0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok dik yokuşta el freni kullanıyorum ama o tam otomatik araçlardada kaydırıyor zaten.[/quote]Hayır.
quote]çok dik yokuşta el freni kullanıyorum ama o tam otomatik araçlardada kaydırıyor zaten.Hayır.Ben de daha önce kullandığım araçlarda buna rastlamamıştım, mmt aldığım gunun ertesinde arkadaşımın camry'sini paşabahçeden kavacık'a çıkartırken denemek için durdum, kalkışta gaza basmayınca geri kaydı. Sanırım vitesten vitese yolun dikliğine göre değişiyor.[/quote]Hayatımda ilk kez otomatik bir araç kullanıyorum. Oda toyota Yokuşta arkaya kayması diye birşey bugüne kadar sözkonusu bile olmadı. El frenini çekerek kalktığımız hiç hatırlamıyorum.Kaldıki çok dik yokuşlarda imdat diyince L ve 1 devreye giriyor...Güzel bir buluş ....selamlar...Özgür
Ben de hep otomatik kullandım, o yüzden artık işin kolayına kaçmak gibi geliyor bana, sonraki arabamı düz vites istiyorum [/quote]Bu şeye benzedi. Elektrikli cam işin kolayına kaçmak gibi geliyor, bir dahakine manuel camlı araba istiyorum.
Ben bazen aynı gün içinde hem mmt, hem düz, hem de tam otomatik vites kullanıyorum. Tam otomatik viteste dik yokuşlarda geri kaçırıyor, ancak yeni nesil araçlarda autohold özelliği varsa geri kaçmıyor. [/quote]Forumlarda kaydırma konusunun üzerinde neden çok duruluyor anlamış değilim. Normal otomatiklerde kaymayı engelleyici olmaz zaten. Ancak arazi araçlarında olur. Frene basmanız gerekmiyor ki araç kaysın. Gaza basarak da sabit tutabilirsiniz arabayı. Üç sistem içinde kalkışları en hassas ayarlayabileceğiniz sistem normal(hidrolik) otomatik.
Klasik otomatiklerde tork konvertörü hiçbir zaman kavramayı tam olarak bırakmadığı için, çok aşırı dik yokuş olmadığı sürece kayma olmaz. Bunun arazi ile falan alakası yok.[/quote]Şimdi Land Cruiser'da geri kaçırmayı engelleyen sistem yok mu?