Gönderen Konu: Benzin fiyatları protestosu  (Okunma sayısı 2868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin fiyatları protestosu
« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2009, 20:48:30 »
ben de sana destek veriyorum mehmet abi :D artık ben de shellden benzin almıyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2009, 20:48:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Eylül 06, 2009, 20:51:27 »
Bizde almıyoruz.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 06, 2009, 22:37:11 »
Almayalım abicim. Bi süre de toplu taşım araçlarını kullanalım ne var sanki. :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Eylül 06, 2009, 22:56:26 »
Almayalım abicim. Bi süre de toplu taşım araçlarını kullanalım ne var sanki. :angry:
ben öyle yapıyorum zaten konulaş'a devam :lol: :lol: :lol: :alkis: sivil 1lira öğrenci 75 kuruş 3,5lira benzin ağır geliyor be abi :alkis: :alkis: :alkis:
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2009, 23:09:14 »
bende almıyorum.:kanka: hatta bütün hafta marşa bile basmam :D

zaten alacak para da yok... (son bir ay içinde kredi kartına yaptığım açılım sonucu limit de kalmadı)

asıl benim tuzum kuru :rofl:

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 07, 2009, 03:35:38 »
Farklı bir yol olacak ama aynı etkiyi benzinsiz kalmadan doğuracak bir yöntem daha biliyorum; amaç fiyatları aşağı çekmek ama firmalar bazında (tabi bu dolaylı olarak devletin belirlediği fiyatları da aşağıya çekecektir). Nasıl mı olacak; iktisat teorilerine girip canınızı sıkmak istemiyorum işin özü şu şekilde olacak; kura çekip bir kaç şanssız firma seçeceğiz ve buralardan alım yapmayacağız, ama bu hareket kitlesel olmak zorunda. Satış yapamayan firma kar marjlarını düşürerek fiyat belirleyecek, fiyatları belli bir oranda düşürdükten sonra ilk başta tespit edilen firmalardan alım yapılıp diğerlerinden yakıt almayacağız. Bu tüm sistemi etkilecek ve istenilen sonuçlara varılacaktır

Teorik olarak yazması kolay ancak uygulamasını bulmayı da size bırakıyorum :D.

Mehmet, Turkiye'deki benzin fiyatlari satis yapan firmalarin kar marjlarindan dolayi yuksek degil ki.2 kurus,3 kurus indirseler ne olacak? :) Fiyatlari belirleyen bir numarali etken vergi. Devlet bunda koklu degisiklik yapmadiktan sonra fiyatlar normale donmez. Onun icin bu protestonun hedefi devletin vergi politikasi olmali, benzin satan firmalar degil.Herkesin katilimi saglanirsa tuketim radikal bicimde dusurulebilirse devletin benzinden, mazottan elde ettigi gelirler duser, 1 ay devam ederse bu protesto, gelir dususu devleti yeni carelere zorlar. Rasyonel yoneticiler icin care verginin dusurulmesidir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2009, 06:47:26 »
Mehmet, Turkiye'deki benzin fiyatlari satis yapan firmalarin kar marjlarindan dolayi yuksek degil ki.2 kurus,3 kurus indirseler ne olacak? :) Fiyatlari belirleyen bir numarali etken vergi. Devlet bunda koklu degisiklik yapmadiktan sonra fiyatlar normale donmez. Onun icin bu protestonun hedefi devletin vergi politikasi olmali, benzin satan firmalar degil.Herkesin katilimi saglanirsa tuketim radikal bicimde dusurulebilirse devletin benzinden, mazottan elde ettigi gelirler duser, 1 ay devam ederse bu protesto, gelir dususu devleti yeni carelere zorlar. Rasyonel yoneticiler icin care verginin dusurulmesidir.

Ahmet hocam biz düşük fiyatlı yeri seçip bir ya da bir kaçını protesto edince bizim yerimize onlar devlete yüklenecek, benzin üzerinde uygulanan vergiyi düşürün diye. Onların böyle bir istekte bulunması bizimkinden çok daha etkili olacak. Bir tarafta ki vergiyi düşüren devlet, vergi yakıpları / kaçaklarının üstüne yoğunlaşacak. Türkiyedeki vergi gelirlerinin yaklaşık %60 civarı maaşını peşin alanlardan sağlanıyor (yeni memur ve işçilerden). Bu kadar büyük bir saçmalık olamaz onlarca hatta yüzlerce devasa firma var ama o büyük firmalarla, orta ve küçük boy işletmeleri de toplasan memur ve işçilerin verdiği verginin oranına bile yaklaşmıyor (bırak yaklaşmayı neredeyse yarısı). Aynı zamanda Türkiyenin en zengin %20'lik nüfusu toplam gelirim %80'ine sahipti. Sanırım bu değerler bu saçmalığın boyutunu açıklamaya yeter. (Vermiş olduğum veriler birkaç yıl öncesine ait, şu an için emin değilim ama çok büyük bir değişiklik olduğunu sanmıyorum)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 07, 2009, 12:24:57 »
Ahmet hocam biz düşük fiyatlı yeri seçip bir ya da bir kaçını protesto edince bizim yerimize onlar devlete yüklenecek, benzin üzerinde uygulanan vergiyi düşürün diye. Onların böyle bir istekte bulunması bizimkinden çok daha etkili olacak. Bir tarafta ki vergiyi düşüren devlet, vergi yakıpları / kaçaklarının üstüne yoğunlaşacak. Türkiyedeki vergi gelirlerinin yaklaşık %60 civarı maaşını peşin alanlardan sağlanıyor (yeni memur ve işçilerden). Bu kadar büyük bir saçmalık olamaz onlarca hatta yüzlerce devasa firma var ama o büyük firmalarla, orta ve küçük boy işletmeleri de toplasan memur ve işçilerin verdiği verginin oranına bile yaklaşmıyor (bırak yaklaşmayı neredeyse yarısı). Aynı zamanda Türkiyenin en zengin %20'lik nüfusu toplam gelirim %80'ine sahipti. Sanırım bu değerler bu saçmalığın boyutunu açıklamaya yeter. (Vermiş olduğum veriler birkaç yıl öncesine ait, şu an için emin değilim ama çok büyük bir değişiklik olduğunu sanmıyorum)

Mehmet iyi düşünüyorsun fakat bizim memlekette bu olmaz. Sebeplerine gelince.
Hükümet bütçesini oluşturmuş. Akaryakıttan alacağı vergiyi alacaklar hanesine yazmış. Tut ki
protesto ettik işe yaradı devlet vergileri düşürdü, buradan alacağı vergiyi başka bir yerden
çıkarmak zorunda. buda vergi adaletini sağlayarak olmaz, olmaz diyorum çünkü uğraşmazlar.
Kolayı var yüklenirler MTV'ye veya başka bir dolaylı vergi bulma yoluna giderler.

Her zamanki gibi olan yine emekli,işçi ve memura olur. Türkiyede düzen böyle kurulmuş böyle gider. Bize de zevk almak düşer.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 07, 2009, 13:13:27 »
Yorumun için teşekkürler Tuncer. Konuyla ilgili ilk yazımda ben olayın sadece kuram boyutunu yazdım, ve ayrıca uygulama noktasını arkadaşlara bıraktım. Çünkü benim bahsettiğim sadece iktisat kuramı, ama uygulama da iktisat kuramları siyaset kuramları ile birlikte uygulanır. İşte bu ise senin dediğin sonucu getirir. Eğer istenirse iktisadi olarak vergi problemide çok kolay aşılır, ama işin içine siyaset girince "iki ucu b..klu değnek" sözündeki gibi oluyor. eğer siyasetçilerimiz gerçekten isterse herşey düzelir, düzeltilir. Uygulamayı ilk başta yaptığım gibi yaratıcı kardeşlerimize bırakıyorum.

Ekleme 1: Tüm iktisat kuramları zaman ve mekana göre farklı sonuçlar doğurabilir. A ülkesinde olumlu sonuç veren bir kuram B ülkesinde başarısız olabilir. Yada A ülkesinde Y yılında başarılı olan bir kuramın uygulaması yine A ülkesinde Z yılında başarısız olabilir. Bu kuramlar sadece konuyu savunan okulların, deney koşulları altında savunduklarıdır, gerçekte uygulaması çok daha zordur.

Ekleme 2: Eğer gerçekten istenirse rekabetçi ve tamamlayıcı malların tamamında benim bahsettiğim kural uygulanabilir. Sonuç tüketici açısından kısa vadede kesinlikle olumlu olacaktır, uzun vadede zincirleme bir ilişki ile tüketicide zarar dahi görebilir (Bir çeşit geri-besleme mekanızması diyebiliriz). Yakın zamanda hükümetimiz "araçlarda geçici vergi indirimi" ile benzer birşey yaptı, sonuç olumlu idi. Benzer şeyler başka alanlarda da yapılabilir. (bunun geçersiz olduğu tek yer; fiyat ile talep arasında ters ilişki bulunan çok uç örneklerdir, bunlar ise yine zaman ve mekana göre farklılık gösterebilir.

Umarım başınızı ağrıtmadım, ama gerçekten istenirse olamayacak şey yok; önemli olan istediğiniz faydayı alırken ne kadar kaybetmeye razı olduğunuzdur. Sanırım yeteri kadar açıklayıcı oldu :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 09, 2011, 14:30:30 »
''Hakim Bey!Hakim Bey!Babam sizlere ömür,üvey anamın nikahı bana düşer mi?'' gibi patavatsız lafları diyenlere çok sövüyorum,

birde;

''Bugünden(09.06.2011) geçerli olmak üzere benzine 7 kuruşluk indirim yapıldı.Kurşunsuz benzinin fiyatı İstanbul'da 4.22 TL'den 4.15 TL'ye düştü./09.06.2011 tarihli Sabah Gazetesi sayfa 11''

gibi duyunca insana neşe ve yaşama sevinci veren müjdeli haberlere.

Sağolunuz lütfetttiniz mirim.Cevap hakkımı kullanıyorum.

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/9/6836.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 09, 2011, 14:34:49 »
Aybars Bey, umarım cevabınız ilgili mercilere ulaşır bir an önce :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 09, 2011, 14:54:21 »
Son durumumuz nedir arkadaşlar. Protesto ediyor muyuz kimseyi?
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 09, 2011, 15:06:48 »
Son durumumuz nedir arkadaşlar. Protesto ediyor muyuz kimseyi?

Pazar günü oy verirken benzin fiyatlarını da göz önünde bulunduracağım inşallah :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 09, 2011, 15:18:31 »
bence 3 lira ve altında olmalı benzin bu ne yaaaaaaaaaaa
xxx red xxx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 10, 2011, 08:23:03 »
Pazartesi günü benzin ilk etapta 3 lira, motorin 2.20 liraya, LPG 1.60 'a indiriyorum gönlümde :D Çiftçiye mazot 1 lira beyler :D Hayırlı uğurlu olsun :P :D (Allah söyletti :D inşallah) yahu al birini vur ötekine diyorum sonrada... Bunların hepsi aynılar... :(