Gönderen Konu: AE 101 patinaj  (Okunma sayısı 7014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 patinaj
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2009, 14:40:47 »
ben aracı ilk aldığımda ilk 2 hafta  nerdeyse sürekli patinaj çekerek kalktım, zamanla birbirimize alıştıkça patinaj  çekmeden kalkar oldum, şimdi çok nadir patinaj çekerek kalkıyorum o da gaza aşırı yüklenmeden kaynaklanıyor.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2009, 14:40:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 27, 2009, 14:45:04 »
aslında gaz kadar debriyajı kullanmak da çok etkili patinajda..ae101 çok çok kolay kavrıyor, kavradı diyerek hoop çekince ayağı başlıyor patinaja..biraz daha yumuşak bırakınca debiriyajı gaza çok yüklenseniz de patinaj daha az oluyor, hızlı kalkmak için böyle kalkmanız lazım zaten, yoksa patinaj çekerek hızlı kalkılmaz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 27, 2009, 14:46:04 »
ben kışlıkla da patinaj yapıyorum... :)

kabiliyet meselesi...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ağustos 27, 2009, 14:51:47 »
ben şahsen zevk alıyorum patinajdan, özellikle ani dönüş gerekiyorsa, çok çekerseniz arka sabit sadece burun dönüyor :) (önden çekiş sağolsun :) ) hatta çok gerekiyorsa el frenini çekip yapıyorum bu işlemi, kıçı sabit sadece burnu dönen bir aracım oluyor :)

not: evet lastiklere acımıyorum, bir çoğunuz 4mm profil kalan lastiği hemen değiştirir hatta 6mm profilde değiştirirler, bense 2mmye kadar kullanıyorum, hatta yazlık lastiklerimi ikinci el ve 6mm profille aldım, yol tutuş hiç sevdiğim bir şey değil, aracın kendini kaybetmesini çok severim, virajlarda arkasını bırakmasını ve kontra verip toplamayı (el freni kullanmadan, önden çekişli araçla) fren performansı diyeceksiniz, zaten o yüzden takip mesafesine hep dikkat ederim zorda  bırakmam kendimi...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 27, 2009, 16:26:45 »
ben en çok çukurambardan çetin emeçe çıkılan bi yokuş var ya.... işte orda sıkıntı yaşıyorum..... pati yaparken renkten renge giriyorum ama bakıyorum başka araçlarda yapıyor kabullenip devam ediyorum...

hadi ben acemiyim herkes mi acemi...

Orası inanılmaz bir yer :D Babam ehliyeti aldığımda oraya götürdü beni. Kaçırmadan kalkacaksın diye. Gaza bir asıldım etraf toz duman :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 27, 2009, 16:35:30 »
Orası inanılmaz bir yer :D Babam ehliyeti aldığımda oraya götürdü beni. Kaçırmadan kalkacaksın diye. Gaza bir asıldım etraf toz duman :D

bakınca çok dik görünmüyor ama milleti sinir ediyor.... hyundai ile daha rahat kalkış yapardım toyota da çoğunlukla patinaj oluyor..... tabi birde lada ile kalkışım var ki babam korkudan tavanı delip çıkacaktı arabadan....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #26 : Ağustos 27, 2009, 16:42:03 »

Evet hele yağmurda imkansız gibi bişey patinaj çekmeden kalkmak orda :D

Bir de nenehatun yokuşundaki kırmızı ışıklar var orada da asfalt cam gibi yaz olsun kış olsun hiç farketmiyo.. İster istemez patinajla kalkıyorum ama hoş bi duygu bence de :D

Ayrıca bence biraz dümdüz olmuş asfaltın da suçu var gibi bu konuda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 27, 2009, 17:31:41 »
benim için sorun değil gayet de hızlı kaldırıyorum hiç patinaj çekmiyor.gaz ile debriyaj kombinasyonunu iyi yapmak gerekiyor hepsi bu ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 27, 2009, 17:35:35 »
Cevizlidere caddesi taraflarında da inanılmaz yokuşlar var :D Ne sağ taraf ne sol taraf görünüyor , karşıdan araba geliyor mu göremiyorsun ve dimdik bir yokuşun ucunda kalkıyorsun :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ağustos 27, 2009, 18:00:15 »
benim için sorun değil gayet de hızlı kaldırıyorum hiç patinaj çekmiyor.gaz ile debriyaj kombinasyonunu iyi yapmak gerekiyor hepsi bu ;)
+1..gaz-debriyaj olayında bitiyor her şey..bir keresinde abartı modifiyeli bir citroen xsara ile kırmızı ışıkta kalktık, ben heyecan yaptım geçmeliyim diye, patinaj yüzünden çeyrek boy arkada kalktım, sonra da öyle devam etti..2-3 gün önce de 3.20 coupe ile (e36 kasa) kırmızı ışıkta kalktık, otobana giren kırmızı ışık bu, hiç kasmadan kalktım, patinaj çekmedim sayılır, otobanın çıkışına kadar önündeydim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #30 : Ağustos 27, 2009, 18:39:46 »
yavaş türkayım yerler yaş şekerim.valla bende böle bi sorun yok allaha şükür ayagım çok ayarlıdır.fakat ben gerçekten bu fren olayına taktım arkadaşlar böle zıpkın gibi bi arabada böle fren gerçekten çok kötü ustamın önerisi ise "atom mesafeyi kolluyacan"  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 28, 2009, 00:18:16 »
Ben bazen 2  ile kalkıyorum patinaj çekmesin diye. Yokuşsa el frenini de kullanıyorum patinaj yapmasın diye.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Aralık 22, 2009, 19:50:04 »
bende yokuşlarda mutlaka el freni kullanıyorum yoksa pati kaçınılmaz hele yağmurlu havalarda ve rapmadaysanız ;)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 23, 2009, 14:09:17 »
en güzeli 1.vites 3000 d/d'de bekletip birden basınca patiye düşmesi :) gerçekten çok güzel motor yapmış toyota.birkez daha altını çizmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 23, 2009, 20:15:56 »
en güzeli 1.vites 3000 d/d'de bekletip birden basınca patiye düşmesi :) gerçekten çok güzel motor yapmış toyota.birkez daha altını çizmek lazım.

Burak kardeşim;
 Toyota'nın çok iyi bir motor yaptığı artık rakipleri tarafından bile kabullenildi. Ama yarın aracının aksları bozulduğunda motoru iyi ama yürürü pek kaliteli değil deme lütfen :)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 23, 2009, 20:45:23 »
adem bey ön aksta sorun varsa yapar eğer yoksa motor arabaya fazla geliyordur dert etmeyin
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 23, 2009, 23:16:42 »
Burak kardeşim;
 Toyota'nın çok iyi bir motor yaptığı artık rakipleri tarafından bile kabullenildi. Ama yarın aracının aksları bozulduğunda motoru iyi ama yürürü pek kaliteli değil deme lütfen :)

benim için herşeyi ile kabulümdür corolla.hoş motoru bu kadar iyi yapıp diğer yerlerini baştan savma yapsalardı bugün bu forumda efsane kasa 1 numara diyen arkadaşlarımız olmazdı bence ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 24, 2009, 00:31:35 »
Önce bu bir sorun mu yoksa zevk mi ona karar verelim arkadaşlar :)
Sorun diyorsanız lastiklere aşırı hava basılması, aşırı sert veya eskimiş lastiklerden olur. Sert amortisörler de yarar sağlayabilir. :) Ama yapılabilecekler bir yere kadar. Vites oranlarını değiştirecek halimiz yok. Corolla ağırlığına göre çok güçlü ve görünüşe göre ağırlık merkezi de biraz arkada. Bu araba arkadan çekişli olmalıydı :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Aralık 24, 2009, 00:35:54 »
Önce bu bir sorun mu yoksa zevk mi ona karar verelim arkadaşlar :)
Sorun diyorsanız lastiklere aşırı hava basılması, aşırı sert veya eskimiş lastiklerden olur. Sert amortisörler de yarar sağlayabilir. :) Ama yapılabilecekler bir yere kadar. Vites oranlarını değiştirecek halimiz yok. Corolla ağırlığına göre çok güçlü ve görünüşe göre ağırlık merkezi de biraz arkada. Bu araba arkadan çekişli olmalıydı :)
oyy abi o kadar güzel olurdu ki :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 25, 2009, 23:55:03 »
oyy abi o kadar güzel olurdu ki :) :)

Bmw ve rakipleri  kafayı yerdi  :) Ne  yan  verirdik bea ( ben böylede veriyom  ya )  :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !