Gönderen Konu: kazalı 2009 verso elagant alınırmı  (Okunma sayısı 13481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: kazalı 2009 verso elagant alınırmı
« Yanıtla #40 : Ağustos 28, 2009, 10:53:26 »
Muhammet Hocam;

Ben pert ve kazalı araç almada hiç bir sıkıntı görmüyorum aynı arabayı sıfır aldığınızı düşünün, Allah korusun 1-2 ay sonra bir kaza yaptın 45 lirlık araban oldu pert verilen fiyatta 35 olur ne oldu zarar. Eğer bu araç 20.000 TL gibi bir fiyata alıp 25-28 civarı mal edebilirsen bence kaçırılmaz fırsat, ama benim fikrim önce tüm hasarın bir servis masrafını öğren (yetkili Servis) fiyat 15.000 gibi çıkarsa hiç zorlama çünkü orjinal kalitesinde servis dışında o zaman o araba 11-12 den aşağı yapılmaz,

bununla ilgili olarak fiyat listesi hazırlama konusunda ergün arkadaşımız sağolsun yardımcı oluyor...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 28, 2009, 10:53:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 28, 2009, 11:27:31 »
Fiyata göre degisir ama ben olsam almazdim.
Yeni araclarda sasi monokok; yani kaportanin alt kismi sasi görevini görüyor. Tavan sacida sasinin bir kismi
Tavan saci kesilip yenilenecekse veya düzeltilecekse, sasinin ölcülerinin bozulmasi büyük ihtimal.
Celette tarzi ölcüm yapilan tezgahlar ile düzeltilmesi gerekir. Normal bir sanayi tamircisinde bulunmayan seyler.

Onun disinda genelde isitarak cekme veya düzeltme yapiliyor. Bu da metalin karakterini degistirir.
Alt saside problem oldugunda, soguk cekme bile yapilsa, ayni tarz bir kazada, normalde emmesi gereken enerjiyi ememez. Ayni yerden hemen katlanir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yeni Dörtnal Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #42 : Ağustos 28, 2009, 14:23:08 »
    Merhaba Muhammet bey.Ben Dörtnal Toyota'dan kaporta ustası Burak.Özcan abimin verdiği bilgi doğrultusunda aracı fotoğraflardan inceledim.Yaptığım inceleme doğrultusunda sunu belirtmek isterim ki bu araba kolay kolay yola gelecek gibi görünmüyor.Toyotaların yeni sistem kaporta tekniğine göre tavan mecburan değişmek zorunda.Ve tüm masraflar 10.000 TL'yi de hayli hayli geçer.Bir kaportacı olarak bu arabaya hiç girmeyin bile...Herkese selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ağustos 28, 2009, 14:55:16 »
    Merhaba Muhammet bey.Ben Dörtnal Toyota'dan kaporta ustası Burak.Özcan abimin verdiği bilgi doğrultusunda aracı fotoğraflardan inceledim.Yaptığım inceleme doğrultusunda sunu belirtmek isterim ki bu araba kolay kolay yola gelecek gibi görünmüyor.Toyotaların yeni sistem kaporta tekniğine göre tavan mecburan değişmek zorunda.Ve tüm masraflar 10.000 TL'yi de hayli hayli geçer.Bir kaportacı olarak bu arabaya hiç girmeyin bile...Herkese selamlar...

burak bey merhaba,konu hakkında özcan bey ve arkadaşlar sağolsun fikir alış-verişinde çokca yardımcı oluyorlar, bize tavan için istersen yapılabilir  demişlerdi ama her neyse bu sorun değil, yavaş yavaş soğumaya başladım zaten,arkadaşlarında güvendiği bir kaporta ustasından gelen cevabda olumsuz ise yapacak bişey yok gibi, anladığım kadarıyla astarı yüzünden pahalı olabilir...

burak bey bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ağustos 28, 2009, 15:01:23 »
Fiyata göre degisir ama ben olsam almazdim.
Yeni araclarda sasi monokok; yani kaportanin alt kismi sasi görevini görüyor. Tavan sacida sasinin bir kismi
Tavan saci kesilip yenilenecekse veya düzeltilecekse, sasinin ölcülerinin bozulmasi büyük ihtimal.
Celette tarzi ölcüm yapilan tezgahlar ile düzeltilmesi gerekir. Normal bir sanayi tamircisinde bulunmayan seyler.

Onun disinda genelde isitarak cekme veya düzeltme yapiliyor. Bu da metalin karakterini degistirir.
Alt saside problem oldugunda, soguk cekme bile yapilsa, ayni tarz bir kazada, normalde emmesi gereken enerjiyi ememez. Ayni yerden hemen katlanir.

gerçek söylemek gerekirse işi biyerde cazip kılan taraf fiyatı oluyordu, arac içi güvenliğide sıkıntıya sokacağı için düşündürücü geldi...bilgilenirme için teşekkür ederim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #45 : Ağustos 28, 2009, 18:39:27 »
abi kendi güzelim aracı satıpta onu almak valla iyi değil.dedigin gibi kapalı kutu bütün hertarafını yaptırırsın digitalde bi sorun çıkar ufak tefek şeyler degmez abicim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 28, 2009, 19:17:06 »
toyotanın en büyük sıkıntısı tıkırtılar. bu aracın da tamirden sonra sağından komple tıkırtı geleceğini dusunuyorum.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 29, 2009, 00:03:22 »
   Muhammet bencede vazgeç.Araban mis gibi.KM'si bile düşük.Ne yapacaksın kazalı arabayı.Ucuzada versen satması gerçekten zor olur...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #48 : Ağustos 29, 2009, 00:07:41 »
toyotanın en büyük sıkıntısı tıkırtılar. bu aracın da tamirden sonra sağından komple tıkırtı geleceğini dusunuyorum.

+10000000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ağustos 29, 2009, 01:58:22 »
abi kendi güzelim aracı satıpta onu almak valla iyi değil.dedigin gibi kapalı kutu bütün hertarafını yaptırırsın digitalde bi sorun çıkar ufak tefek şeyler degmez abicim

Muhammet bencede vazgeç.Araban mis gibi.KM'si bile düşük.Ne yapacaksın kazalı arabayı.Ucuzada versen satması gerçekten zor olur...

seni referans göstererek burak kardeşim gerekli bilgiyi verdi, ergünlede özelden görüştük pek sıcak bakmadı desem yeridir...

mantıklı düşünmeye fırsatım olmadı ve bu konuda tam bir bilgiye vakıf değildim,ondan dolayı sizlere sordum,doğru söylüyorsunuz,arkadaş aradığında konuyu izah ettim ama bi arkadaşımda fiyatını düşrürlerse ben alırım dedi,gerekli açıklamaları yaptım,araçı elinde bulunduran arkadaşada 20.000 tl nin üstünde olursa alamayız dedim,genel müdürle görüşecekler,eğer olursa benim başka bi arkadaş araca talip oldu... yazılanları anlattım ama hayretmedi,gelecek teklif cevabını bekliyoruz bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yeni Dörtnal Toyota
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #50 : Ağustos 31, 2009, 18:18:24 »
   Arabayı almamakla çok isabetli bir karar vermişsiniz..Yaptığınız telaşlara,verdiğiniz emeklere yazık olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 01, 2009, 13:23:58 »
Aracı 22,500 tl ye hala satamamışlar,sanırım hasarın fazla olması satışda sıkıntı yapıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 01, 2009, 13:37:07 »
Yerinde bir karar verdin senin adına sevindim :)
Alanada satanada şimdiden hayırlı olsun.
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 01, 2009, 18:26:10 »
anlamadığım konu:

bu aracın trafik kaydı yok, yani plakası vs. bu araca nasıl plaka çıkarılacak? kazayı yapan firma buna fatura kesebilecek mi?

taşınan mal zaten sigortalı olmak zorunda (toyotanın sigortasız bir lojistik firmasıyla çalışacağını sanmıyorum) , yani firmanın sigortası araçların bedelini karşılamıştır ve araçlar sigortaya kalmıştır. firma niçin araçları alıyor onu anlamadım.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 02, 2009, 00:56:49 »
Muhammet Bey maliyeti her ne olursa olsun ben olsam böyle bir işe girmem.Neden mi?bir kere Türkiye'de aracın tamponunu boyatsanız elden çıkarırken malınıza mundar muamelesi yapılıyor.Kaldıki bu araçta görünen çok sıkıntı var.Hele tavan değişme olayı aracın bütün düzenini bozar.Çok iyi bir ustalık gerektirir.Maliyetin de sizin tahminlerinizi geçeceğini düşünüyorum.Kısacası astarı yüzünü geçer.3-5 sene bindikten sonrada satarken iyice mideniz bulanır.Bence güzelim arabanıza kıyıp böyle bir maceraya girmeyin derim.Tabi karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #55 : Eylül 02, 2009, 01:43:01 »
pardon ilk sayfada bahsettiğiniz sefaköyde çıkmacılar nerde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Eylül 02, 2009, 09:48:04 »
Yerinde bir karar verdin senin adına sevindim :)
Alanada satanada şimdiden hayırlı olsun.

sağolasın bekir,bende sevinmene sevindim :)

anlamadığım konu:

bu aracın trafik kaydı yok, yani plakası vs. bu araca nasıl plaka çıkarılacak? kazayı yapan firma buna fatura kesebilecek mi?

taşınan mal zaten sigortalı olmak zorunda (toyotanın sigortasız bir lojistik firmasıyla çalışacağını sanmıyorum) , yani firmanın sigortası araçların bedelini karşılamıştır ve araçlar sigortaya kalmıştır. firma niçin araçları alıyor onu anlamadım.

araçın trafik kaydının olmadığı kanısına nasıl vardınız veya nereden anladınız,anlayamadım?

illaki sigortalı olmak zorunda ve çalıştığı firma sıradan bir lojistik firması değil "reysaş lojistik", yani diyeceğim işin o tarafını bilemem,kim nerden parasını alacak,araç kime kalacak vs vs.... bildiğim kadarıyla bedellerini ödemek şartı ile araçlar reysaşa kaldı(firma,sigorta ile arasında halletti ama araçlar sigortada kalmadı) adapazarı toyotadan gelen eksperlerin çıkarttıkları ekspertiz raporuna göre bazı işlemler yapıldı diye biliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Eylül 02, 2009, 09:58:12 »
Muhammet Bey maliyeti her ne olursa olsun ben olsam böyle bir işe girmem.Neden mi?bir kere Türkiye'de aracın tamponunu boyatsanız elden çıkarırken malınıza mundar muamelesi yapılıyor.Kaldıki bu araçta görünen çok sıkıntı var.Hele tavan değişme olayı aracın bütün düzenini bozar.Çok iyi bir ustalık gerektirir.Maliyetin de sizin tahminlerinizi geçeceğini düşünüyorum.Kısacası astarı yüzünü geçer.3-5 sene bindikten sonrada satarken iyice mideniz bulanır.Bence güzelim arabanıza kıyıp böyle bir maceraya girmeyin derim.Tabi karar sizin.

turan bey,hayırlısı ise olsun dedik ama olmadı :) tavanın  değişmesi olayı bitiriyordu,gerçi tavan düzeltilir diyen tanıdığım kaportacılar vardı,geçenlerde bir citroen c4 tavanı gördüm,gördüğünüz versonun tavanından daha berbattı resmen  darbeden sekiz olmuştu ve o tavanı nasıl düzelttiler anlamadım...

işin aslı sağ kaporta dışında masraf yok gibiydi ama sonuç itibariyle aldığın zaman kapalı kutu şeklinde alıyosun, ne zaman, ne hatası verir yada vermez bilemeyiz,riske girmek işimize gelmedi :)

pardon ilk sayfada bahsettiğiniz sefaköyde çıkmacılar nerde?

ikitelli çıkmacılar sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 02, 2009, 11:53:26 »

araçın trafik kaydının olmadığı kanısına nasıl vardınız veya nereden anladınız,anlayamadım?

illaki sigortalı olmak zorunda ve çalıştığı firma sıradan bir lojistik firması değil "reysaş lojistik", yani diyeceğim işin o tarafını bilemem,kim nerden parasını alacak,araç kime kalacak vs vs.... bildiğim kadarıyla bedellerini ödemek şartı ile araçlar reysaşa kaldı(firma,sigorta ile arasında halletti ama araçlar sigortada kalmadı) adapazarı toyotadan gelen eksperlerin çıkarttıkları ekspertiz raporuna göre bazı işlemler yapıldı diye biliyorum....

tamam işte sıfır araç taşınıyor herhangi bir trafik tescili yok diye biliyorum sadece irsaliyesi vardır. acentadan araç aldığınızda sizin adınıza tüm işlemler yapılıyor. şimdi bu araç bayiye satılmıştı, bayi fatura kesiyordu ve bunun üzerine işlemler yapılıyordu.

ben bu işlemler nasıl olacak diye merakımdan sordum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Eylül 02, 2009, 12:09:19 »

tamam işte sıfır araç taşınıyor herhangi bir trafik tescili yok diye biliyorum sadece irsaliyesi vardır. acentadan araç aldığınızda sizin adınıza tüm işlemler yapılıyor. şimdi bu araç bayiye satılmıştı, bayi fatura kesiyordu ve bunun üzerine işlemler yapılıyordu.

ben bu işlemler nasıl olacak diye merakımdan sordum.

araçların plakaları vardı, arkadaş aldıkları araçların ruhsat işleriyle koşturuyordu ya yeni çıkardılar yada bi ihtimal daha önceden alınmış olabilir diye aklıma geliyor, aracın plakasını daha öncede belirtmiştim, 34GB4510 olması gerekli... aşağıdaki plaka sorgulamasından bakılack olursa plakaları kendileri yeni çıkardılar...

Plakası:      34GB4510
Markası:    TOYOTA
Modeli:    2009
Sahip Belge Tarihi:    26.08.2009
Tescil Birimi:    ATAŞEHİR
Renk 1:    GRİ (Metalik Gümüş)
Renk 2:    -
Cinsi:    OTOMOBİL
Çalıntı Mı:    HAYIR
Hak Mahrumiyeti:    YOK