Gönderen Konu: kazalı 2009 verso elagant alınırmı  (Okunma sayısı 13480 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: kazalı 2009 verso elagant alınırmı
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2009, 18:35:24 »
Abiler bana belki kızabilirsiniz ama bence aracın motorunda ve vites kutusunda sorun yoksa diger sorunlar elbet halledilir.Ama masraflı olur ama ucuz orasınıda ben bilemem :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2009, 18:35:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ağustos 27, 2009, 18:48:54 »
valla abicim ugraşmaya degmez.sen şunun bunun şu kadara çıkar şöle parça buluruz demesine inanma.daha 1 ay önce arkadaşım 2009 model 3000 km bi coralla aldı.fakat pertti araba 1,4 dizel.airbagların 2 tanesi patlaktı yemin ederim istanbula gönderip getirene kadar krizler geçirtti kendine ve bana.neyse şimdi aldı biniyor ama en ufak bi tıkırtıda acaba diyor !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 27, 2009, 18:55:15 »
    ARaçta iş var Muhammet.Ama öyle çalıntı mal işinede sakın girme.Ama netten pert yeni Verso bakabilirsin..Sigortacılar sitesinden bir bakın derim...Ama Sefaköy işi sakat iş.Demedi deme.Aldığın malın hayrınıda görmezsin.Belki sana yarın Ankara'dan güzel bir haber gelebilir.BELKİ ama....
     Bu arada Selahattin yazılanları kopyalamaktan vaz geç.Sende iki karala bir şeyler...Zaten Hande ablan kıl oluyor senin bu duruma :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #23 : Ağustos 27, 2009, 18:59:51 »
 dikkat ederim artık.  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Ağustos 27, 2009, 22:06:33 »
Tavandaki hasar fazla büyük gözüküyor  :wacko: Ama maliyeti ucuza denk gelcekse, aracın alınması taraftarıyım
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 28, 2009, 01:00:56 »
   ARaçta iş var Muhammet.Ama öyle çalıntı mal işinede sakın girme.Ama netten pert yeni Verso bakabilirsin..Sigortacılar sitesinden bir bakın derim...Ama Sefaköy işi sakat iş.Demedi deme.Aldığın malın hayrınıda görmezsin.Belki sana yarın Ankara'dan güzel bir haber gelebilir.BELKİ ama....
     Bu arada Selahattin yazılanları kopyalamaktan vaz geç.Sende iki karala bir şeyler...Zaten Hande ablan kıl oluyor senin bu duruma :)

çalıntı işine kesinlikle girermiyim abi,allah şaşırmasın,araç sıfır ve arkadaşımın kendi çalıştığı nakliye firması taşırken hasar oluşturdu,araçların bedelleri ödenerek firma tarafından alındı,tabii firmada sigortadan bi şekilde halletmişlerdir,zaten hasarlı diğer araçları  arkadaş aldı... sefaköy işini az bucuk bilirsin pert araçlar veya dolaylı şekilde oralara gelen araçlar parçalanıp satılır,çıkma araç deninince ikitelli-sefaköy çıkmacıları akla geliyor o açıdan söyledim... sakat işe kesinlikle girmem.... araç plakası (...düzweltme yaparak silmek durumunda kaldım...)  araştırdım, tabi almaya karar verirsem benim 2005 sport HB aracı satacağım biraz ona üzülmüyo değilim, hakkımızda hayırlısı bakalım  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 28, 2009, 01:03:46 »
valla abicim ugraşmaya degmez.sen şunun bunun şu kadara çıkar şöle parça buluruz demesine inanma.daha 1 ay önce arkadaşım 2009 model 3000 km bi coralla aldı.fakat pertti araba 1,4 dizel.airbagların 2 tanesi patlaktı yemin ederim istanbula gönderip getirene kadar krizler geçirtti kendine ve bana.neyse şimdi aldı biniyor ama en ufak bi tıkırtıda acaba diyor !!!

alacağımız araç kapalı kutu gibi ne gibi sorunlar çıkartır veya çıkartmaz bilemiyorum tabiii...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 28, 2009, 01:07:11 »
5000 liraya verirse al.
 :D :D
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 28, 2009, 01:19:48 »
Abiler bana belki kızabilirsiniz ama bence aracın motorunda ve vites kutusunda sorun yoksa diger sorunlar elbet halledilir.Ama masraflı olur ama ucuz orasınıda ben bilemem :D

Binici için çok birşey farketmez ama olayın birde maliyet boyutu var. O kaportanın masrafı yeni motor + şanzıman masrafından fazla olur diye tahmin ediyorum. Sonuçta olay nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin araç artık kazalı araç. varsa piyasada aracın ikinci elini (1 yaşında falan) hatta benzer kazalı olan varsa onların fiyatlarını bir kontrol et. eğer araç + masraflar, ikinci el fiyatının biraz altında ise bence alınabilir ama binici olmak kaydıyla
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 28, 2009, 01:25:54 »
Ben tamir olayından pek anlamam, aracın motorunu indirecekler mi yaparlarken? eğer motoru indireceklerse hiç bulaşmayın düzen tutacağını sanmam ama yaptırıp satarım diyorsanız siz bilirsiniz. Yürüyen aksama dokunmadan tamir ediyorlarsa kullanılır airbaglerde de birşey yokmuş zaten.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #30 : Ağustos 28, 2009, 01:42:01 »
hocam kazalı araç toplatmak zor iştir parçasıyla uğraş, ustasıyla uğraş sıkıntı stres yani hem kendi aracımı da satıcam diyosun ben böyle işlere girmezdim senin yerinde olsam satarkende sıkıntı olur tavan saçı değişmiş araba çok zor satılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 28, 2009, 02:29:13 »
Abicim değişecek (sinyal di aynaydı vs hariç) parça gözükmüyor.Bilgisayarlı sistemle artık çekme yapılacak düzeltiliyor çoğu parça.Kendine güveniyorsan uğraşırım diyorsan birde en önemlisi iyi bir kaportacın varsa ( ki bu çok önemli, işini layıkıyla emin olduğun kişi olması gerek) alınıp uğraşılıp yapılabilir.Direklerde aşırı hasar yoksa kapısıydı çamurluktu düzeltilerek yapılır.Araç yeni olduğu içinde stop ayna vs çıkma bulmakta biraz sıkıntı da çekebilirsin.Karar senin.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 28, 2009, 09:34:44 »
5000 liraya verirse al.
 :D :D

o zaman 4 tane almam gerekecek,söz birini sana veririm :)

Binici için çok birşey farketmez ama olayın birde maliyet boyutu var. O kaportanın masrafı yeni motor + şanzıman masrafından fazla olur diye tahmin ediyorum. Sonuçta olay nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin araç artık kazalı araç. varsa piyasada aracın ikinci elini (1 yaşında falan) hatta benzer kazalı olan varsa onların fiyatlarını bir kontrol et. eğer araç + masraflar, ikinci el fiyatının biraz altında ise bence alınabilir ama binici olmak kaydıyla

işin diğer kısmından baktığında kazalı araç sınıfına girmiyor değil, aynı aracın 5,500 km de olanına baktım 38,750 tl yazmışlar,mağaza fiyatı 47,000 civarı... sonuç itibariyle araçı öneren arkadaşla görüştüğümde yaptıkdan sonra hemen satarsan zarar edersin lafını belirtti,ölüm-kalım olmazsa 5 sene binerim diye düşünüyorum...

Ben tamir olayından pek anlamam, aracın motorunu indirecekler mi yaparlarken? eğer motoru indireceklerse hiç bulaşmayın düzen tutacağını sanmam ama yaptırıp satarım diyorsanız siz bilirsiniz. Yürüyen aksama dokunmadan tamir ediyorlarsa kullanılır airbaglerde de birşey yokmuş zaten.

motor tarafıyla pek bi işleri yok,oraya dokunmadan yaparlar...maşbiyerin az üstünden itibaren darbeleri başlıyor...

hocam kazalı araç toplatmak zor iştir parçasıyla uğraş, ustasıyla uğraş sıkıntı stres yani hem kendi aracımı da satıcam diyosun ben böyle işlere girmezdim senin yerinde olsam satarkende sıkıntı olur tavan saçı değişmiş araba çok zor satılır.

anlıyorum,tavan değişmesinden dolayı sanayicilerin "altı güneş görmüş" yani takla atmış araç tabirine dahil oluyor,o açıdan sıkıntı olabilir...

Abicim değişecek (sinyal di aynaydı vs hariç) parça gözükmüyor.Bilgisayarlı sistemle artık çekme yapılacak düzeltiliyor çoğu parça.Kendine güveniyorsan uğraşırım diyorsan birde en önemlisi iyi bir kaportacın varsa ( ki bu çok önemli, işini layıkıyla emin olduğun kişi olması gerek) alınıp uğraşılıp yapılabilir.Direklerde aşırı hasar yoksa kapısıydı çamurluktu düzeltilerek yapılır.Araç yeni olduğu içinde stop ayna vs çıkma bulmakta biraz sıkıntı da çekebilirsin.Karar senin.

aslında tavan düzeltilebilir ama çok sağlıklı olmaz denildi,orjinal tavan sacı ile tavan döşemesine 1.200 + 1.400 tl fiyat verdiler, yüksek tutan masrafda bu, bunun haricinde sağ farın ayakları kırık,kelebek cam patlak,sağ ön cam ile ön cam patlak, bunların dışında  belki diyorum kapı veya çamurluk alabiliriz... referansla bi işin ehli kaportacı(çok titiz,46 diyorlar) ve boyacı kardeşi ile tanıdık vasıtasıyla görüştük araç parça başı 130,00 tl den boyuyorlar... bunların dışında başka bi sorun çıkarmı bilemiyorum...

yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 28, 2009, 09:40:32 »
yanlis anlamazsan bu araca kac para istiyolar ?
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ağustos 28, 2009, 09:50:14 »
yanlis anlamazsan bu araca kac para istiyolar ?

yok niye yanlış anlayım,ilk başda yazmıştım 22,500 tl, bi ihtimal hasar fazla diye 1000-1500 gibi kırpma durumumuz olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 28, 2009, 09:58:21 »
 :(  2005 sport HB...   güzelim arabana yazık etme bence. ;)
 Tavanda değişecekse hiç girme satarken çok sıkılırsın :(
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 28, 2009, 10:04:08 »
bu hasara gore 22500 biraz cok deilmi ?
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 28, 2009, 10:15:49 »
:(  2005 sport HB...   güzelim arabana yazık etme bence. ;)
 Tavanda değişecekse hiç girme satarken çok sıkılırsın :(

bekir gerçekden şu anki aracıma üzülmüyor değilim :( daha 33.000 km de ama hakkımızda hayırlısı...
tavan değişmedende olur ama kendi açımızdan değiştirme taraftarıyız...

bu hasara gore 22500 biraz cok deilmi ?

işin doğrusu tam olarak fiyatını bilemiyorum araştırıyorum,kesin kararımı vermedim 3-5 güne haber vermem gerekecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 28, 2009, 10:22:45 »
Merakla gelişmeleri bekliyorum şimdiden hayırlısı olsun.
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 28, 2009, 10:46:17 »
Muhammet Hocam;

Ben pert ve kazalı araç almada hiç bir sıkıntı görmüyorum aynı arabayı sıfır aldığınızı düşünün, Allah korusun 1-2 ay sonra bir kaza yaptın 45 lirlık araban oldu pert verilen fiyatta 35 olur ne oldu zarar. Eğer bu araç 20.000 TL gibi bir fiyata alıp 25-28 civarı mal edebilirsen bence kaçırılmaz fırsat, ama benim fikrim önce tüm hasarın bir servis masrafını öğren (yetkili Servis) fiyat 15.000 gibi çıkarsa hiç zorlama çünkü orjinal kalitesinde servis dışında o zaman o araba 11-12 den aşağı yapılmaz,