Gönderen Konu: Araç Boya koruma, Yalıtım yaptıran var mı?  (Okunma sayısı 13299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Araç Boya koruma, Yalıtım yaptıran var mı?
« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2009, 13:30:34 »
Bence boya korumadan önce araç yıkaması önemli.
benzincide restoranda  her eline dandik fırca alanın arabaya yaslandıgı bir bolgedeyseniz aman diyeyim.
yıkamaları  kopukle ya da ozel arac yıkama fırcaları ile yaptırın  bunun dısında bir sey olmaz.

Yaman Bey benzinciyi restorancıyı geçtim, birkaç toyota servisinde bile hala fırçayla saçma sapan ne olduğu belli olmayan şampuan mı bulaşık deterjanımı belli omayan ürünlerle araba yıkıyorlar ve bize teslim ediyorlar >:( Bisürü para verip boya koruma yaptırıp sonra aracımın fırçayla yıkanmasına bozuluyorum açıkçası :(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2009, 13:30:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 06, 2009, 13:45:05 »
Arkadaş öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Valla bütün yorumları okudum ama hepsine katılamıyorum.
Şimdi ben plaza çalışanıyım Ankara da. Biz Autowax diye bir firmayla çaışıyoruz. Daha önce Ziebart ve Dr Wnıgle midir nedir onlada çalıştık. Ama en memnun kaldığımız yer bu autowax oldu. Boya korumada yapılan işlemde boyanızın zarar göreceğini asla düşünmüyorum. Boya koruma işlemi aracınızın üzerine teflon kaplanmasıyla oluyor, kaplanan bişeyin boyayı zayıflatması düşünülemez. Birde satarken komple boyalı denmesi mümkün değil, bu zamana kadar ben hiç demedim. Yaptırırsan arabanı korumuş olursun, yıkarken süngerle yıkat ve aracın herzaman showroom temizliğinde kalsın yıkayıp veya yıkatıp bindiğinde aracının temizliği ve güzel duruşu inan sanada yansıyacaktır. 6 ay veya yılda bir yenilet detaylı temizlik yaptır, cam filmi ve kaput koruma için önereceğim tek marka 3M malzemesi kullanan bir yerdir.
  Adil'e sonuna kadar katılıyorum.Sıfır arabalara yapılan uygulamalarda sadece kılcal çizik giderici kullanılıyor.Sonrada araba tekrar yıkandıktan sonra teflon kaplama yapılır.Yani boyaya hiç bir zararı yok.İçiniz rahat bir şekilde yaptırabilirsiniz Cafer bey.Kaput koruma filminide unutmayın sakın.
   Kuş pisliğine gelecek olursak eğer korumalı ve korumazı boya arasında dağlar kadar fark var.Korumalı boyada kullanılan Teflon maddesi kuş pisliğinin boya yüzeyine ulaşmasını engellemiyor ama sadece geciktiriyor.
   Şaban abi dediğin teknikte boya mikron değeri yükselmek yerine aksine değer düşüyor bile.İsteyen deneyebiliri.Ama küçük değerler düşüyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #22 : Eylül 06, 2009, 21:40:47 »
  Adil'e sonuna kadar katılıyorum.Sıfır arabalara yapılan uygulamalarda sadece kılcal çizik giderici kullanılıyor.Sonrada araba tekrar yıkandıktan sonra teflon kaplama yapılır.Yani boyaya hiç bir zararı yok.İçiniz rahat bir şekilde yaptırabilirsiniz Cafer bey.Kaput koruma filminide unutmayın sakın.
   Kuş pisliğine gelecek olursak eğer korumalı ve korumazı boya arasında dağlar kadar fark var.Korumalı boyada kullanılan Teflon maddesi kuş pisliğinin boya yüzeyine ulaşmasını engellemiyor ama sadece geciktiriyor.
   Şaban abi dediğin teknikte boya mikron değeri yükselmek yerine aksine değer düşüyor bile.İsteyen deneyebiliri.Ama küçük değerler düşüyor.
ben yıkamaya gittiğimde kesinlikle ne fırça nede sünger vurduruyorum.tazzikli suyla bol bol yıkanıp arkasından bez ile sildiriyorum.zaten tek yerde arabamı yıkatıyorum ve yıkamacıdaki 1 kişi benım aracıma elini sürebiliyor diğerlerine yıkatmıyorum.artı yıkamacıyla beraber kuyruk gibi peşinde dolaşırım arabanın çevresinde  :D adam benden bıktı ama çaktırmıyor  :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #23 : Eylül 06, 2009, 21:42:37 »
özcan.... üyelik seviyeme bak allah aşkına alper maskara etmiş beni :D :D  :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2009, 23:30:34 »
özcan.... üyelik seviyeme bak allah aşkına alper maskara etmiş beni :D :D  :D
 O ne öyle ya Şaban abi :rofl: :rofl: Sinan Çatal'da da daha değişik bir şey yazıyordu ama bir anlam verememiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #25 : Eylül 07, 2009, 01:50:10 »
  O ne öyle ya Şaban abi :rofl: :rofl: Sinan Çatal'da da daha değişik bir şey yazıyordu ama bir anlam verememiştim :)

konu içerisinde alper'e benim başım kelmi alper dedim,böyle oldum.ne bileyim ben sihirli kelimenin bu olduğunu be kardeşim  :wacko: :wacko: :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2009, 10:26:11 »
Alper bu!!! Yapar.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 07, 2009, 10:34:10 »
boya korumayı bilmiyorumda.kaputa mutlaka film atın.vereceğiniz 250 lira falan ama ileriye dönük bi hayli işinize yarar.çünkü taş izleri pasta cilayla gecmiyor.tek çare ilk alındığında kaputa film uygulaması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 07, 2009, 11:56:15 »
Alper bu!!! Yapar.
  Yapar yapar.Bu ne demek oluyor Alper'e karşı daha dikkatli olmak lazım :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Eylül 07, 2009, 13:11:28 »
Nisan ayında aracıma ziebart ta diamond gloss boya koruma yaptırdım. Geçtiğimiz günlerde satmaya niyetim olmadığı halde alıcı bi vatandaş baktıralım diye ısrar edince gittik bi kaportacıya ve makineyle ölçünce komple boyalı gösteriyor arabayı gerçekten.
Evet boya koruma kaporta üzerinde bir tabaka oluşturur. Fakat bu mikro değerlerde olan bir durumdur ve küçük bir fark olur arada. Ayrıca boya kontrolünün tek yolu makinayla ölçmek değildir, tecrübeli gözler, çıplak gözlede anlayabilir bir araçta boya olup olmadığını. Bir kaporta boyacı, boya koruma uygulaması yapılmış bir araçla, komple boyanmış bir aracı ayıramıyorsa o ustanın güvenilirliğide tartışılmalı bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 07, 2009, 13:15:34 »
Evet boya koruma kaporta üzerinde bir tabaka oluşturur. Fakat bu mikro değerlerde olan bir durumdur ve küçük bir fark olur arada. Ayrıca boya kontrolünün tek yolu makinayla ölçmek değildir, tecrübeli gözler, çıplak gözlede anlayabilir bir araçta boya olup olmadığını. Bir kaporta boyacı, boya koruma uygulaması yapılmış bir araçla, komple boyanmış bir aracı ayıramıyorsa o ustanın güvenilirliğide tartışılmalı bence...
  Oooo kimleri görüyorum.Hacım neredesin sen yahu.Bir gittin pir gittin.Bir daha da görünmedin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Eylül 07, 2009, 13:38:47 »
  Oooo kimleri görüyorum.Hacım neredesin sen yahu.Bir gittin pir gittin.Bir daha da görünmedin.
Buralardayım özcanım :) bir süre uzaktan izlemek icabetti ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 07, 2009, 13:48:37 »
Buralardayım özcanım :) bir süre uzaktan izlemek icabetti ;)
   Nedendir acaba.Neyse devam edeceksin galiba.Değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Eylül 07, 2009, 13:59:34 »
   Nedendir acaba.Neyse devam edeceksin galiba.Değil mi?
İnşallah kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Eylül 08, 2009, 14:01:53 »
boya korumayı bilmiyorumda.kaputa mutlaka film atın.vereceğiniz 250 lira falan ama ileriye dönük bi hayli işinize yarar.çünkü taş izleri pasta cilayla gecmiyor.tek çare ilk alındığında kaputa film uygulaması
Ben de kaputa film kaplatmak istiyorum. En azından yarım kaput kaplanıyormuş duyduğuma göre.

İstanbul'da bu işi iyi yapan tavsiye edeceğiniz bir yer var mı arkadaşlar? Aksaray taraflarında bir yer varmış taksicilerin kaplattığı. Bilen ve telefonunu verebilecek varsa, şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 08, 2009, 14:24:08 »
+1 Aynen katılıyorum. Ben 2.eldende anlarım, inceden yazdım ama anlaşılmamış heralde. Boya korumadan dolayı Araca komple boyalı diyen adam usta diildir. Kimse demişse buyursun gelsin. Birde bana desin.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Eylül 08, 2009, 21:19:38 »
Adil Bey ustalık konusunda katılıyorum size... Sözüm ona kaporta boya ustası yeni yıkanmış arabaya bakıyor kapı boyalı diyor tavanda bir karış boya var diyor misal >:( itiraz edip makine tut deyince adam komple boyalı çıkarttı aracı :(. Halbuki kaputun ucunda 4 cm eninde boya var orayı görmedi işin bombası kaputtaki filmi görmeyip bu kaput nası boyanmış böyle bir karış macun çekmiş diyede yapıştırdı iyimi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Eylül 08, 2009, 21:48:01 »
Ayrıca Adil Bey avatarda görünen vx100'e ait resimler varsa paylaşabilir misiniz bizlerle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 09, 2009, 20:27:34 »
Merhaba arfkadaşlar korumadan vazgeçtim.
En iyi koruma koruyarak kullanma. Çünkü bugün servisten söylenen 200-3000 liraya koruma, 150 liraya komple kaputun yeniden boyanması ??????
200- 300 liraya koruma mı? 150 liraya komple yenden boyama mı? eğer boya gerekecek kadar ihtiyaç ise tabii.
yoksa koruyarak kullanma mı?
İlk hevesle özeniyorsun, fakat sonra sakin mantıklı akil olarak düşündüğünde bu tip uygulamaların hiç te ekonomik ve avantajlı olmadığını görüyorsun.
Buarada geçen forumda görmüştüm. Bugün avensisi alıp geldikten sonra o isim cuk diye oturmuş . GÜMÜŞ BALİNA. Tam da gümüş balina (AVENSİS)
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #39 : Eylül 09, 2009, 22:54:47 »
göz yanılır makina yanılmaz diyorum ben.öyle ustalar varki usta demeye bin şahit lazım.
toyota'sız adam