0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhammet bey, telefonların geç açılması noktasında ne yazık ki asıl problemin bu hatların gereğinden fazla rahatsız edilmesi diye tahmin ediyorum. birkaç polis arkadaşımın aktardığını ben de size aktarayım;kedim ağaca çıktı aşağı inmiyor, yardım eder misinizaracım bozuldu, şu anda .... mevkideyim, en yakın tamirci nerede?maç yaparken arkadaşım düşmek suretiyle yaralandı yardım edermisinizburada yangın varşu anda yoldayız, araç kullanıyorum, eşim doğum yapıyor. yardımcı olur musunuz?bu şekilde hattın gereksiz meşgül edilmesi sonucunda emniyet personelinin karşılaştıkları sorunları dinledikçe ağlanacak halimize gülmüştüm. problem gerçekten polis ile alakasız ve polis niye burayı aradınız diye sorunca verilen cevap daha da kötü; "çünkü ilgili yerin hangi kurum olduğunu yada ilgili kurumun numarasını bilmiyorum"ağlanacak halimize önce gülüp daha sonra durum aslında çok ciddi diye üzülerek düşünmüştüm.
Amerikan 911 gibi bir hat kuracaklardı sözde.
şimdiye dek bir kaç defa 155 i aramak durumunda kaldım telefonuma cevap geldi....geldi gelmesine de şikayetimle ilgili sorunumla ilgili hiçbirşey yapılamadı o da ayrı mesele...
işin gerçeği gerçekden üzücü davranışlara maruz kalıyorlar ama böyle yapıyorlar diye bir telefona 2 dk damı cevap verilir ki benim durumum acil değildi diyelim,acil durumda polise ihtiyacı olan ne insanlar var,155 i arayıp dalga geçmek isteyenler nasılsa yine ararlar...
mehmet bey daha beteri 112 de yaşanıyor onuda ekleyeyim... 112 de çalışmadım ama arkadaşların nöbetlerine giderdim birkaç defada ilgili birimin şikayeti soruşturmasında muhakkik olmuştum... neler olurdu neler.....155 inde aynı sıkıntıları yaşadığına inanırım.... ama işte.. bu gerçekler sorunu çözmüyor....
kusura bakma muhammet hocam bir şey yazmayı unutmuşum. mevcut bağlı hat sayısı operator sayısının çok çok üzerinde. yani bir memur arkadaş bir telefona cevap verirken sizin hat beklemeye alınıyor. o telefonu kapattığı zaman sizin aramanızdan haberdar olup cevap verebiliyor. yani onları telefona cevap vermedikleri durum demeyelim de cevap veremedikleri durum dersek daha doğru olacaktır. eksik yazım nedeniyle oluşan yanlış anlaşılma için kusuruma bakmayın
o zaman tamam anlarım diyeceğim ama bunu ilgili kişiler görmüyormu, abi o kadar polisden santrale çek birazda, hat fazla ise ilgili makamlar bunu dengelemek durumunda değilmi...
haklısın ancak onların iç işleyişini bilemediğim için birşey diyemiyorum. ben sadece daha önca ilgili birimlerde çalışan birkaç kişiden duyduğumu aktarmak istedim. ve yukardada dediğim gibi bu noktada birçok öneri olabilir, bir tanesini siz bu şekilde açıkladınız
muhammet bey şu an itibariyle sizi tanımıyoruz haberiniz olsun....
o zaman ben incelemeye tabi tutulmadan önce yazdıklarımı sileyim
ankarada birkaç aradım gayet ilgili davranmışlardı