Geçenlerde bende E-5 de giderken Corsa kullanan bir davar milleti sıkıştır sıkıştra, zigzag çizerek gidiyor. Aradım 155 i ama açmadı kimse. Günlerden pazardı. Corsayı kullanan daha önce kafayı kırmış galiba boyunlukla ( Onun gibisine tasma yakışır) geziyordu ama kafa kalın olunca akıllanmıyorlar.
Ben her aradığımda hemen ulaşıyorum.Bazen kazma bir memur çıkabiliyor telefona.Bir gün aradım önümde bir Ford Transit okul servisi sol şeriti kapatmış diğer şeritler boş olmasına rağmen.Biz normal sollamadaydık.Selektör ve kornalara aldırmıyor adam.155'i aradım durumu izah ettim.Kazma abimizin bana sordugu soru ise "ben ne yapabilirim,ne yapmamı istiyorsunuz" oldu.Yaşadığımız olay Çiftlik kavşağı ile Batıkent kavaşağı arasında yaşandı.
Bazende aradığımda örnek ışık ihlali şikayetinde bulunacağım.Kimi memur "kişi yapmadığına dair karşı dava açarsa şahit olurmusunuz" diye soruyor.Evet derseniz şikayeti kabul ediyor.hayır derseniz de kabul etmiyor.Kimiside bu soruyu sormuyor bile."Plakası,aracın marka modeli ve rengi" sorularını soruyorlar teşekkür deyip kapatıyorlar.
Babam emniyet personeli.Bir gün yanındayken 155'in sorumlu müdürü geldi.155 personelinden bir bayan arabasını orta yere park edip gidiyormuş.Bıraktığı yer dar bir yolun sonunda ki manevra alanı.Buda ekip arabaları ve diğer araçların manevra yapmasına engel oluyor.Babam müdür ile sohbet ederken bayanın birazda agresif bir yapıya sahip olduğunu söyledi.Müdür "böyle agresif bir bayanın 155 gibi halka hizmet sunan birimde ne işi var.Halka'da agresif davranırsa olmaz.Buda polisin kötü imaj sahibi olmasına neden olur.Yerini değiştirelim o zaman" dedi.Benim ağzım açıkta şaşkın şaşkın müdüre baktım.Aslında olması gereken bu ama herkes bunun tam tersi bir tutum takındıkları için doğru olanı görünce şaşırıp kalıyoruz
Geçenlerde bende E-5 de giderken Corsa kullanan bir davar milleti sıkıştır sıkıştra, zigzag çizerek gidiyor. Aradım 155 i ama açmadı kimse. Günlerden pazardı. Corsayı kullanan daha önce kafayı kırmış galiba boyunlukla ( Onun gibisine tasma yakışır) geziyordu ama kafa kalın olunca akıllanmıyorlar.
hasan abi,demekki o akıllanmamış,öyle hareketler yaparak değil boyun kırmak başka bişeyleri görmek istemenin peşindedir...
Bazende aradığımda örnek ışık ihlali şikayetinde bulunacağım.Kimi memur "kişi yapmadığına dair karşı dava açarsa şahit olurmusunuz" diye soruyor.Evet derseniz şikayeti kabul ediyor.hayır derseniz de kabul etmiyor.Kimiside bu soruyu sormuyor bile."Plakası,aracın marka modeli ve rengi" sorularını soruyorlar teşekkür deyip kapatıyorlar.
Babam emniyet personeli.Bir gün yanındayken 155'in sorumlu müdürü geldi.155 personelinden bir bayan arabasını orta yere park edip gidiyormuş.Bıraktığı yer dar bir yolun sonunda ki manevra alanı.Buda ekip arabaları ve diğer araçların manevra yapmasına engel oluyor.Babam müdür ile sohbet ederken bayanın birazda agresif bir yapıya sahip olduğunu söyledi.Müdür "böyle agresif bir bayanın 155 gibi halka hizmet sunan birimde ne işi var.Halka'da agresif davranırsa olmaz.Buda polisin kötü imaj sahibi olmasına neden olur.Yerini değiştirelim o zaman" dedi.Benim ağzım açıkta şaşkın şaşkın müdüre baktım.Aslında olması gereken bu ama herkes bunun tam tersi bir tutum takındıkları için doğru olanı görünce şaşırıp kalıyoruz 
bana bugüne kadar herhangi bir şahitlikden bahsetmemişlerdi...
özcan benim babamda emniyet personeli,emekli oldu... en doğrusu o işte çok güzel bi yaklaşım sunmuş, o müdür eli öpülesi müdürmüş...
İki defa 155'i aradım ikisindede olumlu sonuç aldım.
Birinde parka bir kamyon girmişti aradım ihbar ettim adresi verdim iki adet ekip geldi çok kısa bir sürede.
Amca batmış bir ekip daha geldi havada hafiften yağmur yağıyor.Polisler arkadan iterek çıkarmışlardı kamyonu.Amma küfür etmişlerdir bana bilmiyorum.
İkincisinde trafik kazası için aradın 155'te sorun yokta gelen memurlardan fırça yemiştim.Gelmedikleri için sürekli arayarak onları şikayet etiğim için fırça atmışlardı bana.hihoho bir de koca reflektörümün üstün den geçmişledi bi sakatlık olduğunu anlamıştım.Arabadan inerinmez 155'i kim aradı diye soruyordu memur arkadaşlar.
Güzel ve faydalı bir paylaşım.
Bende bir kaç defa aradım. Çok etkili bir şekilde olaylara müdahale ettiklerine bizzat şahit oldum. Ancak bazen gerçekten hattaki memur görevinin gereklerini yerine getirecek durumda olmayabiliyor telefondan edindiğim izlenim kadarı ile. İşte onlara durumu anlatmak işkence olabiliyor. Bence bu bölüm için memurların seçilmesi ve gerekli eğitimi almaları gerekiyor. Bu konuda bir eksiklik olabilir. Yani hattaki kişi ne sorması gerektiğini, nasıl sorması gerektiğini vs. iyi bilmeli. Tabi tüm bu hizmetlerin tek elden yürütülmesinin ve oradaki personelin özellikli olmasının çok faydası olur. Bu gelişme umarım yakın zamanda olur.
Diksiyonu düzgün,halka ilişkiler konusunda bilgi sahibi ve tecrübeli olmalı,sinirleri alınmış,kanun ve kuralları iyi bilen vasıflı polis memurlarını koymalılar.Bu halk ile polis arasındaki olumsuz durumları düzeltir,halka karşı güven tazelemiş olurlar (tüm birimler için) Yani Yunus polisleri gibi nitelikli memurlar seçilmeli.
Aynı olayda Yunus Polislerinin tarzı:
-Bey efendi sorun nedir,nasıl yardımcı olabiliriz,size bunu yapanı gördünüz mü,beyefendi şikayetçimisiniz ? gibi bir yaklaşım(mağdur belli durumda)
Mavi gömlekli Polis yaklaşımı:
-Ne oldu sana,bunu yapanı gördün mü,kardeşim şikayetçimisin,tamam dağılın kalabalık yapmayın kardeşim
Burada alınan eğitim tarzından bahsediyorum.Yoksa insan ayrımı falan yapmıyorum.Böyle kibar ve nezaketli Mavi gömlekli poliste var illaki