0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir arkadaşımın kemer basıncından 2 kaburgası kırıldı
o kadar basınca baya yüksek bir hızla vurdu galiba ? ? ? sizce sağ çıkabilir miydi kemer takmasa ?
Konu emniyet kemerinin takılmaması değil. bence isteyenler şu sinir bozucu ikaz sesini kesebilmeli. Sizi bilemem ben sesi kestim. Emniyet kemeri de takıyorum. İlla beni ikaz eden bir ses olmasına gerek yok. Ehliyeti aldığım 1991 yılından beri emniyet kemeri takmak benim için zaten doğal bir hareket. Ancak çok kısa mesafelerde takmıyorum veya yola çıktıktan sonra kemeri takıyorum. Bu tür durumlarda da bu sesi duymak istemedim. Önceki aracım focus1 de yoktu dolayısıyla corollada da alışamadım ve sesi kestim. Sesi kesmenin bir yöntemi var toka falan takmaya gerek yok. Bilen biliyor öğrenmek isteyene de bulur söylerim.
Hakan Bey,Paylaştığınız video dan ders çıkartması lazım pek çok kişinin.Ben "kısa mesafelerde emniyet kemeri takmıyorum" demeyi "günde yarım paket sigara içiyorum ne olacak" demeye benzetiyorum.
ortalama şehir içi hızı 40-50 km/h, hadi daha da düşürelim, bazı yerlerde daha da hızlı fakat dur-kalklarla 25-30km/h, kemer takmayıp araç kullanmanın sonuçlarını denemek adına sadece 15km/h hızla başınızı duvara durun, çok küçük bir fikir verir kanımca,, emniyet kemeri hayata bağlar, kısa mesafe bile olsa,,bir de şu kemeri koltuğun arkasından veya önünden bağlayanlar var ya, en çok onlar izlemeli bu videoları, ama o da yetmez sanırım, başlarına gelmedikçe kıymetini anlamazlar, hatta bazen bi kaza yapsalar da izlesem diyorum, vursalar şöyle ağaca duvara filan, sinir oluyorum görünce,, sesi de kesmenin tek yolu, kontağı çevirmeden kemeri yuvasına takmak, çok bişeye gerek yok yani,,iyi günler, sağlıklı kazasız sürüşler,,
alp o şekilde kemer takanları kafana takma, canını o düşünmüyorsa kaygısı bize düşmemeli, her ne kadar sinirini bozmuş olsada "kemer takmayanların yapacağı kazadan yada mağduriyetten haz almamamız gerekir"... sanırım dilin sürctü "kemer güvenlik içindir" deriz, fakat araç park ederken kemer takılmasınıda istemeyiz sadece tercih meselesi derken bile bunun bizi; "güvenli tercih" yada "güvenliksiz tercih" şeklinde düşünmeye sevk etmesi gerek...
o videonun gerçeğini yaşadım ben ve belki de emniyet kemeri sayesinde hayattayım. Ancak konu bu değil. Kimse emniyet kemeri takmayın demiyor. Kaldı bu video'dan çıkartılacak tek ders emniyet kemeri takmayan kişinin başına gelenler olmamalı. Sözkonusu kazada kavşağa laylaylom, kontrolsuz ve hızlanarak giren bir bayan sürücünün kendi sağından gelen aracı görmemesi (sağdan direksiyonlu araç) ve dikkatsizliği de tartışılmalı. Olayın İngiltere'de geçtiğini varsayarsak "Sürücülerin kavşaklarda, tek yönlü yollarda ve meydanlardaki göbeklerde dönüş yaparken ekstra dikkat sarf etmeleri gerekir. Araç sürücüleri, kavşak noktalarını geçerken önce sağa, sonra sola bakmayı unutmamalıdırlar, sinyal verirken de önce sağ sinyali kullanmaları gerekir."günde 2paket sigara içip 80 yaşına kadar yaşamış kişi de bu bakış açısıyla haklıdır. Trafiğe çıkan kişilerin %50 den fazlasının doğru dürüst araç kullanamadığını iddia ediyorum ben. Bunun yanında emniyet kemeri hiçbirşey. Bırakın istemeyen ikaz sesini kessin. İkaz sesi ile seyahat eden kişinin kaza yapma olasılığı, kemer takmayıp sessiz giden kişiden daha fazladır diye bir tez de ortaya atılabilir.
Emniyet kemeri takılı olsaydı izlediğimiz şey olmayacaktı. Yani kavşağa şöyle girdi, trafik şurdan akıyordu başka bir konudur."Efendim kısacası benim için bu kadar basittir o video."