Gönderen Konu: yağmurlu zeminde arac kullanmak..  (Okunma sayısı 3636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
yağmurlu zeminde arac kullanmak..
« : Eylül 03, 2009, 02:50:21 »
Biliyorsunuz yazın araç kullanan sürücüler zemin ıslak ve kaygan olmadığı için daha kısa mesafede durma alışkanlıkları elde ederler. Ancak özellikle İstanbul trafiğinde yağmur düştüğü an birçok trafik kazası olur.

Sürücüler kuru zemine alıştıkları ve yakın takip yaptıkları için yağmur, kar, buz veya mıcır nedeniyle kayganlaşan yollar tehlike yaratır. Böyle zeminlerde fren mesafesi uzayacağı için kazalar kaçınılmaz hale gelir.

Takip mesafenizi artırın

Dolayısıyla yağmurlu ve kaygan zeminli şartlarda fren mesafemizin de uzayacağını unutmuyoruz ve bu nedenle muhakkak takip mesafemizi artırarak öndeki aracı takip ediyoruz.

Yağmurlu havalarda yollarımızdaki altyapı eksikliği nedeniyle göllenmeler olabiliyor. Şayet bu göllenmelere hızlı bir şekilde girerseniz aracınızın lastiğiyle yolun teması su nedeniyle kesiliyor. Biz buna aquaplaning yani su üzerinde yüzmek diyoruz.

Yoldaki su tehlike demektir

Böyle bir anda yapılacak hiçbir şey kalmıyor. Sadece sudan sağlıklı bir şekilde çıkmak için dua edeceksiniz. Gaz, fren, veya direksiyonla ilgili herhangi bir işlem yapmayacaksınız.

Aracınız zaten ağırlık istikametine gideceği için direksiyonunuzun son noktasındaki çevirme pozisyonu ne ise sudan o şekilde geçmenizde yarar var.

Toyota Club Türkiye

yağmurlu zeminde arac kullanmak..
« : Eylül 03, 2009, 02:50:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: yağmurlu zeminde arac kullanmak..
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2009, 02:51:53 »
çogu arkadaşımız biliyordur ama bilmeyen arkadaşlar için inşlh faydalı olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • geçme beni ezerim seni
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 03:15:54 »
güzel bilgi emeğine sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • geçme beni ezerim seni
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2009, 03:20:33 »
ayrıca şunu söylemekte yarar var ilk yağmur çok tehlikelidir çünkü asfalt sıcak iken ıslandığı zaman nemlenme oluşur nemde kaygan olduğundan ilk yağmurda arabalar çok rahat kayar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2009, 03:57:49 »
evt doğru fırat bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2009, 08:08:54 »
Elelrinize sağlık güzel bir bilgi. Araç kullanırken (ıslak, kuru fark etmez) en çok dikkat ettiğim şey emmniyetli takip mesafesidir. Haliyle takip mesafesi biraz uzun oldumu hemen araya birileri dalar, sanki ben o boşluğu birileri doldursun diye bıraktım. Maalesef herkes bizim gibi düşünmüyor.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2009, 11:15:13 »
dikkat edilecek bır konu gercekten bi tanıdık  opel vectra ıle tavan ustu 90 100 m suruklendı yol kenarlarındakı tarlalar sulanırken yola su gelmıs  vıraj gobegınde fren tutunca arac ters donmus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2009, 11:31:22 »
Haliyle takip mesafesi biraz uzun oldumu hemen araya birileri dalar, sanki ben o boşluğu birileri doldursun diye bıraktım. Maalesef herkes bizim gibi düşünmüyor.

bilgihan bey, sırf bu yüzden istanbul trafiğinde tehlike oluşturmayacak şekilde daha kısa mesafe ile takip yapmaya başladım desem yeridir. çoğu zamanda 10 mt  takiple gitsem bile arkadan takip yapan araçın korna ve sellektörüne maruz kalıyorsunuz ki sanki beni geçse kanatlanıp ucacak :)

ehliyeti yeni aldığımda yağmurlu havadaki ilk acemiliğimde su birikintisine girdim,hızım çok olmasada,su birikintisi aracı çekti ve az kalsın kaldırıma çıkıyordum,korkulu bi deneyimim olmuştu, bu arada güzel paylaşım olmuş,elinize sağlık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2009, 11:37:55 »
    Uğur bey bu güzel konu için teşekkürler.Güzel bir noktaya değinmişsiniz.
ayrıca şunu söylemekte yarar var ilk yağmur çok tehlikelidir çünkü asfalt sıcak iken ıslandığı zaman nemlenme oluşur nemde kaygan olduğundan ilk yağmurda arabalar çok rahat kayar
  Haklısınız Fırat bey.Yağmurlu havalarda dikkat edilmesi gereken en önemli hususta budur zaten.Daha sonraki tehlike ise gizli su birikintileridir.Bilmediğimiz bir yolda ilerlerken ve önümüzde birileri yokken çok dikkatli olmalıyız.Bu gizli su birikintileri ile her an burun buruna gelebiliriz.En başta da yazıldığı gibi bu su birikintilerine girdiğimizde araca herhangi bir müdahele yapmamak gerekiyor.
Elelrinize sağlık güzel bir bilgi. Araç kullanırken (ıslak, kuru fark etmez) en çok dikkat ettiğim şey emmniyetli takip mesafesidir. Haliyle takip mesafesi biraz uzun oldumu hemen araya birileri dalar, sanki ben o boşluğu birileri doldursun diye bıraktım. Maalesef herkes bizim gibi düşünmüyor.
 Bilgihan bey bu konuda çok çok haklısınız.Biz güvenli takip mesafesi bırakıyoruz,sözüm ona uyanık arkadaşlarda araya giriyorlar...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2009, 17:19:31 »
bilgihan beyin dediği gibi 10-15 metre mesafe bırakıldımı  hemen dalıyorlar o boşluğa tekrar arayı açtıgımzda bu kezde araçları en arkadan takip etmek gerekiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2009, 01:12:11 »
bide yolun tozu pisliği çamur gibi bir katman yapar ondan da kayma yaptırıyor :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2009, 01:25:21 »
arkadaşlar bu sene ocak ayında islahiyeden gelirken çok yagmurlu bi havada keskin virajda beni sollayan yumurta kasa accent önümde uçtu havada 2 yerde 3 takla atım kanala uçtu.hemen durduk camdan fırlıyan bi çocuk vardı onu çıkardım arabanın içinden sonra bayılmışım....!!! gözümü bi açtım transitin arka kabininde uzanıyorum bizim müdürün elinde su şişesi beni ayıltıyor o virajdan haftada 3 kez geçiyorum 9 ay oldu ama orda hep yavaşlayıp vites küçültüyorum.lütfen dikkat edelim arkadaşlar bi anlık dikkatsizligimiz hayatımıza sevdiklerimize kapanamıyacak kadar büyük yaralar açıyor lütfen dikkat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2009, 01:33:11 »
size katılıyorum atilla bey bazen bir anlık dalgınlık yüzünden onlarca insan ölüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2009, 01:41:50 »
güzel bilgiler
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • geçme beni ezerim seni
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2009, 01:44:34 »
bide yolun tozu pisliği çamur gibi bir katman yapar ondan da kayma yaptırıyor :)
doğrudur mustafa bey bi ara köyden gelirken araba ile bi viraja girdik hızımızda 40-50 km tam virajın oduğu yer ıslaktı orda arabanın arkası kaymaya başladı allah tan yavaş gidiyorduk yoksa çok kötü olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 04, 2009, 02:02:11 »
benim arabam ıslak yoldada kaymıyor, o bir honda -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2009, 02:13:28 »
kemal bey büyük konuşmayın bi gün maazallah kayar kötü olur honda nonda saat 10 da dinlemez yoollar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 04, 2009, 03:33:32 »
Güzel bir paylaşım :)  Eline sağlık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 04, 2009, 03:39:11 »
sağol erdi bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2009, 18:15:51 »
benim arabam ıslak yoldada kaymıyor, o bir honda -_-
allah esirgesin araç kaydımı ne land rover ne hacı murat sizde olan hakimiyet bir anda allaha geçiyor yani lütfen dikkat edin genede