0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O lastiklerin hepsi yüksek ısıya ulaştıktan sonra "ultra" yüksek performans oluyor, o yüzden pek işine yaramazlar
Toyo'ların zemin tutunması zayıf oluyor.Yani diğer bir değim ile kalkışta yada frenajda süreli kayması,ıslak zeminde yola tutunması zayıf.Üretimi durdurulan Goodyear GT2 modelinden hiç bir farkı yok.Fiyatının ucuz olması sebebi ile pekte bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından tercih ediliyor.Diğer bir kötü yanı ise ilk kullanımlarda yumuşak bir karakteristik özelliğe sahip olan bu lastikler 10-15 bin km sonra sertleşmeye ve özelliğini kaybetmeye başlıyor ki ıslak kuru zeminde kaymasının nedenide bu olsa gerek...Genel anlamda muhteşem yada çok iyi bir lastik değil.Kötüde değil... Yinede Sinan verecek kararını.Bridgestone duruken Toyo alınmaz elbetteki.Kendimden örnek verecek olursam eğer bizim Passat'ta 235/40/18 ebatında latikler var.Üstünde ise Nexen marka V desenli performans latiği var.Michelin,Dunlop,Continental yada bir Goodyear markalı perf.lastiklerinden yarı yarıya daha ucuz...Nexen marka lastiğin V desenli yazlıklarından ziyade kışlıklarından daha bir memnunn kaldık(yaz ayları için).Her ne hikmet ise titiz kullanmamıza rağmen 6-7 ayda bir lastik yarıyoruz.Bu neden ile Nexen,Kumho,Marshall gibi ucuz ama kendi fiyat sınıfındakiler içinde iyi olanları tercih ediyorum.Geçen ay Marshall marka bir çift lasitği 360 TL'ye aldım.Kaliteli olanların ise fiyatı sadece teki olarak 400-475 TL arasında değişiyor.
Özcan abi,
bu arada lastikleri aldım .Bridgestone Adrenalin RE001. kış gelince yorum yaparım durum hakkında
Hayirli olsun Sinan.Yaz lastigi yerine dört mevsim lastigi almak daha iyi bence, performans cok on planda degilse.
Ben Marschall Maxtrac kullandım 4 sene yaz kış kışın yol tutuşu biraz zayıflıyor ama yaza geldiğimizde lastiklerde bir sorun olmuşmadı sinan, 70 bin kilometre yaptım o lastiklerle hiçbir sorun şıkartmadılar 4 yıl boyunca
Öncelikle şu abi kelimesini kaldırsak daha güzel olacak gibime geliyor Eşinizin yaşadığı durumda komik bir durum olmuş Ben aslında yorumumu kış sonrası pekte bir yararlanamaya bileceğini belirtmek istemiştim.Ülkemizin asfalt sarf malzemesi maalesef yol yapımından sonra tozlanmaya neden oluyor.Buda yol tutuşu,frenajı etkiliyor.Dikkat edildiyse yeni bir asfalt yapıldıktan sonra her yer tertemiz iken bir hafta içinde toz nedeni ile yeni asfalttan eser kalmıyor... Güle güle kullan Sİnan.Hayırlı olsun,Allah kazadan beladan uzak tuttsun.Lastiğinin araç üzerindeki görüntüsünü ekleyebilirmisin.Desenini merak ettim de
Öncelikle şu abi kelimesini kaldırsak daha güzel olacak gibime geliyor
aslında lastiğin liste fiyatı tekine 340+ kdv civarı benim burdaki distribütor tandığım sayesinde bu fiyata aldım yoksa niyetim yokohama S01 di ama değer mi bu fiyata kesinlikle... verdiğim linkteki videoları izle özcan abi ne kadar fark ettiğini anlarsın. ki bende bir kaç kez seri şerit değiştirme testi yaptım yüksek hızlarda ısındıktan sonrası şaka gibi yol tutuş
verdiğim linkteki videoları izle özcan abi ne kadar fark ettiğini anlarsın. ki bende bir kaç kez seri şerit değiştirme testi yaptım yüksek hızlarda ısındıktan sonrası şaka gibi yol tutuş
Verdiğin linki ısrar etmeme rağmen hala göremedim Sİnan.Nereye koydun linki Ayrıca fren testi yaptınmı Sinan.Nasıl tepki veriyor lastikler.Askerden geldiğimde Corolla'nın sürekli ABS'si devreye giriyordu.Ön ve arka lastikleri değiştirince kızaklama kesildi.Çok sert frenler haricinde ABS devreye girmedi.Birde freni test et.Ama lastikler soğukken yap.