0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ampulü mevcut o sistemin. Muhtemelen o patlamıştır. Tam benzin ibresinin arkasına gelen kısımda ve ışığı bir kanal vasıtası ile ön yüzeye (portakal rengi kaplamanın altından) iletir.
abi daha önce de bir konuda konuşmuştuk bunu (erhan açmıştı sanırım o konuyu da ) ama yok orda öyle bir ampül
Evet, çok iyi hatırlıyorum Türkay. Gerçekten çok ilginç. Peki yakıt azaldığında portakal rengi uyarı işareti yanmıyor mu? Hatta onda gösterge aydınlatmasından daha küçük ampul kullanılıyordu diye hatırlıyorum. Sinyaller vs. gibi.
Orada ampul yeri var benimkinde ampul vardı göstergenin arkasında 4 adet büyük siyah ampul taktığımız zımbırtıdan var (ismini bilmiyorum ) 3 tanesi aydınlatmanın bir taneside benzin ibresinin arkasına denk gelen; benzin ikaz ışığı oluyor.
ben ledli ampul taktım göstergenin arkasına, 4 tane büyük duy var onlara park lambası takılıyor, dipsiz yani..ben o dipsizleri ledli yaptım, erhan da öyle yaptı sorunumuz bu mu acaba?
yok kesinlikle yanmıyor o portakal rengi ışık..ben de o küçük ampulden aldım zaten değiştirmek için ama yoktu orda duy..şimdi bir dakika..o büyük ampuller mi benzinin? ben ledli ampul taktım göstergenin arkasına, 4 tane büyük duy var onlara park lambası takılıyor, dipsiz yani..ben o dipsizleri ledli yaptım, erhan da öyle yaptı sorunumuz bu mu acaba? yani benzinin ışığı küçük ampul değil de dipsiz ampul mü?
Türkay yok ben yapmadım öyle bişey. Orijinal hali neyse öyle duruyor benim gösterge ışıkları
Gösterge panelini söküp arakasını çevirip karşına alınca sol alttaki benzin ikaz ışığı ,gösterge aydınlatma değil
coşkun öyle demişti bana yav, erhan abi de ledlilerden aldı 10 liraya falan demişti ondan öyle dedim, abi ben ankaraya gelince çözcez bu sorunu söz ben hep küçük ampul düşünmüştüm, büyüklerden (5w dipsiz) ise sorun ampuldendir, patlamıştır, ona bakayım da depo dolu şimdi anlamsız olcak değiştirmem, deponun boşalmasını beklicem