Gönderen Konu: Yazlık lastiklerin kışı geçirdikten sonraki hali ne olur?  (Okunma sayısı 4074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Yazlık lastiklerin kışı geçirdikten sonraki hali ne olur?
« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2009, 04:53:17 »
Sağol ahmet abi gerçekten güven veriyor her anlamda yağmurlar başlasın ıslak performasıda çok iyiymiş. 250 +bg araç sahibi kullanan bi kaç arkadaş ıslakta kurudan daha iyi yol tutuyo demişlerdi :) su ana kadar benım jantlarımdan kullanan hiç rastlamadım puls line serisi olduğu için herhalde 15 olmasına rağmen benım cok hoşuma gidiyo benımde aklımda continantelin sportcontact3 ü vardı ama daha TR ye gelmedi birde tirerack.com daki allseasson performasn serisinden bi lastik vardı 4 mevsim 1. sırada olan ama dediğim gibi trde 4 mevsiz diye yazlık satıyorlar Grand touring lastikleri :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2009, 04:53:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 01, 2009, 05:02:24 »
  Bazı tip lastikler ıslak bazıları kuru ve bazılarıda tozlu zeminlerde daha yüksek bir tutunma başarısı gösterir.Örnek vermek gerekirse Michelin,Continental ve Dunlop aynı tarz lastikler üretir.GEnel anlamda bu üçünün toplma özellikleri aynıyken bunu ayrıştırdığımızda biri ıslak zeminde çok çok başarılı diğeri sadece başarılı diğeri ise vasat bir sonuç gösterir.En vasat sonuç veren ise karda çok başarılıyken en çok başarılı olan ise asfaltta ıslak zemindeki başarısını gösteremiyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 01, 2009, 05:16:45 »
kesinlikle haklsıın abi bu sonuçla cok karşılatım o yuzden ortalama sonuca ve daha cok önem verdiğim kriterlere göre lastik seçimi yaptım alacak olan arkadaşlarda ona gore seçim yapsın Lastik cok ama cok onemli bir husus sizi yola bağlayan tek nokta. misal 195/60/15 di ama artık 205/55 15 niye ? limitleri yüksektmek için. benim için bunlar çok önemli şeyler modifiyeyei seven ve emek veren biri olarak araştırma yapmak ve ona göre seçim yapmak ve sonundada yaptığın seçimin sana kazandırdıklarını görmek kadar zevkli birşey yok. Tabi bide forumda paylaşım yapıncada tecrübeler değer kazanıyor.:)

Özcan abi dedin ya her lastiğin özellği farkı oluyor ama bazı ürünlerde bir kaç farklı hamuru bir arada kullanıp desen teknolojileriyle artık her yol koşulunda iyi performasn sağlayabilecek yapıda olabiliyorlar. benim kreterlerim manevra kabiliyeti özelliklede virajda. ıslak yol performansı ve yüksek hızdaki stablite bu 3 üde kullandığım lastiğin öne cıkan yönleri. Ses benim için çok öne cıkan bi kriter değildi ki suan eski lastiklerden sonra havada gidiyormuşcasına sessiz lastikler. Eskiyince ne olacak görecez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 01, 2009, 05:24:23 »
  Sinan Corollayı satmasaydım bende 195/60/15'i 205/55/15 olarak değiştirmeyi planlıyordum.Ama kısmet olmadı.Lastiklerinin durumunu 30 bin km gibi bir zamanda kendini belli etmeye başlar.O zamana da kim öle kim kala :) Benim her zaman söylediğim bir söz vardır Sinan."ayağına ayakkabıyı,arabana lastiğin en iyisini alacaksın" derim.Çünkü ayakkabı lastikler taşıyıcı görevi üstlendikleri için en iyi performansı vermeleri ve taşıdıklarını yormamalıdırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 01, 2009, 05:26:44 »
bu yorumun üstüne senin alkışları bi 50 yapalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 02, 2009, 01:06:12 »
  Sinan Corollayı satmasaydım bende 195/60/15'i 205/55/15 olarak değiştirmeyi planlıyordum.Ama kısmet olmadı.Lastiklerinin durumunu 30 bin km gibi bir zamanda kendini belli etmeye başlar.O zamana da kim öle kim kala :) Benim her zaman söylediğim bir söz vardır Sinan."ayağına ayakkabıyı,arabana lastiğin en iyisini alacaksın" derim.Çünkü ayakkabı lastikler taşıyıcı görevi üstlendikleri için en iyi performansı vermeleri ve taşıdıklarını yormamalıdırlar.

+1

&
 :alkis:

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 02, 2009, 05:53:46 »
   Teşekkürler Ahmet.Sağolasın.Sinan senin jantlar gerçekten ben burdayım diye haykırıp duruyor.Birazcık S70 jantını anımsatıyor.Bunun aynısı kalitelisinden Crafter'a bulsaydım hemen alırdım.CMS dışındakilerde kaldırma mukavemeti çok düşük.Kırılma ve çatlama riskleri yüksek...Bu nedenle sadece tek model ve sadece CMS olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 02, 2009, 06:57:35 »
beğendiğine cok sevindim özcan abi kimsede görmememde ayrı bi güzellik :P istediğin mukavemette cms dışındada üreten markalar elbet vardır. hatta daha hafifi ama senin araca german style bişeler cok daha iyi durur ;)

senin için bi photoshop çalışması yaptım umarım beğenirsin :) sana tavsiye edeceğim jantları koydum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 02, 2009, 13:47:00 »
   Arabanın şekli şemali değişti Sinan... :) Ellerine sağlık güzel olmuş :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 06, 2009, 13:28:35 »
senin için bi photoshop çalışması yaptım umarım beğenirsin :) sana tavsiye edeceğim jantları koydum
   Peki bana bu tavsiye ettiğn jantlar ne malı ve ne kadar kaliteli Sinan.Passat'a aldığım lastiklerde bunlar.Deseni daha güzel.En azından ortada ki su tahliye kanalları ayrı bir hava katmış ve desenler daha derin ve belirgin duruyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 06, 2009, 13:47:50 »
abi sana tavsiye ettiğim jantlar hem çok kaliteli hem çok pahalı BBS RS :D o yüzden buna benzer replikalar var onlardan alabilirsin. Keskin diye bir marka var oda kalitelidir onlardada bu tarz daha uygun fiyata jant bulabilirsin.

Lastiklere gelince, su kanallarınının görüntüsü hoş tabikide ama bu tarz desenler yeni lastiklerde pek kullanılmıyor artık düzgün aşınma olmadığı için. Bi ara meşhur Goodyear F1 Eagle lar vardı sonrasında bunların GSD3 diye asimetreik desenleri cıktı onlar F1 den daha iyi yol tutuyordu her manada. Evet ıslak performasnı iyi olabilir ama desenden önce hamur kalitesi nasıl onu incelemek lazım. Fiyatına göre makul bir lastik suana kadar 1 arkdaşım kullandı bunlardan açıkcası pek memnun değildi. bizim Mesutta bunlardan kullandı oda memnundu beklenti meselesi tabiki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 06, 2009, 23:50:13 »
abi sana tavsiye ettiğim jantlar hem çok kaliteli hem çok pahalı BBS RS :D o yüzden buna benzer replikalar var onlardan alabilirsin. .
  Eklediğim fotodaki jantlarda BBS marka zaten.Ama haddinden fazla pahalı.4500€ ya alınmıştılar.Artık mecburen alınca CMS alacağım.Crafter'ın epey bir borcu var zaten...Daha halı döşetip,buzadolabı ve ses+görüntü sistemleri eklenecek :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 07, 2009, 15:41:25 »
Lastiklere gelince, su kanallarınının görüntüsü hoş tabikide ama bu tarz desenler yeni lastiklerde pek kullanılmıyor artık düzgün aşınma olmadığı için. Bi ara meşhur Goodyear F1 Eagle lar vardı sonrasında bunların GSD3 diye asimetreik desenleri cıktı onlar F1 den daha iyi yol tutuyordu her manada. Evet ıslak performasnı iyi olabilir ama desenden önce hamur kalitesi nasıl onu incelemek lazım. Fiyatına göre makul bir lastik suana kadar 1 arkdaşım kullandı bunlardan açıkcası pek memnun değildi. bizim Mesutta bunlardan kullandı oda memnundu beklenti meselesi tabiki :)

GSD3 yönlü bir model. Cok basarili bir lastiktir ama gürültülüdür.
Simdi yeni asimetrik F1 cikti. Ona da cok basarili diyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante