Gönderen Konu: 155 polis imdata ulaşmanın zorluğu  (Okunma sayısı 2917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
155 polis imdata ulaşmanın zorluğu
« : Ağustos 18, 2009, 10:01:43 »
son 2 haftadır acil durumlar için 2 defa 155 polisi aradım,inanın telefon çalıyor ama bir türlü açan olmuyor... ihtiyac olunduğunda hemen ulaşamayacaksam niye 155 var ki anlamadım...

Varan-1
geçenlerde sokakda beklerken bir aracın içinden kadın kafasını çıkartarak çığlık attı "beni kaçırıyorlar,yardım edin" diye,araçtakiler kafasını hemen içeri soktular ve hızlı gidiyorlardı, abi 155 i aradım telefon çalıyor,çalıyor ama birtürlü açan olmuyor,yanımda enişte vardı,bide sen ara ben yanlış arıyorum galiba dedim, abi yok bir türlü  açan olmuyor bende sonuna kadar bekleyim dedim, 2 dk 15 sn sonra telefonu açtılar,durumu izah edene kadar adamlar istanbulu terketmişlerdir zaten...

Varan-2
Geçenlerde akşam üzeri eve dönüş yolunda ışıklarda beklerken araçın bir tanesi sağımdan sıkıştıra sıkıştıra yanaştı,araçdaki 2 kişi aralarında küfürlü konuşmalar yapıyordu ki  birden içki dikkatimi çekti,sürekli götürüyorlar... derken aynı renk araçdan bir tane daha geldi ve birbirlerine laf atıyorlar,diğer araçdada 4 kişi var,araç plakalarıda arka arkaya seri,şirket aracı gibi(34xx6873-34xy6874 gibi) bu insan bozmalarının bir araç kullanmaları var,kesin birine kaza yaptıracaklar dedim,hemen 155 i aradım ama abi yok açmıyorlar,iş yavaşlatma eylemi yapıyorlar,grevdeler sanki, aşağı yukarı 2 dk yakın tel.çaldıkdan sonra açtılar, polise içkili kullanılan araç bilgileri ile gidiş istikametini verdim ama gelin görünki sinirimdende  öldüm... umarım böyle kişilerle karşılaşmazsınız...

Toyota Club Türkiye

155 polis imdata ulaşmanın zorluğu
« : Ağustos 18, 2009, 10:01:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: 155 polis imdata ulaşmanın zorluğu
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2009, 10:09:48 »
şimdiye dek bir kaç defa 155 i aramak durumunda kaldım telefonuma cevap geldi....

geldi gelmesine de şikayetimle ilgili sorunumla ilgili hiçbirşey yapılamadı o da ayrı mesele... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2009, 10:31:17 »
muhammet bey, telefonların geç açılması noktasında ne yazık ki asıl problemin bu hatların gereğinden fazla rahatsız edilmesi diye tahmin ediyorum. birkaç polis arkadaşımın aktardığını ben de size aktarayım;

kedim ağaca çıktı aşağı inmiyor, yardım eder misiniz
aracım bozuldu, şu anda .... mevkideyim, en yakın tamirci nerede?
maç yaparken arkadaşım düşmek suretiyle yaralandı yardım edermisiniz
burada yangın var
şu anda yoldayız, araç kullanıyorum, eşim doğum yapıyor. yardımcı olur musunuz?

bu şekilde hattın gereksiz meşgül edilmesi sonucunda emniyet personelinin karşılaştıkları sorunları dinledikçe ağlanacak halimize gülmüştüm. problem gerçekten polis ile alakasız ve polis niye burayı aradınız diye sorunca verilen cevap daha da kötü; "çünkü ilgili yerin hangi kurum olduğunu yada ilgili kurumun numarasını bilmiyorum"

ağlanacak halimize önce gülüp daha sonra durum aslında çok ciddi diye üzülerek düşünmüştüm.

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2009, 10:37:14 »
Amerikan 911 gibi bir hat kuracaklardı sözde.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2009, 10:56:29 »
muhammet bey, telefonların geç açılması noktasında ne yazık ki asıl problemin bu hatların gereğinden fazla rahatsız edilmesi diye tahmin ediyorum. birkaç polis arkadaşımın aktardığını ben de size aktarayım;

kedim ağaca çıktı aşağı inmiyor, yardım eder misiniz
aracım bozuldu, şu anda .... mevkideyim, en yakın tamirci nerede?
maç yaparken arkadaşım düşmek suretiyle yaralandı yardım edermisiniz
burada yangın var
şu anda yoldayız, araç kullanıyorum, eşim doğum yapıyor. yardımcı olur musunuz?

bu şekilde hattın gereksiz meşgül edilmesi sonucunda emniyet personelinin karşılaştıkları sorunları dinledikçe ağlanacak halimize gülmüştüm. problem gerçekten polis ile alakasız ve polis niye burayı aradınız diye sorunca verilen cevap daha da kötü; "çünkü ilgili yerin hangi kurum olduğunu yada ilgili kurumun numarasını bilmiyorum"

ağlanacak halimize önce gülüp daha sonra durum aslında çok ciddi diye üzülerek düşünmüştüm.

işin gerçeği gerçekden üzücü davranışlara maruz kalıyorlar  ama böyle yapıyorlar diye bir telefona 2 dk damı cevap verilir ki benim durumum acil değildi diyelim,acil durumda polise ihtiyacı olan ne insanlar var,155 i arayıp dalga geçmek isteyenler nasılsa yine ararlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2009, 10:58:16 »
  Tesadüfün böylesi olur. Bu akşam saat 02.00 de 4-5 kişi içmiş nara atıyorlar.Birbirlerine alkış tutuyorlar. Bir müddet sabrettim, devam edince saat 03.00 sıralarında cep telefonumdan 155'şi aradım. Karşıma bayan çıktı ve ''buyrun 112'' dedi.Yanlışmı aradım diye tekrar aradım. Yine 112.
   Hatlar çok meşgul olduğu için bize düşüyor, sabit ev telefonu varsa oradan arayın dediler. Ev telefonundan aradım. Bu sefer hem 112 'deki bayanın sesi, hemde 155' deki polisin sesi geldi. Neyse bir müddet sonra bayanın sesi kayboldu.Uykulu bir polisle karşı karşıya geldim,derdimizi ancak anlatabildik.İlçe, semt, sokak ismi derken 2-3 dakikada bununla geçti.Böyle saçma bir şey olurmu? Ben ev telefonundan aramasaydım nasıl ulaşabilecektim? Çok önemli bir olay olsaydı vakit kaybından kim bilir neler olabilirdi?
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2009, 10:59:20 »
Amerikan 911 gibi bir hat kuracaklardı sözde.

bende yıllardır bunu hep duydum ama elini taşaltına atan yok ki...

şimdiye dek bir kaç defa 155 i aramak durumunda kaldım telefonuma cevap geldi....

geldi gelmesine de şikayetimle ilgili sorunumla ilgili hiçbirşey yapılamadı o da ayrı mesele... :D

hande hanım yapmayın,bırakın sorunun hallolmasını 155 den size cevap geldi diye şampanya bile patlatmanız gerek...  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2009, 11:01:10 »
mehmet bey daha beteri 112 de yaşanıyor onuda ekleyeyim... 112 de çalışmadım ama arkadaşların nöbetlerine giderdim birkaç defada ilgili birimin şikayeti soruşturmasında muhakkik olmuştum... neler olurdu neler.....

155 inde aynı sıkıntıları yaşadığına inanırım.... ama işte.. bu gerçekler sorunu çözmüyor....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2009, 11:05:41 »
işin gerçeği gerçekden üzücü davranışlara maruz kalıyorlar  ama böyle yapıyorlar diye bir telefona 2 dk damı cevap verilir ki benim durumum acil değildi diyelim,acil durumda polise ihtiyacı olan ne insanlar var,155 i arayıp dalga geçmek isteyenler nasılsa yine ararlar...

kusura bakma muhammet hocam bir şey yazmayı unutmuşum. mevcut bağlı hat sayısı operator sayısının çok çok üzerinde. yani bir memur arkadaş bir telefona cevap verirken sizin hat beklemeye alınıyor. o telefonu kapattığı zaman sizin aramanızdan haberdar olup cevap verebiliyor. yani onları telefona cevap vermedikleri durum demeyelim de cevap veremedikleri durum dersek daha doğru olacaktır. eksik yazım nedeniyle oluşan yanlış anlaşılma için kusuruma bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2009, 11:10:54 »
mehmet bey daha beteri 112 de yaşanıyor onuda ekleyeyim... 112 de çalışmadım ama arkadaşların nöbetlerine giderdim birkaç defada ilgili birimin şikayeti soruşturmasında muhakkik olmuştum... neler olurdu neler.....

155 inde aynı sıkıntıları yaşadığına inanırım.... ama işte.. bu gerçekler sorunu çözmüyor....

evet hande hanım, bununla ilgilide bir kaç sefer birşeyler duymuştum. ben o nedenle ilgili birimlerde çalışan arkadaşlara yüklenmek yerine, vatandaşın ihtiyacı olduğunda ilgili yere ulaşamamasına neden olan kişilere (hattı gereksiz meşgul edenlere) yüklenmeyi tercih ederim

tabikii sorunun başka çözümleri de olabilir. ilgili birimlere daha fazla personel istihdam edilmesi gibi. sizlerinde farklı çözüm önerileri mutlaka olacaktır. yani olayı tüm ayrıntılarıyla değerlendirmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2009, 11:12:34 »
kusura bakma muhammet hocam bir şey yazmayı unutmuşum. mevcut bağlı hat sayısı operator sayısının çok çok üzerinde. yani bir memur arkadaş bir telefona cevap verirken sizin hat beklemeye alınıyor. o telefonu kapattığı zaman sizin aramanızdan haberdar olup cevap verebiliyor. yani onları telefona cevap vermedikleri durum demeyelim de cevap veremedikleri durum dersek daha doğru olacaktır. eksik yazım nedeniyle oluşan yanlış anlaşılma için kusuruma bakmayın

o zaman tamam anlarım diyeceğim ama bunu ilgili kişiler görmüyormu, abi o kadar polisden santrale çek birazda, hat fazla ise ilgili makamlar bunu dengelemek durumunda değilmi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2009, 11:15:59 »
Benim de başıma geldi bir keresinde. Çok geç açılmıştı telefonum.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2009, 11:18:40 »
o zaman tamam anlarım diyeceğim ama bunu ilgili kişiler görmüyormu, abi o kadar polisden santrale çek birazda, hat fazla ise ilgili makamlar bunu dengelemek durumunda değilmi...

haklısın ancak onların iç işleyişini bilemediğim için birşey diyemiyorum. ben sadece daha önca ilgili birimlerde çalışan birkaç kişiden duyduğumu aktarmak istedim. ve yukardada dediğim gibi bu noktada birçok öneri olabilir, bir tanesini siz bu şekilde açıkladınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 18, 2009, 11:47:14 »
haklısın ancak onların iç işleyişini bilemediğim için birşey diyemiyorum. ben sadece daha önca ilgili birimlerde çalışan birkaç kişiden duyduğumu aktarmak istedim. ve yukardada dediğim gibi bu noktada birçok öneri olabilir, bir tanesini siz bu şekilde açıkladınız

şahsım adına 155 i istanbul emniyetine şikayet ettim,aslında şikayet de değil sadece bu durumda madur olunan insanlar çok oluyor çözüm üretmenizi bekliyor şeklinde oldu...
şikayetden dolayı şimdi buraya geliyorlarmış kelepçeleyip götürüp,ergenekon sanığı olarak yargılanırmışım... olmaz demeyin herşey olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2009, 11:52:41 »
o zaman ben incelemeye tabi tutulmadan önce yazdıklarımı sileyim  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2009, 11:57:04 »
muhammet bey şu an itibariyle sizi tanımıyoruz haberiniz olsun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2009, 12:00:53 »
muhammet bey şu an itibariyle sizi tanımıyoruz haberiniz olsun....

nası yani, teessüf ederim hande hanım 2 dk sattınız, sizide alıp götürsünler,buradan yazayım benim bildiğimi hande hanımda biliyor,kendisi hem şahitim,hem tanığımdır,onuda götürün derim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 18, 2009, 12:02:57 »
o zaman ben incelemeye tabi tutulmadan önce yazdıklarımı sileyim  :rofl: :rofl:

valla ne yapalım, yapacak 1 şey yok, orada da vakit geçirecek bi forum buluruz heralde,tanıdık olduğu zaman bi başka olur :) el ele gireriz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 18, 2009, 12:15:24 »
ankarada birkaç aradım gayet ilgili davranmışlardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2009, 12:21:51 »
ankarada birkaç aradım gayet ilgili davranmışlardı

bölgesel anlamda hizmette fark olabiliyor sanırım,gerçi hizmet diyorum ama acil durum yardımı demek daha doğru sanırım, istanbulun yoğunluğundan safsaklanıyoruz diyeceğim olmayacak...