Gönderen Konu: benzin göstergesi çalışmıyor  (Okunma sayısı 21022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin göstergesi çalışmıyor
« Yanıtla #20 : Ağustos 11, 2009, 00:15:19 »
Abi ışıkta o kadar önemli değil yahu  :P Bendeki yanıyor mu yanmıyor mu bilmiyorum benzin kullanmadığım için :D Benzin bende alerji yapıyorda :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 11, 2009, 00:15:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 11, 2009, 08:31:14 »
  Ampulü mevcut o sistemin. Muhtemelen o patlamıştır. Tam benzin ibresinin arkasına gelen kısımda ve ışığı bir kanal vasıtası ile ön yüzeye (portakal rengi kaplamanın altından) iletir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 11, 2009, 17:44:42 »
  Ampulü mevcut o sistemin. Muhtemelen o patlamıştır. Tam benzin ibresinin arkasına gelen kısımda ve ışığı bir kanal vasıtası ile ön yüzeye (portakal rengi kaplamanın altından) iletir.
abi daha önce de bir konuda konuşmuştuk bunu (erhan açmıştı sanırım o konuyu da ) ama yok orda öyle bir ampül :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #23 : Ağustos 11, 2009, 17:48:28 »
  Evet, çok iyi hatırlıyorum Türkay.
 :) Gerçekten çok ilginç. Peki yakıt azaldığında portakal rengi uyarı işareti yanmıyor mu? Hatta onda gösterge aydınlatmasından daha küçük ampul kullanılıyordu diye hatırlıyorum. Sinyaller vs. gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 11, 2009, 18:01:47 »
abi daha önce de bir konuda konuşmuştuk bunu (erhan açmıştı sanırım o konuyu da ) ama yok orda öyle bir ampül :blink:
Orada ampul yeri var benimkinde ampul vardı göstergenin arkasında 4 adet büyük siyah ampul taktığımız zımbırtıdan var (ismini bilmiyorum :) ) 3 tanesi aydınlatmanın bir taneside benzin ibresinin arkasına denk gelen; benzin ikaz ışığı oluyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ağustos 11, 2009, 18:24:02 »
  Evet, çok iyi hatırlıyorum Türkay.
 :) Gerçekten çok ilginç. Peki yakıt azaldığında portakal rengi uyarı işareti yanmıyor mu? Hatta onda gösterge aydınlatmasından daha küçük ampul kullanılıyordu diye hatırlıyorum. Sinyaller vs. gibi.
yok kesinlikle yanmıyor o portakal rengi ışık..ben de o küçük ampulden aldım zaten değiştirmek için ama yoktu orda duy..
Orada ampul yeri var benimkinde ampul vardı göstergenin arkasında 4 adet büyük siyah ampul taktığımız zımbırtıdan var (ismini bilmiyorum :) ) 3 tanesi aydınlatmanın bir taneside benzin ibresinin arkasına denk gelen; benzin ikaz ışığı oluyor.
şimdi bir dakika..o büyük ampuller mi benzinin? ben ledli ampul taktım göstergenin arkasına, 4 tane büyük duy var onlara park lambası takılıyor, dipsiz yani..ben o dipsizleri ledli yaptım, erhan da öyle yaptı sorunumuz bu mu acaba? yani benzinin ışığı küçük ampul değil de dipsiz ampul mü?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Ağustos 12, 2009, 08:27:52 »
  Evet, yanlış hatırlıyor olabilirim, büyük 5W. ampulde olabilir onun arkasındaki. 3 adeti gösterge aydınlatmasına benzin göstergesinin arkasına denk gelen teki benzin seviyesi düşük uyarı işaretine denk geliyor. Dediğim gibi bir plastik kanal yardımı ile ön tarafa ışığı vuruyor ve gösterge aydınlatmasına faydası yok. Göstergeleri 3 ampul aydınlatıyor sadece. Orta üstte tek ve iki yandaki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ağustos 12, 2009, 09:33:46 »
şimdi yine karıştı..benim 2 yanda ve orta üstte 2 olmak üzere 4 tane 5w dipsiz var göstergede..bir ara açıp incelememde fayda var yine..eğer dipsiz ampülse sorun ondandır, çünkü farketmişsinizdir, ışık birden yanmıyor corollalarda, yavaş yavaş yanıyor yavaş yavaş sönüyor, ledlerde bu olmadığı için hiç yanmıyor olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 12, 2009, 09:51:30 »
ben ledli ampul taktım göstergenin arkasına, 4 tane büyük duy var onlara park lambası takılıyor, dipsiz yani..ben o dipsizleri ledli yaptım, erhan da öyle yaptı sorunumuz bu mu acaba?

Türkay yok ben yapmadım öyle bişey. Orijinal hali neyse öyle duruyor benim gösterge ışıkları :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 12, 2009, 10:33:41 »
yok kesinlikle yanmıyor o portakal rengi ışık..ben de o küçük ampulden aldım zaten değiştirmek için ama yoktu orda duy..şimdi bir dakika..o büyük ampuller mi benzinin? ben ledli ampul taktım göstergenin arkasına, 4 tane büyük duy var onlara park lambası takılıyor, dipsiz yani..ben o dipsizleri ledli yaptım, erhan da öyle yaptı sorunumuz bu mu acaba? yani benzinin ışığı küçük ampul değil de dipsiz ampul mü?
Gösterge panelini söküp arakasını çevirip karşına alınca sol alttaki benzin ikaz ışığı ,gösterge aydınlatma değil :) :D
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ağustos 12, 2009, 13:25:52 »
Türkay yok ben yapmadım öyle bişey. Orijinal hali neyse öyle duruyor benim gösterge ışıkları :)
coşkun öyle demişti bana yav, erhan abi de ledlilerden aldı 10 liraya falan demişti ondan öyle dedim, abi ben ankaraya gelince çözcez bu sorunu söz :D
Gösterge panelini söküp arakasını çevirip karşına alınca sol alttaki benzin ikaz ışığı ,gösterge aydınlatma değil :) :D
ben hep küçük ampul düşünmüştüm, büyüklerden (5w dipsiz) ise sorun ampuldendir, patlamıştır, ona bakayım da depo dolu şimdi anlamsız olcak değiştirmem, deponun boşalmasını beklicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 12, 2009, 13:40:02 »
Kesinlikle en alttaki duy benzin gösterge ışığı. Yani  tabiri  caizse tırnaksız  dipsiz  ampül. Bende gösterge  ampüllerimi  değiştiriken  gördüm. Hatırladığım kadarıyla ben epey bir  ampül  mevcut. Bunlar kapı açık uyarısı,  el freni uyarısı, uzun far uyarısı, sinyal pilot  lambaları  falan.  Ama gösterge  aydınlatma  lambaları  onlardan  farklı. Onlar 3 tane  ve  içlerinde standart park, çamurluk sinyali gibi yerlerde  bulunan 12 v 5 w lık  ampül  var. Ama  diğer  pilot ışıkları  hatırlamıyorum  muhtemelen  daha  küçük  ampüllerdi.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 13, 2009, 09:47:29 »
Coşkun plakalık ampulünü demiştir belki de :D
Halledelim valla :)

coşkun öyle demişti bana yav, erhan abi de ledlilerden aldı 10 liraya falan demişti ondan öyle dedim, abi ben ankaraya gelince çözcez bu sorunu söz :D ben hep küçük ampul düşünmüştüm, büyüklerden (5w dipsiz) ise sorun ampuldendir, patlamıştır, ona bakayım da depo dolu şimdi anlamsız olcak değiştirmem, deponun boşalmasını beklicem
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #33 : Ağustos 13, 2009, 17:43:23 »
Arkadaşlar bugün bir cesaret arka koltukları söküp depo kapağına ulaştım ve söktüm. başlangıçta 5 adet yuvası olan bir elektrik soketi, iki adet kelepçeli hortum ve yaklaşık 7-8 adet yıldız kafalı vida karşılıyor. bunların hepsini söktükten sonra karşımızda şamandra. şamandrayı söküp biraz baktım ama böyle çalışıp çalışmadığını anlayamayacağım için içi su dolu bir kaba şamandırayı soktuğumda ucu plastik olan kolun çalıştığını anladım ve elektrik soketini bağlayıp elimle kolu belli yerlere getirip beklediğimde göstergeninde çalıştığını gördüm. ancak sadece kontak açıkken gösterge tepki veriyor kontak kapalı iken nerde kaldıysa orda duruyor. buda benim göstergeyi söküp baktığımda göstergenin neden çok sert olduğunu açıklıyor. içime birden ferahlık çöktü ama şamandırayı tekrar taktığımda çalışmıyor çalışmıyor çalışmıyor. kafayı yiyeceğim. şamandra sağlam, gösterge sağlam, kablolar sağlam ama sonuç kocaman bir sıfır. acaba şamandrayı takarken gördüm içerde tepsi gibi bir şey var içinde 4/1 benzin var o yüzden olabilirmi? yada depodaki benzin azmı geliyor. en son 30 tl.lik benzin almıştım.10 litre benzin olsa göstergede bu gözükmezmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #34 : Ağustos 13, 2009, 18:00:10 »
  Öncelikle uğraşın için tebrik etmek lazım Hakan.

Şamandırayı söktüğünde ve kontağı On konumuna getirdiğinde gösterge tepki verdi ise ve şamandırayı geri taktığında yine gösterge çalışmıyor ise hatta ya da göstergede sorun yok demekki. Ya şamandırayı geri taktığında bir noktada şasi yapıyor. Ya da takarken bir fiş çıktı ya da girişler oynuyor.
 Şamandıra bildiğim kadarı ile içine yakıt almaması lazım. Acaba sızıntı yapıyor ve içeride içine benzin aldığı için hareket mi etmiyor. Eğer öyle ise muhtemelen çok küçük bir deliktir. Delik var ise tamiri kolay ancak keisnlikle sağlam ve sağlıklı bir şey yapmalısın ve pompaya zarar vermemelisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #35 : Ağustos 13, 2009, 18:07:50 »
sevgili hakan öncelikle delik yok çünkü söktüğümde kontrol ettim. benim arabanın modeli 95 xe yani pompa orada değil sadece şamandra var. acaba şamandra içeride takılıyormu desem oda değil. artık yarın birdaha söküp daha mantıklı düşünerek yapmak lazım bugünkü biraz aceleye geldi.