Gönderen Konu: Tv Kanalları ve Programlar  (Okunma sayısı 2160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Tv Kanalları ve Programlar
« : Ağustos 17, 2009, 18:07:47 »
  Selam.
 Uzun süredir böyle bir konu açmayı düşünüyordum. Başka bir konuda da (Deprem) Mehmet arkadaşımızın da söylediği bu soruyu sormamızın artık gerekli olduğunu düşündürdü bana.
 Sizce Tv. kanallarında yapılan programlar halkımızı gerçekten bilgilendirme, doğruya yöneltme görevini üstlenebiliyor mu? Yoksa dejenerasyon daha çok mu? Sizce gerek programlar, gerek çıkan haberler yanlı mı işleniyor, tarafsızca mı? Çocukların de Tv. karışında olabileceği (belli saatlerde) yeterince düşünülüyor mu?
 Özetle sizlerin bu konuda olumlu ya da olumsuz fikirleri nelerdir. İyi şeyler nasıl daha iyi olabilir, kötü bulunan şeylerde nasıl düzeltilebilir. Lütfen sadece sorunları değil olası çözümleride paylaşırsak daha faydalı olur kanısındayım.

Not: Lütfen Kişi ya da Kurumları rencide edici aktarımlardan, gerçek ve tüzel kişi isimlerinden kaçınalım.

Toyota Club Türkiye

Tv Kanalları ve Programlar
« : Ağustos 17, 2009, 18:07:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Tv Kanalları ve Programlar
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2009, 18:10:39 »
kimse kusura bakmasın ama türk tv kanallarını bir kaç istisna hariç izlemek uyuşturucu kullanmak gibi bir şeydir.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2009, 19:34:03 »
kimse kusura bakmasın ama türk tv kanallarını bir kaç istisna hariç izlemek uyuşturucu kullanmak gibi bir şeydir.

aynen
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2009, 19:42:36 »
Yararlı bir program yok ki tv'de varsa ben denk gelmedim. Dansözlerin sunduğu garip acayip programlar var 1 tanesini de izlemem ama izleyene saygı duyarım.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2009, 19:49:50 »
sadece uyutuluyoruz benzin kaç para oldu kimse sesini cıkarmadı o satıldı bu satıldı kimse sesini cıkarmadı maşallah programlarımız bazı acı şeyleri söylemektense eğlendirmeyi seçiyor herkes bi menfaatin peşine düşmüş memleket elden gidiyor kimse bunları konuşmuyor daha doğrusu konuşamıyor susturuluyor
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2009, 20:54:42 »
şahsen ben kendim 5. boyut sır kapısı vb. dizileri izliyorum pek faideli oluyorlar... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2009, 21:13:10 »
  Sporu kesinlikle çok sevmeme rağmen özellikle hafta sonları sadece futbol ligi yorumlarının ve o kadar uzun uzaya, tekrar tekrar verilmesini anlamıyorum. Demek çok önemli birşey.
 Bazen teyzeme (80 Yaşında) gittiğimde bana şöyle der;  ne kadar ayıp bak görüyormusun, televizyonda gerek programlarda, gerek reklamlarda özendire özendire yiyecekleri gösteriyorlar. Hasta olan var, çocuk var, alamayan var. Ayıp değil mi der. Bence her yönden çok da haklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2009, 22:22:59 »
Hakan Abi geçen sene kanalın birinde bir futbol programı vardı. Birza izledim, dayanamadım konuşmalara herkes birbirine hakaret ediyor. ERtesi gün RTÜK'e yazı yazdım uyarılması konusunda kanalın ve program yapımcılarının. EN azından 12 den sonra ve mümkünse 18+ koysunlar ekrana.
Çoğu bu tip konuşmaların rating alacağını zannediyor.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2009, 22:32:29 »
  Evet, işin birde o yanı var. Bu şekilde izlenme oranının artacağını, seviyesi düşük muhabbetlerin halk tarafından ilgi göreceğini zannediyorlar. Bunun bencede faydası yok, zararı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2009, 00:38:06 »
  Evet, işin birde o yanı var. Bu şekilde izlenme oranının artacağını, seviyesi düşük muhabbetlerin halk tarafından ilgi göreceğini zannediyorlar. Bunun bencede faydası yok, zararı var.
   Halk ağzı,kahvehane ağzı ile program yapmanın daha çok reyting getireceği kanısındalar ve bu konuda halkımız onları haklı çıkartıyor.Malum tv'lerde de yaz sezonu içindeyiz.Sezon başlayınca sabah ve öğle kuşağı programlarını görün.Biri zehir hafiyecilik oynar,kişinin suçlu veya suçsuz oldugunu bilmeden azarlar,hakaret eder.Suçlu olsada hakaret etme,aşağılama yetkisine sahip değil.Heleki yargılanma anında kişinin suçu ispatlanmasına rağmen hakim tarafından aşağılanmaz ve hakaret edilmezken...
   Bir diğeri "Filistin'de yaşananlar insanlık değil,esefle kınıyoruz" der.Cümle ağzında bittiği anda da kalça bir o yana bir bu yana sallanır vee "hazırmıyız oynamayaaaa" diye çığlık atıyor.
   Neyse benden bu kadar.Biraz daha yazarsam klavyemden farklı şeylerde çıkacak...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2009, 13:40:13 »
    Hangi proğramlar yararlı desek daha gerçekçi olur. Zararlı olanları o kadar çok ki, saymakla bitmez. Reyting uğruna yapılan rezalet proğramlar acaba eğitim seviyesine göre mi seçiliyor diye düşünüyorum.
   -Kendini emniyet mensubu gibi görüp yorum yapan, suçluyu bulmak için 40 yıllık polis gibi davranan sabah proğramı sunucuları ve bunlara alet olan bilim adamları,
   -Saçma sapan evlenme proğramları,
   -''kocasından ayrıldıktan sonra bacağını açtı'' diyerek reyting yapan magazin proğramları,
   -Her kanalda uzayıp giden maç yorumları ve çirkin tartışmalar,
    Bunları çok daha fazla çoğaltabiliriz. Herkesin görüşüne saygımız var diyebiliriz. Fakat böyle düşünürsek çözüm bulamayız. Önce Tv.yapımcılarının topluma karşı saygı göstermesi ve eğitici, düzeyli proğramlar yapması gerekir.Bizler sessiz kalır ve ''beyenmezsen başka kanalı aç'' gibi zihniyetleri kabul edersek bunlar böyle devam eder gider.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2009, 13:53:59 »
evlenme programında evlenip serap ezgünün programında karım beni terk etti deyip boşanıyorlar:D
okan bayülgeni bu konuda tebrik ediyorum programının hiç ama hiç eytinginde değil adam nerde böyle program var alay konusu yapıyor hepsini yerden yere vuruyor içimizden geçenleri söylüyor.hatırlayabildiğim kadar yine okan bayülgenin bir sözüdür 'televizyon küçük yaşta çizgi film izlemsei gerekn çocuklar ve artık yaşlanmış haber izleyen borsa takip eden kişiler içindir.kesinlikle ama kesinlikle gençler televizyonun karşısında saatlerini harcamamaları lazım.hatta benim programımı bile bu saatte çocuklar izlemesin gerekirse gençlerde izlemesin gitsin yatsın.' böyle bir şeydi ve ben onu çok tebrik etmiştim.aynı zamanda yaptığını sade vatandaş programıda genel olarak ülke sorunlarını tartışan bir program.tekrar tebrik ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 18, 2009, 13:59:47 »
Aynen Ati katılıyorum zaten bi Okan bide Teoman adamlar salmış...

Ama Sade Vatandaşı kaçırmam sağlam program ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2009, 14:00:14 »
  Müzisyen biri olarak TRT'de 2007 yılında yayınlanan Kıraç ve Funda Arar'ın sundugu "gölgeler" adlı müzik programı vardı.Ünlü bestekarların sarkılarını yeniden aranje edip canlı canlı söylüyorlarlardı.Çok güzel kaliteli bir programdı.Show Tv'ye geçince program kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı.
  Yine TRT'de  Candan Erçetin'in sundugu müzik programı vardı.Çok kaliteli ve seviyeli ağır bir programdı.O programda yayından kaldırıldı bir süre sonra.Sanırım kaliteli bir programdı diye :)
  Kral Tv'de Ahmet Koç'un hazırlayıp sunduğu yine güzel bir müzik programı vardı.Programın ana enstrümanı bağlamaydı.Gelen konukların branşı ne olursa olsun çalınan bütün şarkılarda elektro yada eşik altı bağlama kullanılıyordu.Programın çok güzel ve değişik bir sound'du vardı.Ama gel gör ki o da yayından kaldırıldı.
  Haberlerde genellikle haber kanallarının sundugu haberleri tercih ediyorum.NTV,CNN TÜRK,24 gibi.En azından ölüm,cinnet ve buna benzer haberler yayınlanmıyor.
  Dizi filmlerde CNBC E ve FX kanallarını tercih ediyorum.Birde Kanal D'de BKM'nin hazırlayıp sunduğu "Çok Güzel Hareketler Bunlar" adlı programı seyrediyorum
   Kemal abinin sorusuna gelecek olursak eğer "yararlı program" olarak ta aklıma bir şey gelmiyor.Gördüğümü hatırlamıyorum ki :) Gören varsa bir adım ber gelsin.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2009, 14:12:51 »
beni asıl üzen yobaz-gerici-dinci kanalların çığ gibi artması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2009, 14:44:24 »
beni asıl üzen yobaz-gerici-dinci kanalların çığ gibi artması

siz onu bırakın birkaç ay önce birgün haftaiçi evde kaldım ne sebeple hatırlamıyorum.... bu sabah yayınlanan kadın programlarını izleme gafletinde bulundum....

eskidende bu programlar gereksizdi ama en azından bir hukukçu yada bir sağlıkçı vs eğitimli birileri o günkü konuya dahil olurdu..... artık öyle değil.....

artık kadın programlarına sabit bir imam oturtuyorlar sağlığa da adalete de eğitime de sosyolojiye de herşeye o bilirkişilik yapıyor.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 18, 2009, 15:35:49 »
eskiden ceviz kabuğu diye bir program vardı, hulki cevizoğlu'nun sunduğu. şu anda olup olmadığını ya da var ise içeriğinde bir değişiklik olup olmadığını bilmiyorum ama gerçekten severek izlediğim bir programdı. çünkü güncel ve bana göre önemli dediğim konular değerlendirilirdi ve programın sunucusu program öncesi gerçekten dersine iyi çalışıp sorulması gereken soruları sorardı, programı siyasi bir düşüncenin istediğini yöne değil, halkın bilmesi gereken yöne doğru yönlendirirdi. program bittiğinde tüm izleyenlerin kafasında konu hakkında genel bir bilgi bilgi oluşumu sağlanır ve gerçekler gösterilmeye çalışılırdı. umarım şu anda da buna benzer programlar vardır.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 18, 2009, 15:48:33 »
bir de örnek verirsek bizim medyamızın yapmak istediği sanırım daha açık anlaşılacaktır.

bundan bir kaç sene önce bir yerde (Türkiye değildi) bir tayfun olmuştu. tesadüf memleketteydim, haberleri izliyorum. bizim haberlerde geçen başlık "kurtarma rezaleti". bazı yabancı kanallarda da haberleri takip ettikten sonra anladım ki; kurtarma rezaleti diye birşey yok, herkes canla başla omuz omuza diğerlerine yardım etmeye çalışıyor. yani bizim haber kanallarımızda dahil olmak üzere normal bir haberin magazin boyutu üzerine çalışıyor. ama onlardan bunu yapmalarınıda isteyen sanırım bizleriz, çünkü onlar olayın magazin haberi kısmını yaptıkça, daha çok reyting alıyorlar.

ben artık medya sektörününde, siyasi partilerdeki gibi bir durum kazandığına inanmaya başladım hani siyasi partilerin kemik oyları vardır. parti iyide yapsa kötü de yapsa o oylar başka yere gitmez. artık vatandaşımız parti destekler gibi TV kanalı, gazete, televizyon programı desteklemeye başladı.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2009, 16:03:27 »
Günümüzdeki yayıncılık anlayışı öyle bir yönlendiriliyorki.Sistem tamamen Türk halkını uyutmak üzerine kurulu.Ülke gün yokki yeni bir tartışma gündeminin içine çekilmesin.Hep suni gündemlerle halkın uyutulduğuna ve gerçeklerin ve gerçek amaçların halktan bilerek saklandığına inanıyorum.Ve güzelim ülkemizin bir yerlere sürüklenmek istendiğinden zerre kadar şüphem yok.Malum zihniyetteki bir kanalda Çanakkale Zaferini anlatan bir çizgi filme denk gelmiştim.Gördüklerime inanamadım.Filmin hiçbir yerinde ATATÜRK yok.Osmanlı subayları rüyalarında evliyaları görüyor ve onlara ne yapmaları gerektiğini anlatıyor.Onlarda sabah kalkınca bunları uygulayıp zaferi kazanıyor.Pes artık diyorum.Bu kadar bağnazlık olmaz ya...