Gönderen Konu: benzin göstergesi çalışmıyor  (Okunma sayısı 21204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
benzin göstergesi çalışmıyor
« : Ağustos 09, 2009, 12:31:42 »
95 model 1.3 xe corollamın aldığım günden bu yana benzin göstergesi çalışmıyor. bir ustaya gösterdiğimde benzin gösterge motorunun yanık olduğunu yapılacak bir şey olmadığını ve göstergenin değişmesi gerektiğini söyledi. bende bir düğün için ankaraya gittiğimde ostimde orjinal çıkmasını buldum ve taktırdım ama hala çalışmıyor. göstergede benzin bitiş lambası çalışıyor ancak ibre hiç kımıldamıyor. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba.

Toyota Club Türkiye

benzin göstergesi çalışmıyor
« : Ağustos 09, 2009, 12:31:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin göstergesi çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2009, 13:00:56 »
yerinden çıkmış olabilir mi acaba :blink: yani göstergenin camını çıkarıp şöyle bir bastırmayı deneyim çok hafifçei oturcak mı yerine bir bakın ya da depoyu doldurun tamamen ve en yukarı döndürüp orda bastırın çok saçma bir fikir evet aklıma bu geldi, bir de sorun şamandıradan da olabilir ama tamamen farazi konuşuyorum..benim aracımda da bitiş lambası yanmıyor ama ibre çalışıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2009, 14:15:12 »
Şamandıradan olabilir
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2009, 17:23:33 »
çok küçük bir aralıkta çalışıyorsa, yani depo boş gözüküyor ama kırmızı yanmıyor. ardından belli km yapıldığında yanıyorsa sıkıntı şamandıradadır. şamandıra depo doluyken takılıp yukarı çıkamıyordur.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2009, 08:49:16 »
göstergeyi değiştirmeden önce ilk zamanlar depoyu doldurunca ful gösteriyordu ama belli bir km sonra ibre direk yarıya inip sonra ani ve saçma konumları gösteriyo ve en sonunda depo yarımken boş gösteriyordu. bir zaman sonunda hiç göstermedi bende gösterge bölümünü komple değiştirdim. çıkan gösterge panelinin camını çıkarıp baktığımda bütün göstergeleri elimle sonuna kadar yani hız göstergesini 220'ye elimle getirip bıraktığımda eski yerine çok rahat bir biçimde geri geliyor ama benzin göstergesi bıraktığım yerde kalıyor vede çok sertleşmişti. buda sanırım benim ustanın dediği gibi göstergenin motoru yanıktı ama bu aldığımın öyle olmadığı halde yine çalışmıyor. acaba bir kısa devre olupta bu göstergenin motoruda yanmış olabilirmi? ve şamandırayı nasıl sökebilirim? arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2009, 09:00:46 »
  Benzin göstergesine elle müdahale etmek iyi değildir ve yaptığınız müdahale sonucunda hız göstergesi gibi geri helmemesi de normaldir. Bencede depadaki şamandıraya baktıamak lazım.Sanırım arka koltuk oturma yerini sökünce yakıt pompasına ve şamandıraya ulaşıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2009, 09:25:15 »
deneyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2009, 11:47:21 »
benim aracımda da bitiş lambası yanmıyor ama ibre çalışıyor

Benimkinde de aynı durum var. İbre çalışıyor ama benzin az uyarı ışığı yanmıyor :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2009, 12:05:30 »
Benimkinde de aynı durum var. İbre çalışıyor ama benzin az uyarı ışığı yanmıyor :angry:
erhan ben ankaraya gelince bakalım şu işe ya, eylül ortalarında gidelim bakalım ne kadara hallolcak sorun neymiş..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2009, 22:17:48 »
erhan ben ankaraya gelince bakalım şu işe ya, eylül ortalarında gidelim bakalım ne kadara hallolcak sorun neymiş..

Bakalım Türkay valla, iyi olur. Dörtnal'a gitcez dimi.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2009, 22:20:29 »
Bakalım Türkay valla, iyi olur. Dörtnal'a gitcez dimi.
ben başka bilmiyorum ki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2009, 22:22:29 »
ben başka bilmiyorum ki :)

Tanıdığım elektrik ustası var. İlla servis şart değil diyorsanız oraya gidebiliriz
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2009, 22:47:22 »
Tanıdığım elektrik ustası var. İlla servis şart değil diyorsanız oraya gidebiliriz
sorun şamandıranın altındaki bakırdan kaynaklanıyor olabilir :D o yüzden toyotadan anlayan bir yere gitmeliyiz yaa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2009, 22:54:51 »
sorun şamandıranın altındaki bakırdan kaynaklanıyor olabilir :D o yüzden toyotadan anlayan bir yere gitmeliyiz yaa :(

Doğru dedin, o ışığın kaynağını bilmediğim için boş bulundum bir an :P
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2009, 22:59:15 »
Bizim arabada Dörtnal çıkışlıymış, arka camda yazısı vardı geçenlede kaldırdım :) şimdi görünce aklıma geldi... Konu hakkındaki yorumlara baktım mantıklı geldi, ama göstergelerde sorun olma ihtimalide olabilir bence.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2009, 23:13:18 »
Belki çok iyimser olacak ama ampulün patlama ihtimali var mı :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2009, 23:19:45 »
Belki çok iyimser olacak ama ampulün patlama ihtimali var mı :)
benim aklıma ilk gerek oydu, hatta tek gelen :D koştum heen ampul aldım sonra söktüm göstergeyi ama fiyasko :D ya ampulü yok ki bu meretin :blink: arkasında ampul yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2009, 23:24:07 »
hakan bey :''göstergede benzin bitiş lambası çalışıyor ancak ibre hiç kımıldamıyor.'' demiş ama Erhan.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2009, 23:57:50 »
yok eyüp abi erhan bizim sorunu söylüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2009, 00:00:44 »
hakan bey :''göstergede benzin bitiş lambası çalışıyor ancak ibre hiç kımıldamıyor.'' demiş ama Erhan.

Patron bi terslik var sanırım :wacko: Tam tersi bi durum var bende ve Türkay'da. İbre kımıldıyor ama ışık yanmıyor :wacko:
Opel Astra GTC