0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammet Hocam;Ben pert ve kazalı araç almada hiç bir sıkıntı görmüyorum aynı arabayı sıfır aldığınızı düşünün, Allah korusun 1-2 ay sonra bir kaza yaptın 45 lirlık araban oldu pert verilen fiyatta 35 olur ne oldu zarar. Eğer bu araç 20.000 TL gibi bir fiyata alıp 25-28 civarı mal edebilirsen bence kaçırılmaz fırsat, ama benim fikrim önce tüm hasarın bir servis masrafını öğren (yetkili Servis) fiyat 15.000 gibi çıkarsa hiç zorlama çünkü orjinal kalitesinde servis dışında o zaman o araba 11-12 den aşağı yapılmaz,
Merhaba Muhammet bey.Ben Dörtnal Toyota'dan kaporta ustası Burak.Özcan abimin verdiği bilgi doğrultusunda aracı fotoğraflardan inceledim.Yaptığım inceleme doğrultusunda sunu belirtmek isterim ki bu araba kolay kolay yola gelecek gibi görünmüyor.Toyotaların yeni sistem kaporta tekniğine göre tavan mecburan değişmek zorunda.Ve tüm masraflar 10.000 TL'yi de hayli hayli geçer.Bir kaportacı olarak bu arabaya hiç girmeyin bile...Herkese selamlar...
Fiyata göre degisir ama ben olsam almazdim. Yeni araclarda sasi monokok; yani kaportanin alt kismi sasi görevini görüyor. Tavan sacida sasinin bir kismi Tavan saci kesilip yenilenecekse veya düzeltilecekse, sasinin ölcülerinin bozulmasi büyük ihtimal. Celette tarzi ölcüm yapilan tezgahlar ile düzeltilmesi gerekir. Normal bir sanayi tamircisinde bulunmayan seyler.Onun disinda genelde isitarak cekme veya düzeltme yapiliyor. Bu da metalin karakterini degistirir. Alt saside problem oldugunda, soguk cekme bile yapilsa, ayni tarz bir kazada, normalde emmesi gereken enerjiyi ememez. Ayni yerden hemen katlanir.
toyotanın en büyük sıkıntısı tıkırtılar. bu aracın da tamirden sonra sağından komple tıkırtı geleceğini dusunuyorum.
abi kendi güzelim aracı satıpta onu almak valla iyi değil.dedigin gibi kapalı kutu bütün hertarafını yaptırırsın digitalde bi sorun çıkar ufak tefek şeyler degmez abicim
Muhammet bencede vazgeç.Araban mis gibi.KM'si bile düşük.Ne yapacaksın kazalı arabayı.Ucuzada versen satması gerçekten zor olur...
Yerinde bir karar verdin senin adına sevindim Alanada satanada şimdiden hayırlı olsun.
anlamadığım konu:bu aracın trafik kaydı yok, yani plakası vs. bu araca nasıl plaka çıkarılacak? kazayı yapan firma buna fatura kesebilecek mi? taşınan mal zaten sigortalı olmak zorunda (toyotanın sigortasız bir lojistik firmasıyla çalışacağını sanmıyorum) , yani firmanın sigortası araçların bedelini karşılamıştır ve araçlar sigortaya kalmıştır. firma niçin araçları alıyor onu anlamadım.
Muhammet Bey maliyeti her ne olursa olsun ben olsam böyle bir işe girmem.Neden mi?bir kere Türkiye'de aracın tamponunu boyatsanız elden çıkarırken malınıza mundar muamelesi yapılıyor.Kaldıki bu araçta görünen çok sıkıntı var.Hele tavan değişme olayı aracın bütün düzenini bozar.Çok iyi bir ustalık gerektirir.Maliyetin de sizin tahminlerinizi geçeceğini düşünüyorum.Kısacası astarı yüzünü geçer.3-5 sene bindikten sonrada satarken iyice mideniz bulanır.Bence güzelim arabanıza kıyıp böyle bir maceraya girmeyin derim.Tabi karar sizin.
pardon ilk sayfada bahsettiğiniz sefaköyde çıkmacılar nerde?
araçın trafik kaydının olmadığı kanısına nasıl vardınız veya nereden anladınız,anlayamadım?illaki sigortalı olmak zorunda ve çalıştığı firma sıradan bir lojistik firması değil "reysaş lojistik", yani diyeceğim işin o tarafını bilemem,kim nerden parasını alacak,araç kime kalacak vs vs.... bildiğim kadarıyla bedellerini ödemek şartı ile araçlar reysaşa kaldı(firma,sigorta ile arasında halletti ama araçlar sigortada kalmadı) adapazarı toyotadan gelen eksperlerin çıkarttıkları ekspertiz raporuna göre bazı işlemler yapıldı diye biliyorum....
tamam işte sıfır araç taşınıyor herhangi bir trafik tescili yok diye biliyorum sadece irsaliyesi vardır. acentadan araç aldığınızda sizin adınıza tüm işlemler yapılıyor. şimdi bu araç bayiye satılmıştı, bayi fatura kesiyordu ve bunun üzerine işlemler yapılıyordu.ben bu işlemler nasıl olacak diye merakımdan sordum.