Gönderen Konu: emniyet kemeri sesi  (Okunma sayısı 25021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: emniyet kemeri sesi
« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2009, 18:12:50 »
Bence toyota ve diğer araba firmaları bi yardımı olur diye düşünmüş ama yinede cogu kimseye yaranamıyorlar değilmi ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2009, 18:12:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #21 : Ağustos 21, 2009, 18:17:02 »
 Bu sesi kesmeye çalışmanızı tavsiye etmem. Sonuçta bu sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için düşünülmüş bir sistemdir.
Ben Yeni Nesil Corolla sayesinde emniyet kemerine alıştım, Allah ihtiyaç duyurmasın ama ençok şehir içinde ihtiyaç duyulan emniyet kemerininin uyarı ikazını kapattırmamanızı ve şehir içi, şehir dışı herzaman emniyet kemerinizi takmanızı öneririm. Sizin iyi araç kullanmanız ya da şehir içinde dikkatli olmanız kemere ihtiyacınız olmadığı anlamına gelmez. Trafik canavarlarının şehir içinde terör örgütü militanları gibi gezdiğini unutmayın.

sanki ben bu filmi daha öncede görmüştüm :D

dostum sen boşver ötmesini falan tak kemerini kafan rahat olsun.bellı bir süre sonra alışkanlık yapıyor zaten...

Bu kadar yoruma bu cevaba diyecek tek şey;

cevaplar için çok sağolun arkadaşlar.

çok klasik bir söz olucak ama inanın bana yaşadığım yerde çok gereksiz  :o

20.000 civarında nüfusu olan bir ilçede yaşıyorum,zaten şehiriçi ortalama hızım 40 km civarında... haliyle güvenlikten ziyade önceliğim konforum... ortalama bi yolculuk 5 dakika sürüyo ve 2 dakika emniyet kemeri sesi harbiden bayıyo  :blink:

Toka takın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 21, 2009, 19:12:01 »
   Hocam o halde toka takın gitsin.Klavyemize yazık :) daha fazla yazmaya gerek yok diye düşünüyorum
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 21, 2009, 20:02:23 »
   Hocam o halde toka takın gitsin.Klavyemize yazık :) daha fazla yazmaya gerek yok diye düşünüyorum
+1 madem öyle, ben çarmışma testlerinin 50km hızla yapıldığını ve o testteki mankenlerin kemerlerinin bağlı olduğunu söyleyim, karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpışırsanız ikinizin de hızının 40 olduğunu varsayarsak çarpışma hızı düz antıkla 80km olacak ortalama ağırlıkta bir yetişkin iseniz bir filden çok daha ağır bir şekilde fırlayacaksınız, camdan dışarıya fırlayacaksınız, airbag patlamayacak..neyse sorunuzun cevabı ;

- yolcu ön koltuğuna oturun (kapılar kapalı emniyet kemerleri boşta)
- kontağı gösterge ışıkları yanıncaya kadar çevirip (teybin açık olma kademesi) getirip 3 sn bekleyin(1001 1002 1003 şeklinde sayabilirsiniz)
- 3 saniye sonra tekrar kontağı kapayın
-tekrar kontagı odo sayacının oldugu 2.kademeye kadar(toplam km nin gözüktüğü yer) açın
- toplam km nin gözüktüğü ODO sayacının ışığı görünür görünmez düğmeye 12 saniye basılı tutun
- 12 sn sonra odo sayacındaki elinizi bırakmadan sürücü emniyet kemerini takın; Ekranda B-on yazısı çıkacak___tekrar basılınca b-off olacak
ve işlem tamam...Her iki taraftada ses yok...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 21, 2009, 20:18:06 »
Sizi önce bu konuyu incelemeye...
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/10-saniyenizi-ayirin-hayatinizi-kurtarin/

Daha sonra bu yazıyı tekrar okumaya davet ediyorum...
Unutmayın! Hayatınız boyunca ölümlü bir trafik kazası geçirme olasılığınız % 33' tür. Rus ruletinde bile bu oran %17'dir
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2009, 21:47:46 »
+1 madem öyle, ben çarmışma testlerinin 50km hızla yapıldığını ve o testteki mankenlerin kemerlerinin bağlı olduğunu söyleyim, karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpışırsanız ikinizin de hızının 40 olduğunu varsayarsak çarpışma hızı düz antıkla 80km olacak ortalama ağırlıkta bir yetişkin iseniz bir filden çok daha ağır bir şekilde fırlayacaksınız, camdan dışarıya fırlayacaksınız, airbag patlamayacak..neyse sorunuzun cevabı ;

- yolcu ön koltuğuna oturun (kapılar kapalı emniyet kemerleri boşta)
- kontağı gösterge ışıkları yanıncaya kadar çevirip (teybin açık olma kademesi) getirip 3 sn bekleyin(1001 1002 1003 şeklinde sayabilirsiniz)
- 3 saniye sonra tekrar kontağı kapayın
-tekrar kontagı odo sayacının oldugu 2.kademeye kadar(toplam km nin gözüktüğü yer) açın
- toplam km nin gözüktüğü ODO sayacının ışığı görünür görünmez düğmeye 12 saniye basılı tutun
- 12 sn sonra odo sayacındaki elinizi bırakmadan sürücü emniyet kemerini takın; Ekranda B-on yazısı çıkacak___tekrar basılınca b-off olacak
ve işlem tamam...Her iki taraftada ses yok...

türkay sen ne yaptın dostum.bu hack olayını hepimiz biliyoruz ama söylememiştik. mesuliyet almış olmamak için bildiğimizi kendimize saklamak bazen en doğru hareket olur diye düşünüyorum.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ağustos 22, 2009, 00:33:48 »
öyle de şaban abi baksana bu kadar insan bir sürü yorum yapmış hala gereksiz diyor, tokadan daha güvenli yine bu hack olayı, kemer takmak istemez hiç toka takınca ama bu yöntemde yine kırmızı ışık yanıp sönecek sadece ötmesi susacak..kemer takmasına engel yok, toka taksa tokayı çıkarıp kemeri takmak istemeyecek..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #27 : Ağustos 22, 2009, 00:43:06 »
öyle de şaban abi baksana bu kadar insan bir sürü yorum yapmış hala gereksiz diyor, tokadan daha güvenli yine bu hack olayı, kemer takmak istemez hiç toka takınca ama bu yöntemde yine kırmızı ışık yanıp sönecek sadece ötmesi susacak..kemer takmasına engel yok, toka taksa tokayı çıkarıp kemeri takmak istemeyecek..
haklısın işin birde o tarafı var.
kes kardeşim sen kemerin sesini kes.bir anlık bir dikkatsizliğin sonucu bir yere vurursan yanında oturan sevdiğin birisi yada sen camdan bir ok gibi dışarıya fırlarsan yada fırlarsa belkı ozaman ne demek istediğimizi anlarsın.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2009, 05:09:39 »
   Klavyenizin tuşlarına yazık beyleeerrrr.Yararlı bir şey için eskitin o tuşları.İnadım inat takmayacağım diyor.Türkay senide esefle kınıyorum.Böyle bir bilgi veripte neden mesuliyet altına giriyorsun ki.?Bir gün burada "kaza yaptım,kemerim bağlı omadığı için falan-filan oldu" diye yazarsa vicdanen rahatsız olmayacakmısın.Kendine nasıl hesap vereceksin.Yazdıkların burada kalacak daima.Aleyhine delil olarak bile kullanılır.Bence yazdığın o mesajı düzelt :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2009, 09:34:36 »
herkesin kendi tercihi
COROLLA SEDAN:
Yan taraftaki ön koltuga otur kapılar kapalı
Kilometre düğmesine bas,basılı tut 30sn.
kontak çevir, motoru çalıştırma
sürücü kemerini tak ekranda b-on yazısı gelir
tekrar Kilometre düğmesine bas b-off olarak yazı değişir
motoru çalıştır ve ekrana ODO yazısı ile arabanızın kM. görünene kadar bekleyip kemeri sök ve motoru kapatın

Artık kemer ikaz sesi çalmayacaktır sadece ikaz lambası ses olmadan yanıp sönmeye devam edecektir.Lambayı devredışı bırakmak olmaz çünkü lamba aynı zamanda airbag lerin durumunuda göstermektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ağustos 22, 2009, 10:38:27 »
Emniyet kemeri takılı olmayınca aırbag de acılmıyor değilmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2009, 10:45:37 »
   Klavyenizin tuşlarına yazık beyleeerrrr.Yararlı bir şey için eskitin o tuşları.İnadım inat takmayacağım diyor.Türkay senide esefle kınıyorum.Böyle bir bilgi veripte neden mesuliyet altına giriyorsun ki.?Bir gün burada "kaza yaptım,kemerim bağlı omadığı için falan-filan oldu" diye yazarsa vicdanen rahatsız olmayacakmısın.Kendine nasıl hesap vereceksin.Yazdıkların burada kalacak daima.Aleyhine delil olarak bile kullanılır.Bence yazdığın o mesajı düzelt :) :)
içim çok rahat olcak özcan abi, baksana kaç kişi söylemiş hala gereksiz diyor, zaten ben o mesajda da tam anlamıyla neler olacağı 40 km hızla bile gidiyor olsa başına neler geleceği yazıyor ben daha ne yapayım..
herkesin kendi tercihi
COROLLA SEDAN:
Yan taraftaki ön koltuga otur kapılar kapalı
Kilometre düğmesine bas,basılı tut 30sn.
kontak çevir, motoru çalıştırma
sürücü kemerini tak ekranda b-on yazısı gelir
tekrar Kilometre düğmesine bas b-off olarak yazı değişir
motoru çalıştır ve ekrana ODO yazısı ile arabanızın kM. görünene kadar bekleyip kemeri sök ve motoru kapatın

Artık kemer ikaz sesi çalmayacaktır sadece ikaz lambası ses olmadan yanıp sönmeye devam edecektir.Lambayı devredışı bırakmak olmaz çünkü lamba aynı zamanda airbag lerin durumunuda göstermektedir.
beş mesaj yukarda yazmıştım..bir de lambayı devre dışı bırakmak olmaz çünkü lamba airbaglerin durumunu gösteriyor dediniz, bunu anlayamadım..lamba kemer takılı mı onu gösterir, kemer takılı değilse de airbag patlamaz, airbag patlaması için kemerin gerilmesi lazım, ister koltuk arkasından tak, ister kemer takıp üstüne otur, ister toka tak, ister sistemi hackle (bizim yazdığımız yöntemle) o kemer düzgün bir şekilde takılmadıkça airbagler patlamayacaktır zaten..lambanın airbag durumunu göstermesi konusunu biraz açmanızı isteyeceğim
Emniyet kemeri takılı olmayınca aırbag de acılmıyor değilmi ?
açılmıyor ramazan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 22, 2009, 11:55:33 »
  Gökhan bey, Profil bilgileriniz girmeniz mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 22, 2009, 16:26:08 »
  Gökhan bey, Profil bilgileriniz girmeniz mümkün mü?
  Gökhan bey'den bende ricada bulundum ama pek umursamıyor Hakan abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 24, 2009, 09:52:00 »
konu neredeyse özünden çıkıp "emniyet kemerinin sesini yeterki  keselim ve kemer takmaya devam edelim"  gibi birşey olacak... şunu hatırlatmakda fayda var "kimi insanlar yaptıkları trafik kazalarında, kemerdeki o gıçık ses sayesinde hayatda kalabiliyorlar"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 24, 2009, 11:26:29 »
nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 24, 2009, 12:44:35 »
nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
   İşte sözün özü budur :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 24, 2009, 13:00:08 »
kıyıda kenarda silik kalmış parçacılarda kemer tokası satılıyor , tanesi 1 liraya
(Benden duymamış ol)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 24, 2009, 13:28:59 »
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ağustos 24, 2009, 13:53:51 »
cevaplar için çok sağolun arkadaşlar.

çok klasik bir söz olucak ama inanın bana yaşadığım yerde çok gereksiz  :o

20.000 civarında nüfusu olan bir ilçede yaşıyorum,zaten şehiriçi ortalama hızım 40 km civarında... haliyle güvenlikten ziyade önceliğim konforum... ortalama bi yolculuk 5 dakika sürüyo ve 2 dakika emniyet kemeri sesi harbiden bayıyo  :blink:
kazalar ne yazık ki sadece sizin kusurunuzdan olmamakta. damarlarında 200 promil alkol akan yada aşırı hızla hatalı sollama yapan bir abimizle her an tanışma fırsatınız ülkemizde yüksek. adı üstünde kaza, yani sizin öngöremediklerinizden meydana gelen anlık bir olay. hele büyük bir kaza ise, şanslıysanız, tedbirinizi de aldıysanız aracınızdan çıkabiliyorsunuz yoksa istatistiklerde bir rakam olarak yerinizi alıyorsunuz. lütfen bana bişey olmaz demeyin.
emniyet kemerini kandırmaya yönelik aparatlar hayati derecede tehlikelidir. airbag-emniyet kemeri birlikte çalışmak üzere üretilmiştir. emniyet kemeri takılı değilken airbag açılmaz çünkü kaza anında başınız direksiyona vurmaktadır (eğer araçtan fırlamadıysanız) ve bu anda bomba gibi açılacak bir airbag başınıza hareket yönünüzün ters yönünde müthiş bir darbe yapacak ve büyük ihtimalle boynunuz kırılacaktır. olay rahatsız edici sesi susturmaktan çok daha hayati bir konudur.

ARACI KANDIRMAK İÇİN TAKILAN TOKA ÖLÜMCÜL BİR HATADIR