Gönderen Konu: emniyet kemeri sesi  (Okunma sayısı 25018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: emniyet kemeri sesi
« Yanıtla #60 : Haziran 03, 2011, 18:23:12 »
Konu emniyet kemerinin takılmaması değil. bence isteyenler şu sinir bozucu ikaz sesini kesebilmeli. Sizi bilemem ben sesi kestim. Emniyet kemeri de takıyorum. İlla beni ikaz eden bir ses olmasına gerek yok. Ehliyeti aldığım 1991 yılından beri emniyet kemeri takmak benim için zaten doğal bir hareket. Ancak çok kısa mesafelerde takmıyorum veya yola çıktıktan sonra kemeri takıyorum. Bu tür durumlarda da bu sesi duymak istemedim. Önceki aracım focus1 de yoktu dolayısıyla corollada da alışamadım ve sesi kestim. Sesi kesmenin bir yöntemi var toka falan takmaya gerek yok. Bilen biliyor öğrenmek isteyene de bulur söylerim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 03, 2011, 18:23:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Haziran 03, 2011, 18:44:21 »
aksine benim araçta da aldığımdan beri kemer takılmayınca ikaz sesi çıkmıyor. 2004 sedan sol. o sesi nasıl dinleyebilirimmm.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 03, 2011, 21:23:40 »
  Gerçekten kısa mesafelerde de olsa, düşük hızlarda da olsa Emniyet Kemeri'ni doğru bir şekilde kullanmak gerekir. Çünkü bazı durumlarda açığa çıkan güçler inanılmaz olabiliyor.

http://www.indyarocks.com/videos/safety-belt-accidents-107045

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 04, 2011, 02:08:02 »
bir arkadaşımın kemer basıncından 2 kaburgası kırıldı

o kadar basınca baya yüksek bir hızla vurdu galiba ? ? ? sizce sağ çıkabilir miydi kemer takmasa ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 04, 2011, 14:37:41 »
o kadar basınca baya yüksek bir hızla vurdu galiba ? ? ? sizce sağ çıkabilir miydi kemer takmasa ?
yok yaa sadece kemer yükseklğini yanlış ayarlamış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Haziran 04, 2011, 14:49:53 »
Konu emniyet kemerinin takılmaması değil. bence isteyenler şu sinir bozucu ikaz sesini kesebilmeli. Sizi bilemem ben sesi kestim. Emniyet kemeri de takıyorum. İlla beni ikaz eden bir ses olmasına gerek yok. Ehliyeti aldığım 1991 yılından beri emniyet kemeri takmak benim için zaten doğal bir hareket. Ancak çok kısa mesafelerde takmıyorum veya yola çıktıktan sonra kemeri takıyorum. Bu tür durumlarda da bu sesi duymak istemedim. Önceki aracım focus1 de yoktu dolayısıyla corollada da alışamadım ve sesi kestim. Sesi kesmenin bir yöntemi var toka falan takmaya gerek yok. Bilen biliyor öğrenmek isteyene de bulur söylerim.
toyotalarda bu sesi kesmenin bir yolu olduğuna göre Hondalardada vardır, bulabilirsen bana söylermisin , bende keseyim şu gıcık sesi
şimdilik tokayla idare ediyorum, ama polis görünce sahte tokayı çıkarıp gerçek kemeri takmak zor ve uzun zaman alıyor, yakalanıp cezayı yemekte var
en iyisi sesi kesmek, İnternetten falanmı buluyorsun nasıl kesileceğini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Haziran 06, 2011, 00:19:03 »
yabancı forumlardan bulmuştum galiba. honda için araştırmadım. bir bakalım varmı imkanı bulabilirsem paylaşırım. sizinki yeni kasa sedan  değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 06, 2011, 00:26:27 »
Hakan Bey,

Paylaştığınız video dan ders çıkartması lazım pek çok kişinin.

Ben "kısa mesafelerde emniyet kemeri takmıyorum" demeyi "günde yarım paket sigara içiyorum ne olacak" demeye benzetiyorum.
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Haziran 06, 2011, 00:34:34 »
Evet Yekta 2008 model yeni kasa civic

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #70 : Haziran 06, 2011, 01:07:33 »
Hakan Bey,
Paylaştığınız video dan ders çıkartması lazım pek çok kişinin.
Ben "kısa mesafelerde emniyet kemeri takmıyorum" demeyi "günde yarım paket sigara içiyorum ne olacak" demeye benzetiyorum.

o videonun gerçeğini yaşadım ben ve belki de emniyet kemeri sayesinde hayattayım. Ancak konu bu değil. Kimse emniyet kemeri takmayın demiyor. Kaldı bu video'dan çıkartılacak tek ders emniyet kemeri takmayan kişinin başına gelenler olmamalı. Sözkonusu kazada kavşağa laylaylom, kontrolsuz ve hızlanarak giren bir bayan sürücünün kendi sağından gelen aracı görmemesi (sağdan direksiyonlu araç) ve dikkatsizliği de tartışılmalı. Olayın İngiltere'de geçtiğini varsayarsak "Sürücülerin kavşaklarda, tek yönlü yollarda ve meydanlardaki göbeklerde dönüş yaparken ekstra dikkat sarf etmeleri gerekir. Araç sürücüleri, kavşak noktalarını geçerken önce sağa, sonra sola bakmayı unutmamalıdırlar, sinyal verirken de önce sağ sinyali kullanmaları gerekir."

günde 2paket sigara içip 80 yaşına kadar yaşamış kişi de bu bakış açısıyla haklıdır. Trafiğe çıkan kişilerin %50 den fazlasının doğru dürüst araç kullanamadığını iddia ediyorum ben. Bunun yanında emniyet kemeri hiçbirşey. Bırakın istemeyen ikaz sesini kessin. İkaz sesi ile seyahat eden kişinin kaza yapma olasılığı, kemer takmayıp sessiz giden kişiden daha fazladır diye bir tez de ortaya atılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 07, 2011, 00:45:33 »
ortalama şehir içi hızı 40-50 km/h, hadi daha da düşürelim, bazı yerlerde daha da hızlı fakat dur-kalklarla 25-30km/h, kemer takmayıp araç kullanmanın sonuçlarını denemek adına sadece 15km/h hızla başınızı duvara durun, çok küçük bir fikir verir kanımca,, emniyet kemeri hayata bağlar, kısa mesafe bile olsa,,
bir de şu kemeri koltuğun arkasından veya önünden bağlayanlar var ya, en çok onlar izlemeli bu videoları, ama o da yetmez sanırım, başlarına gelmedikçe kıymetini anlamazlar, hatta bazen bi kaza yapsalar da izlesem diyorum, vursalar şöyle ağaca duvara filan, sinir oluyorum görünce,, >:(
sesi de kesmenin tek yolu, kontağı çevirmeden kemeri yuvasına takmak, çok bişeye gerek yok yani,,
iyi günler, sağlıklı kazasız sürüşler,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 07, 2011, 10:31:41 »
Arkadaşlar bende kemer kullanan biriyim ama arabayı bazen 1km. kullanıp kapatıyorum çok yakın bir yerde alışveriş yapıyorum ve hiç araba yok gideceğim yolda çok güvenli bir yer ama bu bib bib sesi benide delirtiyor,bu sesle ilgili yorumları okudum kemerle ilgili kaygılarınızı anlıyorum,şehir içide olsa takmak gerek ben zaten kullanıyorum,lakin kapatmalıyım yoksa sinirden kaza yapacağım türker arkadaşın payşaltığı bilgiyi denedim(kontağı aç,kapat düğmeye 12sn. basılı tut falan)ama olmadı sanırıım bu yöntem 2011 makyajlı kasada olmuyor başka bir yöntem bileniniz varmı? Lütfen kemer kullanmakla ilgili kaygıları yazmayın bi itfaiyeci olarak yeterince araç kazalarına müdahale ediyor sıkışan yaralıyı araçtan dışarı çıkarıyoruz emin olun benim kadar kazaya tanık olmamışsınızdır.yani kemer takmamanın sonuçlarının farkındayım...teşekkürler şimdiden..   
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Haziran 07, 2011, 12:09:15 »
ortalama şehir içi hızı 40-50 km/h, hadi daha da düşürelim, bazı yerlerde daha da hızlı fakat dur-kalklarla 25-30km/h, kemer takmayıp araç kullanmanın sonuçlarını denemek adına sadece 15km/h hızla başınızı duvara durun, çok küçük bir fikir verir kanımca,, emniyet kemeri hayata bağlar, kısa mesafe bile olsa,,
bir de şu kemeri koltuğun arkasından veya önünden bağlayanlar var ya, en çok onlar izlemeli bu videoları, ama o da yetmez sanırım, başlarına gelmedikçe kıymetini anlamazlar, hatta bazen bi kaza yapsalar da izlesem diyorum, vursalar şöyle ağaca duvara filan, sinir oluyorum görünce,, >:(
sesi de kesmenin tek yolu, kontağı çevirmeden kemeri yuvasına takmak, çok bişeye gerek yok yani,,
iyi günler, sağlıklı kazasız sürüşler,,

alp o şekilde kemer takanları kafana takma, canını o düşünmüyorsa kaygısı bize düşmemeli, her ne kadar sinirini bozmuş olsada "kemer takmayanların yapacağı kazadan yada mağduriyetten haz almamamız gerekir"... sanırım dilin sürctü :)

"kemer güvenlik içindir" deriz, fakat araç park ederken kemer takılmasınıda istemeyiz :)
sadece tercih meselesi derken bile bunun bizi; "güvenli tercih" yada "güvenliksiz tercih" şeklinde düşünmeye sevk etmesi gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Haziran 07, 2011, 13:38:14 »
alp o şekilde kemer takanları kafana takma, canını o düşünmüyorsa kaygısı bize düşmemeli, her ne kadar sinirini bozmuş olsada "kemer takmayanların yapacağı kazadan yada mağduriyetten haz almamamız gerekir"... sanırım dilin sürctü :)

"kemer güvenlik içindir" deriz, fakat araç park ederken kemer takılmasınıda istemeyiz :)
sadece tercih meselesi derken bile bunun bizi; "güvenli tercih" yada "güvenliksiz tercih" şeklinde düşünmeye sevk etmesi gerek...

Yok , adam sadist :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 07, 2011, 14:48:36 »
aslında kemal beyin dediği gibi olmuş, biraz sadistçe sanırım ama cidden canını düşünmeyenin tasası da bana düşmez ama ne yapayım, sinirleniyorum görünce; yani o şekilde biri kaza yapmış, başını cama/direksiyona vurmuş filan, görsem inanın yardım etmek içimden gelmiyor, önlem alma, sonra böyle olsun,, (yanlış anlaşılmasın, yardım etmem demiyorum, bu bir insanlık görevi,, hepten sadist bir imaj oluşturmak istemem, okadar da değil canım yani :D )
neyse işin özü, kemer şart,, :D
ha ama ne bileyim o sinyal 10km/h hızın üstünde çalışsa mesela, mesela 20km/h hızın üstüne çıkınca bağırmaya başlasa, muhammed beyin dediği gibi park ederken ötmesi sinir bozucu, yerden göğe kadar haklısınız o konuda,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 07, 2011, 14:58:53 »
o videonun gerçeğini yaşadım ben ve belki de emniyet kemeri sayesinde hayattayım. Ancak konu bu değil. Kimse emniyet kemeri takmayın demiyor. Kaldı bu video'dan çıkartılacak tek ders emniyet kemeri takmayan kişinin başına gelenler olmamalı. Sözkonusu kazada kavşağa laylaylom, kontrolsuz ve hızlanarak giren bir bayan sürücünün kendi sağından gelen aracı görmemesi (sağdan direksiyonlu araç) ve dikkatsizliği de tartışılmalı. Olayın İngiltere'de geçtiğini varsayarsak "Sürücülerin kavşaklarda, tek yönlü yollarda ve meydanlardaki göbeklerde dönüş yaparken ekstra dikkat sarf etmeleri gerekir. Araç sürücüleri, kavşak noktalarını geçerken önce sağa, sonra sola bakmayı unutmamalıdırlar, sinyal verirken de önce sağ sinyali kullanmaları gerekir."

günde 2paket sigara içip 80 yaşına kadar yaşamış kişi de bu bakış açısıyla haklıdır. Trafiğe çıkan kişilerin %50 den fazlasının doğru dürüst araç kullanamadığını iddia ediyorum ben. Bunun yanında emniyet kemeri hiçbirşey. Bırakın istemeyen ikaz sesini kessin. İkaz sesi ile seyahat eden kişinin kaza yapma olasılığı, kemer takmayıp sessiz giden kişiden daha fazladır diye bir tez de ortaya atılabilir.

Yekta Bey,

Öncelikle eski veya yeni fark etmez geçirdiğiniz trafik kazası için çok geçmiş olsun. Allah tekrarından saklasın.

Video ya gelecek olursak siz o video dan anlattığınız kadar çok ders çıkarabilirsiniz, bende saygı duyarım. Ama benim çıkaracağım tek ders "emniyet kemeri takmayan birinin kafasını arababanın ön camından başlayarak kafatasını kırarcasına heryere çarptığıdır."

Hatta bununla yetinmeyip yanındaki kişiyede şiddetle, kafa, göz, ağız, burun kollayamadan çarptığıdır. Yani sadece kendini değil yanında ki insanı bile tehlikeye attığıdır.

Emniyet kemeri takılı olsaydı izlediğimiz şey olmayacaktı. Yani kavşağa şöyle girdi, trafik şurdan akıyordu başka bir konudur.

"Efendim kısacası benim için bu kadar basittir o video."

Saygılar,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #77 : Haziran 08, 2011, 16:33:03 »
Alıntı
Emniyet kemeri takılı olsaydı izlediğimiz şey olmayacaktı. Yani kavşağa şöyle girdi, trafik şurdan akıyordu başka bir konudur.
"Efendim kısacası benim için bu kadar basittir o video."

Keşke o kadar basit olsa da emniyet kemeri takan hiç kimse bu tür kazalardan yara almadan kurtulsa. Önemli nokta şu kaza olmadan engellenebilir mi? Minority Report filminde hatırlayacağınız gibi suçlular suçu işlemeden tutuklanıyordu, bir takım kehanet vs ile. ilgili videolarda emniyet kemeri takmazsanız kafanız pinpon topu gibi oraya buraya çarpar mesajı açıkça belli. Bunu zaten kimse inkar etmiyor. Öte yandan bu araçta atıyorum airbag açılsa idi kafası yine öyle cama çarpar mıydı veya araçta kapı içinde çelik barların olmaması elemanı ikiye bölüp bu videoyu emniyet kemeri takma kampanyasında kullanılamaz hale getirebilir miydi.

Dip Not: Kemal Bey, honda civic için yaptığım küçük araştırma sonucu bu sesi iptal etmenin bir takım yöntemleri var. Koltuğun altındaki soketi çıkarmak, dashboardu sökerek ilgili devreye müdahale etmek gibi. Ama toka takmanın dışında tavsiye edilen edilen bir bilgi bulamadım. Corolla 2007-2010 arası kasalar gibi bir dizi prosedür ile bu işi yapmak mümkün görünmüyor. Ben babamın köyde trafikten uzak bahçesine gidip gelmek için kullandığı Renault Kangoo'da da bu sesi kesmenin bir yolunu bulamadım. (bahçe dağda sayılır ve kangooyu tümsek, çukurla dolu taşlı dar yola koşmaktan kaçınmaz sanki sanırsın 4x4)  Zaten kulakları ağır işittiği için de alışmış umursamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Temmuz 01, 2011, 14:03:42 »

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, uçurumdan taklalar atarak deniz kıyısına uçtu. İkaz sesini susturmak için emniyet kemerini koltuğun arkasından takan sürücü 34 yaşındaki Özcan Kalkan, kaza sırasında otomobilden fırlayarak öldü.

Kaza, saat 02.00 sıralarında Zonguldak- İstanbul Karayolu’nun Alaplı çıkışında meydana geldi. Özcan Kalkan, Ereğli’den Ankara’daki nişanlısının yanına gitmek üzere arkadaşının 67 LP 993 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Kalkan’ın aşırı hız yaptığı iddia edilen otomobili, yol çalışması nedeniyle stabilize durumda olan yolda kontrolden çıktı. Otomobil, takla atarak yaklaşık 50 metrelik uçurumdan deniz kıyısına uçtu. Kaza sırasında otomobilin içinde savrularak camdan dışarıya fırlayan Özcan Kalkan, ağır yaralandı.

Kazayı gören akaryakıt istasyonu çalışanları, 112 Acil Servis’e haber verdi. Gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Kalkan, ambulansla Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özcan Kalkan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kazada hurdaya dönen otomobil, ekipler tarafından yapılan çalışma sonucu deniz kıyısından yola çıkarıldı.

İncelemede, kaza sırasında otomobilden fırlayan Özcan Kalkan’ın, emniyet kemerinin ikaz sesini susturmak için kemeri koltuğunun arka tarafından geçirip aparata taktığı saptandı. Otomobil otoparka çekilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Temmuz 01, 2011, 14:07:48 »
Hava yastıkları neden açılmadı acaba ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah