Gönderen Konu: Multi Mode Hakkında  (Okunma sayısı 7122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #20 : Aralık 05, 2006, 21:45:06 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül

manuel passattaki hillholderdan bahsediyorsunuz sanırım ?
-9 senedir araba kullanıyorum daha hiç herhangi bir balatanın yapıştıgını gormedim duymadım. hani biraz yapıstı diyelim ufak bir gaz ile acılıyor zaten.
-kaydırarak bir arac ustunuze geliyorsa bence inip kacmanız en saglıklısı. o arada aracı boşa alsanız ne olacak.
-tabiki seyir halinde kitlenmez.
-"el freniyle rahatca donmek" sanırım trafik kurallarının dışına cıktık.
 [/quote]

- Soğuk şehirlerde genelde kar eksik olmaz.Kesin olur diye bir şey yok fakat olma ihtimali var.Bu yüzden karlı havalarda el frenini çekip aracı bırakıp gitmemekte yarar var.

Peki yapıştı diyelim.Arkalar genelde kampana ve fren sistemi kampanayı yukarı doğru sıkıştırıyor.Lastiğin altı kar olunca sıkışmış bir lastik ne kadar ileri gidebilir.Hee doğrudur.Bunu açma şeklinin bir parçası budur.Ondan önce el frenini 3-4 kere çekip bırakmak sonra bir kez daha yürütmeyi denemek.Ki el freni olmayan araçta bunu yapmak ne kadar mümkün bilemeyeceğim.Olmadı kampanaya çekiçle vurursun.Dediğim gibi zahmetli bir iş...O yüzden en iyisi havanın sıfırın altında olduğunda aracı sadece viteste bırakmak.

- Araç üstüne geliyor ve el freniniz çekik aracı sabit tutuyor.Bir duvara çarmış araç ne kadar zarar görürse aynı şekilde aracınız da zarar görür.Ama duvar tekerlekli olursa vurulduğu anda hareket eder ve şiddeti azaltır ve az zarar görür.

- Muhtemelen.Adamlar onu yapmışlarsa mutlaka bir çaresini bulmuşlardır ona da.Benim onu sorma amacım bunu nasıl engelledikleri?Sisteminin nasıl çalıştığı?Araç stop ettiğinde lastiklerin gidip gitmediğini algılayan bir teknoloji mi var?Lastikler dönüyorsa kitlemiyor mu?Sorum buydu...

- Trafik kuralları arasında el freni çekerek dönmek yasaktır diye bir kural olduğunu zannetmiyorum.Varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim...

Toyota Club Türkiye

Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #20 : Aralık 05, 2006, 21:45:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #21 : Aralık 05, 2006, 22:57:16 »
Şu önden kayan araba gördüğünüzde geri kaçma fikri bence de mantıksız. Yani arkan baya boş olacak ki kaçacaksın.

Fi tarihinde Bir kez önümdeki araba stop edip geri kaçmaya başladı. Korna selektör falan baktım geliyor, taktım geriye kaçmaya çalıştım. Ama arkamdakiler fazla kaçmadı. Amcam gelip çarptı sonunda, bu arada bende arkadakine iyice yaklaşmışım, önden çarpılınca bende arkadakine çaptım bu sefer.

--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #22 : Aralık 05, 2006, 23:53:30 »
ALINTI
Trafik kuralları arasında el freni çekerek dönmek yasaktır diye bir kural olduğunu zannetmiyorum.Varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim...[/quote]
trafikteki insanları ve araçları tehlikeye dusurecek her turlu davranış yasaktır.
 Isterseniz bir trafik polisinin yanına el freni ile yanaşın, bakalım yasak mı değil mi

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #23 : Aralık 06, 2006, 00:29:58 »
Polisin yanına el freni ile yanaşmak saygısızlıktır bence her şeyden önce.Tamam insan hayatını tehlikeye atacak durumlarda da haklısınız ama boş yolda hangimiz şu güne kadar el freni çekmedi?
Bana ilk taşı bu kişi atsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #24 : Aralık 06, 2006, 09:10:00 »
ALINTI
Bu arada disk frenli bir araçta donma kolay kolay olmaz. Balata donan bir materyal değil. O bahsettiğiniz eski kampanalı arabalarda olurdu..[/quote]

kolay olmaz evet, ama ben gördüm! ben gördüm! yıllar önce Ankara Bilkentte, daha lise yılları tabi servis bekliyorum, bir Vectra'nın (B, yani dört disk) arka lastiklerinden biri kilitlenmiş kayarak gidiyordu. Adam indi, baktı, bir iki tekme attı ama birşey olmadı öyle devam etti. Sonra galiba biraz ileridie bir kasis vardı, onun üzerinden geçince düzeldi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #25 : Aralık 06, 2006, 10:58:50 »
nerden nereye, ya işte diyorum ki mmt super birşey. hem az yakıyor hem otomatik sonucunda. daha ne isterim bilemiyorum. şaka maka 20 gunde araç 3000km oldu , biraz dursam iyiolacak.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #26 : Aralık 06, 2006, 11:01:20 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Vectra B lerin hepsi 4 fren disk değil.. Makyaj öncesi 1.6 Vectra GL lerin arkalar kampana...
[/quote]

CD modeliydi
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2007, 23:26:06 »
Benimde 6. aracım corolla 1,4 D-4D MMT. Eğer  arababanızı agresif  kullanmaktan hoşlanmıyorsanız. Tercih edebilirsiniz. Düz vitesliler gibi seri ve atak değil. Ancak kulanımı rahat. Eşimin de rahat kullanabilmesi için bu defa bunu tercih ettim. Kullandıkça arabayı daha iyi tanıyacağım. Kanısındayım. Şu ana kadar yaklaşık 400-500 km arası yol yaptım. Şimdilik bir şikayetim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #28 : Ocak 08, 2007, 09:42:48 »
ort 5-5.5L dizel yakıt tüketimi, otomatik vites. bence bundan rahat ve ekonomik araba kullanmanın başka bir yolu yok.

5500km oldu aracım, her km sinden çok memnunum, yaşasın dizel yaşasın mmt

tesadüf ki benim de 6.aracım oldu toyota, ancak yola geldim demek.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #29 : Ocak 08, 2007, 13:06:05 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
ort 5-5.5L dizel yakıt tüketimi, otomatik vites. bence bundan rahat ve ekonomik araba kullanmanın başka bir yolu yok.

5500km oldu aracım, her km sinden çok memnunum, yaşasın dizel yaşasın mmt

tesadüf ki benim de 6.aracım oldu toyota, ancak yola geldim demek.
[/quote]

Havalar soğudu soğuyalı 7 lt nin altına pek inmedi benim ort. (En son 7.1 idi)
Tabi bunda kış lastiği deneniyle değişen lastik ölçülerimin de payı vardır.. (185 60 R15 yerine 185 65 R15 kış lastiği takıldı)

Bi de şu boşa takma mevzuu.. arabayı yokuş aşağı boşa alma ne kadar legal olabilir ama ne kadar güvenli?
YARİS D-4D M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #30 : Ocak 08, 2007, 13:42:54 »
sevgili dağhan 20 yıldır araba kullanırım
"el freni çekerek dönmek"
şeklinde tanımladığın şeyi hiç yapmadım.
çok basit, sade, renksiz araba kullanırım.

Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Polisin yanına el freni ile yanaşmak saygısızlıktır bence her şeyden önce.Tamam insan hayatını tehlikeye atacak durumlarda da haklısınız ama boş yolda hangimiz şu güne kadar el freni çekmedi?
Bana ilk taşı bu kişi atsın
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #31 : Ocak 08, 2007, 14:10:59 »
7lt mi, ben daha 5.7 L/100km   ustune cıkamadım. allahalla  hemde yaris.  ki ben 5.5 falan diyorum o hızlı gidersem. 5-5.2 eğer acelem yoksa.

ya ben şanslıyım, ya da siz cok hızlı kullanıyorsunuz sanırım.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Multi Mode Hakkında
« Yanıtla #32 : Ocak 08, 2007, 16:55:40 »
Gerçekten el freni çekmek fikri beni çok tedirgin rdiyor Allah korusun kayarken bir yere vursan tamamen facia. Birde bijonlar yalma olmaz öyle yapınca.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))