0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mercek uygulayınca otomatik yükseklik ayarı gerekiyor sanırım. Yoksa arabayı biraz yükleyince diğer sürücüleri kör etmeye başlıyorsunuz.[/quote]reflektorlu arca kit takinca karsidan geleni kor ediyorsun. En iyi cozum mercek takmak. Mercegi monte ederken manuel yukseklik ayarini bozmayacak sekilde bi modifikasyon yapilab;iyor, Farin veya mercegin durumuna gore. Sadece reflektore xenon takinca her durumda goz aliyor.
Ben Alfa'ya o kiti takmayi düsünüyorum.Kisa farlar desensiz ve mercekli zaten. Daha iyi aydinlatacagina süphem yok. Zaten Philips Vision Plus ampül (halojen) taktim araca ve 10-15 metre kadar menzili artti ve daha güclü+homojen bir isik sagliyor.[/quote]selamlar ben bundan 2 ay önce eski arabamı elektirikçiye götürmüştüm oraya daha geçici plakalı alfa 147 geldi ve xenon far taktırdı çok da güzel oldu adama sordum orjinal gibi oluyomu diye oda bana paraya kıyıp 450 ile 500 ytl arasında xenon alırsan orjınalden farkı olmaz dedi bu bilgimi paylaşmak istedim saygılarımla!!!
merhabalarxenonla ilgili daha once yazilanlari okudum. ben de 2 hafta once auris d-4d elegant m/m aldim. daha aracimi bekledigim donemde bayiye xenon maliyetini sormustum. 1500 ytl civarinda oldugunu soylemislerdi. ama toyota nin bu konuda bir anlasma yapmak uzere oldugunu ve fiyatlarin dusecegini soylediler. gecen hafta 1000 km bakimina gittigimde tekrar sordum ve bu kez maliyetin 500 ytl oldugunu soylediler. aracta zaten mercek farlar var. sadece arkaya xenon kiti takilacak yani. taktirmak icin siparisi verdim. ama baska bir arkadasim daha birkac gun once yeni toyotasina xenon taktirdi yetkili serviste. farlardan birinin bazen gec yandigini soyluyor. bu dusuk maliyetler kullanilan yedek parcanin kalitesini ne kadar etkiliyordur? yetkili toyota servislerine ne kadar guvenmeliyiz?konuyla ilgili yorumlarinizi bekliyorum...tesekkurler[/quote]aracınızda mercekli kısa far olduğu için rahatlıkla xenon uygulayabilirsiniz. çokta memnun kalırsınız tavsiye ederim. ucuz mtecler var onlardan da düşünebilirdiniz. ama serviste takılan orijinal ve kalitelidir. arkadaşınızda biri geç yanıyor demişsiniz. bence garantiden değişmesi için başvursun.
aracınızda mercekli kısa far olduğu için rahatlıkla xenon uygulayabilirsiniz. çokta memnun kalırsınız tavsiye ederim. ucuz mtecler var onlardan da düşünebilirdiniz. ama serviste takılan orijinal ve kalitelidir. arkadaşınızda biri geç yanıyor demişsiniz. bence garantiden değişmesi için başvursun.[/quote]disarida taktirdigimda aractaki elektrik sistemi garanti disi kalacagi icin serviste taktirmayi tercih ediyorum. malum 0 km bir araci bu kadar cabuk garanti disi birakmak dogru gelmedi...tesekkur ederim yorumunuz icin.
disarida taktirdigimda aractaki elektrik sistemi garanti disi kalacagi icin serviste taktirmayi tercih ediyorum. malum 0 km bir araci bu kadar cabuk garanti disi birakmak dogru gelmedi...tesekkur ederim yorumunuz icin.[/quote]haklısınız riske girmeye gerek yok. 3 kuruş kar için yarın başınız ağrımasın. yalnız 6000k üstüne çıkmayın. bence 4300k idealdir. çünkü ben xenon siperin ışığı kestiği noktada oluşan mavi ışığı seviyorum. 6000k da bu pek belli olmuyor, çünkü 6000k zaten maviye kaçıyorayrıca aracınızın fotolarını fotoğraflar bölümünde paylaşırsanız seviniriz
haklısınız riske girmeye gerek yok. 3 kuruş kar için yarın başınız ağrımasın. yalnız 6000k üstüne çıkmayın. bence 4300k idealdir. çünkü ben xenon siperin ışığı kestiği noktada oluşan mavi ışığı seviyorum. 6000k da bu pek belli olmuyor, çünkü 6000k zaten maviye kaçıyorayrıca aracınızın fotolarını fotoğraflar bölümünde paylaşırsanız seviniriz [/quote]servise sorarım hangi gucte kullandiklarini...xenonlari da takilsin o zaman guzel resimlerini ceker koyarim aracimin
Benim çalıştığım serviste 6000 8000 farketmeksizin montaj dahil 400ytl'ye takıyorduk xenon'u..Xenon'da ömür meseleside önemli.Mesela adam 1000 saat ömürlü olana 3000 diyor aynı parayı istiyor.O açıdan birazda güven meselesi.Yükseklik ayarı meselesi ise her araçta değişik.Kimi araçlarda kolayca yapılabilirken,kimilerinde yapamayabiliyordu usta.Hiç Toyotaya takmadığımızdan Toyota konusunda bilgim yok.[/quote]Sanırım Toyota Servisinde çalışmıyoruz.Ancak Elektrik bölümünde çalışıyorsanız az çok bana yol gösterebilirsiniz diye düşünüyorum. Aşağıda Vildan hanımın bahsettiği arkadaşı benm aracım elegant ve otomatik yanan far sistemi var.Akşamları iş çıkışımda arabamı çalıştırdığım an farlar devreye giriyor,daha doğrusu girmesi gerekiyor.ilk takılan sette sol taraf 1 hafta içinde 2 defa sağ tarafda bir defa yanmadı ,elle manuel birkaç kez açıp kapatınca devreye giriyor ama..neyse servis geldi yeni bir setle değişti şimdi daha beter oldu akşam her yakışta bir far mutlaka yanmıyor..sizce problem nedir? çözüm nedir? kit ; ''otomotivasyon'' adında çin malı bir takım.6000 k. 400 ytl ye takıldı merceksiz fara..koysepete.com da cyclone ve mtec xenon kitler 150 ytl den başlıyor.bu markalar ne malı biliyormusunuz?sözde 2 sene garantili ve axa oyaktan da 75000 USD aracınız garanti altına alınıyomuş eğer öyleyse hiç gerek yok serviste taktırmama.. zaten takması çokta zor değil kanımca yeterki eliniz farın takıldığı yere ulaşsın..aydınlatmaya gelince,ben yandığı sürece çok memnunum..hem görüş mesafesi,hem netliği çok iyi normal koşullarda tabi,yağmurlu havada biraz düşüyor..siste kulanamadım daha fikrim yok..göz alma olayınıda far ayarından giderebiliyoruz benim aracımda..daha hiç tepkide almadı karşı taraftan gelenlerden,kendim çok kızdığım için o konuya çok özen gösteririm.[quote=vildan acikan]merhabalarxenonla ilgili daha once yazilanlari okudum. ben de 2 hafta once auris d-4d elegant m/m aldim. daha aracimi bekledigim donemde bayiye xenon maliyetini sormustum. 1500 ytl civarinda oldugunu soylemislerdi. ama toyota nin bu konuda bir anlasma yapmak uzere oldugunu ve fiyatlarin dusecegini soylediler. gecen hafta 1000 km bakimina gittigimde tekrar sordum ve bu kez maliyetin 500 ytl oldugunu soylediler. aracta zaten mercek farlar var. sadece arkaya xenon kiti takilacak yani. taktirmak icin siparisi verdim. ama baska bir arkadasim daha birkac gun once yeni toyotasina xenon taktirdi yetkili serviste. farlardan birinin bazen gec yandigini soyluyor. bu dusuk maliyetler kullanilan yedek parcanin kalitesini ne kadar etkiliyordur? yetkili toyota servislerine ne kadar guvenmeliyiz?konuyla ilgili yorumlarinizi bekliyorum...tesekkurler[/quote]
freeformlara xenon uygulaması yasaklansa iyi olur. karşıdakinin gözünü çok rahatsız ediyor, dün gerçekleştirdim yolculukta bi sürü geldi, bende onlara durmadan selektör yaptım[/quote]far yükseklik ayarını alçalttığınız zaman göz almıyor.