0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence boya korumadan önce araç yıkaması önemli.benzincide restoranda her eline dandik fırca alanın arabaya yaslandıgı bir bolgedeyseniz aman diyeyim.yıkamaları kopukle ya da ozel arac yıkama fırcaları ile yaptırın bunun dısında bir sey olmaz.
Arkadaş öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Valla bütün yorumları okudum ama hepsine katılamıyorum.Şimdi ben plaza çalışanıyım Ankara da. Biz Autowax diye bir firmayla çaışıyoruz. Daha önce Ziebart ve Dr Wnıgle midir nedir onlada çalıştık. Ama en memnun kaldığımız yer bu autowax oldu. Boya korumada yapılan işlemde boyanızın zarar göreceğini asla düşünmüyorum. Boya koruma işlemi aracınızın üzerine teflon kaplanmasıyla oluyor, kaplanan bişeyin boyayı zayıflatması düşünülemez. Birde satarken komple boyalı denmesi mümkün değil, bu zamana kadar ben hiç demedim. Yaptırırsan arabanı korumuş olursun, yıkarken süngerle yıkat ve aracın herzaman showroom temizliğinde kalsın yıkayıp veya yıkatıp bindiğinde aracının temizliği ve güzel duruşu inan sanada yansıyacaktır. 6 ay veya yılda bir yenilet detaylı temizlik yaptır, cam filmi ve kaput koruma için önereceğim tek marka 3M malzemesi kullanan bir yerdir.
Adil'e sonuna kadar katılıyorum.Sıfır arabalara yapılan uygulamalarda sadece kılcal çizik giderici kullanılıyor.Sonrada araba tekrar yıkandıktan sonra teflon kaplama yapılır.Yani boyaya hiç bir zararı yok.İçiniz rahat bir şekilde yaptırabilirsiniz Cafer bey.Kaput koruma filminide unutmayın sakın. Kuş pisliğine gelecek olursak eğer korumalı ve korumazı boya arasında dağlar kadar fark var.Korumalı boyada kullanılan Teflon maddesi kuş pisliğinin boya yüzeyine ulaşmasını engellemiyor ama sadece geciktiriyor. Şaban abi dediğin teknikte boya mikron değeri yükselmek yerine aksine değer düşüyor bile.İsteyen deneyebiliri.Ama küçük değerler düşüyor.
özcan.... üyelik seviyeme bak allah aşkına alper maskara etmiş beni
O ne öyle ya Şaban abi Sinan Çatal'da da daha değişik bir şey yazıyordu ama bir anlam verememiştim
Alper bu!!! Yapar.
Nisan ayında aracıma ziebart ta diamond gloss boya koruma yaptırdım. Geçtiğimiz günlerde satmaya niyetim olmadığı halde alıcı bi vatandaş baktıralım diye ısrar edince gittik bi kaportacıya ve makineyle ölçünce komple boyalı gösteriyor arabayı gerçekten.
Evet boya koruma kaporta üzerinde bir tabaka oluşturur. Fakat bu mikro değerlerde olan bir durumdur ve küçük bir fark olur arada. Ayrıca boya kontrolünün tek yolu makinayla ölçmek değildir, tecrübeli gözler, çıplak gözlede anlayabilir bir araçta boya olup olmadığını. Bir kaporta boyacı, boya koruma uygulaması yapılmış bir araçla, komple boyanmış bir aracı ayıramıyorsa o ustanın güvenilirliğide tartışılmalı bence...
Oooo kimleri görüyorum.Hacım neredesin sen yahu.Bir gittin pir gittin.Bir daha da görünmedin.
Buralardayım özcanım bir süre uzaktan izlemek icabetti
Nedendir acaba.Neyse devam edeceksin galiba.Değil mi?
boya korumayı bilmiyorumda.kaputa mutlaka film atın.vereceğiniz 250 lira falan ama ileriye dönük bi hayli işinize yarar.çünkü taş izleri pasta cilayla gecmiyor.tek çare ilk alındığında kaputa film uygulaması