Gönderen Konu: Araç Boya koruma, Yalıtım yaptıran var mı?  (Okunma sayısı 13203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Araç Boya koruma, Yalıtım yaptıran var mı?
« : Eylül 04, 2009, 22:24:25 »
Merhaba arkadaşlar. kısmet olursa bugün 1.6 AVENSİS aldım. çoktandır planllıyordum. Bugüneymiş kısmet. işlemler başladı Çarşambaya teslim edecekler.
Yağmur + toz vb. için koruma amaçlı işlem yaptıranlar var ise bilgi verebilirlerse sevinirim.
çoğu kez reklamlarda veya internette görüyoruz fakat daha önceki araba 97 model olunca ilgimizi çekmiyordu. Şimdi sıfır olunca ister istemez bu ilanlar ilgimizi çekiyor. boya koruma  işlemi yaptıranlar, yapılan işlemler ve maliyet konusunda bilgi verebelerlerse sevinirim. Ayrıca işlem ne kadar etkili. Toz ve  yağmura karşı ????
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Toyota Club Türkiye

Araç Boya koruma, Yalıtım yaptıran var mı?
« : Eylül 04, 2009, 22:24:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Araç Boya koruma, Yalıtım yaptıran var mı?
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2009, 09:40:19 »
arabayı alalı 2 ay oldu, sanırım ben de yaptıracağım boya koruma. ziebart çok uçuk fiyat veriyor. bu işi daha uyguna ve kaliteli yapan bir yer varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2009, 09:44:39 »
Hayırlı uğurlu olsun kazasız sürüşler
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2009, 11:24:12 »
cafer abi arabanın fotolarını versen çok makbule geçecek valla ;) hayırlı olsun aracınız kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2009, 11:42:33 »
Ben yaptırdığım yerdeki adamın dediğine göre 1 yıl garanti veren yerlere kesinlikle kanmayın! Türkiye şartlarında en iyi koruma 6 ay gider ve ziebart ve diğer firmalara şahsen güvenmiyorum.Yaptıkları koruma hem boyayı inceltiyor hemde uzun vadede sık sık yaptırılırsa zarar veriyor.Bence koruma yaptırın ama bir kez ve güvendiğiniz bir yer olsun.Uygulandıktan sonra boyayı inceltmesin. !!!
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2009, 11:51:03 »
iyi günlerde kullan arabanı arkadaşım kazasız belasız inşallah. Evet belki fiyatları pahalı ama en iyisi ziebart.Bende corolla aldım yeni.ziebartta diamond gloss boya koruma yaptırdım.Kuuş pisliğine 72 saat koruma sağlıyor.Hediye olarakta koltuk halı ve vinil koruma yaptılar.İşlerini çok ciddi yapıyorlar.Daha ayrıntılı bilgi alabilirsin www.ziebart.com.tr
Bu dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2009, 12:06:48 »
Kuş pisliğine daha dünyada çözüm bulunamadı tek çözümü kuş lastiği :D Dediğim gibi ziebart görüntü olarak çok güzel gösterebilir aracınızı yaptığı bakımlarla ama boyanın uzun vadede ne hale geleceği önemli.Koltuk bakımı vs ıvır zıvırla göz boyuyorlar yaptıkları korumada boyayı inceltiyor..Arabaya bakıca parlıyor ama boya ne hale geliyor birde onu araştırın...Bende yaptırdım ama kullanılan ilacı baya bir araştırdım...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2009, 12:35:59 »
bu konularda uzman olmadığım için mecburen uzmanların söylediklerine inandım.Araştırayım kullanılan malzemeyi ama ondanda anlamıyacağım için sadece firmayı seçtim.Toyota serviste de standları vardı ve toyotada öneriyordu.Valla bilimiyorum umarım işe yaramıştır.Kuş pisliğine gelince yapılan işlemin sadece 72 saat koruma sağladığı söylendi.
Bu dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2009, 12:40:00 »
Cafer bey ben sonax da boya koruma yaptırdım boya koruma sayesinde aracım su tutmuyor. Kampanyadan 150 liraya ypatırdım ama 0 araclara daha ucuz yapıyorlar ama dedikleri sey arabanızı hiç bi yerde yıkatmadan bize getirin diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2009, 12:44:42 »
Boyayı inceltiyormuş kullandıkları ilaç !!! Benim bildiğimde bu!
1 yıl değil 6 ay gidiyor tr şartlarında bide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2009, 13:02:29 »
Cafer bey,öncelikle aracınızı hayırlı bir şekilde,kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. :) Ben Sonkar'dan yaklaşık 2 hafta önce aldım aracımı ve bana ARM GOLD WAX'dan koltuk koruma hediye ettiler. Bu arada boya koruma konusunu da Sonkardaki arkadaşlara sorduğumda bir sorun olmayacağını söylediler. Gittim, ikisini de yaptırdım. Parlaklık gözle ve elle hissedilir derecede arttı ve su toplamıyor. Gerçi daha çok yeni tabii ki, ilerki zamanlarda neticeyi daha iyi tecrübe edeceğiz. Bu arada, boya koruma 150.-TL. Korumayı yaptırdığımız yerde bize söyledikleri, 6 aylık bir işlem olduğu, yaz başlarında ve kış başlarında tekrarlanması gerektiği. Bir de biraz aracınızı korumanızla da alakalı olabilir benim kanaatimce. Ben kapalı otoparkta muhafaza ettiğim için, kuş pisliği, toz, yağmur ve güneş etkilerinden daha az etkileneceğim sanırım.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 05, 2009, 13:12:51 »
öncelikle hayırlı olsun :) boya koruma da bence fiyata değil kalitesine bakın derim ve parasından da kaçmayın. Marka olarakta tek tavsiye edebileceğim meguars dır :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2009, 20:31:56 »
Merhaba arkadaşlar. kısmet olursa bugün 1.6 AVENSİS aldım. çoktandır planllıyordum. Bugüneymiş kısmet. işlemler başladı Çarşambaya teslim edecekler.
Yağmur + toz vb. için koruma amaçlı işlem yaptıranlar var ise bilgi verebilirlerse sevinirim.
çoğu kez reklamlarda veya internette görüyoruz fakat daha önceki araba 97 model olunca ilgimizi çekmiyordu. Şimdi sıfır olunca ister istemez bu ilanlar ilgimizi çekiyor. boya koruma  işlemi yaptıranlar, yapılan işlemler ve maliyet konusunda bilgi verebelerlerse sevinirim. Ayrıca işlem ne kadar etkili. Toz ve  yağmura karşı ????
öncelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.araç boya korumaya gelince,ben kendi aracım için sonax'a gittim komple iç dış motor temizlik ve koruma yapılmasını istedim.oradaki yetkili aracın içini ve motoru koruma yaptırmak iyi fikir ama boya koruma işlemini önermem dedi şaşkın şekilde neden diye sordum,yapılan işlem dahilinde kaporta üzerine nano kaplama yapılması gerektiği ama bu işleminde boya üzerinde belli bir katman oluşturduğu allah göstermesin sıkıştığımız zaman satmak istediğimizde bu nano kaplamanın boya ölçme cihazlarını yanılttığını ve araçta sanki komple boya yapılmış gibi gösterme gibi bir riski olduğunu belirtti.düşünün siz o şekilde nano kaplama yapılmış bir araç satın alıyorsunuz boya kontrolü sırasında cihaz aracın boyanmış olduğunu söyledi,satıcı ise boya yok nano kaplama yapıldıda dese ne derse desin ağzıyla kuş tutsa sizin içinizi rahatlatamaz aklınızda soru işareti hep kalır ve satın almak istemezsiniz o aracı...
umarım anlatabilmişimdir ben bu sebepten yaptırmadım nano korumayı
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2009, 21:02:19 »
Bu açıklamalardan sonra koruma yaptırmankla yaptırmamak arasında kaldım. Arabayı Hani bir söz vardır. Harç aldırı borç sattırır diye. inşallah satmak zorunda kalacağım bir durum ile karşılaşmam. Çünkü hedefim en az 10- 15 yıl kullanmak . Daha önceki corollamı da 12 yıl kullanmıştım.
Aslında uzun yıllar kulllanmayı hedeflediğim için koruma düşünmüştüm. şu anda aklımd satmakgibi bir düşünce yok En azından önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde. Ancak koruma ile ilgili açıklamalardan sonra koruma işlemi yaptırmaktansa koruyarak kullanmak  sanki daha iyi olacak gibi. En azından boyaya zarar verme riski yok.
Bu arada iyi dileklerini bildiren tüm üyelere teşekkür ederim. Umarım herkesin dileğine göre verir.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2009, 22:07:51 »
Bu açıklamalardan sonra koruma yaptırmankla yaptırmamak arasında kaldım. Arabayı Hani bir söz vardır. Harç aldırı borç sattırır diye. inşallah satmak zorunda kalacağım bir durum ile karşılaşmam. Çünkü hedefim en az 10- 15 yıl kullanmak . Daha önceki corollamı da 12 yıl kullanmıştım.
Aslında uzun yıllar kulllanmayı hedeflediğim için koruma düşünmüştüm. şu anda aklımd satmakgibi bir düşünce yok En azından önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde. Ancak koruma ile ilgili açıklamalardan sonra koruma işlemi yaptırmaktansa koruyarak kullanmak  sanki daha iyi olacak gibi. En azından boyaya zarar verme riski yok.
Bu arada iyi dileklerini bildiren tüm üyelere teşekkür ederim. Umarım herkesin dileğine göre verir.
aracı koruyarak koruma güzel fikir bencede.riske girmeye hiç gerek yok değilmi.allah sattırmasın ama yarınını kimse bilemez.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2009, 06:16:48 »
bursadaki arkdaşlara bu konuda çok güzel bi iyilik yapabilirim. Düşünen özelden bana ulaşsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2009, 12:12:59 »
Cafer bey aklınızda olsun boya koruma yaptırsanızda yaptırmasanızda ben size hızlı cila kulanmanızı oneririm ben her yıkattıgımda kullanıyorum ama siz isterseniz ayda bir kullanabilirsiniz hızlı cila hem aracınızın ustunde bir koruma tabakası oluşturuyor hemde eger boya koruma yaptırdıysanız onu destekliyor zaten cok pahalı bişeyde diil sonax ın ki 11-12 lira arası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2009, 12:39:35 »
Arkadaş öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Valla bütün yorumları okudum ama hepsine katılamıyorum.
Şimdi ben plaza çalışanıyım Ankara da. Biz Autowax diye bir firmayla çaışıyoruz. Daha önce Ziebart ve Dr Wnıgle midir nedir onlada çalıştık. Ama en memnun kaldığımız yer bu autowax oldu. Boya korumada yapılan işlemde boyanızın zarar göreceğini asla düşünmüyorum. Boya koruma işlemi aracınızın üzerine teflon kaplanmasıyla oluyor, kaplanan bişeyin boyayı zayıflatması düşünülemez. Birde satarken komple boyalı denmesi mümkün değil, bu zamana kadar ben hiç demedim. Yaptırırsan arabanı korumuş olursun, yıkarken süngerle yıkat ve aracın herzaman showroom temizliğinde kalsın yıkayıp veya yıkatıp bindiğinde aracının temizliği ve güzel duruşu inan sanada yansıyacaktır. 6 ay veya yılda bir yenilet detaylı temizlik yaptır, cam filmi ve kaput koruma için önereceğim tek marka 3M malzemesi kullanan bir yerdir.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2009, 13:18:22 »
Bence boya korumadan önce araç yıkaması önemli.
benzincide restoranda  her eline dandik fırca alanın arabaya yaslandıgı bir bolgedeyseniz aman diyeyim.
yıkamaları  kopukle ya da ozel arac yıkama fırcaları ile yaptırın  bunun dısında bir sey olmaz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 06, 2009, 13:23:27 »
Nisan ayında aracıma ziebart ta diamond gloss boya koruma yaptırdım. Geçtiğimiz günlerde satmaya niyetim olmadığı halde alıcı bi vatandaş baktıralım diye ısrar edince gittik bi kaportacıya ve makineyle ölçünce komple boyalı gösteriyor arabayı gerçekten ama faturasını fişini gösterdikten sonra sorun olmayacağı kanaatindeyim :).

Saygılar...