, 20:31:37 »
shell olursa firma inanılmaz etkili olur..çünkü trde gördüğüm kadarıyla çok fazla shell kullanıcısı var, ben şahsen ordan başka bir yerden almıyorum zorunlu olmadıkça.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 06, 2009, 20:38:53 »
shell olursa firma inanılmaz etkili olur..çünkü trde gördüğüm kadarıyla çok fazla shell kullanıcısı var, ben şahsen ordan başka bir yerden almıyorum zorunlu olmadıkça.

Tamam Türkay, hemen değiştiriyorum. Bundan sonra Shell'den benzin almıyorum ;)