Gönderen Konu: emniyet kemeri sesi  (Okunma sayısı 25017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
emniyet kemeri sesi
« : Ağustos 20, 2009, 16:53:02 »
arkadaşlar anahtarsız sistemle çalışan corollamda,şehiriçi kullanımlarda emniyet kemeri takılmadığında gelen sesi kesmek istiyorum  bi yolu var mıdır?

Toyota Club Türkiye

emniyet kemeri sesi
« : Ağustos 20, 2009, 16:53:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: emniyet kemeri sesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2009, 17:01:44 »
 Bu sesi kesmeye çalışmanızı tavsiye etmem. Sonuçta bu sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için düşünülmüş bir sistemdir.
+1
Yine de bazen küçük şehirlerde, kasabalarda sürekli kemer takmak sinir bozucu olabiliyor. Bildiğim kadarıyla servislerde yaptıranlar vardı eski kasalara. Bunlarda da muhtemelen bir yolu vardır Murat Hocam ;) Serviste eğer nazınızın geçeceği biri varsa bir teklif edin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2009, 17:02:37 »
  Bu sesi kesmeye çalışmanızı tavsiye etmem. Sonuçta bu sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için düşünülmüş bir sistemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2009, 17:08:34 »
+ 100000000000
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2009, 17:31:25 »
Ben Yeni Nesil Corolla sayesinde emniyet kemerine alıştım, Allah ihtiyaç duyurmasın ama ençok şehir içinde ihtiyaç duyulan emniyet kemerininin uyarı ikazını kapattırmamanızı ve şehir içi, şehir dışı herzaman emniyet kemerinizi takmanızı öneririm. Sizin iyi araç kullanmanız ya da şehir içinde dikkatli olmanız kemere ihtiyacınız olmadığı anlamına gelmez. Trafik canavarlarının şehir içinde terör örgütü militanları gibi gezdiğini unutmayın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ağustos 20, 2009, 17:37:20 »
arkadaşlar anahtarsız sistemle çalışan corollamda,şehiriçi kullanımlarda emniyet kemeri takılmadığında gelen sesi kesmek istiyorum  bi yolu var mıdır?

sanki ben bu filmi daha öncede görmüştüm :D

dostum sen boşver ötmesini falan tak kemerini kafan rahat olsun.bellı bir süre sonra alışkanlık yapıyor zaten...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2009, 17:41:44 »
emniyet kemerinin faydasının bilincindeyim ama bende kapatmıştım sesi kilometre sıfırlama bayorsunuz kontagı açıp kapatarak b  harfi çıkmasını saglayıp saga sola döndürlerek yapılıyordu ama bu sefer katranda kırmızı lambası yanıyorgoogle aratırsan bulursun ben emniyet kemerine takılan plastikten aldım daha iyi oluyor takacağım zaman onu çıkartıp  kullanıyorum sistem devamlı aktif oluyor diğer türlü pasife alıyorusunuz buda bence güvenli değil o aparatta aksesurcılar satılıyor 3-5 tl bir şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2009, 17:46:36 »

dostum sen boşver ötmesini falan tak kemerini kafan rahat olsun.bellı bir süre sonra alışkanlık yapıyor zaten...
şaban abim benim :D sen de böyle bir muhabbet ardından tamam tamam takıyorum demiştin :D

arkadaşlar anahtarsız sistemle çalışan corollamda,şehiriçi kullanımlarda emniyet kemeri takılmadığında gelen sesi kesmek istiyorum  bi yolu var mıdır?

sitedeki yorumlara katılmakla beraber size de çok hak veriyorum, ben de o uyarıdan hoşlanmıyorum, garajdan çıkarıp kapının önüne gelirken bile ötüyor, çıldırtıyor, o ötmesin diye 30km hızın altında gitmek zorunda kalıyorum falan..o sesi kesmenin bir yolu var, bu sitede bunu anlatmazlar da, yapmanızı desteklemezler de..o yüzden cevabınız bu sitede malesef yok ancak donanımhaber forumunda yer alması lazım sanırım o uyarının kesilmesiyle ilgili bir yazı..ben tavsiye etmiyorum, o ses sayesinde yan koltuğunuza oturan misafirlerinize kemer taktırabilirsiniz veya alışkanlığınız yoksa siz detakmaya başlarsınız
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 20, 2009, 17:49:16 »
emniyet kemerinin faydasının bilincindeyim ama bende kapatmıştım sesi kilometre sıfırlama bayorsunuz kontagı açıp kapatarak b  harfi çıkmasını saglayıp saga sola döndürlerek yapılıyordu ama bu sefer katranda kırmızı lambası yanıyorgoogle aratırsan bulursun ben emniyet kemerine takılan plastikten aldım daha iyi oluyor takacağım zaman onu çıkartıp  kullanıyorum sistem devamlı aktif oluyor diğer türlü pasife alıyorusunuz buda bence güvenli değil o aparatta aksesurcılar satılıyor 3-5 tl bir şey
sizin o plastik takmanız da sistemi pasif bırakmak oluyor! airbag o tokanın yerine takılmasına göre çalışmıyor, emniyet kemerindeki gergi ile alakalı, kemer gerilmedikçe isterseniz plastik takın isterseniz koltuk arkasından kemer takın isterseniz de anlattığınız yöntemle sesi kesin...her türlü sistemi pasif bırakıyorsunuz, kendi güvenliğinizle oynuyorsunuz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2009, 17:51:04 »
Bence sesi kesmek için emniyet kemerini takmak daha iyi. Hem ses olmaz hem daha güvenli :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 20, 2009, 19:42:28 »
  Hatırladın değil mi Şaban abi.Abi istersen açtığın konunun linkini buraya ekle.Arkadaşımız orayı okusun...
Halamın eşi Salı günü sabah ŞEHİR İÇİNDE sıkışık trafikte 2 viteste giderken arkadan gelen kamyonu çarpması sonucu,emniyet kemerinin bağlı olmaması nedeni ile önce direksiyona çarpıyor.Çarpmanın etkisi ile hızlanan araba önündeki otobüse çarpıyor.KAmyon ve otobüs arasında sıkışıp kalan arabada,eniştem pinpon topu gibi bir öne bir arkaya savrulmuş.Bu savrulma ve çarpma anında arabanın şoför koltuğu iki ayrılmış.Yani kırılmış.Ve bu kaza küçük bir şehirde yaşandı.
  Bence siz gelin o sesi kemerinizi takarak kesin
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2009, 21:31:06 »
murat bey kendini hiiiç yorma bu forumdan emniyet kemeri hack konusunda sana ekmek çıkmaz :D sonuçta hayatlar söz konusu.ben yada diğerleri bunun teknik olarak çaresini bilsekte söyleyemeyiz.ben doğru yolu buldum inşallah sizde bulursunuz...
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/emniyet-kemerinin-bip-bip-bippppp-eziyeti/
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2009, 21:49:19 »
murat bey kendini hiiiç yorma bu forumdan emniyet kemeri hack konusunda sana ekmek çıkmaz :D sonuçta hayatlar söz konusu.ben yada diğerleri bunun teknik olarak çaresini bilsekte söyleyemeyiz.ben doğru yolu buldum inşallah sizde bulursunuz...
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/emniyet-kemerinin-bip-bip-bippppp-eziyeti/
  Teşekkürler Şaban abi :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #14 : Ağustos 20, 2009, 22:31:36 »
eh başka sözede gerek yok
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #15 : Ağustos 21, 2009, 08:28:05 »
Bunları izledikten sonra eminim yatarken bile emniyet kemeri takarsın.  :)
Not : Üçüncü videoda şehir içiydi.
Videolar çok eğitici elinize sağlık.  :alkis:
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 21, 2009, 10:30:35 »
özcan eline sağlık çok güzel görüntüler, bundan sonra araçda tekken bırak  kendi koltuğumun kemerini, diğer koltuğun kemerlerinide üzerime takacağım  :lol:
bende de aynı sorun vardı,sorun diyorum ki gerçekden ilk başlar çok can sıkıcı oluyordu,iptal ettir diyenler vardı... bunu iptal ettirmemenin faydasını ufaklığımızın üzerinde gördüm,araça  bindiğimizde bana her defasında taktığım kemeri soruyordu,bende her defasında anlatıyordum,arkada otururken onada kemer takıyordum ve bu çok hoşuna gidiyordu, birgün beraber kısa mesafe gidecektim,arkaya oturttum ve hareket etttim ki bir çığlık bir ağlama, bişey oldu diye çok korktum,"baba kemerimi tak" diye bizimki ağlıyor,tamam oğlum az kaldı desemde yemedi,arabayı mecbur durdurup kemerini takmak zorunda kaldım ve kemeri takar takmaz çoçuk standby konumuna geçti :) biraz sinirlensemde yeni yetişen nesilin ufak yaşda bu bilinci almaya başlaması çok güzel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 21, 2009, 12:47:47 »
  1988 yılından beri istisnasız takıyorum desem  :) Bende o kadar alışkanlık yapmış ki geçen gün site içinde arabanın yerini değiştiriyordum.Durduğumda devriye gezen güvenlik görevlisi "site içinde de mi kemer takıyorsunuz" diye şaşkınlık içeren bir soru sordu bana.İşte bu kadar bir alışkanlık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ağustos 21, 2009, 17:54:59 »
ilk bende alismamistim cok sacma geliyordu ozellikle kısa mesafelerde
Ama simdi alistim hatta takmayınca rahatsiz oluyorum
Eger bu ses olmasa alisamazdim
Ayrica bir yontemler bulup bu sistemi iptal etmek daha tehlikeli
OZellikle sisteme kemer takili gibi yapmak yaptirmak cok tehlikeli
cunku abs ve aktif gergili emniyet kemerleri ona gore calisiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ağustos 21, 2009, 18:06:41 »
cevaplar için çok sağolun arkadaşlar.

çok klasik bir söz olucak ama inanın bana yaşadığım yerde çok gereksiz  :o

20.000 civarında nüfusu olan bir ilçede yaşıyorum,zaten şehiriçi ortalama hızım 40 km civarında... haliyle güvenlikten ziyade önceliğim konforum... ortalama bi yolculuk 5 dakika sürüyo ve 2 dakika emniyet kemeri sesi harbiden bayıyo  :blink: