0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
manuel passattaki hillholderdan bahsediyorsunuz sanırım ?-9 senedir araba kullanıyorum daha hiç herhangi bir balatanın yapıştıgını gormedim duymadım. hani biraz yapıstı diyelim ufak bir gaz ile acılıyor zaten. -kaydırarak bir arac ustunuze geliyorsa bence inip kacmanız en saglıklısı. o arada aracı boşa alsanız ne olacak.-tabiki seyir halinde kitlenmez.-"el freniyle rahatca donmek" sanırım trafik kurallarının dışına cıktık. [/quote] - Soğuk şehirlerde genelde kar eksik olmaz.Kesin olur diye bir şey yok fakat olma ihtimali var.Bu yüzden karlı havalarda el frenini çekip aracı bırakıp gitmemekte yarar var.Peki yapıştı diyelim.Arkalar genelde kampana ve fren sistemi kampanayı yukarı doğru sıkıştırıyor.Lastiğin altı kar olunca sıkışmış bir lastik ne kadar ileri gidebilir.Hee doğrudur.Bunu açma şeklinin bir parçası budur.Ondan önce el frenini 3-4 kere çekip bırakmak sonra bir kez daha yürütmeyi denemek.Ki el freni olmayan araçta bunu yapmak ne kadar mümkün bilemeyeceğim.Olmadı kampanaya çekiçle vurursun.Dediğim gibi zahmetli bir iş...O yüzden en iyisi havanın sıfırın altında olduğunda aracı sadece viteste bırakmak.- Araç üstüne geliyor ve el freniniz çekik aracı sabit tutuyor.Bir duvara çarmış araç ne kadar zarar görürse aynı şekilde aracınız da zarar görür.Ama duvar tekerlekli olursa vurulduğu anda hareket eder ve şiddeti azaltır ve az zarar görür.- Muhtemelen.Adamlar onu yapmışlarsa mutlaka bir çaresini bulmuşlardır ona da.Benim onu sorma amacım bunu nasıl engelledikleri?Sisteminin nasıl çalıştığı?Araç stop ettiğinde lastiklerin gidip gitmediğini algılayan bir teknoloji mi var?Lastikler dönüyorsa kitlemiyor mu?Sorum buydu...- Trafik kuralları arasında el freni çekerek dönmek yasaktır diye bir kural olduğunu zannetmiyorum.Varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim...
Vectra B lerin hepsi 4 fren disk değil.. Makyaj öncesi 1.6 Vectra GL lerin arkalar kampana...[/quote]CD modeliydi
ort 5-5.5L dizel yakıt tüketimi, otomatik vites. bence bundan rahat ve ekonomik araba kullanmanın başka bir yolu yok.5500km oldu aracım, her km sinden çok memnunum, yaşasın dizel yaşasın mmt tesadüf ki benim de 6.aracım oldu toyota, ancak yola geldim demek.[/quote]Havalar soğudu soğuyalı 7 lt nin altına pek inmedi benim ort. (En son 7.1 idi)Tabi bunda kış lastiği deneniyle değişen lastik ölçülerimin de payı vardır.. (185 60 R15 yerine 185 65 R15 kış lastiği takıldı)Bi de şu boşa takma mevzuu.. arabayı yokuş aşağı boşa alma ne kadar legal olabilir ama ne kadar güvenli?
Polisin yanına el freni ile yanaşmak saygısızlıktır bence her şeyden önce.Tamam insan hayatını tehlikeye atacak durumlarda da haklısınız ama boş yolda hangimiz şu güne kadar el freni çekmedi?Bana ilk taşı bu kişi atsın [/quote]