Gönderen Konu: Yazlık lastiklerin kışı geçirdikten sonraki hali ne olur?  (Okunma sayısı 4075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Bi dahaki aya bi aksılık olmazsa lastik alıyorum ve alacağım lastik ya bridgestone adrenalin ya yokohama s.drive yada toyoT1R Bu 3üde soğuğu yedikten sonra bi dahaki yaza ne hale gelir merak ediyorum. Aranızda bu tarz yüksek perf lastiklerle kışı geçirip havalar tekrar ısınıncaki durumlarını karşılaştırabilecek biri var mı ?

Birde yeri gelmişken

205/55 15 için

B.stone adrenalin.....950 TL
Yokohama S.drive( AS01) ....800 TL
Toyo T1R....... 730 TL

hangisini önerirsiniz ?

not: yazın yazlık kışın kışlık lastık kullanmayı isterdim ama 2 takım lastiği bitirmem en az 6 senemi alacağı için birinden biri kuruyup kalabilir o yüzden sadece yüksek perf lastiklerin kışı geçirdikten sonraki hallerini yorumlarsanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Yazlık lastiklerin kışı geçirdikten sonraki hali ne olur?
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2009, 06:16:09 »
   Toyo almada ne alırsan al Sinan :) Passat'ta 235/40/18 ebat lastik kullanıyorum.En iyi performansı kışlık lastiklerde aldım.Yola daha iyi tutunuyorlar.Yakıtta hiç bir değişiklik olmadı Sinan.Hala bir depo ile 930 km yol gidiyorum...İstersen sende benim gibi yap.Ama önce iyi bir araştır.Fazla yakar dediklerine de bakma.Bende öyle biliyordum ama koca bir yaz boyunca bir depo ile gittiğim km'de değişen bir şey olmadı...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2009, 11:48:46 »
Ben şu anda Toyo kullanıyorum, herhangibir şikayetim yok, burada kışlarda ılıman geçiyor. Yani kar görmek mümkün değil bu şartlar altında lastikte bir değişimi farketmedim. Özcan hocam tavsiyesinin nedenini biraz daha açıklarsa sanırım ilerisi için bize de fikir verebilir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2009, 12:40:30 »
    Toyo'ların zemin tutunması zayıf oluyor.Yani diğer bir değim ile kalkışta yada frenajda süreli kayması,ıslak zeminde yola tutunması zayıf.Üretimi durdurulan Goodyear GT2 modelinden hiç bir farkı yok.Fiyatının ucuz olması sebebi ile pekte bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından tercih ediliyor.Diğer bir kötü yanı ise ilk kullanımlarda yumuşak bir karakteristik özelliğe sahip olan bu lastikler 10-15 bin km sonra sertleşmeye ve özelliğini kaybetmeye başlıyor ki ıslak kuru zeminde kaymasının nedenide bu olsa gerek...Genel anlamda muhteşem yada çok iyi bir lastik değil.Kötüde değil...
     Yinede Sinan verecek kararını.Bridgestone duruken Toyo alınmaz elbetteki.Kendimden örnek verecek olursam eğer bizim Passat'ta 235/40/18 ebatında latikler var.Üstünde ise Nexen marka V desenli performans latiği var.Michelin,Dunlop,Continental yada bir Goodyear markalı perf.lastiklerinden yarı yarıya daha ucuz...Nexen marka lastiğin V desenli yazlıklarından ziyade kışlıklarından daha bir memnunn kaldık(yaz ayları için).Her ne hikmet ise titiz kullanmamıza rağmen 6-7 ayda bir lastik yarıyoruz.Bu neden ile Nexen,Kumho,Marshall gibi ucuz ama kendi fiyat sınıfındakiler içinde iyi olanları tercih ediyorum.Geçen ay Marshall marka bir çift lasitği 360 TL'ye aldım.Kaliteli olanların ise fiyatı sadece teki olarak 400-475 TL arasında değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2009, 12:45:29 »
lastiğin durumu ne olur bilemicem ama özellikle ıslakta fren mesafesinde baya uzama olur....kısacası bi dahaki yaza lastikler sağlam çıkar ama senin ödün baya patlar :D çünkü bilirsin yüksek performansların kış kullanımları hep 0-1-2 arasındadır 5 üzerinden....eğer durumun varsa bi takımda kışın kullanmak için al....hemde jantlarını kışın kullanıp eskitmemiş olursun
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2009, 12:49:31 »
O lastiklerin hepsi yüksek ısıya ulaştıktan sonra "ultra" yüksek performans oluyor, o yüzden pek işine yaramazlar :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2009, 12:57:50 »
O lastiklerin hepsi yüksek ısıya ulaştıktan sonra "ultra" yüksek performans oluyor, o yüzden pek işine yaramazlar :)
   Evet Alperin'de belirttiği gibi birde bu durum var.Performans lasiklrinin gerçek değerlerini verebilmesi içinde gerekli ısıya da ulaşması lazım.Yoksa olumsuz değerler elde edilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2009, 19:31:16 »
    Toyo'ların zemin tutunması zayıf oluyor.Yani diğer bir değim ile kalkışta yada frenajda süreli kayması,ıslak zeminde yola tutunması zayıf.Üretimi durdurulan Goodyear GT2 modelinden hiç bir farkı yok.Fiyatının ucuz olması sebebi ile pekte bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından tercih ediliyor.Diğer bir kötü yanı ise ilk kullanımlarda yumuşak bir karakteristik özelliğe sahip olan bu lastikler 10-15 bin km sonra sertleşmeye ve özelliğini kaybetmeye başlıyor ki ıslak kuru zeminde kaymasının nedenide bu olsa gerek...Genel anlamda muhteşem yada çok iyi bir lastik değil.Kötüde değil...
     Yinede Sinan verecek kararını.Bridgestone duruken Toyo alınmaz elbetteki.Kendimden örnek verecek olursam eğer bizim Passat'ta 235/40/18 ebatında latikler var.Üstünde ise Nexen marka V desenli performans latiği var.Michelin,Dunlop,Continental yada bir Goodyear markalı perf.lastiklerinden yarı yarıya daha ucuz...Nexen marka lastiğin V desenli yazlıklarından ziyade kışlıklarından daha bir memnunn kaldık(yaz ayları için).Her ne hikmet ise titiz kullanmamıza rağmen 6-7 ayda bir lastik yarıyoruz.Bu neden ile Nexen,Kumho,Marshall gibi ucuz ama kendi fiyat sınıfındakiler içinde iyi olanları tercih ediyorum.Geçen ay Marshall marka bir çift lasitği 360 TL'ye aldım.Kaliteli olanların ise fiyatı sadece teki olarak 400-475 TL arasında değişiyor.

Özcan abi, ben lastiğin kışın kullanıldıktan sonraki hali için yorum yapmıştım, çünkü arkadaşında ana sorusu bu yönde idi. Sen sadece marka için tavsiyede bulunmuşsun. Bu noktada sende haklısın :D. Aslına bakarsan, benim ön iki lastik "Toyo", yurtdışına bir fuara gittiğimde, sağolsun hanım aradı, babası ile dışarı çıkmışlar telefonda aynen şöyle dedi "lastik patladı, yenisi alınması gerekiyormuş, hangi marka alayım" (sadece iki seçenek var; biri toyo, diğerinin adını bile hatırlamıyorum). Ben ise tabi çok safım ya niye patlağı yaptırmıyorsun diye sordum, aldığım cevap daha komik "lastik patladıktan sonra lastikçi bulmak için yaklaşık 5 km yolu patlak lastik üzerinde gidince yeni lastik gerekiyormuş :D. O günden sonra benim arabaya dokunmaları dahi yasak :D. Ancak aldığı Toyo lastiklerden şu ana kadar problemim olmadı, yaklaşık 1 yıl (10.000km) oldu, hala çok iyi, tabiki bridgestone gibi değil ama kötü lastik diyeceğim bir durumlada karşılaşmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2009, 19:45:59 »
bu arada lastikleri aldım .Bridgestone Adrenalin RE001. kış gelince yorum yaparım durum hakkında ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2009, 20:33:03 »
Hayirli olsun Sinan.

Yaz lastigi yerine dort mevsim lastigi almak daha iyi bence, performans cok on planda degilse.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2009, 21:11:05 »
Ben Marschall Maxtrac kullandım 4 sene yaz kış :) kışın yol tutuşu biraz zayıflıyor ama yaza geldiğimizde lastiklerde bir sorun olmuşmadı sinan, 70 bin kilometre yaptım o lastiklerle hiçbir sorun şıkartmadılar 4 yıl boyunca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2009, 22:44:09 »
Özcan abi,
  Öncelikle şu abi kelimesini kaldırsak daha güzel olacak gibime geliyor :) Eşinizin yaşadığı durumda komik bir durum olmuş :) Ben aslında yorumumu kış sonrası pekte bir yararlanamaya bileceğini belirtmek istemiştim.Ülkemizin asfalt sarf malzemesi maalesef yol yapımından sonra tozlanmaya neden oluyor.Buda yol tutuşu,frenajı etkiliyor.Dikkat edildiyse yeni bir asfalt yapıldıktan sonra her yer tertemiz iken bir hafta içinde toz nedeni ile yeni asfalttan eser kalmıyor...
bu arada lastikleri aldım .Bridgestone Adrenalin RE001. kış gelince yorum yaparım durum hakkında ;)
    Güle güle kullan Sİnan.Hayırlı olsun,Allah kazadan beladan uzak tuttsun.Lastiğinin araç üzerindeki görüntüsünü ekleyebilirmisin.Desenini merak ettim de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2009, 23:26:59 »
Hayirli olsun Sinan.

Yaz lastigi yerine dört mevsim lastigi almak daha iyi bence, performans cok on planda degilse.

4 mevsim burda satmıyorlar üstat çok aradım ama bulamadım. performans özellikle yol tutuş önemli benim için viraj kabiliyeti lastiklerden sonra inanılmaz arttı zaten 3,5 cm yay vardı hepten kaymaklı ekmek kadayıfı kıvamına geldi :D suan 205/55 15 lastikler gorunusude bi güzel oldu eskilerden sonra.
Ben Marschall Maxtrac kullandım 4 sene yaz kış :) kışın yol tutuşu biraz zayıflıyor ama yaza geldiğimizde lastiklerde bir sorun olmuşmadı sinan, 70 bin kilometre yaptım o lastiklerle hiçbir sorun şıkartmadılar 4 yıl boyunca

Sağol Mesutcum bunu öğrendiğim iyi oldu ;)
 Öncelikle şu abi kelimesini kaldırsak daha güzel olacak gibime geliyor :) Eşinizin yaşadığı durumda komik bir durum olmuş :) Ben aslında yorumumu kış sonrası pekte bir yararlanamaya bileceğini belirtmek istemiştim.Ülkemizin asfalt sarf malzemesi maalesef yol yapımından sonra tozlanmaya neden oluyor.Buda yol tutuşu,frenajı etkiliyor.Dikkat edildiyse yeni bir asfalt yapıldıktan sonra her yer tertemiz iken bir hafta içinde toz nedeni ile yeni asfalttan eser kalmıyor...    Güle güle kullan Sİnan.Hayırlı olsun,Allah kazadan beladan uzak tuttsun.Lastiğinin araç üzerindeki görüntüsünü ekleyebilirmisin.Desenini merak ettim de :)

sağol Özcan abi bridgestone tercih etmenin bir sebebide dayanıklı bir lastik olması ve suan bstonenun tr de olan en iyi serisi Adrenalin serisi.

buda aracımdaki görüntüsü

ayrıca bu linkteki videoları izlemeni tavsiye ederim.

buda lastiğin görüntüsü

asimetrik desenli bi lastik ve 3 farklı hamur var. kenarlar yarı slick viraj için ortadaki 2 serit frenleme  yol tutuş ve yüksek hızda stabilite için v desende su tahliyesi ve manevra kabileyeti için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2009, 23:46:15 »
   Bridgestone'nun üst sınıf lastikleri gerçekten çok kaliteli.B serisi gibi değil.B serileri araçta ABS yok ise tam bir Paten klasiği.Ama yeni lastiklerin süper.Arabaya jantlarının da etkisi ile tam bir agresiflik katmış.Desenleride tam istediğim gibiymiş.Su tahliye kanalları çok önemli.Islak zeminlerde mükemmel bir tutunma sağlar.Passat'a aldığım Marshall'ların da deseni hoşuma gitti.Ortada derin su tahliye kanalları ve derin yapıda V deseni.Görüntü olarak hoşuma gitti.Tabii kullanım ne alemde işte onu çok merak ediyorum.Araba gelince ilk işim hem foto hemde lastikleri denemek olacak..Tekrar güle güle iyi günlerde kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2009, 23:57:11 »
aslında lastiğin liste fiyatı tekine 340+ kdv civarı benim burdaki distribütor tandığım sayesinde bu fiyata aldım yoksa niyetim yokohama S01 di ama değer mi bu fiyata kesinlikle... verdiğim linkteki videoları izle özcan abi ne kadar fark ettiğini anlarsın. ki bende bir kaç kez seri şerit değiştirme testi yaptım yüksek hızlarda ısındıktan sonrası şaka gibi yol tutuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2009, 00:01:11 »
  Öncelikle şu abi kelimesini kaldırsak daha güzel olacak gibime geliyor :)

Tamamdır Özcan kardeş :D

aslında lastiğin liste fiyatı tekine 340+ kdv civarı benim burdaki distribütor tandığım sayesinde bu fiyata aldım yoksa niyetim yokohama S01 di ama değer mi bu fiyata kesinlikle... verdiğim linkteki videoları izle özcan abi ne kadar fark ettiğini anlarsın. ki bende bir kaç kez seri şerit değiştirme testi yaptım yüksek hızlarda ısındıktan sonrası şaka gibi yol tutuş :)

Hayırlı olsun, güle güle kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 01, 2009, 00:03:40 »
verdiğim linkteki videoları izle özcan abi ne kadar fark ettiğini anlarsın. ki bende bir kaç kez seri şerit değiştirme testi yaptım yüksek hızlarda ısındıktan sonrası şaka gibi yol tutuş :)
 Verdiğin linki ısrar etmeme rağmen hala göremedim Sİnan.Nereye koydun linki :) :) Ayrıca fren testi yaptınmı Sinan.Nasıl tepki veriyor lastikler.Askerden geldiğimde Corolla'nın sürekli ABS'si devreye giriyordu.Ön ve arka lastikleri değiştirince kızaklama kesildi.Çok sert frenler haricinde ABS devreye girmedi.Birde freni test et.Ama lastikler soğukken yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2009, 00:09:33 »
  Verdiğin linki ısrar etmeme rağmen hala göremedim Sİnan.Nereye koydun linki :) :) Ayrıca fren testi yaptınmı Sinan.Nasıl tepki veriyor lastikler.Askerden geldiğimde Corolla'nın sürekli ABS'si devreye giriyordu.Ön ve arka lastikleri değiştirince kızaklama kesildi.Çok sert frenler haricinde ABS devreye girmedi.Birde freni test et.Ama lastikler soğukken yap.

aaa koymamışim :P az once elektirk gitti geldi o yuzden herhalde

http://www.bridgestone-adrenalin.com.tr/

Fren testi yaptım abi yuksek hızdada düşük hızdada ABS artık devreye girmiyor ve direksiyonu kıpırdatsam bile cizgisinden kopmuyor frenleme esnasında. Yol sesi yok artık araç rahatladı Annem bile fark etti durumu duruşu güven veriyor her manada. en sevdiğim yanıda serit değiştmelere verdiği tepki ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 01, 2009, 00:51:53 »
  Videoyu izledim.güzel lastikmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 01, 2009, 03:39:18 »
Masallah, jantlar ve lastikler iyi bir takim olusturmus Sinan kardes. Tekrar hayirli olsun, gule gule kullan. :) Insallah beklediginin ustunde bir sonuc alirsin.

Buralarda kis cetin gectiginden, cok kimse de yaz icin ayri kis icin ayri lastik kullanmak istemediginden en cok satilan lastikler 4 mevsim turu olanlar. Fiyatlari da performans turu lastiklere (senin aldigin lastiklere) gore cok daha uygun. Bir iki ay once Yokohama'nin dort mevsim lastiklerinden olan Avid TRZ'nin birini 59 dolara aldim.Simdi 53'e dusmus.
Fe... :-)