Gönderen Konu: AE 101 patinaj  (Okunma sayısı 7013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 patinaj
« : Ağustos 26, 2009, 23:05:36 »
arkadaşlar neden olur olmaz pati çekiyor araç anlamadım, aldığımdan beri böyle pati çekmemek için ışıklarda ve kalkışlarda ekstra özen gösteriyorum, arkadaşımın focusu var megane var modelleri benimkinden yeni olmasına rağmen gayet normal, sırf bu yüzden lastikleri değiştirdim ancak sonuç hüsran sanki acemi gibi diğer araçlardan bakıyorlar oysa nerdeyse gaza basmıyorum araç devir kaybediyor bu yüzden, acaba bir sorun mu var Balatada kavrama yerinimi  değiştirsek bir faydası olurmu? aynı araç sahibi arakadaşlar sizde de böylemi! şanzımanla alakalı gibi geliyor bana özellikle 1. vites çok çabuk gaza dokun araba ileri gideceğine olduğu yerde pati çekiyor.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 patinaj
« : Ağustos 26, 2009, 23:05:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: AE 101 patinaj
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2009, 23:09:35 »
Arabalar çok güçlü olduğundan kaynaklanıyor galiba, bir de araç yere gücünü tam aktaramıyor sanki.Tek sizde değil bu sorun, bende de var aynı şey.En küçük kalkış bile patinajla başlıyor.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2009, 23:12:03 »
Bizim eski canavarda öyleydi :D 3. viteste pati çektirdiğimi hatırlıyorum
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2009, 23:14:35 »
114 hp speciallerde bu olay her kalkışta oluyor :)) bizzat yaşamaktayım
1998 XEİ SPECİAL METALİK GÜMÜŞ GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2009, 23:24:19 »
Adem hocam dediğin gibi kavramada problem olabilir. Ayrıca eğer lastiklerde bir problem yoksa ki değiştirdim diyorsun zaten lastiklerin yere doğru ve sağlam basıp basmadığından da emin olmak gerek.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2009, 23:26:39 »
Bazen benim hoşuma bile gidiyor. Gerçi ben ve abim varsa arabada patinaj yapması bira zor. Ağırlık bakımından. :D Çok hafif basınca gaza sorun olmuyor bende.

Hakkı abi avatar değişmiş bu arada bu daha karizmatik olmuş.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2009, 23:37:49 »
Bazen benim hoşuma bile gidiyor. Gerçi ben ve abim varsa arabada patinaj yapması bira zor. Ağırlık bakımından. :D Çok hafif basınca gaza sorun olmuyor bende.

Hakkı abi avatar değişmiş bu arada bu daha karizmatik olmuş.

Eyvallah Hazım hocam :)

Anlaşılan efsane kasalar yere pek sağlam basmıyor. Üstüne bir de kasaya göre çok güçlü bir motor eklenince patinaj kaçınımaz oluyor galiba :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2009, 03:01:30 »
bende 1.6 GL kullanıyodum yıllardır , benimde çok başıma gelirdi , özellikle hafif bi ıslaklık oldumu kolay kolay kalkmazdı araba yerinden , ben sorunu debriyaj sistemini deyiştirerek çözdüm , bide rot ayarı yapılınca tam oldu.. bunları bi kontrol ettir bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2009, 08:29:03 »
  Bence en güzel çözüm 185 tabanlı ancak kesinlikle kaliteli lastik kullanmanızdır. Bu nispeten işe yarar. Lastik ıslak zeminede uygun olursa daha iyi olur. Araç güç/ağırlık oranı, dağılımı ve şanzıman oranlarından dolayı özellikle hafif yukarı eğimlerde ve yerler ıslak ise tork-steering denen olayı yaşatmaktadır. Yeni nesil araçlarda ise hem ağırlık daha fazladır, hemde kimileri ASR gibi sistemlerle donatılmıştır.

Eğer lastikleriniz uygun ve kaliteli ise lastik havalarınıda gözden geçirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2009, 09:23:39 »
  Bence en güzel çözüm 185 tabanlı ancak kesinlikle kaliteli lastik kullanmanızdır. Bu nispeten işe yarar. Lastik ıslak zeminede uygun olursa daha iyi olur.
 Eğer lastikleriniz uygun ve kaliteli ise lastik havalarınıda gözden geçirin.
malesef buda çözüm olmadı,  :(çok az bir fark oda lastiğin yeni olması bence, 185 tabanlı Goodyear drugrip lastik alırken sizin gibi düşündük, Birde otoban veya otogar girişlerinde bilet alırken ayağa kalkmanız gerekiyo diğer araçlarda böyle bir sorun yok :huh:
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2009, 09:38:12 »
patinaj sorunu bende de  oluyorr,arabayı gosterdığimde  ne şanzıman da  ne de  debriyaj sistemınde sorun  yok. aracın  hafif olmasının  yanı sıra  beygırının  ve  torkunun  yuksek  olduğundan  dolayı böyle  bişey  olduğunu söylediler.. Adem abi ben  gişelerde arabadan  iniyorum :):)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2009, 09:52:11 »
bu modellerde, kasanın hafif geldiğini söylüyorlar, sebeplerden birisi de bu olabilir.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2009, 10:14:46 »
abicim 4afe corolla napıcan :D araba güçten yerinde durmuyor :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 27, 2009, 10:16:25 »
Aynı güç benim AE101 de de var. ışıklardan kalkarken cayk sesi olmadan kalkmıyoruz.Kalkışta çok özen göstermek istersem gaza basıp bırakıyorum ve yumuşak kalkışı debriyaj ile ayarlamaya çalışıyorum ama normal bir araba gibi kalkış yaparsam lastiklerin ötmemesi nerdyse imkansız. Şu AE 101 lere birde tam anlamı ile cevap verecek fren sistemi yapsalar dı.Yaptığı hıza  göre frenleri zayıf gliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 27, 2009, 10:18:39 »
abicim 4afe corolla napıcan :D araba güçten yerinde durmuyor :D
''Kontrolsüz güç, güç değildir'' diye bir slogan aklıma geldi biran :). Yere sağlam basmıyor malesef, geniş taban lastikle yüzeye temas artar elbette, ama aracın ağırlık merkezi, süspansiyon sertliği gibi durumların iyileştirilmesi lazım...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 27, 2009, 11:40:35 »
ben en çok çukurambardan çetin emeçe çıkılan bi yokuş var ya.... işte orda sıkıntı yaşıyorum..... pati yaparken renkten renge giriyorum ama bakıyorum başka araçlarda yapıyor kabullenip devam ediyorum...

hadi ben acemiyim herkes mi acemi...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2009, 11:47:18 »
ben en çok çukurambardan çetin emeçe çıkılan bi yokuş var ya.... işte orda sıkıntı yaşıyorum..... pati yaparken renkten renge giriyorum ama bakıyorum başka araçlarda yapıyor kabullenip devam ediyorum...

hadi ben acemiyim herkes mi acemi...
Yok ya hiç utanmanıza gerek yok;) hatta baktınız patinaja başladı gaza daha çok basın, acemi değilim bilerek yapıyorum havası vermiş olursunuz :). Tabi ön lastikleriniz benimki gibi arkaya göre daha erken biter o ayrı.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2009, 12:06:58 »
amortisörler çok yumuşak diye de olabilir! şimdi gaza bastığımızda, özellikle hızlı kalkacakken ağırlık arkaya yükleniyor, aracın önü biraz havaya kalkıyor, arkalar daha iyi basarken yere önler yumuşuyor, ne kadar hızlı kalkarsak bu durum daha da artıyor...bende V desenli 195 taban lastikler var gaza yüklenince 2. vites sonuna kadar patinaj çekiyor, kışlık lastiklerim pirelli winter carving 175 taban, o lastiklerle hava soğukken uğraşsam da zor çekiyor patinaj..bence lastikle ilgili ancak aracın güç aktarımında sorun var kesinlikle kabul ediyorum..eski lastiklerimle çektiğim birkaç video göstereyim size, 175 taban goodyear GT2, buz pateni için bire bir :D ;

bu videoda 60la giderken patinaj çektiriyorum, 120ye kadar lastikler boşta dönüyor, lastikler 120km hızla dönüyor ama gerçek hızım taş çatlasa 70 :)

bu videoda da patinaj çekiyorum, bu sefer hızım 70km/h ve 140kmye kadar boş dönüyor lastikler...

bu olay çok daha yüksek hızlarda bile oluyordu ıslak havalarda GT 2 ile..bu kasanın ilacı geniş taban, sert süspansiyon, kule gergisi..ciddi anlamda ihtiyacı var..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 27, 2009, 12:14:12 »
benim lastikler 185/60 R14.kalkışta falan pati çekmiyor.ama bir abimin 105 bg lik corollası ile dememiştim 2. vites 5000 d/d'ye geldim 3'e atınca pati çekti araba güçten ^^

trafik kurallarına uyalım
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #19 : Ağustos 27, 2009, 14:28:34 »
benim 114 hp efasane de aynısını yapıyor. Bence sorun değil aracın farkını ortaya koyuyor. Tek sorun lastik aşınması. Yumuşak lastik seçerseniz biraz azalır. Mesela Kışlık lastiklerle benim araç patinaj çekmiyor. karşılaştırılan Diğer araçlar ortalama 100 hp ve 1150 kg civarında. Benim Corolla ise 1060 kg ve 114 hp gücünde. Artı olarak aracın katalizatörü iptal edilmiş. Bu da artı bir güç olarak eklenince araç resmen kuduruyor. Geçenlerde aracımı 2000 cc. vectrası olan bir arkadaşa verdim. Aracı geri getirdiğinde hayretler içersindeydi. Kendinin 2000cc aracının bile böyle kalkmadığından falan bahsetti. Ne de olsa corolla. Boşuna efsane dememişler.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...